Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie 
  Jamaica is een eiland gelegen in het Caribisch gebied. Het eiland ligt ten zuiden van Cuba en is het derde grootste eiland van het Caribisch gebied. Jamaica heeft een strand vriendelijke kustlijn en staat bekend als de zon, zee, rum en reggae bestemming. De gemiddelde vliegduur is 10,5 uur.  

  Klimaat 
  Het eiland heeft een moessonklimaat. Dit wil zeggen dat het klimaat tropisch is, met zeer natte periodes. De temperatuur is hoog en de neerslag is minimaal. De gemiddelde temperatuur ligt het gehele jaar rond de 27 tot 30 graden.  

  Het orkaanseizoen loopt van juli tot november. Tijdens de maanden september, oktober en november bestaat de meeste kans op orkanen. Wij houden u samen met het Calamiteitenfonds goed op de hoogte wanneer de weersomstandigheden verslechteren of indien er door de omstandigheden een dekkingsbeperking van kracht is. 

  Klimaattabel  

  Jamaica 

  jan 

  feb 

  mrt 

  apr 

  mei 

  jun 

  jul 

  aug 

  sep 

  okt 

  nov 

  dec 

  Gemiddelde dagtemperatuur 

  27 

  27 

  28 

  28 

  29 

  29 

  30 

  30 

  30 

  29 

  29 

  28 

  Zonuren per dag 

  7 

  9 

  9 

  11 

  11 

  10 

  11 

  11 

  11 

  7 

  7 

  6 

  Gemiddelde neerslag (mm) 

  54 

  40 

  58 

  81 

  150 

  125 

  117 

  127 

  134 

  183 

  106 

  72 

   

  Beste reistijd 
  De beste reistijd is van januari t/m april, juni t/m september en november/december. 

  Tijdsverschil 
  Tijdens de Nederlandse zomertijd is het 6 uur vroeg in Jamaica, in de wintertijd is het 5 uur vroeger.  

  Taal 
  De officiële taal in Jamaica is Engels. 

  Valuta 
  Jamaica Dollar 

  Visum 
  Voor het Caribisch gebied heeft u geen visum nodig. Bij aankomst in het land dient u wel een douaneformulier in te vullen. 

  Veiligheid 
  Over het algemeen is het Caribisch gebied een zeer veilige bestemming. Het is echter verstandig om een paar voorzorgsmaatregelen te nemen:  
  * Maak kopieën van uw waardepapieren en mail deze naar uzelf.  
  * Neem niet te veel cash mee en verdeel het contante geld over verschillende tassen.  
  * Draag geen sieraden en opzichtige camera’s. 

  Voor het meest actuele reisadvies adviseren wij u het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen via http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen. 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van E-visums kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

;
Travel World