Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World
 • Introductie
  Met fijn zand, kristalheldere wateren en beschutte lagunes herdefiniëren de Malediven het paradijs. Struin op je blote voeten langs oogverblindende stranden onder scheve palmbomen. Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning is er een scala aan mogelijkheden aan resorts. Ondertussen kunnen liefhebbers van avontuur genieten van duiken, surfen, vissen, kajakken en meer van wereldklasse. Met meer dan 1.000 koraaleilanden om van te genieten, is er geen gebrek aan dingen om te zien of te doen tijdens uitstapjes in de Malediven. Elk eiland is omgeven door riffen; elke dag is bijna perfect - en je hoeft alleen maar te onthouden waar je je schoenen voor het laatst hebt gelaten. Welkom op de Malediven.

  Geografie
  De Malediven bestaat uit enkel eilanden, is gelegen in de Indische Oceaan, ten zuidwesten van Sri Lanka en strekt zich uit over de evenaar. Het land bestaat uit ongeveer 1192 eilanden die zich uitstrekken over een lengte van 871 kilometer. Terwijl het land een oppervlakte heeft van ongeveer 90.000 vierkante kilometer, is slechts 298 vierkante kilometer droog land. De eilanden zijn met elkaar verbonden via een netwerk van watervliegtuigen en boten. 

  Klimaat
  De Malediven is het hele jaar door heet met een hoge vochtigheidsgraad. Januari tot april is het droge seizoen van de Malediven. In deze periode is de luchtvochtigheid laag en valt er weinig regen. Het regenseizoen duurt van mei tot oktober maar betreft meestal korte buien.

  Klimaattabel Malediven

  Malediven jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 27 28 29 30 29 29 29 28 28 28 27 27
  Zonuren per dag 8 9 9 8 8 7 7 7 7 7 8 8
  Gemiddelde neerslag (mm) 80 18 80 80 150 200 200 150 220 220 150 150

   

  Beste reistijd
  Eigenlijk is het het hele jaar goed toeven op de Malediven. Het meest aangenaam is de periode tussen december en april, het zogenoemde droge seizoen. De luchtvochtigheid is dan het laagst, er valt de minste regen en de temperatuur is nog steeds heerlijk. Ga je tussen mei en oktober, houd dan wel rekening met een regenbui op zijn tijd.

  Tijdsverschil
  In de Malediven is het 4 uur later in onze wintertijd en 3 uur later in onze zomertijd.  

  Taal
  De officiële taal op de Malediven is Dhivehi. Over het algemeen spreekt en verstaat iedereen Engels.

  Valuta
  De Maldivische rufiyaa (MVR) is de lokale valuta in de Malediven. Echter zult u eerder betalen in Amerikaanse dollars (USD). 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

;
Travel World