Groepsreis Californië en Oregon

28-daagse camperreis in groepsverband - gegarandeerd vertrek
Vanaf:€ 5.465
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • <Gegarandeerd vertrek> Deze reis speelt zich af in het noordwestelijk deel van de USA. Na een start in de beroemde stad San Francisco, verken je Noord-Californië met haar prachtige kustlijn, het wijngebied Napa Valley en de watervallen in Yosemite National Park. Je steekt de grens over naar de staat Oregon. Afgelopen jaar werd Nederland verrast door de mooie beelden van ‘Wie is de Mol’ in Oregon. Het is juist dit gebied dat tijdens deze reis intensief wordt verkend. Fraaie kusten, de mooie Columbia River Gorge met de vele watervallen, het diepblauwe Crater Lake en het verrassende Smith Rock passeren de revue tijdens deze reis. Geniet van een mooi camperavontuur.


  Begeleide camperreis West-USA
  Tijdens deze begeleide camperreis reis je samen met gelijkgestemden door het noordwesten van de USA. Je wordt vergezeld door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider. Overdag reis je op eigen gelegenheid. 's Avonds op de gereserveerde camping deel je je ervaringen met je medereizigers. De reisbegeleider geeft je dagelijks tips over de route en de bezienswaardigheden onderweg. Zo haal je het meest uit deze avontuurlijke reis!


  Pluspunten van deze reis

  • Ga op avontuur in je eigen camper
  • Een reisbegeleider is aanwezig voor assistentie en tips
  • Deel je ervaringen met je medereizigers
  • Wijnparadijs Napa Valley
  • Prachtige kusten in Oregon
  • Vulkanen en kratermeren
  • Watervallen in Yosemite National Park

   

  Je treft hier alle informatie aan over de camperreis in groepsverband. Je kunt echter ook de uitgebreide beschrijving van ons thuis ontvangen. Indien je dat wenst neem dan contact op met 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

   

   

 • Dag 1: Amsterdam - San Francisco 
  Na aankomst word je naar je hotel gebracht. 's Avonds geniet je van het welkomstdiner.

   

  Dag 2-3: San Francisco 
  Je hebt twee volle dagen de tijd om San Francisco met de de Hop-on-Hop-off bus te verkennen. Op die manier heb je volop gelegenheid om kennis te maken met enkele bekende hoogtepunten zoals de Golden Gate Bridge, Chinatown en vele anderen andere bezienswaardigheden.

   

  Dag 4: San Francisco - Napa (88 km)
  Na het ophalen van de camper rijd je naar de eerste camping in Napa, midden in het Californische wijngebied, Napa Valley.

   

  Dag 5: Napa - Little River (176 km)
  Vandaag maak je nader kennis met deze mooie regio en kun je een bezoek brengen aan één van de vele wijnhuizen. Bij Calistoga, bekend om zijn warmwaterbronnen, kun je de 'Old Faithful' geiser zien spuiten. Onderweg kom je de eerste sequoiabomen al tegen.

   

  Dag 6: Little River - Humboldt Redwood State Park (184 km)
  Je vervolgt je route via het gezellige plaatsje Mendocino, waar je door het leuke winkelstraatjes kunt slenteren. Dit plaatsje werd gebruikt voor diverse opnamen van de beroemde tv serie "Murder She Wrote". Via de kustplaats Fort Bragg kom je bij de door sequoia's omgeven camping.

   

  Dag 7: Humboldt Redwood State Park - Del Norte Coast Redwood State Park (192 km)
  Langs de Avenue of the Giants heb je volop mogelijkheden voor een wandeling tussen de hoge bomen. In Eureka vind je een aantal prachtige Victoriaanse huizen. Langs de kust bij Trinidad State Beach kun je tijdens een strandwandeling agaat en maanstenen vinden.

   

  Dag 8: Del Norte Coast Redwood State Park - Coos Bay (224 km)
  Via Cresent City steek je de grens over naar Oregon, een nog relatief onbekende staat. Je rijdt verder in noordelijke richting. Langs de kustweg Highway 101 liggen mooie stranden en kleine dorpjes zoals Brookings en Gold Beach. Neem onderweg de tijd om te genieten van de prachtige uitzichten.

   

  Dag 9: Coos Bay - Lincoln City (216 km)
  Je vervolgt je weg langs de fraaie kust met diverse wandelmogelijkheden en uitzichtpunten zoals in het grootste duingebied van de Verenigde Staten, Oregon Dunes.  In de stadjes Florence, Newport en Depoe Bay vind je authentieke restaurantjes, waar je kunt smullen van de lokale 'clam chowder'.

   

  Dag 10: Lincoln City - Chinook (200 km)
  Bij Cape Lookout kun je genieten van een prachtige kust. De Tillamook Cheese Factory produceert nationaal beroemde kazen. Maak een stop om een lekker stukje kaas te kopen. Je overnacht in Chinook, net over de grens van Washington State. Een laatste overnachting aan de kust voordat de reis landinwaarts wordt voortgezet.

   

  Dag 11: Chinook - Mount St. Helens (288 km)
  Langs de Columbia River rijd je naar Mount St. Helens, een vulkaan die voor het laatst in 1980 is uitgebarsten. De gevolgen daarvan zijn nog steeds zichtbaar en duidelijk waar te nemen vanaf het uitzichtpunt. In deze omgeving kun je prachtige wandelingen maken.

   

  Dag 12: Mount St. Helens - Columbia River Gorge (176 km)
  Via Portland kom je weer terug bij de Columbia River, waar je langs beide zijden van de rivier komt te rijden. Je bezoekt o.a. de Cascade Locks met de zalmtrappen, de Bonneville dam en maakt kennis met de beroemde Multnomah watervallen.

   

  Dag 13: Columbia River Gorge (80 km)
  Een vrije dag om de omgeving te verkennen. Er is voor ieder wat wils. Zo kun je wandelingen maken langs diverse watervallen en genieten van mooie vergezichten vanaf verschillende uitzichtpunten. Of breng je liever een bezoek aan de stad Portland of aan één van de belastingvrije outlets? 

   

  Dag 14: Columbia River Gorge - Haystack Reservoir (256 km)
  Je verlaat het gebied van de Columbia River Gorge en vervolgt je weg langs de besneeuwde Mount Hood. Drink een kopje koffie bij de Timberline Lodge, in het witte wonderland. 

   

  Dag 15: Haystack Reservoir - Prineville (256 km)
  Smith Rock State Park is één van de mooiste onbekende pareltjes op de route van vandaag. Bij John Day Fossil Beds waan je je in "Wie is de Mol Country". Je zult verstelt staan van de kleuren en rotsformaties. 

   

  Dag 16: Prineville - La Pine (192 km)
  Vandaag is een combinatie tussen schitterende natuur en de stad Bend. Je kunt zelf bepalen waar je de meeste tijd wil doorbrengen. De omgeving van Newberry Crater Volcanic National Monument is zeker een aanrader met het prachtige uitzicht vanaf Paulina Peak. Je kunt ook nog een korte wandeling maken tussen de lavabrokken.

   

  Dag 17: La Pine - Prospect (240 km)
  Alhoewel sommige wegen nog niet berijdbaar zullen zijn door de sneeuw, krijg je zeker een goede indruk van het diepblauwe Crater Lake. Neem de tijd om te genieten in deze mooie omgeving.

   

  Dag 18: Prospect - McCloud (240 km)
  Wanneer je vandaag verder rijdt ervaar je de uitgestrektheid en leegte van Noord Californië.

   

  Dag 19: McCloud - Mineral (200 km)
  De McArthur Burney Falls zijn een bezoek meer dan waard. Vervolgens breng je het grootste gedeelte van de dag door in de natuur van Lassen Volcanic National Park. Door zijn ligging is dit park wat minder bekend, waardoor je in alle rust het landschap met sneeuw en zwavelbronnen kunt bewonderen.

   

  Dag 20: Mineral - Graeagle (216 km)
  Via een route met ontelbare naaldbomen, rijd je richting Lake Tahoe, een zeer belangrijk toeristisch gebied voor de Amerikanen. Onderweg zijn er volop mogelijkheden om kennis te maken met de natuur en historie van de goudmijnen.

   

  Dag 21: Graeagle - Grover Hot Springs (200 km)
  Je hebt de hele dag de tijd om Lake Tahoe te verkennen. Stop zeker bij Emerald Bay, één van de meest gefotografeerde plekjes van de USA. Je kunt bijvoorbeeld een tocht met een originele peddelboot over het meer maken, ontspannen op een zandstrand of een actieve wandeling maken.

   

  Dag 22: Grover Hot Springs - Lee Vining (200 km)
  Afhankelijk van de sneeuwhoogten wordt de route van vandaag gekozen, maar een bezoek aan het spookstadje Bodie mag zeker niet ontbreken. De hobbelende laatste drie mijl moet je maar voor lief nemen.

   

  Dag 23: Lee Vining (152 km)
  De beste tijd om Mono Lake met de tufa's (zoutkristallen) te bezoeken is in de ochtend. Hierna kun je via de June Lake Loop langs diverse meren rijden en je vervolgens richten op Mammoth Lake. In dit wintersportplaatsje kun je waarschijnlijk nog naar de top van een besneeuwde berg, maar kun je ook Devils Postpile National Monument bezoeken.

   

  Dag 24: Lee Vining - Yosemite N.P. (176 km)
  's Morgens vroeg kun je direct aan de klim over de Tioga Pass beginnen. Deze bijzonder mooie weg brengt je op een hoogte van drie kilometer langs bergmeren en weides. De overnachtingsplek voor de komende twee nachten ligt op een strategische plek, zodat je ruim voldoende tijd hebt om Yosemite National Park goed te leren kennen.

   

  Dag 25: Yosemite N.P. (128 km)
  Een extra dag in het beroemde Yosemite National Park om te genieten van de prachtige natuur. Na een bezoek aan Yosemite Valley met de watervallen wordt de dag afgesloten met een bezoek aan één van de mooiste uitzichtpunten van de wereld.

   

  Dag 26: Yosemite N.P. - Livermore (272 km)
  Vandaag rijd je terug in de richting van San Francisco, waar je op de camping de tijd nodig zult hebben om je koffers te pakken en de camper een beetje schoon te maken.

   

  Dag 27: Livermore - San Francisco - Amsterdam (80 km)
  Vandaag lever je gezamenlijk de camper in en word je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

   

  Dag 28: Amsterdam
  Aankomst op Schiphol.

   

   

   

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.


   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.

   

  Vluchtduur:

  Amsterdam - San Francisco - circa 11 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Class C non-slide 21-23 ft (type L)
   Road Bear

   Fysiek

   • Hoogte 3.65 m
   • Breedte 2.42 m
   • Lengte 6.3 - 6.9 m
   • Hoogte binnen 2.03 m
   • Benzine
   • Motorgrootte V6 / 3.7L
   • Afmetingen bed
   • 2.20 x 1.16 m
   • 1.62 x 1.04 m
   • 2.03 x 1.32 m

   Comfort

   • 2-persoonsbed
   • Airconditioning chauffeurscabine
   • Airconditioning hoofdcabine
   • Automaat
   • CD speler
   • Cruise control
   • Douche
   • DVD speler
   • Gasstel
   • Geschikt voor baby/kinderstoel
   • Koelkast
   • Luifel
   • Magnetron
   • Toilet
   • TV
   • Vrije doorloop van chauffers- naar hoofdcabine

   Dag   Nacht

  • Class C non-slide 22-24 ft (type M)
   Road Bear

   Fysiek

   • Hoogte 3.65 m
   • Breedte 2.65 m
   • Lengte 6.60 m - 7.20 m
   • Hoogte binnen 2.05 m
   • Benzine
   • Motorgrootte V8 / V10
   • Afmetingen bed
   • 2.23 x 1.39 m
   • 1.85 x 1.06 m
   • 2.03 x 1.39 m

   Comfort

   • 2-persoonsbed
   • Airconditioning chauffeurscabine
   • Airconditioning hoofdcabine
   • Automaat
   • CD speler
   • Cruise control
   • Douche
   • DVD speler
   • Gasstel
   • Geschikt voor baby/kinderstoel
   • Koelkast
   • Luifel
   • Magnetron
   • Toilet
   • TV
   • Vrije doorloop van chauffers- naar hoofdcabine

   Dag   Nacht

  • Class C slide-out 25-27 ft (type P)
   Road Bear

   Fysiek

   • Hoogte 3.65 m
   • Breedte 2.65 m
   • Lengte 7.50 m - 8.10 m
   • Hoogte binnen 2.05 m
   • Benzine
   • Motorgrootte V8 / V10
   • Afmetingen bed
   • 2.43 x 1.39 m
   • 1.57 x 0.63 m
   • 1.72 x 1.06 m
   • 1.90 x 1.52 m

   Comfort

   • 2-persoonsbed
   • Airconditioning chauffeurscabine
   • Airconditioning hoofdcabine
   • Automaat
   • CD speler
   • Cruise control
   • Douche
   • DVD speler
   • Gasstel
   • Geschikt voor baby/kinderstoel
   • Koelkast
   • Luifel
   • Magnetron
   • Slide-out
   • Toilet
   • TV
   • Vrije doorloop van chauffers- naar hoofdcabine

   Dag   Nacht

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Nederlands gezelschap, min. 8 - max. 12 campers
  • Informatiebijeenkomst
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 3 overnachtingen in San Francisco
  • 23 overnachtingen op campings
  • 24 dagen Road Bear camperhuur inclusief uitgebreide verzekering, ongelimiteerde mijlen en camperuitrusting
  • Maaltijden: 2x diner
  • Excursie: Hop-on, Hop-off busticket San Francisco
  • Routeboek

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reis- & annuleringsverzekering
  • Fooien (schatting € 25 per persoon)
  • (Alcoholische) drankjes en niet vermelde maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige excursies
  • Brandstof (schatting € 650 per camper)
  • Nationale Park Pass circa $ 80 per camper
  • Internationaal rijbewijs (niet verplicht)
  • Aanvraag ESTA formulier ($ 14 per persoon)
  • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
  • Reserveringskosten € 25 per reservering
 • Prijzen per persoon op basis van 2 personen, campertype Road Bear C21-23, C22-24 of C25-27 - gegarandeerd vertrek

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  juni 2018
  03 € 5.465,00

   

Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen