Groepsreis Betoverend Namibië en Botswana

31-daagse camperreis in groepsverband - gegarandeerd vertrek
Vanaf:€ 5.495
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • <Gegarandeerd vertrek> Als je lange tijd door de natuur van Afrika reist, kan een soort ‘oergevoel’ je zomaar overvallen. De grootsheid is overweldigend en dreigt zich voor altijd in je psyche te nestelen. Wat maakt een reis door de natuur van Afrika zo bijzonder? Voor de meeste bezoekers staat het spotten van wilde dieren op nummer 1. De spanning als ineens een olifant de weg oversteekt, als je het geluk hebt een ‘kill‘ te zien, als een luipaard in het donker langs de camping loopt, als je een leeuw hoort brullen in de nacht. Het zijn allemaal ervaringen die diepe indruk maken. Het komt nog meer binnen wanneer je langere tijd in de grootse landschappen doorbrengt, want de natuurparken zijn van zo’n schaal, dat de Hoge Veluwe hierbij een achtertuintje lijkt. De natuur is hier duidelijk oppermachtig. In de woestijnen van Namibië is soms urenlang geen andere auto te bekennen. De stilte wordt steeds intenser en de vaak dieprode zonsopkomsten en –ondergangen worden een spectaculair onderdeel van het dagritme.


  Begeleide camperreis Namibië & Botswana

  Tijdens deze begeleide camperreis reis je samen met gelijkgestemden door het prachtige Namibië en Botswana. Je wordt vergezeld door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider. Overdag reis je op eigen gelegenheid. 's Avonds op de gereserveerde camping deel je je ervaringen met je medereizigers. De reisbegeleider geeft je dagelijks tips over de route en de bezienswaardigheden onderweg. Zo haal je het meest uit deze avontuurlijke reis!


  Pluspunten van deze reis

  • Ga op avontuur in je eigen camper
  • Een reisbegeleider is aanwezig voor assistentie en tips
  • Deel je ervaringen met je medereizigers
  • Sunset cruise in de Okavango Delta
  • Exclusief verblijf in een koepeltent in het Moremi Game Reserve
  • Bezoek Himba dorp

   

  Je treft hier alle informatie aan over de camperreis in groepsverband. Je kunt echter ook de uitgebreide beschrijving van ons thuis ontvangen. Indien je dat wenst neem dan contact op met 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

   

 • Dag 1: Amsterdam - Windhoek
  Vertrek naar Namibië voor een avontuurlijke camperreis.


  Dag 2 Windhoek (48 km)
  Je haalt de camper op en zorgt dat de voorraden op peil zijn voor de komende dagen. ’s Avonds geniet je van het welkomstdiner in het restaurant nabij de camping.


  Dag 3 Windhoek - Mariental (320 km)

  Je rijdt vandaag over de verharde weg naar het zuiden. Je overnacht in Mariental aan de grens van de Kalahari woestijn. In deze regio leven veel boeren die behoren tot de Nama bevolking. Hendrik Witbooi, leider van de Nama in de onafhankelijkheidsstrijd staat zelfs op ieder bankbiljet afgebeeld.


  Dag 4 Mariental - Keetmanshoop (305 km)

  Je rijdt verder naar het zuiden naar een camping in het Kokerbomenbos. Kokerbomen zijn enorm fotogenieke en bijzondere bomen die altijd een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de Bushmen (Bosjesmannen). Zij gebruikten de holle stam als koker voor hun pijlen.


  Dag 5 Keetmanshoop - Ai Ais (225 km)

  Vandaag maak je kennis met het ‘echte’ Namibische wegenstelsel op het laatste stukje tot Ai-Ais. Hier kamperen we bij een kuuroord met geneeskrachtige en thermische baden in de bergen, vlakbij de imposante Fish River Canyon.


  Dag 6 Ai Ais - Cañon Roadhouse (106 km)

  Door een bergachtig gebied met onderweg spectaculaire uitzichten rij je over gravelwegen naar de Fish River Canyon, de op één na grootste kloof van Afrika, waar je bij dit natuurwonder een adembenemend schouwspel te wachten staat. Van daar rij je naar een prachtige camping bij een lodge, die midden in de woestijn staat en van alle gemakken is voorzien. 


  Dag 7 Cañon Roadhouse - Duwisib Castle (372 km)

  Je vervolgt je route verder door de woestijn langs een goederen spoorlijn tot de verharde weg. Via deze weg rij je door Bethanie, waar zich het oudste stenen huis van Namibië bevindt, en Helmeringhausen. Voor de lunch kun je kiezen of het oudste hotel van Namibië in Bethanie of het hotel in Helmeringhausen. 60 km voorbij Helmeringhausen verlaat je de hoofdweg en vervolg je de route over gravel door een kleurrijk en heuvelachtig landschap richting het enige kasteel dat Namibië rijk is. We overnachten op de ernaast gelegen camping.


  Dag 8 Duwisib Castle - Sesriem (158 km)

  Via de C27, één van de mooiste gravelwegen van Namibië, rij je naar Sesriem. De kans dat je onderweg wild spot is zeer aannemelijk. Sesriem is de poort tot het Namib Naukluft Nationaal Park, één van de grootste natuurreservaten ter wereld. Een aanrader is om hier ’s avonds te genieten van de ondergaande zon en van het buffet in de, naast de camping gelegen, lodge.


  Dag 9 Sesriem (130 km)

  In dit meest indrukwekkende woestijnlandschap ter wereld sta je vandaag vroeg op om de zonsopgang boven op de wereldberoemde zandduinen van de Sossusvlei in volle glorie te kunnen aanschouwen. Aansluitend kun je de Deadvlei, een adembenemende witte kleivlakte, en in de namiddag de 1 km lange en 30 meter diepe Sesriem Canyon bezoeken. 


  Dag 10 Sesriem - Swakopmund (350 km)

  Via Solitaire, een oase in de woestijn, rij je over de spectaculaire Gaub en Kuiseb Pass door een ruig berggebied richting Walvisbaai, de belangrijkste zeehaven van Namibië. Van hier rij je, met aan de ene kant de zandduinen en aan de andere kant de onstuimige Atlantische Oceaan, naar een zeer comfortabele camping in Swakopmund. Een aanrader is het boek ‘Solitaire’ van Ton van der Lee, die de plek beschrijft als een thuis in de Namibische woestijn.


  Dag 11 Swakopmund

  Op deze vrije tijd dag kun je een bezoek brengen aan Swakopmund, een stad met een uitgesproken Duits karakter of een excursie maken door het Naukluft Nationaal Park, waar o.a. de Welwitschia, de meest bekende Namibische plant (tweeblaarkanniedood), zich bevindt. ’s Avonds geniet je tijdens een gezamenlijk diner van de zonsondergang aan zee.


  Dag 12 Swakopmund - Walvisbaai (80 km)

  Je maakt vandaag een bootcruise vanuit de haven langs de kust van Walvisbaai. Tijdens de tocht is er veel kans op het zien van wildlife waaronder dolfijnen, pelikanen en zeeleeuwen en met een beetje geluk proef je een oester zo vers als je hem nog nooit geproefd hebt, rechtstreeks uit de zee. 


  Dag 13 Swakopmund - Uis (293 km)

  Langs de kust rij je via het schilderachtige vissersdorpje Wlotzkasbaken over een zoutslikweg naar de zeerobbenkolonie bij Cape Cross, waar meer dan 80.000 Kaapse pelsrobben je verwelkomen. Daarna rij je over gravel door de rotswoestijn van Damaraland naar Uis, een voormalig mijnstadje. Ooit was hier de grootste tinmijn van de wereld. Op de route zijn diverse kraampjes, waar je kleurrijke halfedelstenen kunt kopen. 


  Dag 14 Uis - Kamanjab (282 km)

  Je trekt verder door de rotswoestijn. Onderweg kun je de White Lady, een bijzondere rotstekening, op de Brandberg bezoeken en verder rij je langs diverse kraampjes, waar je bij kleurrijk uitgedoste Herero vrouwen zelfgemaakte poppetjes kunt kopen. Eind van de middag bezoek je een Himba dorp naast onze sfeervol gelegen camping. 


  Dag 15 Kamanjab - Etosha (229 km)

  Over een prachtig geasfalteerde weg rijdt je via Outjo, waar je de inkopen voor de komende 3 dagen in het Etosha National Park kunt doen, naar de Anderson Gate, de westelijke ingang van dit schitterende park. De komende 3 dagen verblijf je hier. Het park bestaat uit een enorme zoutpan van 150 bij 50 km met verrassend veel wildlife. Binnen het park zijn uitsluitend gravelwegen en vooral bij de waterplaatsen tref je een diversiteit aan dieren aan. Etosha betekent: ‘Grote droge witte vlakte’. 


  Dag 16 en 17 Etosha (80 km per dag)

  Deze dagen ga je in eigen tempo op safari met de camper. Het meeste wildlife zul je vaak in grote kuddes aantreffen bij de vele natuurlijke en kunstmatige waterplaatsen. Ook ’s avonds kun je op de kampeerplaats genieten van het fantastische schouwspel van de dieren, die dan bij de verlichte waterplaats komen drinken.


  Dag 18 Etosha - Grootfontein (230 km)
  Je rijdt door een typisch savannelandschap, gelegen op 1400 m boven de zeespiegel, dat gekenmerkt wordt door grote grasvlakten met vee en hier en daar stekelige acacia struiken en bomen. Vanaf Grootfontein, de poort tot het noordoosten van Namibië, rij je naar een bushcamp, dat zich in the middle of nowhere bevindt maar wel van alle gemakken voorzien is. ’s Avonds kun je genieten van de dieren die komen drinken bij de verlichte waterplaats. 


  Dag 19 Grootfontein - Popa Falls (420 km)
  Over een goed geasfalteerde weg rij je noordwaarts. In de omgeving van Rundu, de laatste grote stad op de route van vandaag, is het langs de weg één en al bedrijvigheid. De plaatselijke bevolking verkoopt er hun handelswaar en ook passeer je onderweg veel typische Afrikaanse kraaldorpen. Vlak voor de Okavango rivier sla je rechtsaf richting de grens met Botswana en daarna komt het spannendste deel van vandaag, de 4 km lange rit over mul zand tot aan de camping waar je arriveert in een oase van rust aan de rivier. 


  Dag 20 Popa Falls
  Vandaag is een vrije dag. Je kunt genieten van de nijlpaarden en de krokodillen in de rivier en de vele vogelsoorten in deze omgeving. Aan het eind van de middag maak je een Sunset cruise over de Okavango River langs de oevers van het Caprivi Nationaal Park. Optioneel kun je ’s ochtends vroeg o.l.v. van een gids een ”Village walk” of/en een “Bird walk” maken.


  Dag 21 Popa Falls - Katima Mulilo (326 km)
  Je rijdt door een groen vruchtbaar gebied ten zuiden van Angola langs diverse kraaldorpen in de Zambezi regio (voormalige Caprivi strook). Hier wonen een viertal stammen de Owambo, de Kavango, de Caprivia en de San, die leven van akkerbouw, veeteelt, jacht en visvangst. Je overnacht op een camping aan de Zambezi rivier, waar je ’s avonds vaak het trommelgeroffel en zang van de Angolese bevolking kunt horen die aan de overzijde van de rivier woont. 

  Dag 22 Katima Mulilo - Kasane (132 km)
  Nadat je de grens met Botswana bent gepasseerd rij je dwars door het schitterende Chobe National Park naar het 4-landenpunt (Botswana, Namibië, Angola en Zimbabwe). Hier overnacht je op een camping aan de Chobe River. Aan het eind van de middag maak je een Sunset cruise over de rivier langs het Chobe Nationaal Park, waarbij je kunt genieten van grote kuddes wilde dieren, watervogels en een schitterende zonsondergang op de rivier. Deze omgeving is met 350 verschillende soorten een paradijs voor vogelaars. 


  Dag 23 Kasane
  Vandaag gaan we, samen met een gids, de grens over naar Zimbabwe voor een bezoek aan de beroemde Victoria watervallen. Het geluid van de watervallen, die hier over een lengte van bijna 1800 m, circa 100 m omlaag stort, hoor je al van verre. Dit wereldwonder zal ongetwijfeld diepe indruk op je maken.


  Dag 24 Kasane - Gweta (409 km)
  Je rijdt over een geheel nieuw aangelegde asfaltweg naar Nata. De eerste 100 km kun je veel wilde dieren tegenkomen, vooral olifanten, die migreren tussen het Chobe Nationaal Park in Botswana en het Hwange Nationaal Park in Zimbabwe. Daarna passeer je de graanschuur van Botswana en tot Nata rij je voornamelijk door mopane bossen. Hier sla je rechtsaf richting Maun en vervolgens rij je langs de Makgadikgadi Pans, grote zoutvlakten, richting centraal Botswana. In Gweta overnacht je op een camping, die bekend is vanwege zijn vele Baobab bomen. 


  Dag 25 Gweta - Maun (218 km)
  Je vervolgt je route door centraal Botswana langs het Nxai Pan Nationaal Park, een natuurreservaat dat bestaat uit grasvlakten, savanne, poelen en zoutmeren, richting Maun. Dit is de uitvalsbasis voor ons verblijf in het Moremi Game Reserve. Nog één overnachting op de camping in Maun en daarna staat je een uniek driedaags verblijf in de wildernis te wachten en krijgt de camper twee nachten vrijaf.


  Dag 26 Maun - Moremi
  ’s Ochtends word je met safari jeeps opgehaald en trek je de wildernis in van het Moremi Game Reserve, gelegen aan de rand van de Okavango Delta. Je overnacht in koepeltentjes in een all-in safarikamp. Overdag geniet je van prachtige game drives, ’s avonds dineer je in de openlucht en kijkend naar de schitterende sterrenhemel drink je een drankje bij het kampvuur. Dit alles opgeluisterd door de dierengeluiden uit de omgeving. Een belevenis die je niet mag missen!


  Dag 27 Moremi
  Ook vandaag zal tijdens de 4WD safari een diversiteit aan wilde dieren je pad kruisen.


  Dag 28 Maun - Ghanzi (308 km)
  Eind van de ochtend kruip je weer achter het stuur van je camper en vervolg je je route over de Trans Kalahari Highway richting Ghanzi, de hoofdstad van de Kalahari. De weg loopt door een aantal dorpjes en tussendoor zijn er lange eenzame stukken dwars door de woestijn, waar je altijd alert moet zijn op overstekend wild. Op de camping heb je uitzicht op een harde ‘pan’, die bestaat uit kalk, grind, zand, klei en slib. Er is een verlichte waterput, omringd door eeuwenoude Leadwood bomen, waar grote aantallen inheemse wilde dieren en trekvogels komen drinken. Het kamp ligt in een privé-wildreservaat in het land van de “Khoi San” oftewel Bosjesmannen, die je uiteraard gaat bezoeken. 


  Dag 29 Ghanzi - Gobabis (234 km)
  Je vervolgt je route over de Trans Kalahari Highway in westelijke richting tot Gobabis. Bij Buitenpos passeer je na ruim 200 km de grens en kom je weer op Namibisch grondgebied. Op de boerderij waar de camping ligt, kun je het luipaard en de cheetah zien, twee van de meest fascinerende dieren die Zuidelijk Afrika rijk is. Verder zijn er verschillende wandelroutes op de boerderij en kun je in de buurt van de waterput wild en vogels spotten.’s Avonds is het afscheidsdiner. 


  Dag 30 Gobabis - Windhoek (261 km)
  Vandaag rij je terug naar het depot in Windhoek om de camper in te leveren en zodra je in het vliegtuig stapt, aan het eind van de middag, zal je het over een ding met elkaar eens zijn: “Dit is een reis die ons altijd zal bij zal blijven”. 


  Dag 31 Aankomst Amsterdam

   

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Windhoek - circa 12,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • 4WD NAVI
   Britz Camper Namibië

   Fysiek

   • Hoogte 2.60 m
   • Breedte 1.80 m
   • Lengte 5.40 m
   • Hoogte binnen 1.81 m - 2.00 m
   • Diesel
   • Motorgrootte 2.4 L
   • Afmetingen bed
   • 1.90 x 1.68 m

   Comfort

   • 2-persoonsbed
   • 4WD
   • Airconditioning chauffeurscabine
   • Gasstel
   • Handgeschakeld
   • Koelkast
   • Slide-out
   • Toilet

   Dag  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Nederlands gezelschap van min. 8 - max. 12 campers
  • Informatiebijeenkomst
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Internationale vluchten
  • Verplichte belastingen en brandstofheffingen
  • 28 overnachtingen op campings
  • Camperhuur inclusief transfers, ongelimiteerde kilometers, verzekering en camperuitrusting
  • Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch en 6x diner
  • Dolfijnen cruise Walvisbaai
  • Begeleide Himba tour
  • Sunset cruise Okavango rivier
  • Sunset cruise Chobe rivier
  • 2 nachten Campsafari in Moremi Game Reserve
  • Bezoek Bosjesmannen
  • Routeboek


  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Fooien voor chauffeur/gidsen 
  • (Alcoholische) drankjes en niet vermelde maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven
  • Schade aan ruiten en banden tijdens de rit
  • Brandstofkosten (ca. 850 liter = ca. €775)
  • Kosten grensovergang Botswana, ca. 140 Pula per camper
  • Visum Zimbabwe, ca. US$30 per persoon
  • Entree Nationale Parken
  • Entree Victoria Waterfalls, ca. US$30 per persoon
  • Overige (optionele) excursies
  • Reserveringskosten €25 per boeking
  • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Prijzen per persoon op basis van 2 personen, campertype Britz 4WD NAVI - gegarandeerd vertrek

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  september 2018
  04 € 5.495,00
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen