Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
Travel World

Australië brandt (lang niet overal)!

08-01-2020 Hoofdredacteur TravelworldTravelworld
  • Australië

Wie heeft het niet meegekregen? De dramatische beelden over de bosbranden in Australië. Op zich zijn branden in het land geen uitzonderlijk fenomeen, maar het is wél veel erger dan andere jaren door de grote droogte en extreme temperaturen. 

De branden zijn wereldnieuws en houden vanzelfsprekend ook heel Australië in hun greep. De media berichten vooral over verkoolde bossen en de dreiging voor mens en dier. Ze laten het daarbij doen overkomen alsof het hele land tot de verdoemenis is veroordeeld. Als Travelworld hebben we nauw contact met de Australiërs zélf en we delen graag hun berichtgeving voor een duidelijker en minder eenzijdig beeld. Want ja, er zijn branden die zeer ernstige en dramatische gevolgen hebben, maar het land is net zo groot als Europa, wat gelukkig betekent dat het op de meeste plaatsen niet brandt. Op veel van die plaatsen is men voor een groot deel afhankelijk van toerisme en dreigen de branden (zelfs op plaatsen waar niets aan de hand is) er nu voor te zorgen dat reizigers Australië in zijn geheel links laten liggen.  

Wat is er nou precies aan de hand en waar?  
We schetsen graag een objectief beeld voor je, zonder hierbij afbreuk te doen aan de ernst van de situatie op de zwaarst getroffen plekken. 

  • - De staat New South Wales is veruit het zwaarst getroffen, met name het gebied tussen Canberra en Brisbane. In Sydney zelf zijn geen branden, maar de stad heeft last van de luchtkwaliteit afhankelijk van de wind. In Brisbane en de Gold Coast is niets aan de hand.  
  • - In de staat Victoria zijn branden in het noordoosten en in Gippsland. Melbourne heeft momenteel veel last van de rook en slechte luchtkwaliteit. De verwachting is dat dit over enkele dagen weer op normale waarde is. De beroemde Great Ocean Road is volledig toegankelijk.
  • - In de staat South Australia is alleen Kangaroo Island getroffen aan de westkust. De ferries varen echter gewoon, want driekwart van het eiland is niet aangetast. Adelaide is normaal toegankelijk. 
  • - Western Australia is grotendeels prima te bereizen, m.u.v. de Nullarbor en de Golden Outback regio’s.
  • - In Queensland, Tasmanië en de Northern Territory zijn geen branden gerapporteerd. 


Van de 20 website reizen die 
Travelworld in Australië heeft gepubliceerd, zijn er slechts 5 waarvan een deel van de route nu niet toegankelijk is. Dit betreft met name de routes tussen Melbourne en Sydney. Uiteraard verandert de situatie per dag, dus onze reisspecialisten staan voor je klaar om je te adviseren over de actuele mogelijkheden om naar Australië te reizen. Alle reizen van Travelworld zijn immers op maat aan te passen naar jouw wensen! 

Er zijn dus nog veel gebieden goed bereikbaar. Sterker nog, de Australiërs hopen van harte dat mensen hun prachtige land toch vooral blijven bezoeken, anders worden ze dubbel getroffen. Hun altijd zo ontspannen 'no worries mate'-mentaliteit wordt momenteel op de proef gesteld. Door gewoon te blijven reizen naar gebieden waar niets aan de hand is, investeer je niet alleen in mooie reisherinneringen, maar ook in de toekomst van Australië.  

Reistips! 
We geven je graag de volgende reistips waar je ongedwongen van een mooie Australië reis kunt genieten: 
Camperreis van Brisbane naar Cairns met o.a. Great Barrier Reef 
Camperreis Tasmanië   
Camperreis door het Rode Hart van Australië 
Autoreis Great Ocean Road  
Autoreis West-Australië 
Autoreis Hoogtepunten van Australië 

Zie voor meer informatie ook het bericht van Tourism Australia 


Terug naar alle blogs -->

Meer verhalen
18-03-2019

Thuis, aan de andere kant van de wereld

  • Australië
  • Camperreis

‘How are you, mate?’ Het is de typerende begroeting van een volk waarbij vriendelijkheid in de genen lijkt te zitten. 71 dagen lang hebben mijn vrouw en ik mogen genieten van hun gastvrijheid en hun adembenemend mooie continent. Australië heeft bij o…

Lees Meer
20-03-2019

Traktaties, extraatjes en andere verrassingen Downunder!

  • Australië
  • Camperreis

 ‘Wat vind je nu zo mooi aan Australië?’ wordt mij wel eens gevraagd. Waarop ik dan meestal antwoordt: ‘Heb je even?’ Want waar begin ik mee? De wisselende landschappen, de ruimte, het klimaat, de mensen, de unieke dierenwereld, de bijzondere natuurf…

Lees Meer
Travel World