Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
Travel World

Highlights van het Noordereiland

07-08-2020 Lindsey van UdenTravelworld reisspecialist
  • Nieuw-Zeeland
  • Rondreis
  • Privé reizen

Ik vond het altijd een beetje overdreven als mensen zeiden dat ze ergens hun hart verloren hadden. Totdat ik het zelf meemaakte in Nieuw-Zeeland. In 2016 heb ik een half jaar in Auckland mogen wonen en greep ik elke kans aan om stukje bij beetje het Noordereiland te verkennen. Van foto’s wist ik wel hoe mooi het er was, maar als je het dan met eigen ogen ziet...wauw! 

Bijna iedereen die Nieuw-Zeeland ooit bezocht, geeft aan dat ze eigenlijk veel te weinig tijd hadden. Er is ook zoveel om te zien dat je er niet aan ontkomt om keuzes te maken. Daarom deel ik in deze blog mijn tips voor het Noordereiland met je, zodat je gericht op pad kunt.


We beginnen het dichtste bij Auckland, wandel naar de haven naar de ferryterminal. Hiervandaan kun je twee heel verschillende dagtrips maken: Waiheke of RangitotoWaiheke is een prachtig eiland met mooie wandelroutes en verschillende wijngaarden. Je kunt hier een heerlijke wijnproeverij beleven met in de verte een uitzicht op de Sky Tower van Auckland. Kies je voor Rangitoto? Neem dan je wandelschoenen maar mee. Hier wandel je met een rustige klim in ongeveer een uur naar de top. Rangitoto is een inactieve vulkaan, waar je tijdens de wandeling door het lava-achtige gesteente constant aan herinnerd wordt. Vanaf de stranden van Auckland kun je het karakteristieke gezicht van Rangitoto gelijk herkennen.


Een mooie strandbestemming dichtbij de stad is 
Piha Beach, ongeveer 45 minuten rijden. Door het zwarte, vulkanische zand is dit een unieke bestemming. Omgeven door de rotsen is dit een zeer fotogeniek plaatsje. Om het af te maken kun je hier naar de waterval Kitekite Falls wandelen.


Op ongeveer 3 uur rijden ten noorden van Auckland vind je de Bay of 
Islands, die nog mooier is dan hij klinkt! In de prachtige omgeving van deze 16 kilometer brede baai is ook genoeg te beleven. De meest populaire activiteit is dolfijnen spotten per boot vanaf Paihia.


Wanneer je meer wilt weten over de Maori cultuur, ga dan naar de
Waitangi Treaty Grounds. Dit is niet alleen een prachtige plek, maar ook vol met geschiedenis. Dit is de plek waar de Declaration of Independance en het Waitangi verdrag tussen de inheemse Maori en de Engelsen bijna twee eeuwen geleden getekend werd.


Een bezoek aan het plaatsje Russell mag ook niet ontbreken. Dit was de eerste haven en Europese nederzetting in Nieuw-Zeeland. Vroeger was dit een beruchte plek zonder wetten en regels, waar alleen schippers na een lange tijd op zee stopten. Inmiddels staat Russell bekend als een uiterst romantisch en rustig stadje. Hier staat het oudste hotel van het land, waar je ook heerlijk kunt eten.


Op verschillende plaatsen op het Noordereiland kun je gloeiwormen zien. De meest bekende is Waitomo. Ik ben naar Lake Karapiro gegaan, ongeveer 2 uur ten zuiden vanaf Auckland. Een onvergetelijke ervaring was om hier een Kayak Glow Worm tour te beleven. We vertrokken hier aan het eind van de middag per kayak door een cliff naar een afgelegen plekje. Hier werd de barbecue aangestoken en wachtten we onder het genot van een hapje en drankje de zonsondergang af. Toen het eenmaal donker was, werd het tijd om weer in de kayak te stappen. Dit was een heel aparte ervaring: je voer door de cliff waar je omringd werd door lichtpuntjes. Je kon de gloeiwormen en sterren bijna niet van elkaar onderscheiden!


Taupo is een van mijn favoriete steden. Ik vind het een heerlijke stad met een mooie omgeving en er is genoeg te doen. Rijd bijvoorbeeld met de auto langs Lake Taupo af, waar de autoweg tussen de bergen en de zee ligt. Een andere mogelijkheid is om het vulkanische park 'Craters of the Moon' te bezoeken of een kijkje te nemen bij de wilde rivier met de Huka Falls watervallen. Mocht je behoefte hebben aan wat adrenaline: je kunt hier ook raften! 


Op Lake Taupo zelf kun je per boot of kayak het meer op en hier kun je de Maori Rock Carvings bekijken. Dit kunstwerk is in 1976 op traditionele wijze beeld gehouwen en geeft een extra dimensie aan dit plaatsje midden op het meer. 


Vanuit Taupo rijd je in een uur naar Tongariro National Park. Houd je van een flinke wandeling? Dan is de Tongariro Alpine Crossing zeker een aanrader. Dit is een prachtige (maar ook vrij pittige) wandeling van circa 21 kilometers langs vulkanen, bergen en meren. Deze wandeling over het robuuste terrein duurt minimaal 6 uur, maar de vele fraaie uitzichten onderweg zorgen dat iedere minuut welbesteed is. Wil je de omgeving leren kennen maar word je niet enthousiast van een urenlange wandeling? Dan is wellicht de evening sunset tour wat voor jou. Hier wandel je o.l.v. een gids in ongeveer iets meer dan een uur naar een uitzichtpunt, van waaruit je onder het genot van een wijntje toekijkt hoe de zon achter de vulkaan verdwijnt. 

 
Bijkomen van al deze inspanningen kan gelukkig ook. De beste manier is om plaats te nemen in een van de natuurlijke hot pools van de omgeving. Je kunt naar een van de spa resorts, maar je kunt ook naar de rivier. Deze is door de geothermische activiteit op natuurlijke wijze verwarmd, waardoor je je in een warm bad waant! En eigenlijk voelt voor mij heel Nieuw-Zeeland als een warm bad. Ik help je dan ook maar al te graag om jouw droomreis vorm te geven! 


Terug naar alle blogs -->

Travel World

Autoreis Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

>16-daagse autoreis door Nieuw-Zeeland

Het Noordereiland biedt een indrukwekkend scala aan natuurlandschappen. Ontdek de zonnige baaien in de Bay of Islands, de hoge bergtoppen van Tongariro en Egmont National Park en geniet van de wijnlanden in Martinborough. Onderweg maak je tevens kenn…

Vanaf:3.045 p.p.
Travel World

Camperreis vanuit Auckland

>16-daagse camperreis Nieuw-Zeeland

Maak kennis met het veelzijdige Noordereiland van Nieuw-Zeeland tijdens deze camperreis. Jouw reis begint in het culturele en levendige Auckland, vervolgens bepaal je zelf je route. Op elk gewenst moment kun je stoppen om te genieten van de mooie nat…

Vanaf:2.549 p.p.
Travel World

Autoreis De hoogtepunten van Nieuw-Zeeland

>28-daagse autoreis Nieuw-Zeeland

Wie aan Nieuw-Zeeland denkt, denkt aan prachtige natuur en indrukwekkende Maori cultuur. Deze reis bied je het beste van beide werelden. Je reis start op het Noordereiland. Van de zonnige Bay of Island in het hoge noorden reis je via Auckland naar Co…

Vanaf:4.425 p.p.
Meer verhalen
05-07-2019

De vrijheid tegemoet in Nieuw-Zeeland

  • Nieuw-Zeeland
  • Camperreis
  • Privé reizen

Een bed, een koelkast en een waterkoker; drie weken leven op instant noedels, chips, boterhammen en rode wijn. In 2017 ben ik met een vriendin Nieuw Zeeland gaan verkennen in een authentieke ‘hippie van’.  Back to basic en genietend van de mooie natu…

Lees Meer
02-04-2019

Reisverhaal Tasmanië, Nieuw Zeeland en Bali

  • Nieuw-Zeeland
  • Bali
  • Rondreis
  • Privé reizen

Begin juli 2017 ontvangen wij een uitnodiging voor een huwelijk. De oudste zoon van onze Nieuw-Zeelandse vrienden gaat medio maart 2018 trouwen. Tsja, wat doe je dan. Dus eerst contact opgenomen met Travelworld om te zien wat er allemaal mogelijk is.…

Lees Meer
Travel World