Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Autoreis Zintuigen van Namibië

16-daagse autoreis door Namibië
Vanaf:€ 3.095
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Tijdens deze autoreis door de noordelijke regio's van Namibië komen natuur en cultuur perfect samen. Oeroude steenwoestijnen, oneindige zoutvlakten en duizelingwekkend hoge zandduinen wisselen elkaar af. Je ervaart de verschillende culturen en bezoekt de lokale bevolking, waaronder de Himba, terwijl je de hoogtepunten van het land aandoet. In het wildrijke Etosha ga je op safari en in de Namib-woestijn aanschouw je een magische zonsopgang. Laat je overrompelen door dit indrukwekkende land, het best bewaarde geheim van Afrika.


   

  Maatwerk Namibië

  We hebben bij deze autoreis een groot aantal hoogtepunten voor je geselecteerd. Per auto is een comfortabele manier om door Namibië te reizen. Daarnaast zijn alle accommodaties alvast voor je vastgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Overdag kun je heerlijk naar eigen tempo indelen en bepaal je zelf wat je gaat doen. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op! Wil je meer te weten komen over Namibië? Klik hier voor meer informatie.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Retourvlucht inbegrepen
  • Bezoek aan Twyfelfontein
  • Ontmoet de Himba-bevolking
  • Safari's in het Etosha National Park
  • De hoge zandduinen van de Sossusvlei
  • Vriendelijke kustplaats Swakopmund

    

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Namibië

 • Dag 1-2: Amsterdam – Windhoek (ca. 45 km)

  Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam met Lufthansa via Frankfurt naar Windhoek. Na aankomst op de luchthaven haal je je huurauto op en rijdt je naar je accommodatie in Windhoek. De middag heb je ter vrije besteding en kun je op ontdekking gaan in de hoofdstad van Namibië. Bezoek bijvoorbeeld de Christuskirche die bekent staat om de rode dakpannen.  

  Accommodatie: The Elegant Guesthouse *** 

   

  Dag 3: Windhoek - Waterberg regio (ca. 235)
  Vandaag laat je Windhoek achter je en reis je noordwaarts naar de Waterberg-regio. Je rijdt via Okahandja naar de Omaruru rivier. Onderweg kom je langs schilderachtige bergboslanden en prachtige landbouwgronden en kun je een tussenstop maken voor een verfrissing en wat hapjes. Je accommodatie is gevestigd op een groot stuk land vol uitzonderlijke, groene bomen en planten. Na aankomst heb je rustig de tijd om te acclimatiseren en eventueel zelfs een bezoek te brengen aan het vee op de boerderij van het landgoed. Koel af in het zwembad waarna je deze dag afsluit rond het knisperende kampvuur.

  Accommodatie: Ouhave Country Lodge *** 

    

  Dag 4: Waterberg regio – Etosha National Park (ca. 415 km)

  De reis gaat verder naar het beroemdste wildpark van Namibië: Etosha National Park. Het Etosha National Park is een van de droogste parken, maar daarmee ook een van de meest bijzondere parken. Ondanks de grootte van het Etosha National Park is alleen het zuiden van het park toegankelijk voor bezoekers. Je verblijft de eerste nacht aan de oostelijke ingang van het park en vervolgens twee nachten aan de zuidelijke rand van dit beroemde natuurparadijs. Etosha National Park is de thuisbasis van onder andere giraffen, antilopen, zebra’s, leeuwen en hyena’s. Ook bedreigde soorten zoals de zwarte neushoorn en het luipaard komen er voor 

  Accommodatie: Onguma Forest Camp ***  

   

  Dag 5: Etosha National Park (ca. 205 km)

  Vandaag rijdt je dwars door het indrukwekkende Etosha National Park richting de zuidelijke rand. Houd onderweg je ogen goed open zodat je eventuele wilde dieren meteen spot. In dit enorme park leven wel meer dan 114 verschillende diersoorten, waaronder zebra's, olifanten, witte- en zwarte neushoorns, leeuwen en giraffen. De grote waterpoelen zijn een ideale plaats om het wild goed te bekijken, hier komen ze namelijk in grote getalen samen om hun dorst te lessen. Het uitzonderlijke landschap bestaat vooral uit savannevlaktes vol gras met hier en daar een mopane-boom, deze herken je aan de bijzondere bladeren in de vorm van een vlinder.

  Accommodatie: Mondjila Safari Camp *** 

   

  Dag 6: Etosha National Park

  Nog een dag om dit bijzondere nationale park te bekijken. Etosha betekent ‘grote witte plek’, deze naam verwijst naar de enorme zoutpan die ongeveer een kwart van het hele park in beslag neemt. Deze dorre, witte vlakte is maar liefst 130 kilometer lang en 50 kilometer breed. Ooit stond deze zoutpan vol water die uit de Kununerivier deze richting op stroomde, maar duizenden jaren geleden veranderde de richting van de rivier en droogde het landschap langzaam op. Enkel bij heftige regenval is er een klein laagje water aanwezig en dan zijn er direct grote groepen flamingo's te vinden die gulzig de ontstane algen uit het laagstaande water eten.

  Accommodatie: Mondjila Safari Camp *** 

    

  Dag 7: Etosha National Park – Kaokoland (ca. 415 km) 

  Vandaag verlaat je het natuurparadijs Etosha en reis je verder naar het noordelijke heuvel stadje Opuwo. Opuwo ligt middenin Kaokoland en behoort tot de Kunene regio. Het landschap wordt bepaald door savannegraslanden, traditionele boerderijen en kleine nederzettingen. De stammen leven grotendeels nog op zelfvoorzienende wijze. Je accommodatie is gelegen op de heuveltop en bied adembenemend uitzicht over de vallei.  

  Accommodatie: Opuwo Country Lodge *** 

    

  Dag 8: Kaokoland 

  Nadat je wakker bent geworden met de geluiden van de ongerepte natuur zal de dag je meenemen om de lokale Himba-cultuur te verkennen. De omgeving van Opuwo is een van de laatste ongerepte gebieden in Afrika en de thuisbasis van de Himba-bevolking. De stam is erin geslaagd om hun traditionele levensstijl te behouden en derhalve leven zij nog steeds zoals zij dat al eeuwen doen. In een lokaal dorp demonstreren de Himba hun tradities, waaronder zang en dans en de wijze van voedselproductie. Bovendien leer je meer over hun karakteristieke woningen, het belang van vee en de religieuze overtuigen van de Himba-bevolking.   

  Accommodatie: Opuwo Country Lodge *** 

    

  Dag 9: Kaokoland – Damaraland (ca. 490 km)

  Na een vroeg ontbijt reis je zuidwaarts naar de Ugab-Terrassen in Damaraland, een van de dunst bevolkte gebieden op aarde. Dit immense woestijnlandschap herbergt mystieke rotsformaties en is het territorium van de woestijnolifant en neushoorn. Onderweg bezoek je de hoogtepunten van deze regio waaronder het ‘Versteende Woud’ en Twyfelfontein. Twyfelfontein staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege de 2500 tekeningen, voornamelijk van dieren, die ongeveer 6000 jaar geleden door de Bosjesmannen in de stenen zijn gegraveerd en geschilderd.

  Accommodatie: Brandberg White Lady Lodge ***

   

  Dag 10: Damaraland

  Vandaag verken je de oevers van de Ugab rivier en het natuurgebied van de Brandberg. Je kunt optioneel  deelnemen aan een natuurrit en opzoek gaan naar de woestijnolifanten die in dit natuurgebied leven. Bij de accommodatie kun je genieten van de prachtige zonsondergang en het uitzicht op de Brandberg.  

  Accommodatie: Brandberg White Lady Lodge *** 

   

  Dag 11: Damaraland - Swakopmund (ca. 230 km)

  Vandaag verruil je het uitgestrekte woestijnlandschap voor de populaire kustplaats Swakopmund. Je kunt ervoor kiezen om na het ontbijt het paradijs van de Bosjesmannen te verkennen op een wandelpad dat je naar de Spitzkoppe bergen brengt of vroeg te vertrekken naar Swakopmund en onderweg te stoppen bij een lokaal café voor een ontspannen brunch. Eenmaal aangekomen in Swakopmund kun je op eigen gelegenheid op verkenning gaan. In deze kleurrijke, levendige stad creëren de Duitse architectuur en invloeden in combinatie met Afrikaanse ritmes een bijzondere mix die puur plezier uitstraalt. Palmen sieren de straten en promenades en in het plaatselijke café geniet je van een overheerlijke ‘apfelstrüdel’.   

  Accommodatie: Namib Guesthouse ***  

    

  Dag 12: Swakopmund 

  Swakopmund wordt vaak ‘de speeltuin van Namibië’ genoemd, omdat er tal van activiteiten mogelijk zijn. Dit varieert van avontuur tot het verkennen van de fascinerende Namib-woestijn. Geniet van de ontspannen sfeer in deze idyllische kustplaats. In Swakopmund is genoeg te doen om je een hele dag te vermaken. In het schilderachtige stadje vind je historische gebouwen, musea, winkelgalerijen en strandbarretjes. Vanuit heel zuidelijk-Afrika trekken mensen naar Swakopmund om te genieten van de fijne zandstranden, prettige klimaat en eindeloze mogelijkheden.   

  Accommodatie: Namib Guesthouse ***  

   

  Dag 13: Swakopmund - Namib woestijn (ca. 365 km)

  Vandaag reis je naar de Sossusvlei in de Namib woestijn. Dit is de oudste woestijn ter wereld en strekt zich uit over de gehele kustlijn van Namibië en is maar liefst 200 kilometer breed. Een van de hoogtepunten tijdens deze reis is ongetwijfeld de immense Namib zandwoestijn. Onderweg kom je langs indrukwekkende zandduinen en de Kuiseb- en Ghaub ravijnen. De accommodatie waar je verblijft ligt nabij de toegangspoort tot Sossusvlei, de Dode Vlei en Sesriem Canyon. Vanuit de accommodatie heb je een adembenemend zicht op de omgeving.  

  Accommodatie: The Elegant Desert Eco Camp ***  

    

  Dag 14: Namib woestijn 

  Je ziet dat de eerste zonnestralen het zand verkleuren van abrikooskleurig, naar rood tot oranje. Na zonsopgang heb je de optie om een bezoek te brengen aan de surrealistische Dodevlei, die omringd wordt door enkele van de hoogste duinen op aarde. Grijp tijdens deze tour je kans om de majestueuze Dune 45 op te lopen om het woestijnlandschap te bewonderen. In de namiddag rijd je de zonsondergang tegemoet tijdens een indrukwekkende autotour door het veelzijdige landschap van de Namib woestijn. Geniet van een drankje en een hapje terwijl je de kleuren van het zand ziet veranderen van goudgeel naar dieprood als de zon langzaam achter de hoge zandduinen verdwijnt.

  Accommodatie: The Elegant Desert Eco Camp ***  

    

  Dag 15-16: Namib woestijn – Windhoek (ca. 345 km) - Amsterdam

  Er is helaas een einde gekomen aan jouw autoreis door Namibië. Je laat de woestijn achter je en rijdt naar de luchthaven van Windhoek voor je terugvlucht naar Nederland. Je vliegt eerst naar Frankfurt, waar je overstapt op de vlucht naar Amsterdam. Je landt de volgende dag op Schiphol en kijkt terug op een prachtige reis door Namibië. 

   

  Reis op maat

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met Lufthansa.

   

  Lufthansa is de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij en vertrekt vanaf de belangrijkste luchthavens in Duitsland, Frankfurt en München. Lufthansa is onderdeel van de Star Alliance groep en heeft ook diverse dochterondernemingen. Dankzij de samenwerking met partners vliegt Lufthansa wereldwijd naar 195 landen. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. Naast de reguliere Economy Class biedt Lufthansa ook Premium Economy Class zitplaatsen aan. Tegen betaling van een toeslag ontvang je meer comfort tijdens je vlucht.

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Windhoek (met overstap), circa 12,5 uur
  Windhoek - Amsterdam (met overstap), circa 14,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Travel World
   Group P (CFND) - SUV
   Europcar Namibië

   Fysiek

    • Nissan Xtrail of vergelijkbaar
    • 4 deurs
    • Benzine

   Comfort

    • Airconditioning
    • Automaat
    • Stuurbekrachtiging
    • Radio
    • Centrale deurvergrendeling
    • ABS
    • Airbags

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met Lufthansa
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 13 overnachtingen op basis van logies en ontbijt 
  • Maaltijden: 3x diner
  • 14 dagen Europcar autohuur; Group P - IFCD (andere autotypes mogelijk)
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Inclusief afkoop eigen risico
  • Meet & Greet bij aankomst
  • Engelstalige routebeschrijving
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking
  • Bijdrage SGR à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Brandstof en GPS
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of verblijven in een andere kamertype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 3.095,00
  Juni 2023
  01 t/m 29 € 3.095,00
  30 t/m 30 € 3.275,00
  Juli 2023
  01 t/m 31 € 3.275,00
  Augustus 2023
  01 t/m 31 € 3.275,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 3.275,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 3.275,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World