Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie 
  Barbados is een paradijselijk eiland dat aan de westkust bestaat uit zandstranden, hier bevinden zich de meeste hotels. Het noordoosten is rotsachtig en het zuidoosten is rustig en heeft enkele prachtige zandstranden. In de zuidwestkust ligt de hoofdstad Bridgetown. Voor de westkust ligt prachtige koraalrif waar de kleurrijke onderwaterwereld te bewonderen is.

  Geografie
  Barbados behoort tot de Bovenwindse Eilanden in het Caribisch gebied en is het meest oostelijk gelegen. Het eiland is ongeveer dertig kilometer lang en twintig meter breed. Met de vele zonuren per jaar is het een ideale bestemming om van de hagelwitte stranden, palmbomen en onderwaterwereld te genieten.

  Klimaat
  De noordelijke passaatwind is redelijk constant en zorgt voor verkoeling. Hoe hoger u zit, des te frisser het is, met name in de maanden november tot januari. Mei tot november wordt de natste tijd genoemd, maar over het algemeen is het in de begin van deze maanden nog aangenaam. Het orkaanseizoen loopt van juli tot november. Tijdens de maanden september, oktober en november bestaat de meeste kans op orkanen.  

  Klimaattabel Barbados

  Barbados jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 27 27 27 27 28 28 28 29 29 29 28 28
  Zonuren per dag 7 9 9 11 10 10 10 11 10 8 8 7
  Gemiddelde neerslag (mm) 65 45 40 50 70 105 140 145 170 175 180 95

   

  Beste reistijd
  Het gehele jaar door heeft Barbados een aangenaam klimaat. Het droge seizoen valt in de maanden december tot mei en dan is de temperatuur gemiddeld 24 tot 28 graden. 

  Tijdsverschil
  Tijdens de Nederlandse zomertijd is het 6 uur vroeger in Barbados. In onze wintertijd is het 5 uur vroeger.

  Taal
  In het Caribisch gebied worden er verschillende talen gesproken zoals Spaans, Engels, Frans en Papiamento. Over het algemeen spreekt en verstaat iedereen Engels. In Martinique, Guadeloupe, Saint Martin, Haïti en Saint Barthélemy is de officiële taal Frans. Op Puerto Rico, de Britse Maagdeneilanden, Barbados, Jamaica, Nevis, Antigua en St. Lucia is de officiële taal Engels. Op Aruba, Bonaire en Curaçao is de officiële taal Papiamento. Op Saba is de officiële taal Nederlands.
   

  Valuta
  De Barbadiaanse dollar (BBD) is de officiële valuta. Op veel plekken kun je ook betalen met de Amerikaanse dollar en met de Euro. 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van E-visums kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

;
Travel World