Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Autoreis Zintuigen van Namibië

16-daagse autoreis
Vanaf:€ 2.695
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Tijdens deze autoreis door de noordelijke regio's van Namibië komen natuur en cultuur perfect samen. Oeroude steenwoestijnen, oneindige zoutvlakten en duizelingwekkend hoge zandduinen wisselen elkaar af. Je ervaart de verschillende culturen en bezoekt de lokale bevolking, waaronder de Himba, terwijl je de hoogtepunten van het land aandoet. In het wildrijke Etosha ga je op safari en in de Namib-woestijn aanschouw je een magische zonsopgang. Laat je overrompelen door dit indrukwekkende land, het best bewaarde geheim van Afrika.


   

  Maatwerk Namibië

  We hebben bij deze autoreis een groot aantal hoogtepunten voor je geselecteerd. Per auto is een comfortabele manier om door Namibië te reizen. Daarnaast zijn alle accommodaties alvast voor je vastgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Overdag kun je heerlijk naar eigen tempo indelen en bepaal je zelf wat je gaat doen. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op! Wil je meer te weten komen over Namibië? Klik hier voor meer informatie.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Retourvlucht inbegrepen
  • Bezoek aan Twyfelfontein
  • Ontmoet de Himba-bevolking
  • Safari's in het Etosha National Park
  • De hoge zandduinen van de Sossusvlei
  • Vriendelijke kustplaats Swakopmund

    

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Namibië

 • Dag 1: Amsterdam – Johannesburg 

  Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam met KLM naar Johannesburg. Diezelfde dag kom je aan op OR Tambo International Airport, de luchthaven van Johannesburg. Hier overnacht je in een comfortabel hotel op de luchthaven, waarna je de volgende dag verder vliegt naar Windhoek. 

  Accommodatie: City Lodge Hotel at OR Tambo International Airport ***  
   

  Dag 2: Johannesburg – Windhoek 

  Je vliegt vandaag naar Windhoek. Na aankomst op de luchthaven haal je je huurauto op en rijdt je naar je accommodatie in Windhoek. De middag heb je ter vrije besteding en kun je op ontdekking gaan in de hoofdstad van Namibië. Bezoek bijvoorbeeld de Christuskirche die bekent staat om de rode dakpannen.  

  Accommodatie: The Elegant Guesthouse ***

   

  Dag 3: Windhoek - Omaruru

  Vandaag laat je Windhoek achter je en reis je naar de Waterberg-regio in het noorden van Namibië. Je rijdt via Okahandja naar de Omaruru rivier. Onderweg kom je langs schilderachtige bergboslanden en prachtige landbouwgronden en kun je een tussenstop maken voor een verfrissing en wat hapjes. Je accommodatie is direct gelegen aan de oever van de Omaruru rivier en is omgeven door de serene natuur van Namibië. Bij aankomst heb je de tijd om te acclimatiseren en medereizigers te leren kennen, zittend rond het kampvuur 

  Accommodatie: Ouhave Country Lodge *** 

    

  Dag 4: Omaruru – Etosha National Park 

  De reis gaat verder naar het beroemdste wildpark van Namibië: Etosha National Park. Het Etosha National Park is een van de droogste parken, maar daarmee ook een van de meest bijzondere parken. Ondanks de grootte van het Etosha National Park is alleen het zuiden van het park toegankelijk voor bezoekers. Je verblijft de eerste nacht aan de oostelijke ingang van het park en vervolgens twee nachten aan de zuidelijke rand van dit beroemde natuurparadijs. In de middag staat de eerste game drive op het programma. Samen met de gids trek je het park in op zoek naar wilde dieren. Etosha National Park is de thuisbasis van onder andere giraffen, antilopen, zebra’s, leeuwen en hyena’s. Ook bedreigde soorten zoals de zwarte neushoorn en het luipaard komen er voor 

  Accommodatie:  Mondjila Safari Camp ***  

   

  Dag 5: Etosha National Park

  Vandaag rijdt je dwars door het indrukwekkende Etosha National Park naar de zuidelijke rand van het park. Onderweg doorkruis je het uitgestrekte gebied en kun je wellicht de Big Five spotten. Ook kom je langs de vele waterpoelen waar het wild aan het drinken is. Houd je ogen goed open en de camera bij de hand op prachtige foto's te maken. Een dag die je niet snel zult vergeten.

  Accommodatie: Mondjila Safari Camp *** 

   

  Dag 6: Etosha National Park

  Deze dag staat in het teken van de prachtige flora en fauna van het Etosha National Park. Je trekt er opnieuw op uit met de gids voor een game drive dwars door het park. Tijdens de game drive kun je diersoorten tegenkomen die je in de voorgaande dagen nog niet hebt gezien. De Etosha zoutpan domineert het park. Deze dorre zoutpan is maar liefst 130 kilometer lang en 50 kilometer breed. De tientallen waterpoelen in het park zijn een zegening voor de vele, dorstige wildsoorten. Een game drive door Etosha is dan ook grotendeels gericht op deze drukbezochte waterplaatsen. De hele dag reis je door dit prachtige park. In de namiddag kom je aan bij de accommodatie waar je de avond ter vrije besteding hebt. Indien gewenst kun je bij de accommodatie een game drive boeken (optioneel) in een open voertuig.   

  Accommodatie: Mondjila Safari Camp *** 

    

  Dag 7: Etosha National Park – Kaokoland 

  In de ochtend doorkruis je Etosha National Park nog een laatste maal om de noordoostelijke delen van het park en haar dieren te verkennen. Vervolgens verlaat je dit natuurparadijs via de Galton Gate om verder te reizen naar het noordelijke heuvel stadje Opuwo. Opuwo ligt middenin Kaokoland en behoort tot de Kunene regio. Het landschap wordt bepaald door savannegraslanden, traditionele boerderijen en kleine nederzettingen. De stammen leven grotendeels nog op zelfvoorzienende wijze. Je accommodatie is gelegen op de heuveltop en bied adembenemend uitzicht over de vallei 

  Accommodatie: Opuwo Country Lodge *** 

    

  Dag 8: Kaokoland 

  Nadat je wakker bent geworden met de geluiden van de ongerepte natuur zal de dag je meenemen om de lokale Himba-cultuur te verkennen. De omgeving van Opuwo is een van de laatste ongerepte gebieden in Afrika en de thuisbasis van de Himba-bevolking. De stam is erin geslaagd om hun traditionele levensstijl te behouden en derhalve leven zij nog steeds zoals zij dat al eeuwen doen. In een lokaal dorp demonstreren de Himba hun tradities, waaronder zang en dans en de wijze van voedselproductie. Bovendien leer je meer over hun karakteristieke woningen, het belang van vee en de religieuze overtuigen van de Himba-bevolking.   

  Accommodatie: Opuwo Country Lodge *** 

    

  Dag 9: Kaokoland – Damaraland

  Na een vroeg ontbijt reis je zuidwaarts naar de Ugab-Terrassen in Damaraland, een van de dunst bevolkte gebieden op aarde. Dit immense woestijnlandschap herbergt mystieke rotsformaties en is het territorium van de woestijnolifant en neushoorn. Onderweg bezoek je de hoogtepunten van deze regio waaronder het ‘Versteende Woud’ en Twyfelfontein. Twyfelfontein staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege de 2500 tekeningen, voornamelijk van dieren, die ongeveer 6000 jaar geleden door de Bosjesmannen in de stenen zijn gegraveerd en geschilderd.

  Accommodatie: Brandberg White Lady ***

   

  Dag 10: Damaraland

  Vandaag verken je de oevers van de Ugab rivier en het natuurgebied van de Brandberg. Je kunt optioneel  deelnemen aan een natuurrit en opzoek gaan naar de woestijnolifanten die in dit natuurgebied leven. Bij de accommodatie kun je genieten van de prachtige zonsondergang en het uitzicht op de Brandberg.  

  Accommodatie: Brandberg White Lady Lodge *** 

   

  Dag 11: Damaraland - Swakopmund 

  Vandaag verruil je het uitgestrekte woestijnlandschap voor de populaire kustplaats Swakopmund. Je kunt ervoor kiezen om na het ontbijt het paradijs van de Bosjesmannen te verkennen op een wandelpad dat je naar de Spitzkoppe bergen brengt of vroeg te vertrekken naar Swakopmund en onderweg te stoppen bij een lokaal café voor een ontspannen brunch. Eenmaal aangekomen in Swakopmund kun je op eigen gelegenheid op verkenning gaan. In deze kleurrijke, levendige stad creëren de Duitse architectuur en invloeden in combinatie met Afrikaanse ritmes een bijzondere mix die puur plezier uitstraalt. Palmen sieren de straten en promenades en in het plaatselijke café geniet je van een overheerlijke ‘apfelstrüdel’.   

  Accommodatie: Swakopmund Plaza Hotel ***  

    

  Dag 12: Swakopmund 

  Swakopmund wordt vaak ‘de speeltuin van Namibië’ genoemd, omdat er tal van activiteiten mogelijk zijn. Dit varieert van avontuur tot het verkennen van de fascinerende Namib-woestijn. Geniet van de ontspannen sfeer in deze idyllische kustplaats. In Swakopmund is genoeg te doen om je een hele dag te vermaken. In het schilderachtige stadje vind je historische gebouwen, musea, winkelgalerijen en strandbarretjes. Vanuit heel zuidelijk-Afrika trekken mensen naar Swakopmund om te genieten van de fijne zandstranden, prettige klimaat en eindeloze mogelijkheden.   

  Accommodatie: Swakopmund Plaza Hotel ***  

   

  Dag 13: Swakopmund - Namib-woestijn 

  Vandaag reis je naar de Sossusvlei in de Namib-woestijn. Dit is de oudste woestijn ter wereld en strekt zich uit over de gehele kustlijn van Namibië en is maar liefst 200 kilometer breed. Een van de hoogtepunten tijdens deze reis is ongetwijfeld de immense Namib zandwoestijn. Onderweg kom je langs indrukwekkende zandduinen en de Kuiseb- en Ghaub ravijnen. De accommodatie waar je verblijft ligt nabij de toegangspoort tot Sossusvlei, de Dode Vlei en Sesriem Canyon. Vanuit de accommodatie heb je een adembenemend zicht op de omgeving.  

  Accommodatie: The Elegant Eco Desert Camp ***  

    

  Dag 14: Namib-woestijn: Sossusvlei 

  Je ziet dat de eerste zonnestralen het zand verkleuren van abrikooskleurig, naar rood tot oranje. Na zonsopgang bezoek je de surrealistische Dodevlei die omringd wordt door enkele van de hoogste duinen op aarde.  Grijp je kans om de majestueuze Dune 45 op te lopen om het woestijnlandschap te bewonderen. Vervolgens bezoek je de Sesriem Canyon, een natuurverschijnsel in het hart van de Namib-woestijn. Hier geniet je van jouw heerlijke picknick ontbijt. In de namiddag kom je aan bij de accommodatie waar je kunt genieten van de zonsondergang. ‘s Avonds geniet je van een uitgebreid, traditioneel diner onder de sterrenhemel.  

  Accommodatie: The Elegant Eco Desert Camp ***  

    

  Dag 15 - 16: Namib-woestijn – Windhoek

  Er is helaas een einde gekomen aan jouw autoreis door Namibië. Je laat de woestijn achter je en rijdt naar de luchthaven van Windhoek voor je terugvlucht naar Nederland. Je vliegt eerst naar Johannesburg, waar je overstapt op de vlucht naar Amsterdam. Je landt de volgende dag op Schiphol en kijkt terug op een prachtige reis door Namibië. 

   

  Reis op maat

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Johannesburg, circa 10,5 uur
  Johannesburg - Windhoek, circa 2 uur

   

  Windhoek - Johannesburg, circa 2 uur
  Johannesburg - Amsterdam, circa 11 uur

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vindt je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Travel World
   Group P (IFCD) - Intermediate SUV
   Europcar Namibië

   Fysiek

    • Renault Duster DCI AWD of vergelijkbaar
    • 4 deurs
    • Benzine

   Comfort

    • Airconditioning
    • Handgeschakeld
    • Stuurbekrachtiging
    • Radio
    • Centrale deurvergrendeling
    • ABS
    • Airbags

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 14 overnachtingen op basis van logies en ontbijt 
  • Maaltijden: 3x diner
  • 14 dagen Europcar autohuur; Group P - IFCD (andere autotypes mogelijk)
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Inclusief afkoop eigen risico
  • Game drives door het Etosha National Park
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking
  • Bijdrage SGR à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Brandstof en GPS
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of verblijven in een andere kamertype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Oktober 2021
  01 t/m 18 € 2.845,00
  19 t/m 23 € 2.825,00
  24 t/m 26 € 2.795,00
  27 t/m 30 € 2.775,00
  31 t/m 31 € 2.745,00
  November 2021
  01 t/m 27 € 2.745,00
  28 t/m 30 € 2.825,00
  December 2021
  01 t/m 11 € 2.825,00
  12 t/m 17 € 2.895,00
  18 t/m 31 € 2.825,00
  Januari 2022
  01 t/m 31 € 2.745,00
  Februari 2022
  01 t/m 28 € 2.745,00
  Maart 2022
  01 t/m 31 € 2.745,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2022
  01 t/m 30 € 2.695,00
  Mei 2022
  01 t/m 31 € 2.695,00
  Juni 2022
  01 t/m 16 € 2.695,00
  17 t/m 18 € 2.775,00
  19 t/m 21 € 2.795,00
  22 t/m 26 € 2.825,00
  27 t/m 29 € 2.845,00
  30 t/m 30 € 2.925,00
  Juli 2022
  01 t/m 31 € 2.975,00
  Augustus 2022
  01 t/m 22 € 2.975,00
  23 t/m 31 € 2.925,00
  September 2022
  01 t/m 05 € 2.925,00
  06 t/m 30 € 2.845,00
  Oktober 2022
  01 t/m 18 € 2.845,00
  19 t/m 23 € 2.825,00
  24 t/m 26 € 2.795,00
  27 t/m 30 € 2.775,00
  31 t/m 31 € 2.745,00
  November 2022
  01 t/m 27 € 2.745,00
  28 t/m 30 € 2.825,00
  December 2022
  01 t/m 11 € 2.825,00
  12 t/m 17 € 2.895,00
  18 t/m 31 € 2.825,00
  Januari 2023
  01 t/m 31 € 2.745,00
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 2.745,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 2.745,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecialis. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World