Noord-Amerika

10 Do's & Don'ts in West-Canada

Canada
Lions Gate Bridge in Vancouver
10-12-2023
Deel dit blogbericht Delen

Claudia en Eline van Travelworld hebben voor u de 10 Do's en Don'ts in West-Canada opgesteld, zodat u goed voorbereid op reis kunt gaan. Allereerst vertellen zij u graag waarom West-Canada zo'n geweldige bestemming is.

 

West-Canada biedt adembenemende natuurlijke schoonheid, van de majestueuze Rocky Mountains tot de schilderachtige kustlijn van British Colombia. Je kunt hier genieten van diverse activiteiten, van wandelen en skiën tot het spotten van walvissen of beren.

 

Het land beschikt over veel natuurlijke pracht, waardoor u na elke bocht nieuwe verrassingen en wonderen ontdekt. Enkele must-visit plekken die u niet mag missen tijdens uw reis zijn Banff en Jasper National Park, waar u de meest bekende azuurblauwe meren en grote bergen kunt bewonderen. Daarnaast zijn plekken als Vancouver, Whistler en Yoho National Park ook echte aanraders.

West-Canada biedt de perfecte mogelijkheid om een auto- of camperreis te maken. Uw reis door dit bijzondere land is dan geheel naar wens aan te passen. Kortom, elke bezienswaardigheid vertelt zijn eigen unieke verhaal en draagt bij aan de magie die dit deel van Canada zo bijzonder maakt. Bereid u dus voor op een reis vol ontdekkingen en laat u betoveren door de ongeëvenaarde schoonheid van West-Canada.

Banff National Park
Jasper National Park
Vancouver vanuit de lucht
Kustlijn British Colombia
Rocky Mountains van bovenaf

DO 1: Verken het Banff National Park

In het adembenemende Banff National Park vindt u naast de zojuist benoemde turquoise meren ook prachtig besneeuwde bergtoppen en een diversiteit aan wildlife. Vergeet uw camera niet gereed te houden want deze plek wilt u echt vastleggen!

DO 2: Geniet van het uitzicht op de Icefields Parkway

Als u van Banff naar Jasper National Park gaat dan rijdt u over de Icefields Parkway. Het is een prachtige route waarbij u onderweg kunt genieten van adembenemende uitzichten en verschillende stops kunt maken. Wanneer u wat langer over de rit wilt doen, bijvoorbeeld twee dagen, kunt u ervoor kiezen om halverwege te stoppen op een camping.

DO 3: Kajak op het Moraine Lake

Huur een kajak bij het betoverende Moraine Lake in Banff National Park en paddel over het turquoise water dat wordt omringd door prachtige bergtoppen.

DO 4: Proef lokale lekkernijen

Proef lokale lekkernijen, zoals pannenkoeken met maple syrup, verse zalm uit de Stille Oceaan en ambachtelijke kazen. Duik tijdens uw reis zeker in de culinaire schatten van West-Canada.

DO 5: Bezoek Vancouver Island

Reist u naar West-Canada? Dan mag een bezoek aan Vancouver Island zeker niet ontbreken. Vanaf Vancouver Island kun u een boottocht maken waarbij u onder andere walvissen en orka's kunt spotten.

Kajaks in Moraine Lake in Banff National Park
Icefields Parkway in Canada
Walvisstaart in het water bij Vancouver Island
Banff National Park van bovenaf

DO 6: Plan van tevoren welke highlights u wilt zien

Denk goed na over wat u wilt bekijken. Omdat West-Canada zo uitgestrekt is, kan de reistijd tussen bestemmingen groot zijn. Plan daarom uw reisroute zorgvuldig en denk goed na over wat u wilt bekijken. Indien u bij Travelworld een aanvraag doet, kijken onze reisspecialisten uiteraard graag met u mee, om zo te voorkomen dat u alleen maar onderweg bent met uw camper of auto.

DO 7: Neem goede en comfortabele wandelschoenen mee

In West-Canada wandelt u waarschijnlijk veel door de natuur en steden. Het is daarom zeker aan te raden om goede en comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Loop deze van tevoren al in om zo de kans op blaren te verkleinen.

DO 8: Maak een camperreis

Canada is een echt camperland. Eline en Claudia raden het u dan ook zeker aan om per camper te reizen en zo de flexibiliteit en het gemak te ervaren. Het geeft u namelijk de vrijheid om te stoppen waar u maar wilt. Een extra tip: indien u besluit om een camperreis te maken, boek dan zeker voorafgaand aan uw reis de campings. Vooral in de zomerperiode en bij de nationale parken kan het erg druk zijn. Wij kunnen dit uiteraard ook voor u verzorgen.

DO 9: Overnacht in een van de steden, voorafgaand aan uw rondreis

Wanneer u van plan bent om een camperreis door Canada te maken, is het verplicht om na uw vlucht eerst een overnachting te hebben voordat u de camper kunt ophalen. U kunt er dan ook voor kiezen om twee overnachtingen in een stad te nemen en deze eerst te verkennen.

DO 10: Ga raften over de Kicking Horse River

Houdt u echt van adrenaline? Ga dan raften over de Kicking Horse River in de buurt van Golden. De stroomversnellingen en de omringende berglandschappen zorgen voor een spannend avontuur.

Skyline van Vancouver, Canada bij zonsondergang
Hike in Golden
Camper in Nanaimo, Canada

Naast deze 10 tips zijn er ook een aantal afraders voor tijdens uw reis door West-Canada.

DON'T 1: De wilde dieren voeren

Loopt u in de natuur en komt u wilde dieren tegen? Voer ze dan niet, hoe schattig ze misschien ook lijken. Dit kan hun natuurlijke gedrag verstoren en kan gevaarlijk zijn voor uzelf.

DON'T 2: Zomaar zwemmen in alle meren

Zwem niet zomaar in alle meren. De meren kunnen namelijk erg koud kunnen zijn en daarom niet geschikt zijn om in te zwemmen.

DON'T 3: Onvoorbereid de wildernis ingaan

Ga niet onvoorbereid de wildernis in en neem genoeg water, snacks en een kaart mee als u gaat wandelen. Daarnaast is het aan te raden om voldoende geluid te maken om de beren af te schrikken. Eventueel kunt u vaak ook ter plaatse speciale belletjes kopen om de beren te laten weten dat u eraan komt.

DON'T 4: Ongemarkeerde wandelpaden betreden

Don't nummer vier is het betreden van ongemarkeerde wandelpaden, zeker in afgelegen gebieden. Doe dit dan ook niet om zo verdwalen te voorkomen.

DON'T 5: Niet respectvol zijn naar andere natuurliefhebbers

Ondanks dat u geluid moet maken om de beren af te schrikken, is het niet respectvol tegenover andere natuurliefhebbers om te schreeuwen of luide muziek af te spelen.

Moraine Lake in Canada
Natuur van Canada vanuit de lucht
Eland in de natuur bij Banff National park

DON’T 6: Zomaar overal kamperen

Kampeer niet zomaar overal. In Canada is het namelijk niet toegestaan om wild te kamperen.

DON'T 7: Vergeten om contant geld mee te nemen

Ga niet zonder contant geld op pad. Creditcards worden namelijk niet overal geaccepteerd, zeker in de afgelegen gebieden niet.

DON'T 8: Het weer onderschatten

Onderschat het weer niet en ben voorbereid op snelle veranderingen, vooral in bergachtige gebieden. 

DON'T 9: Wilde dieren nonchalant benaderen

Benader wilde dieren niet nonchalant. Houd een veilige afstand en gebruik de zoomlens om foto's te maken. 

DON’T 10: Te laat reserveren in het hoogseizoen

De laatste Don't is te laat reserveren in het hoogseizoen. Accommodaties en campings kunnen namelijk snel volgeboekt raken, vooral in de populaire gebieden.

Wilt u de 10 Do's & Don'ts in West-Canada ook graag in een video terugzien? In onderstaande video delen Claudia en Eline hun tips en afraders over deze prachtige regio. Bent u ook benieuwd naar onze andere video's? Neem dan een kijkje op ons YouTube-kanaal en vergeet vooral niet te liken & abonneren om zo geen enkele video van uw favoriete bestemmingen te missen!

Daniëlle reisadviseur

Over de auteur

Hi, ik ben Daniëlle

Weet alles van Canada, Jordanië, Bali/Indonesië, Singapore, Sri Lanka, Verenigde Staten

Graag deel ik mijn enthousiasme en kennis met u in het samenstellen van een prachtige reis.

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor