Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
21-12-2021
Reisadvies.nu voor en door reizigers

Zie je ook al een tijdje door de bomen het bos niet meer wanneer het aankomt op reisadviezen? Je bent niet de enige. Als reactie op het uitblijven van een overzichtelijk, actueel en eerlijk beleid omtrent reisadviezen door de overheid hebben een aantal Nederlandse reisorganisaties het heft in eigen hand genomen.

De kleurcodes waar we al bijna twee jaar mee te maken hebben, zijn veelal onlogisch en niet of nauwelijks gebaseerd op actuele gegevens. Zo hebben EU-lidstaten een status aparte ongeacht hoe de coronasituatie in een land is. In de praktijk betekent dit dat er vrijwel zonder enige restricties gereisd kan worden van en naar EU-landen (geel reisadvies), zelfs als de coronacijfers daar zeer zorgwekkend zijn. Voor veel niet-EU landen, waar de coronasituatie meer dan eens veel beter onder controle is dan in EU-landen, is het reisadvies oranje en gelden er strengere in- en uitreisregels.

Daarom is de website reisadvies.nu in het leven geroepen: reisadvies voor en door reizigers. Op deze website wordt voor ieder land wereldwijd een onafhankelijk reisadvies opgesteld op basis van adviezen van o.a. Wereldgezondheidsorganisatie WHO, lokale overheden en bevindingen van Nederlanders die het land recent bezochten. Met de komst van deze website kun je zelf een beeld vormen over de situatie op je beoogde bestemming(en) en zelf afwegen of je wel of niet af wenst te reizen.

 

Travel World