Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Autoreis Ontdek de Rockies en de Westkust van Amerika

20-daagse autoreis door Amerika
Vanaf:€ 2.495
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Deze reis laat je kennismaken met zes staten en brengt je naar een aantal steden en nationale parken in het zuidwesten. Je trekt door een afwisselend landschap met bergen, geisers, watervallen, vulkanen en voor een deel door woestijngebieden. Ideaal voor natuurliefhebbers! De autoreis begint in 'Mile High City' Denver en daarna ervaar je restanten uit het legendarische Wild West. Aansluitend volgen er reisdagen waarbij de natuur een overweldigende indruk zal nalaten. Bekende en interessante nationale parken zoals Rocky Mountain, Bryce Canyon, Grand Canyon, Death Valley en Yosemite National Park passeren de revue. En Yellowstone, het oudste nationale park ter wereld, zal tijdens deze reis natuurlijk niet ontbreken. Er is ook tijd voor een bezoek aan Las Vegas, de woestijnstad van glitter én glamour. Hier kun je je geluk beproeven en een gokje wagen in een van de vele casino’s. De reis eindigt in San Francisco aan de westkust, de ‘City by the Bay’. Deze gezellige Californische stad is al wandelend prima te verkennen. Of stap je er toch liever op de kabeltram? Tijdens deze reis is het allemaal mogelijk!


  Maatwerk Amerika

  We hebben in deze voorbeeldreis een interessante route voor je gezocht door Amerika. Wil je ergens langer of korter verblijven, een ander autotype of wil je een andere route volgen? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je eigen wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Combinatie van het wilde westen én de kust
  • Denver, de ‘Mile High City’
  • Yellowstone National Park, het oudste nationale park ter wereld
  • Nationale parken: Rocky Mountain, Bryce Canyon, Grand Canyon, Death Valley en Yosemite
  • Viva Las Vegas!
  • San Francisco, de ‘City by the Bay’
  • Inclusief reisbescheidenpakket
 • Dag 1: Amsterdam - Denver
  Vliegreis van Amsterdam naar Denver. Na aankomst haal je op de luchthaven je huurauto op en rijd je naar het hotel in Denver dat in de wijk Cherry Creek ligt. De rest van de dag heb je tijd om je eerste indrukken van Denver op te doen. Je komt er snel achter waarom de moderne en bijna altijd zonnige hoofdstad van de staat Colorado de bijnaam ‘The Mile High City’ heeft.

  Accommodatie:
  Standaard: Holiday Inn Denver Cherry Creek
  Superior: Holiday Inn Denver Cherry Creek

  Dag 2: Denver
  Vandaag kun je de hoogtepunten beleven van Denver, de stad die zo’n 1.600 meter boven zeeniveau ligt. Denver is midden 19e eeuw ontstaan in de tijd van de goudkoorts en heeft nog veel kenmerken van het Wilde Westen. De oude pakhuizen in Lower Downtown en de statige villa’s van Capitol Hill herinneren aan die tijd van goudzoekersnederzetting. Je kunt een bezoek brengen aan de Colorado State Capitol en hier een boeiende rondleiding krijgen. Of je gaat naar het Denver Art Museum dat gevestigd is in een van de mooiste gebouwen in de miljoenenstad. Alleen vanwege het zien van de buitenkant is dit museum al een bezoek waard. In Denver’s Zoo of in de Botanic Gardens kun je je ontspannen. Winkelliefhebbers halen hun hart op in de 16th Street Mall. Of maak een uitstapje naar het deels in de rotsen uitgehouwen Red Rocks openlucht amfitheater ten westen van Denver.

  Accommodatie:
  Standaard: Holiday Inn Denver Cherry Creek
  Superior: Holiday Inn Denver Cherry Creek

  Dag 3: Denver - Rocky Mountain National Park - Casper (ca. 630 km)
  Je laat ‘The Mile High City’ achter je en gaat in noordelijke richting op ontdekkingstocht naar de bezienswaardigheden van de Rocky Mountains. Neem voldoende tijd om het Rocky Mountain National Park te bezoeken. Dit National Park laat je prachtige berggezichten zien, gletsjers, groene wouden en het herbergt een ruime variatie aan wilde dieren. Liefhebbers van avontuurlijke outdoor activiteiten kunnen hier kajakken, bergbeklimmen, raften, wandelen of fietsen. Via de cowboystad Cheyenne rijd je naar Casper in de deelstaat Wyoming. Deze bestemming voor de komende overnachting ligt aan de rivier North Platte en aan de voet van de Casper Mountain waar veel wintersportmogelijkheden zijn.

  Accommodatie:
  Standaard: Quality Inn & Suites Casper
  Superior: Ramkota Hotel & Conference Center Casper

  Dag 4: Casper - Cody (ca. 345 km)
  Je rijdt nog verder noordwaarts door het schilderachtige berglandschap van Bighorn Mountains. Hierna volgen uitgestrekte prairies tot aan de reisbestemming van deze dag: de cowboystad Cody. Deze stad is vernoemd naar William Cody die beter bekend is als ‘Buffalo Bill’. Hij verwierf zijn faam met zijn Wild West Show. Met die circusachtige attractie die werd opgevoerd door indianen, cowboys, bizons en paarden trok hij eind 19de eeuw Amerika door en deed zelfs Europa aan. Maak een wandeling door deze stad met haar ouderwetse uitstraling. Of bezoek het Buffalo Bill Historical Center waar je alles vindt over het roerige leven en de Wild West Shows van de naamgever van de stad. Ook wordt er kunst getoond van cowboys en indianen. Om het Wild West gevoel compleet te maken kun je een bezoek brengen aan Dan Miller’s Country Music Revue.

  Accommodatie:
  Standaard: Comfort Inn at Buffalo Bill Village
  Superior: Holiday Inn Cody

  Dag 5: Cody - Yellowstone National Park (ca. 140 km)
  Vandaag rijd je door het uitgestrekte Yellowstone National Park, een van de mooiste parken van Amerika, op de grens van Wyoming en Idaho. Yellowstone is het oudste nationale park ter wereld en het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met een oppervlakte van bijna 9.000 km² is het ook één van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten. Het bergachtige park heeft ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en meer dan 200 geisers waarvan de Old Faithful de beroemdste en ook meest actieve is. Je hebt de kans er veel wilde dieren te zien want hier leven onder andere buffels, bizons, herten, grizzlyberen en wolven. De komende twee nachten overnacht je in de omgeving van het park.

  Accommodatie:
  Standaard: in de omgeving van Yellowstone National Park
  Superior: in de omgeving van Yellowstone National Park

  Dag 6: Yellowstone National Park
  Dit is een ‘vrije’ dag om op verkenningstocht te gaan in het Yellowstone National Park. Het park is behalve de geisers ook beroemd om zijn bergweiden, de met sneeuw bedekte bergen, zijn watervallen, gekleurde mineraalmeren en wilde rivieren zoals de Yellowstone. Vissers kunnen bij het Yellowstonemeer de dag van hun leven hebben. Yellowstone is grotendeels opgebouwd uit vulkanisch materiaal. Bij de laatste uitbarsting ontstond de Yellowstonecaldera, een komvormige krater met een doorsnede van zo’n 65 kilometer. Onder een kraterplateau, en een kilometer of acht onder de grond, bevindt zich nu nog een magmakamer.

  Tip: maak een wandeling over de South Rim Trail in de buurt van Artist Point. Het pad volgt het zachtglooiende terrein langs het ravijn en biedt een adembenemend uitzicht op het ravijn, de Yellowstone River en de vele watervallen. Als je de korte Lily Pad Lake Trail neemt, zie je een landschap dat nog net zo wild is als toen het park voor het eerst werd ‘ontdekt’.

  Accommodatie:
  Standaard: in de omgeving van Yellowstone National Park
  Superior: in de omgeving van Yellowstone National Park

  Dag 7: Yellowstone National Park - Jackson (ca. 170 km)
  Door de indrukwekkende berglandschappen van het Grand Teton National Park rijd je binnen dat park naar de vallei Jackson Hole. Het ‘geweldige’ park is genoemd naar de Grand Teton, een van de hoogste bergen van het Tetongebergte en met zijn bijna 4200 meter de hoogste van het park. Er leven veel vogels en wilde dieren die vanaf uitkijkpunten bespied kunnen worden. In Jackson Hole ligt de slingerende Snake River. Het stadje Jackson heeft zijn naam te danken aan de eind 19de eeuwse pelsjagers en pioniers. Hier herken je in het centrum op het Jackson Town Square nog steeds een ‘Wild West-verleden’. 

  Accommodatie:
  Standaard: Virginian Lodge
  Superior: The Lodge at Jackson Hole

  Dag 8: Jackson - Salt Lake City (ca. 450 km)
  Het idyllische landschap verandert in woestijnen totdat je Salt Lake City, de eindbestemming van vandaag bereikt. Salt Lake City is de hoofdstad en grootste stad van de staat Utah. De stad werd in 1847 door Mormonen gesticht en hier tref je verschillende bezienswaardigheden die daaraan herinneren. Breng een bezoek aan The Tabernacle op het Temple Square, een gebouw dat futuristisch oogt dankzij het bolle glimmende dak. Hier kun je een voorstelling van het Mormoons Tabernacle Koor bijwonen.

  Accommodatie:
  Standaard: Crystal Inn Hotel & Suites
  Superior: Hotel by Red Lion Salt Lake City

  Dag 9: Salt Lake City - Bryce Canyon National Park (ca. 445 km)
  Vandaag rijd je door de woestijn en door het rode rotsachtige landschap naar het Bryce Canyon National Park in Utah. Bryce Canyon is door zijn unieke geologische rotsformaties een van de mooiste canyons van de Verenigde Staten. Heel bijzonder zijn daar de rotspilaren en zogenaamde ‘hoodoos’, aardpijlers die in het zonlicht door de kleurschakeringen van roze naar oranje mysterieus lijken. Bij zonsondergang of zonsopgang zijn deze natuurverschijnselen zeer fotogeniek! Er zijn veel uitkijkpunten en verschillende startlocaties voor wandeltochten. Een voorbeeld hiervan is de Queens Garden Trail, niet de kortste maar wel de makkelijkste wandeling die de Bryce Canyon in gaat. Je wandelt hier tussen puntige zandsteen pilaren en tijdens de afdaling zie je de rotsformaties in alle tinten roze. Tip: de wandeling is ideaal om voor zonsopgang te beginnen als het nog koel is en de kleuren in de ochtend op hun mooist zijn.

  Accommodatie:
  Standaard: in de omgeving van Bryce Canyon National Park
  Superior: in de omgeving van Bryce Canyon National Park

  Dag 10: Bryce Canyon National Park -  Page (ca. 260 km)
  Je laat het Bryce Canyon National Park met de rode zandsteenrotsen achter je en gaat eerst op weg naar Lake Powell. Het diepblauwe water van het immense stuwmeer vormt een mooi contrast met wat we in het nationale park al zagen. Het stuwmeer is omringd door stranden en rode rotsen en is ontstaan door de aanleg van de Glen Canyon Dam. Je kunt hier verschillende activiteiten op het water ondernemen. Zo kun je een boottocht over het bijna 300 kilometer lange meer maken of een verfrissende duik nemen. Blijf je toch liever aan land? Er zijn diverse wandelroutes langs de oevers uitgestippeld. De Glen Canyon Dam anders is op zichzelf ook een bezienswaardigheid. Deze dam kun je bezoeken voordat je doorrijdt naar de overnachtingsplaats Page in de deelstaat Arizona. In de omgeving van Page vind je wonderlijk mooie natuur. Het is niet alleen de toegangspoort tot het Powellmeer maar ook naar de met zijn zandstenen wanden bijzondere Antelope Canyon. Let op: de Antelope Canyon kun je alleen met een tour onder leiding van een gids bezoeken.

  Accommodatie:
  Standaard: Best Western Plus at Lake Powell
  Superior: Lake Powell Resort and Marina

  Dag 11: Page - Grand Canyon National Park (ca. 230 km)
  Je vertrekt vandaag naar de Grand Canyon in de staat Arizona, een ander hoogtepunt van de reis. Deze canyon wordt als één van grootste wonderen van de natuur beschouwd en staat zonder enige tegenspraak op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Colorado-rivier heeft eeuwenlang het landoppervlak weggeschuurd en hierdoor is de gigantische kloof ontstaan. Deze canyon is maar liefst 446 kilometer lang, tot 29 kilometer breed en op sommige plaatsen 1600 meter diep. Je kunt een rondvlucht of zelf een tocht langs de kloofrand maken. Hier kun je genieten van een spectaculair uitzicht over de steile kliffen en plateaus én van een altijd kleurrijke zonsondergang. Een groot gedeelte van de omgeving van de Grand Canyon is nog steeds het woongebied van de Navajo-indianen. Er zijn tal van mogelijkheden om met hen in contact te komen.

  Tip: de canyon kun je natuurlijk van boven zien, maar om de kloof echt te waarderen vaar je met een boot over de rivier.

  Accommodatie:
  Standaard: in de omgeving Grand Canyon National Park
  Superior: in de omgeving Grand Canyon National Park

  Dag 12: Grand Canyon National Park - Las Vegas (ca. 460 km)
  Vanuit het natuurwonder dat de Grand Canyon is, zet je je reis voort naar Las Vegas. Dit grootste gokparadijs van Amerika ligt midden in de woestijn van de staat Nevada. Op weg naar Las Vegas kun je een stop maken bij de Hoover Dam, de grootste Amerikaanse stuwdam en enorme waterkrachtcentrale die letterlijk óp de grens van de staten Arizona en Nevada ligt.
  Bij aankomst in Las Vegas merk je meteen dat het een uitermate levendige stad is. Er zijn tientallen casino’s, spectaculaire shows, een zee van neonverlichting in de donkere uren én bijna-continu entertainment. Het uitgaanscentrum strekt zich uit over één straat, de legendarische Strip. Hier vind je extravagante hotels met ieder een eigen thema, de casino’s en pretparken. De komende twee nachten verblijf je in Las Vegas en zul je je geen minuut vervelen.

  Accommodatie:
  Standaard: Gold Coast Hotel & Casino
  Superior: Tropicana Las Vegas

  Dag 13: Las Vegas
  Geniet van de glitter en glamour. De megahotels hebben de meest fascinerende attracties. Reis langs die hotels van het nagemaakte oude Egypte naar New York, en van Polynesië naar Venetië. Je kunt de Stratosphere Tower benutten om via een hogesnelheidslift vanaf zo’n 350 meter hoogte een goed uitzicht over de stad te krijgen. Voor gastronomie en entertainment kun je op talrijke locaties terecht. Wil je iets anders proberen? Geniet dan op een zondag van een Gospel Brunch in het House of Blues. ’s Avonds maak je kennis met de Fremont Street Experience, een licht- en geluidspektakel. Of probeer je geluk in een van de bijna 100 casino’s met klinkende namen als Ceasars Palace, Flamingo, het art nouveau Tropicana of Binion’s Gambling Hall, de vroegere Horseshoe.

  Accommodatie:
  Standaard: Gold Coast Hotel & Casino
  Superior: Tropicana Las Vegas

  Dag 14: Las Vegas - Death Valley National Park/Ridgecrest (ca. 200 km)
  Vandaag trek je door het imposante woestijnlandschap van Death Valley. Tijdens die doortocht zul je ervaren dat de woestijn leeft! In de zomer is Death Valley één van de heetste en droogste plaatsen ter wereld. Deze ‘dode’ woestijnvallei maakt deel uit van het Death Valley National Park en heeft zoutvlakten, zandduinen, canyons en rotsformaties. De vallei bevindt zich voor een groot deel beneden zeeniveau. De flora en fauna heeft zich aan de warmte en zoutige omstandigheden aangepast. Er zijn diverse uitkijkpunten in het park waarbij Dante’s View en Zabriskie Point eruit springen. Vanaf beide heb je een panoramisch zicht op de geologische verscheidenheid en kun je de kleurrijke rotsen in dit woestijnlandschap onmogelijk missen.

  Accommodatie:
  Standaard: Quality Inn near China Lake Naval Stat
  Superior: The Ranch at Death Valley

  Dag 15: Death Valley National Park/Ridgecrest - Mammoth Lakes (ca. 350 km)
  Vooral voor natuurliefhebbers is er veel te zien en te doen rondom het Californische dorp Mammoth Lakes. Soms wordt de streek rondom dit skidorp de achtertuin van Yosemite genoemd. In totaal zijn er meer dan 100 grote en kleine kristalheldere meren in deze omgeving, allemaal in de buurt van de Mammothberg. Je kunt in deze wintersportomgeving verschillende wandel- en fietstochten maken of gaan paardrijden. De overnachting is in het door bergen omringde Mammoth Lakes.

  Accommodatie:
  Standaard: Mammoth Mountain Inn
  Superior: Mammoth Mountain Inn

  Dag 16: Mammoth Lakes - Yosemite National Park (ca. 250 km)
  Je bereikt het Yosemite Nationaal Park via de alleen in de zomermaanden geopende Tioga Pass. De tocht gaat door een zeer fotogeniek natuurgebied dat hoog in de Sierra Nevada ligt. Forse watervallen, enorme sequoiabomen en berglandschappen met blauwe meren zijn kenmerkend voor het Yosemite Nationaal Park. Je hebt de hele dag om het park te verkennen. Het is een schitterende omgeving om wandelingen te maken, een fiets te huren of met een bus of eigen auto het park te verkennen. Een trip naar de Yosemite Falls is een aanrader. Vanaf het 2000 meter hoge Glacier Point heb je mooie uitzichten over de Yosemite-vallei en de bijzondere rotsformatie Half Dome. 

  Accommodatie:
  Standaard: Comfort Inn Yosemite Area Oakhurst
  Superior: Yosemite View Lodge

  Dag 17: Yosemite National Park - San Francisco (ca. 315 km)
  Vanuit het natuurgebied van Yosemite rijd je door het fruitteeltgebied van Central Valley naar San Francisco. Of wil je liever onderweg een stop plannen in Sacramento, de hoofdstad van Californië? Hier kun je het California State Capitol en de oudste historische binnenstad van Amerika ‘Old Sacramento’ bezoeken.
  Bij aankomst in San Francisco, ook ‘City by the Bay’ genoemd, wachten bezienswaardigheden zoals de Golden Gate Bridge en het levendige Fisherman's Wharf op je. Hier verblijf je de komende twee nachten.

  Accommodatie:
  Standaard: The Good Hotel
  Superior: Carriage Inn

  Dag 18: San Francisco
  Ga uit op verkenning in deze soms Europees aandoende kuststad van Californië. Begin de dag met een wandeling op het bruisende, parkachtige Union Square of loop de heuvel op naar Chinatown met (antiek)winkels en restaurantjes. Een rit met een van de beroemde kabeltrams, hét symbool van San Francisco, is aan te raden. Vanaf de Twin Peaks heb je mooi uitzicht over de stad. Verder kun je een bezoek brengen aan de lange Golden Gate Bridge en de oude zeeliedenbuurt Fisherman’s Wharf. Hier zijn veel authentieke visrestaurants en trendy cafés vanwaar je uitkijkt op de vroegere gevangenis Alcatraz. Proef hier de lokale specialiteit clam chowder soep; schelpdiersoep in een uitgehold zuurdesembroodje. Winkelliefhebbers kunnen terecht bij Pier 39 en wie weet zie je vanuit die buurt Californische zeeleeuwen.

  Tip: je kunt de gevangenis op het kleine Alcatraz Islands in de Baai van San Francisco bezoeken. San Francisco bezoeken. In deze gevangenis werden van 1934 tot 1963 de zwaarste criminelen van het land opgesloten. De meest beruchte gevangene van Alcatraz was maffiabaas Alphonso ‘Al’ Capone, die hier ruim vier jaar opgesloten zat. Nu is het een museum en kun je een rondleiding langs de cellen krijgen. 

  Accommodatie:
  Standaard: The Good Hotel
  Superior: Carriage Inn

  Dag 19: San Francisco - Amsterdam
  Deze dag lever je de huurauto in op de luchthaven van San Francisco en start je de vlucht naar Amsterdam.

   

  Dag 20: Aankomst Amsterdam
  Vandaag arriveer je op Schiphol. Het einde van deze reis.


  Totale rijafstand ca. 4245 km

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.


  Vluchtduur:
  Amsterdam - Denver (met overstap) - circa 13,5 uur
  San Francisco - Amsterdam - circa 11 uur


  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:
   

   

  Deze luchtvaartmaatschappij biedt in samenwerking met haar Star Alliance partners een dagelijkse verbinding naar en talloze vluchtmogelijkheden binnen Amerika.

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Denver (met overstap) - circa 13 uur
  San Francisco - Amsterdam (met overstap) - circa 14 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Travel World
   Compact (CDAR)
   Alamo USA

   Fysiek

   • Nissan Versa
   • 4 deurs

   Comfort

   • Airconditioning
   • Automaat
   • CD-speler
   • Radio

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 18 hotelovernachtingen in standaard of superior accommodaties o.b.v. logies
  • 19 dagen autohuur Alamo Compact Car (andere autotypes op aanvraag)
  • Alamo Gold-verzekering
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Uitgebreid reisbescheidenpakket
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Brandstof
  • Maaltijden
  • Achterlatingskosten autohuur
  • Entreegelden Nationale Parken
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.
  Tijdens weekenden en bepaalde periodes (zoals tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Prijzen per persoon - Standaard accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  juni 2018
  01 t/m 16 € 2.495,00
  17 t/m 22 € 2.575,00
  23 t/m 30 € 2.745,00
  juli 2018
  01 t/m 14 € 2.745,00
  15 t/m 31 € 2.845,00
  augustus 2018
  01 t/m 15 € 2.845,00
  16 t/m 19 € 2.775,00
  20 t/m 23 € 2.675,00
  24 t/m 31 € 2.495,00
  september 2018
  01 t/m 30 € 2.495,00

  Prijzen per persoon - Superior accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  juni 2018
  01 t/m 16 € 2.895,00
  17 t/m 22 € 2.975,00
  23 t/m 30 € 3.125,00
  juli 2018
  01 t/m 14 € 3.125,00
  15 t/m 31 € 3.245,00
  augustus 2018
  01 t/m 15 € 3.245,00
  16 t/m 19 € 3.175,00
  20 t/m 23 € 3.045,00
  24 t/m 31 € 2.895,00
  september 2018
  01 t/m 30 € 2.895,00

  *Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

   

Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World