Autoreis De hoogtepunten van Namibië

20-daagse autoreis door Namibië
Vanaf:€ 2.995
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Namibië is een land van uitersten. Je vindt er droge woestijnen en groene oasen, een grote verscheidenheid aan wild en een bevolkingsdichtheid die tot de laagste ter wereld behoort. Reis door het wonderlijke, steeds veranderende landschap van Namibië, ga op zoek naar de vele wilde dieren en maak kennis met de oorspronkelijke bewoners.


  Maatwerk Namibië
  Een rondreis met auto en vooraf gereserveerde hotels is een ontspannen manier om door Namibië te reizen. Wij hebben voor jou een selectie van de mooiste routes gemaakt, die jou laten kennismaken met de vele kanten van dit fascinerende land. Wij reserveren voor jou de retourvlucht, alle overnachtingen en de huurauto van jouw keuze. Je ontvangt ter plaatse tevens een uitgebreid informatiepakket met routebeschrijving en plattegronden. Je hoeft alleen nog maar te rijden en te genieten!


  Pluspunten van deze reis

  • Een afwisselende route met vele hoogtepunten
  • Kalahari woestijn en de Fish River Canyon
  • De zandduinen van Sossusvlei
  • Rotstekeningen bij Twyfelfontein
  • Bezoek het grootste wildpark van Namibië: het Etosha Nationaal Park

   

   

 • Dag 1 Amsterdam – Windhoek
  Vandaag vertrek je vanaf Schiphol naar Windhoek met KLM.

  Dag 2 Windhoek
  Vroeg in de middag kom je aan op Hosea Kutako International Airport, de luchthaven van Windhoek. Je haalt de huurauto op en rijdt naar de hoofdstad op een klein uurtje vanaf de luchthaven. Direct ervaar je de uitgestrektheid en bijzondere leegte van het land. Windhoek is een relatief kleine en overzichtelijke stad, een prettig begin van je reis door Namibië.

  Accommodatie standaard: Terra Africa Guesthouse
  Accommodatie Superior: House on Olof Palme

  Dag 3 Windhoek – Kalahari woestijn (250 km)
  Vandaag een rustig begin met het wegenstelsel van Namibië, vrijwel de gehele route gaat over een geasfalteerde weg.  Hoe verder je richting het zuiden komt, hoe roder het zand wordt en hoe uitgestrekter het landschap. Ook merk je dat een woestijn niet uit helemaal niets bestaat, maar dat er ook in woestijnen volop sprake is van leven.

  Accommodatie standaard: Intu Africa Camelthorn
  Accommodatie Superior: Kalahari Red Dunes Lodge

  Dag 4 Kalahari woestijn – Fish River Canyon (450 km)
  Vandaag rij je bijna tot aan de grens met Zuid-Afrika voor een indrukwekkend natuurfenomeen. De Fish River Canyon. Je overnacht te midden van massieve granieten rotsblokken vlakbij de canyon.

  Accommodatie standaard: Canyon Village
  Accommodatie Superior: Fish River Lodge

  Dag 5 Fish River Canyon 
  Gisteren was vooral genieten van het landschap onderweg, vandaag heft u alle tijd voor en bezoek aan de imposante Fish River Canyon. Het is de op één na langste canyon ter wereld met zijn 160 km. De breedte loopt tot 27 km en hij is tot wel 550 meterdiep. Vanaf het uitkijkpunt is het moeilijk voor te stellen dat de canyon hier miljoenen jaren geleden ontstaan is door een gletsjer. De Fish River die door de canyon stroomt is met zijn 650 km de langste van Namibië.

  Accommodatie standaard: Canyon Village
  Accommodatie Superior: Fish River Lodge

  Dag 6 Fish River Canyon – Namib Desert (410 km)
  Via Aus, waar je vlakbij en met een beetje geluk wilde paarden kunt zien, rij je vandaag naar de Namib Desert. Dit is de oudste woestijn ter wereld en strekt zich uit over de gehele kustlijn van Namibië. Je maakt kennis met een indrukwekkend en zeer afwisselend landschap.

  Accommodatie standaard: Namtib Desert Lodge
  Accommodatie Superior: Koiimasis Ranch

  Dag 7 Namib Desert – Sesriem (240 km)
  Je vervolgt de prachtige route door de Namib Desert richting Sesriem, inmiddels raak je waarschijnlijk ook al aardig gewend aan het rijden over de gravel wegen. Hoewel de afstand in kilometers vandaag een stuk korter is, is het vanwege de conditie van de wegen toch nog een aantal uur rijden. In de middag zou je alvast een bezoek kunnen brengen aan de Sesriem canyon, een prachtige canyon waar u ook doorheen kunt lopen.

  Accommodatie standaard: Desert Homestead Lodge
  Accommodatie Superior:
   Sossusvlei Lodge

  Dag 8 Sesriem – Sossusvlei - Sesriem (150 km)
  De rode duinen van Sossusvlei, zonder twijfel één van de mooiste op aarde. Sommige duinen rijzen tot wel 320 boven zeeniveau uit. De rode kleur verandert mee met de stand van de zon, van dieprood naar meer oranje en felrood. Sossusvlei en Dead Vlei liggen te midden van deze duinen en bestaan uit witte kleigrond, waar bij (zeer sporadische) regenval het water in blijft staan.

  Accommodatie standaard: Desert Homestead Lodge
  Accommodatie Superior:
   Sossusvlei Lodge

  Dag 9 Sesriem – Swakopmund (355 km)
  Je passeert vandaag de Kuiseb Pass, wat meer wegheeft van een onwerkelijk maanlandschap, dan een Afrikaans landschap. Langzaam maakt de rode aarde plaats voor steeds lichtere kleuren naarmate je de kust nadert en vanaf Walvisbaai rijdt je langs de kust naar Swakopmund. Links de grote Atlantsiche Oceaan, rechts de enorme zandduinen van de Namib Desert.

  Accommodatie standaard: Swakupmond Sands Hotel
  Accommodatie Superior:
   Hotel Zum Kaiser

  Dag 10 Swakopmund
  Vandaag heb je de hele dag om Swakopmund en omgeving te verkennen. Er is van alles te doen in en rondom dit kleine stadje met zijn duidelijk Duitse historie. Je kan samen met een gids een bezoek brengen aan de township, een zogenaamde ‘living desert’ tour maken om je kennis van de woestijn te vergroten en ook de actievelingen komen aan bod met activiteiten zoals quadbiken en sandboarden. Swakopmund is ook bij de Namibiërs zelf een gewilde vakantiebestemming.

  Accommodatie standaard: Swakupmond Sands Hotel
  Accommodatie Superior:
   Hotel Zum Kaiser

  Dag 11 Swakopmund – Erongo regio (165 km)
  Je verlaat de kust en rijdt de binnenlanden in op weg naar het Erongo bergmassief, de hoogste top van deze bergketen is die van de Hohenstein met 2.319 meter boven zeeniveau.

  Accommodatie standaard: Hohenstein Lodge
  Accommodatie Superior:
   Erongo Wilderness Lodge (Luxury Tent)

  Dag 12 Erongo regio – Twyfelfontein (260 km)
  Onderweg passeer je de immense Brandberg met een hoogte van 2.573 meter boven zeeniveau voordat je bij Twyfelfontein aankomt. In dit Werelderfgoed vind je zeer oude rotsgravures, twee zaken die ze zo bijzonder maken. De oudheid en het feit dat ze in steen zijn gekerfd terwijl primitieve kunst meestal is geschilderd met natuurlijk pigmenten en houtskool. Vlakbij Twyfelfontein kun je ook een bezoek brengen aan de Burnt Mountain en de Organ Pipes, twee bijzondere geologische fenomenen.

  Accommodatie standaard: Twyfelfontein Country Lodge
  Accommodatie Superior:
   Camp Kipwe 

  Dag 13 Twyfelfontein – Etosha National Park (300 km)
  In plaats van in de warme namiddag, kun je ook deze ochtend een bezoek brengen aan Twyfelfontein alvorens naar het Etosha Nationaal Park te rijden. Je overnacht iets ten zuiden van de ingang waardoor je de mogelijkheid hebt, vandaag al een eerste bezoek aan het park te brengen op zoek naar het vele wild.

  Accommodatie standaard: Mondjila Safari Camp
  Accommodatie Superior:
   Etosha Village

  Dag 14 Etosha National Park 
  Hoewel het park enorm is in omvang is alleen het zuidelijke deel toegankelijk voor bezoekers. Alleen in dit deel vind je al ruim 30 waterholes, die, met name in de droge periodes, worden bezocht door tientallen en soms zelf honderden dieren tegelijkertijd, een immens spektakel! De Etosha Pan zelf is een enorme zoutvlakte van 130 km lang en wel tot 50 km breed, die je vanaf een uitkijkpunt kunt bekijken, erg indrukwekkend.

  Accommodatie standaard: Mondjila Safari Camp
  Accommodatie Superior:
   Etosha Village

  Dag 15 Etosha National Park
  Ook vandaag heb je de gehele dag voor dit prachtige park met als voordeel dat je vannacht ook in het park overnacht. Alle kampen beschikken over een verlicht waterhole zodat je ook in de avond of nacht de dieren kunt zien die daar komen drinken. Met een beetje geluk heeft het luipaard vanavond de waterhole bij jullie kamp uitgekozen om zijn dorst te lessen.

  Accommodatie standaard: Halali Camp
  Accommodatie Superior:
   Onguma Bush Camp

  Dag 16 Etosha – Waterberg regio (300 km)
  Via Namutoni (400 km) of Okaukeujo (300 km) verlaat je het Etosha Nationaal Park en rij je naar de Waterberg regio. De regio ontleend zijn naam aan het Waterberg Plateau dat hoog boven het landschap uitrijst. 

  Accommodatie standaard: Otjiwa Lodge
  Accommodatie Superior:
   Okonjima View Room

  Dag 17 Waterberg regio 
  Vandaag kun je een bezoek brengen aan het Waterberg Plateau Nationaal Park dat door zijn bijzondere ligging en moeilijke toegankelijkheid lange tijd is gebruikt om bedreigde diersoorten heen te brengen om ze zo te beschermen tegen roofdieren en stroperij. Hierdoor is er een grote diversiteit aan wildleven ontstaan. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de faciliteiten van de lodge en alle indrukken van de afgelopen weken op je in te laten werken.

  Accommodatie standaard: Otjiwa Lodge
  Accommodatie Superior:
   Okonjima View Room

  Dag 18 Waterberg regio – Okahandja (175 km)
  Je laatste overnachting in Namibië in een prachtige omgeving en heerlijke lodge. Laat je verwennen door de gastheer en kom heerlijk tot rust of maak een wandeling door de droge rivierbedding waar nog volop wild voorkomt zoals elanden, waterbok, giraffes en kudu’s.

  Accommodatie standaard: The Elegant Farmstead
  Accommodatie Superior:
   Gocheganas Nature Reserve

  Dag 19 Okahandja – Windhoek – Amsterdam (140 km)
  In de loop van de dag rij je terug naar de luchthaven van Windhoek waar je de huurauto inlevert en vertrekt voor je terugvlucht naar Nederland.

   

  Dag 20 Aankomst Amsterdam
  Einde van een mooie reis met veel nieuwe indrukken.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport. KLM vliegt via Luanda naar Windhoek in Namibië. 

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Luanda - Windhoek - circa 13 uur

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:

   

  Air Namibia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Namibië met als basis Windhoek. Air Namibia bedient het Europese netwerk via Frankfurt. Tussen Schiphol en Frankfurt vlieg je met KLM of Lufthansa.

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Frankfurt - Windhoek - circa 13 uur
   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Group K4 - JFMR
   Bidvest Namibië

   Fysiek

   • Renault Duster 4 x 4
   • 4 deurs
   • Diesel

   Comfort

   • 4WD
   • Airbags
   • Airconditioning
   • CD-speler
   • Handgeschakeld
   • Radio
   • Stuurbekrachtiging

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 17 overnachtingen inclusief dagelijks ontbijt en 3x diner
  • 18 dagen Bidvest autohuur autohuur; Group K - JFMR (Andere autotypes op aanvraag)
  • Inclusief afkoop eigen risico 
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Lokale belasting
  • Meet & Greet bij aankomst
  • Engelstalige routebeschrijving met plattegronden
  • 24-uurs wegenwachtservice
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • GPS (vraag ons naar de mogelijkheden)
  • Waarborgsom en administratiekosten
  • Brandstof
  • Niet genoemde maaltijden
  • Entreegelden nationale parken
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen. Tijdens bepaalde periodes (zoals tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Tevens is het van december t/m januari hoogseizoen in Namibië. Vluchten en accommodaties kunnen in deze periode beperkt beschikbaar of vol zijn en tarieven kunnen hoger liggen. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - Standaard accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  april 2018
  01 t/m 30 € 2.995,00
  mei 2018
  01 t/m 31 € 2.995,00
  juni 2018
  01 t/m 29 € 2.995,00
  30 t/m 30 € 3.145,00
  juli 2018
  01 t/m 07 € 3.145,00
  08 t/m 31 € 3.275,00
  augustus 2018
  01 t/m 19 € 3.275,00
  20 t/m 31 € 3.145,00
  september 2018
  01 t/m 30 € 3.145,00
  oktober 2018
  01 t/m 30 € 3.145,00
  31 t/m 31 € 3.025,00
  november 2018
  01 t/m 29 € 3.025,00
  30 t/m 30 € 2.995,00
  december 2018
  01 t/m 31 € 2.995,00
  januari 2019
  01 t/m 31 € 2.995,00
  februari 2019
  01 t/m 28 € 2.995,00
  maart 2019
  01 t/m 31 € 2.995,00

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - Superior accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  april 2018
  01 t/m 30 € 4.145,00
  mei 2018
  01 t/m 31 € 4.145,00
  juni 2018
  01 t/m 29 € 4.145,00
  30 t/m 30 € 4.445,00
  juli 2018
  01 t/m 07 € 4.445,00
  08 t/m 31 € 4.575,00
  augustus 2018
  01 t/m 19 € 4.575,00
  20 t/m 31 € 4.445,00
  september 2018
  01 t/m 30 € 4.445,00
  oktober 2018
  01 t/m 30 € 4.445,00
  31 t/m 31 € 3.245,00
  november 2018
  01 t/m 29 € 3.245,00
  30 t/m 30 € 3.195,00
  december 2018
  01 t/m 31 € 3.195,00
  januari 2019
  01 t/m 31 € 3.195,00
  februari 2019
  01 t/m 28 € 3.195,00
  maart 2019
  01 t/m 31 € 3.195,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

  • Upgrade Auto
   Het is tevens mogelijk de auto inbegrepen in deze reis te upgraden naar een andere auto, bijvoorbeeld een 4WD. Deze kan zeker bij bepaalde routes en in bepaalde seizoenen van pas komen! Kijk hier voor meer informatie: https://www.travelworld.nl/camper-rental-companies/
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen