Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Autoreis De hoogtepunten van Namibië

20-daagse autoreis door Namibië
Vanaf:€ 3.645
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Namibië is een land van uitersten. Je vindt er droge woestijnen en groene oasen, een grote verscheidenheid aan wild en een bevolkingsdichtheid die tot de laagste ter wereld behoort. Reis langs de hoogtepunten en door het wonderlijke, steeds veranderende landschap van Namibië. Ga op zoek naar de vele wilde dieren en maak kennis met de oorspronkelijke bewoners van dit prachtige land. Bezoek tijdens deze ultieme autoreis onder andere de bijzondere Fish River Canyon en ga op zoek naar de vele diersoorten in het Etosha National Park.


  Maatwerk Namibië
  We hebben bij deze autoreis een groot aantal hoogtepunten voor je geselecteerd. Per auto is een comfortabele manier om door Namibië te reizen. Daarnaast zijn alle accommodaties alvast voor je vastgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Overdag kun je heerlijk naar eigen tempo indelen en bepaal je zelf wat je gaat doen. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op! Wil je meer te weten komen over Namibië? Klik hier voor meer informatie.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Een afwisselende route met vele hoogtepunten
  • Bezoek de Kalahari woestijn en de Fish River Canyon
  • Ontdek de indrukwekkende zandduinen van Sossusvlei
  • Ga op zoek naar de rotstekeningen bij Twyfelfontein
  • Bezoek het grootste wildpark van Namibië: het Etosha National Park
  • Comfortabele SUV huurauto met hoge wegligging inbegrepen

   

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Namibië
  Blog Namibië

 • Dag 1-2: Amsterdam – Windhoek (ca. 45 km)
  Je vliegt met Lufthansa vanaf Amsterdam Schiphol via Frankfurt naar Windhoek, waar je de volgende ochtend aankomt. Je haalt de huurauto op en rijdt naar de hoofdstad op een klein uurtje vanaf de luchthaven. Direct ervaar je de uitgestrektheid en bijzondere leegte van het land. Windhoek is een relatief kleine en overzichtelijke stad, een prettig begin van je reis door Namibië. Na aankomst in je accommodatie kun je bijkomen van de vlucht of op eigen gelegenheid Windhoek verkennen.

  Accommodatie:
  Standard: The Elegant Guesthouse *** 
  Superior: AM Weinberg Boutique Hotel ****
   

  Dag 3: Windhoek – Kalahari woestijn (ca. 250 km)
  Vandaag een rustig begin met het wegenstelsel van Namibië, vrijwel de gehele route gaat over een geasfalteerde weg. Je rijdt vandaag naar de Kalahari woestijn. Hoe verder je richting het zuiden komt, hoe roder het zand wordt en hoe uitgestrekter het landschap. Ook merk je dat een woestijn niet uit helemaal niets bestaat, maar dat er ook in woestijnen volop sprake is van leven. In de Kalahari woestijn wonen de San, ook wel bekend als de bijna uitgestorven Bosjesmannen. De Kalahari woestijn behoort tevens tot een van de grootste zandvlaktes ter wereld.

  Accommodatie:
  Standard: Intu Africa Camelthorn ***
  Superior: Bagatelle Kalahari Game Ranch ****

  Dag 4: Kalahari woestijn – Fish River Canyon (ca. 450 km)
  Je rijdt vandaag nog zuidelijker en bijna tot aan de grens met Zuid-Afrika voor een indrukwekkend natuurfenomeen; de Fish River Canyon. De Fish River Canyon is na de Grand Canyon in Amerika, de langste kloof in de wereld. In de Fish River Canyon vind je verschillende uitkijkpunten waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de kloof die miljoenen jaren geleden is ontstaan door aardverschuivingen. 

  Accommodatie:
  Standard: Canyon Roadhouse *** 
  Superior: Fish River Lodge ***    

  Dag 5: Fish River Canyon 
  Gisteren was vooral genieten van het landschap onderweg, vandaag heeft u alle tijd voor en bezoek aan de imposante Fish River Canyon. Met een lengte van maar liefst 160 km is het niet alleen de een-na langste canyon ter wereld maar ook veruit de grootste canyon van Afrika. De breedte loopt tot 27 km en hij is tot wel 550 meterdiep. Vanaf het uitkijkpunt is het moeilijk voor te stellen dat de canyon hier miljoenen jaren geleden ontstaan is door een gletsjer. De Fish River die door de canyon stroomt is met zijn 650 km de langste van Namibië.

  Accommodatie:
  Standard: Canyon Roadhouse *** 
  Superior: Fish River Lodge *** 

  Dag 6: Fish River Canyon – Namib Desert (ca. 410 km)
  Via Aus, waar je met een beetje geluk wilde paarden kunt zien, rijd je vandaag naar de Namib Desert. Dit is de oudste woestijn ter wereld en strekt zich uit over de gehele kustlijn van Namibië en is maar liefst 200 km breed. Je maakt kennis met een indrukwekkend en zeer afwisselend landschap. Het is een gek idee dat wanneer je deze woestijn doorkruist je uitkomt bij de zee. Je verblijft in deze uitgestrekte woestijn waarbij je het echte Namibië ervaart. 

  Accommodatie:
  Standard: Namtib Desert Lodge ***
  Superior: Kanaan Desert Lodge *** 

  Dag 7: Namib Desert – Sossuvlei (ca. 240 km)
  Je vervolgt de prachtige route door de Namib Desert richting Sesriem naar Sossuvlei. Inmiddels raak je waarschijnlijk ook al aardig gewend aan het rijden over de gravel wegen. Hoewel de afstand in kilometers vandaag een stuk korter is, is het vanwege de conditie van de wegen toch nog een aantal uur rijden. In de middag zou je alvast een bezoek kunnen brengen aan de Sesriem canyon, een prachtige canyon waar u ook doorheen kunt lopen. De Sesriem Canyon ligt op slechts een 5 kilometer vanaf de ingang van het nationale park. 

  Accommodatie:
  Standard: Desert Homestead Lodge ***
  Superior:
   Sossusvlei Lodge ****

  Dag 8: Sossusvlei
  De rode duinen van Sossusvlei zijn zonder twijfel één van de mooiste zandduinen op aarde. Sommige duinen rijzen tot wel 320 boven zeeniveau uit. De rode kleur verandert mee met de stand van de zon, van dieprood naar meer oranje en felrood. Sossusvlei en Dead Vlei liggen te midden van deze duinen en bestaan uit witte kleigrond, waar bij (zeer sporadische) regenval het water in blijft staan. Ontdek vandaag dit prachtige gebied en beklim de Dune 45, de bekendste zandduin in de Namib woestijn. 

  Accommodatie:
  Standard: Desert Homestead Lodge ***
  Superior: Sossusvlei Lodge ****

  Dag 9: Sossusvlei – Swakopmund (ca. 350 km)
  Je passeert vandaag de Kuiseb Pass, wat meer weg heeft van een onwerkelijk maanlandschap, dan een Afrikaans landschap. Langzaam maakt de rode aarde plaats voor steeds lichtere kleuren naarmate je de kust nadert. Vanaf Walvisbaai rijd je langs de kust naar Swakopmund. Aan je linkerhand zie je de grote Atlantische Oceaan en aan je rechterhand de enorme zandduinen van de Namib Desert. Geniet van de prachtige uitzichten en de unieke route dwars door de Namib woestijn waar je onderweg langs het Tropic of Capricorn, ook wel bekend als de Steenbokskeerkring. 

  Accommodatie:
  Standard: Swakopmund Sands Hotel ***
  Superior: Strand Hotel **** 

  Dag 10: Swakopmund
  Vandaag heb je de hele dag om Swakopmund en omgeving te verkennen. Er is van alles te doen in en rondom dit kleine stadje met zijn duidelijk Duitse historie. Je kan samen met een gids een bezoek brengen aan de township, een zogenaamde ‘living desert’ tour maken om je kennis van de woestijn te vergroten en ook de actievelingen komen aan bod met activiteiten zoals quadbiken en sandboarden. Swakopmund is ook bij de Namibiërs zelf een gewilde vakantiebestemming.

  Accommodatie:
  Standard: Swakopmond Sands Hotel ***
  Superior: Strand Hotel **** 

  Dag 11: Swakopmund – Erongo regio (ca. 165 km)
  Je verlaat de kust en rijdt de binnenlanden in op weg naar het Erongo bergmassief, de hoogste top van deze bergketen is die van de Hohenstein met 2.319 meter boven zeeniveau. De Erongo regio staat bekend om de kleurrijke vulkanische landschappen en de cultuur. Je komt hier een variatie aan wilde dieren tegen zoals luipaarden, giraffen, olifanten, hyena's, antilopen en zelfs de zwarte neushoorn en de Hartmann's zebra die met uitsterven wordt bedreigd. 

  Accommodatie:
  Standard: Hohenstein Lodge ***
  Superior: The Erongo Wild **** 

  Dag 12: Erongo regio – Twyfelfontein (ca. 260 km)
  Onderweg passeer je de immense Brandberg met een hoogte van 2.573 meter boven zeeniveau voordat je bij Twyfelfontein aankomt. In dit Werelderfgoed vind je zeer oude rots gravures. Twee zaken die ze zo bijzonder maken. De oudheid en het feit dat ze in steen zijn gekerfd terwijl primitieve kunst meestal is geschilderd met natuurlijk pigmenten en houtskool. Vlakbij Twyfelfontein kun je ook een bezoek brengen aan de Burnt Mountain en de Organ Pipes, twee bijzondere geologische fenomenen.

  Accommodatie:
  Standard: Twyfelfontein Country Lodge ***
  Superior:
  Mowani Mountain Camp ****

  Dag 13: Twyfelfontein – Etosha National Park (ca. 300 km)
  In plaats van in de warme namiddag, kun je ook deze ochtend een bezoek brengen aan Twyfelfontein alvorens je in vier uur naar het Etosha National Park rijdt. Je overnacht iets ten zuiden van de ingang waardoor je de mogelijkheid hebt om vandaag al een eerste bezoek aan het park te brengen om op zoek te gaan naar het vele wild in dit prachtige nationale park. Het Etosha National Park is een van de droogste parken maar daarmee ook een van de meest bijzondere parken. 

  Accommodatie:
  Standard: Toshari Lodge ***
  Superior: Etosha Oberland Lodge **** 

  Dag 14: Etosha National Park 
  Hoewel het park enorm is in omvang is alleen het zuidelijke deel toegankelijk voor bezoekers. Alleen in dit deel vind je al ruim 30 waterholes, die, met name in de droge periodes, worden bezocht door tientallen en soms zelf honderden dieren tegelijkertijd, een immens spektakel! De Etosha Pan zelf is een enorme zoutvlakte van 130 km lang en wel tot 50 km breed, die je vanaf een uitkijkpunt kunt bekijken, erg indrukwekkend. Voor de perfecte wildlife ervaring ben je helemaal op je plek in het Etosha National Park.

  Accommodatie:
  Standard: Toshari Lodge ***
  Superior: Etosha Oberland Lodge **** 

  Dag 15: Etosha National Park
  Ook vandaag heb je de gehele dag voor dit prachtige park. Je rijdt vanuit je accommodatie naar het oostelijke deel van het park waarbij je onderweg geniet van het prachtige landschap en de dieren. Alle kampen beschikken over een verlicht waterhole zodat je ook in de avond of nacht de dieren kunt zien die daar komen drinken. Met een beetje geluk heeft het luipaard vanavond de waterhole bij jullie kamp uitgekozen om zijn dorst te lessen.

  Accommodatie:
  Standard: Halali Camp ***
  Superior:
   Onguma Bush Camp ***

  Dag 16: Etosha National Park

  Geniet van je laatste dag in het Etosha National Park. In Etosha ben je er altijd van verzekerd dat je veel wilde dieren ziet. Er leven in dit gebied maar liefst 114 verschillende soorten zoogdieren en 350 verschillende vogelsoorten. Het is tevens de beste plek om wild zoals de olifant, leeuw, neushoorn en het luipaard te bewonderen. Daarnaast zie je ook giraffen, zebra's en gnoes die je avontuur in Etosha compleet maken.

  Accommodatie:
  Standard: Halali Camp ***
  Superior:
   Onguma Bush Camp ***

   

  Dag 17: Etosha National Park – Okahandja/Otjiwarongo (ca. 500/355 km)
  Via Namutoni (ca. 400 km) of Okaukeujo (ca. 300 km) verlaat je het Etosha National Park en rijd je naar de Waterberg regio. De regio ontleend zijn naam aan het Waterberg Plateau dat hoog boven het landschap uitrijst. Het Waterberg Plateau is een enorme tafelberg met bovenop een nationaal park. Het Waterberg Plateau is maar liefst 48 kilometer lang en 15 kilometer breed. Op de berg vind je voetsporen van dinosaurussen van 200 miljoen jaar geleden. 

  Accommodatie:
  Standard:
  Midgard Country Estate ** *
  Superior:
   Okonjima Plains Camp *** 
                

  Dag 18: Okahandja/Otjiwarongo
  Vandaag kun je een bezoek brengen aan het Waterberg Plateau Nationaal Park dat door zijn bijzondere ligging en moeilijke toegankelijkheid lange tijd is gebruikt om bedreigde diersoorten heen te brengen om ze zo te beschermen tegen roofdieren en stroperij. Hierdoor is er een grote diversiteit aan wildleven ontstaan. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de faciliteiten van de lodge en alle indrukken van de afgelopen weken op je in te laten werken.

  Accommodatie:
  Standard: Midgard Country Estate *** 
  Superior: Okonjima Plains Camp ***

  Dag 19-20: Okahandja/Otjiwarongo – Windhoek – Amsterdam (ca. 75/270 km)
  Helaas is jouw reis langs de hoogtepunten van Namibië tot een einde gekomen. In de loop van de dag rij je terug naar de luchthaven van Windhoek waar je de huurauto inlevert en vertrekt voor je terugvlucht naar Nederland. Je vliegt vanuit Windhoek via Frankfurt naar Amsterdam. De volgende dag kom je aan op Schiphol, het einde van een mooie reis naar Namibië met veel nieuwe indrukken.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met Lufthansa.

   

  Lufthansa is de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij en vertrekt vanaf de belangrijkste luchthavens in Duitsland, Frankfurt en München. Lufthansa is onderdeel van de Star Alliance groep en heeft ook diverse dochterondernemingen. Dankzij de samenwerking met partners vliegt Lufthansa wereldwijd naar 195 landen. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. Naast de reguliere Economy Class biedt Lufthansa ook Premium Economy Class zitplaatsen aan. Tegen betaling van een toeslag ontvang je meer comfort tijdens je vlucht.

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Windhoek (met overstap), circa 12,5 uur
  Windhoek - Amsterdam (met overstap), circa 14,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Travel World
   Group P (CFND) - SUV
   Europcar Namibië

   Fysiek

    • Nissan Xtrail of vergelijkbaar
    • 4 deurs
    • Benzine

   Comfort

    • Airconditioning
    • Automaat
    • Stuurbekrachtiging
    • Radio
    • Centrale deurvergrendeling
    • ABS
    • Airbags

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met Lufthansa
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 17 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Maaltijden standard reis: 4x diner
  • Maaltijden superior reis: 14x diner
  • 18 dagen Europcar autohuur; Group P - IFCD (andere autotypes mogelijk)
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Inclusief afkoop eigen risico 
  • Engelstalige routebeschrijving
  • Meet & Greet op de luchthaven bij aankomst
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • Bijdrage SGR à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Entreegelden
  • Brandstof en GPS
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) – standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 3.645,00
  Juni 2023
  01 t/m 29 € 3.645,00
  30 t/m 30 € 3.925,00
  Juli 2023
  01 t/m 31 € 3.925,00
  Augustus 2023
  01 t/m 31 € 3.925,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 3.925,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 3.925,00

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) – superior reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 5.595,00
  Juni 2023
  01 t/m 29 € 5.595,00
  30 t/m 30 € 5.925,00
  Juli 2023
  01 t/m 31 € 5.925,00
  Augustus 2023
  01 t/m 31 € 5.925,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 5.925,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 5.925,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World