Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
Travel World

Las Vegas & de nationale parken

11-12-2019 Simone WartenbergReisspecialist Travelworld
  • USA
  • Camperreis
  • Privé reizen

Het zuidwesten van de VS staat met name bekend om de robuuste landschappen en indrukwekkende canyons. Een camper is het ideale vervoermiddel om dit gebied te ontdekken, maar naast al deze pracht en praal is het van groot belang om goed voorbereid op pad te gaan. Simone van Travelworld nam de proef op de som en noteerde op basis van haar bevindingen de ultieme ‘guidelines’ om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van je camperavontuur.

‘The American Dream’ is een historisch begrip, maar voor mij was het de ideale omschrijving van mijn lang gekoesterde droom om per camper langs de parken van West-Amerika te reizen. Deze reis is voor mij de eerste kennismaking met zowel West-Amerika als een camperreis. Voorafgaand aan de reis hadden wij veel informatie ingewonnen over de route en campings en dus vertrokken wij met een gerust hart en met name met heel veel goede zin vanuit Nederland. Tegen de tijd dat onze vlucht de daling in zet, zien we vooral woestijn. Na de landing zien we steeds meer een stad opdoemen en eigenlijk vooral bekend vanuit films zie ik onderweg vanaf de luchthaven de bekende skyline van ‘the strip’ opdoemen. Het moge duidelijk zijn: onze trip begint in Las Vegas en wát een overweldigende stad! Ik kon me niet goed voorstellen wat ik er naast drukte en casino's kon verwachten, maar mijn kennismaking met deze stad overtrof al mijn verwachtingen. Bovendien kloppen zo’n beetje alle vooroordelen over ‘Sin City’. In de avond lopen wij door de bruisende stad en hoe later het wordt, hoe drukker het wordt op straat. Veel toeristen, maar ook heel veel straatartiesten en feestelijk uitgedoste bezoekers; je kunt het zo gek niet bedenken. We sluiten de avond af met de prachtige fonteinen bij het prestigieuze Bellagio.


Na een goede nacht gaat onze reis echt beginnen, we gaan de camper ophalen! We reizen met Road Bear en worden rond de middag bij ons hotel opgehaald en naar het depot gebracht. Daar krijgen wij een uitgebreide uitleg over de camper en hoe alles werkt. Daarna gaan we op pad! Het rijden in een grote camper is even wennen, maar de brede wegen en ruime parkeerplaatsen lijken voor campers te zijn gemaakt, waardoor we moeiteloos onze weg kunnen vinden en binnen no time gewend zijn.


Zion National Park

Onze eerste stop is meteen een indrukwekkende en ligt op ongeveer 3 uur rijden vanaf Las Vegas: Zion National Park. De weg hier doorheen is de 16 kilometer lange Zion-Mt. Carmel Highway en is met de spectaculaire uitzichten al een ervaring op zich! Sommige tunnels door de canyon zijn te smal voor tweerichtingsverkeer wanneer dit gaat om grotere voertuigen zoals een camper. Je moet dan even wachten voordat je toestemming hebt om door te rijden. Om even stil te moeten staan is hier geen straf, want de omgeving is prachtig!


Bryce Canyon
De volgende stop is Bryce Canyon, wat voor mij persoonlijk een favoriet is. Hier maken wij gebruik van de Park Shuttle, waarbij we de camper parkeren net buiten het park en met de shuttlebus de verschillende uitzichtpunten gaan verkennen. De uitzichten zijn adembenemend en bij elk uitkijkpunt worden we weer opnieuw verrast! Het meest bijzonder zijn de ‘hoodoos’; smalle rotspilaren die je een beetje als een soort stekels in de canyon ziet staan. Als je voldoende tijd hebt (en de temperaturen niet te hoog liggen), is het zeker de moeite waard om een of meerdere hikes te maken op de aangegeven trails. Je gaat dan onder andere door de kloof in en ziet zo het park van een geheel andere kant. Onderweg komen we langs Lake Powell, dat een mooi contrast vormt met het rotsachtige landschap.


Antelope Canyon
Onze volgende bestemming is er eveneens eentje waar ik erg naar heb uitgekeken: Antelope Canyon. Als we aankomen bij de canyon zien we eigenlijk niets anders dan een open vlakte met een parkeerplaats. Gelukkig worden we snel begeleid door de gids de canyon in en volgen we een begeleide tour langs de fraaiste plekjes. De gids weet precies te vertellen hoe je een bepaalde hoek het beste in kunt kijken voor de beste lichtinval en hoe je hiervan het perfecte plaatje kunt vastleggen. Het lijkt bijna magisch en na deze bijzondere ervaring is mijn bucketlist weer iets geslonken!


Grand Canyon
Nog onder de indruk van deze ervaring is de volgende stop op onze route bij het beroemde ‘Horseshoe Bend’. De trail naar het uitkijkpunt is niet lang en vanaf dit punt heb je uitzicht op een mooie combinatie van bruinrode rotsen met de groenblauwe kleur van het water. Grand Canyon, een absolute must-see op de route, is niet te bevatten zo groot. Helaas kunnen we bij gebrek aan tijd niet de canyon in, maar de uitzichten vanaf de viewpoints zijn adembenemend en er lijkt geen einde aan te komen. Je kunt gemakkelijk met de camper (of auto) stoppen bij de uitkijkpunten, maar ook hier kun je met de parkenpas gebruik maken van de shuttlebus.


Algemene tips voor verblijf op campings
Tijdens de reis maken wij gebruik van een mix tussen natuurcampings en de zogenoemde KOA-campings. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten campings is vooral de ligging. De natuurcampings zijn vaak in of grenzend aan een nationaal park, waardoor deze een goed uitgangspunt vormen om de parken te gaan verkennen.
KOA (Kampgrounds of America) is één van de grootste organisaties als het gaat om campings in de Verenigde Staten en beschikt over bijna 500 campsites. Deze liggen vaak iets verder van een nationaal park, maar bieden desondanks een goede uitvalsbasis om de parken en de omgeving te verkennen.

Nationale parken
Als je meerdere parken gaat bezoeken, kun je gebruik maken van een "annual pass", waarbij je eenmalig 80 dollar betaalt voor een voertuig met maximaal 4 inzittenden. Deze schaf je aan bij het eerste park dat je bezoekt. Vervolgens laat je bij de volgende parkeren deze pas zien om toegang te krijgen.

Ga je de parken bezoeken, denk dan vooral aan een opgeladen camera, check het weerbericht (het kan hier met name in de zomer snikheet worden) en neem voldoende water mee voor onderweg. Als je moeder natuur niet onderschat, heb je hier de tijd van je leven!


Terug naar alle blogs -->

 

 

Monument valley Las Vegas

Camperreis vanuit Las Vegas

>21-daagse camperreis door Amerika - vroegboekspecial

Een reis vol contrasten, Las Vegas en de nationale parken. Je begint en eindigt de reis in de gok- en entertainmentstad Las Vegas, vooral 's avonds indrukwekkend met al haar lampjes en lichtshows. Maar tevens is Las Vegas bijzonder vanwege haar uniek…

Vanaf:2.399 p.p.
Travel World

Camperreis vanuit Phoenix

>21-daagse camperreis door Amerika - vroegboekspecial

Het zuidwesten wordt door velen beschouwd als de ultieme regio om te bereizen. Vanuit Phoenix zijn de vele beroemde nationale parken die hier liggen uitstekend bereikbaar. Je kunt een bezoek brengen aan Bryce en Zion National Park, Monument Valley en…

Vanaf:2.249 p.p.
Meer verhalen
01-09-2020

Ultieme roadtrip door Florida: the Sunshine State

  • USA
  • Camperreis
  • Privé reizen

Florida is met name bekend door de vele thema- en attractieparken van Orlando, maar het heeft nog meer te bieden. In Florida vind je prachtige natuur zoals Mangroves, de moerassen van de Everglades, uitgestrekte prairies, imposante koraalriffen, dich…

Lees Meer
05-10-2020

Camperreis USA

  • USA
  • Camperreis
  • Privé reizen

Ik werk inmiddels bijna twee jaar voor Travelworld. Ik weet nog goed dat toen ik pas drie maanden in dienst was, ik te horen kreeg dat ik op een zogeheten studiereis zou mogen naar Amerika. Een studiereis wil zeggen dat je op onderzoek uitgaat op een…

Lees Meer
Travel World