Groepsreis Moskou & St. Petersburg, iconen van het Russische Rijk

7-daagse steden groepsreis Rusland
Vanaf:€ 895
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • De metropolen Moskou en St. Petersburg bieden indrukwekkende monumenten uit het Tsaren- en Sovjetrijk met als hoogtepunten het Rode Plein, het Kremlin en de Hermitage. Is er sprake van een strijd ter titanen tussen Moskou en St. Petersburg of is het juist een ijzersterk tweespan? Twee eeuwen lang was St. Petersburg de hoofdstad van Rusland, tot Lenin Moskou in 1918 uitriep tot hoofdstad. Ook in aantallen laat Moskou zich tegenwoordig gelden. Met bijna 12 miljoen inwoners telt Moskou ongeveer tweemaal zoveel burgers als St. Petersburg. Toch laten deze Russische giganten zich niet zo makkelijk doorgronden. Beide steden zijn onderdeel van een veel groter geheel en dragen een flinke historie met zich mee. St. Petersburg was herhaaldelijk het doelwit van aanslagen en opstanden en kreeg het zwaar te verduren tijdens de Tweede Wereldoorlog toen naar schatting een miljoen mensen sneuvelden. Maar ook Moskou is niet ontzien door de tand des tijds. Zo brak tijdens de Russische veldtocht van Napoleon een hevige brand uit die driekwart van de stad in de as legde. Ironisch genoeg ontstond hierdoor juist ruimte voor het Rode Plein en kwam er geld vrij voor de wederopbouw. Elegante villa’s en het Bolsjoi theater verfraaiden de stad. In beide steden laten imposante monumenten en musea een verpletterende indruk achter en tonen ze waartoe de geschiedenis in staat is. Aan de andere kant pronken hypermoderne stadscentra en is de ontwikkeling met een snelle opmars bezig. Zo doet de skyline van Moscow City sterk denken aan Manhattan. Grootheidswaanzin lijkt in beide steden te overheersen. In St. Petersburg tart het Staatsmuseum de Hermitage alle cultuurwetten met een exorbitante hoeveelheid kunstcollecties die over meerdere paleizen is tentoongesteld. Zo steken St. Petersburg en Moskou elkaar continu naar de kroon. Maar ze versterken elkaar ook. Die spanningsboog blijft aanwezig. Steeds als je denkt iets van Rusland of haar twee grote mogendheden te begrijpen, word je weer op een ander been gezet. Dat maakt het zo’n razend boeiende reisbestemming.


  Stedentrip Moskou & St. Petersburg
  Tijdens deze groepsreis maak je kennis met het fascinerende Moskou & St. Petersburg en hebben hierbij leuke hotels voor je geselecteerd. Wij verzorgen de retourvlucht, transfers en excursies, die je de hoogtepunten van de stad laten zien. 

   

  Pluspunten van deze reis

  • Inclusief Russische Nederlandssprekende deskundige reisleiding 
  • Bezoek het Rode Plein
  • Bewonder de unieke metrostations in Moskou
  • De trein van Moskou naar St. Petersburg is inbegrepen 
  • Bezoek de indrukwekkende collectie kunst - en cultuurhistorische collectie in het Hermitage
  • Vrije tijd om zelf de steden te ontdekken

   

 • Dag 1: Amsterdam - Moskou

  Per KLM-vlucht naar Moskou waar na aankomst een transfer klaarstaat naar je accommodatie. Vervolgens bezoek je het Rode Plein dat ondanks de opkomst van nieuwe winkels, nog steeds de sfeer van het oude Rusland ademt. Het plein kent een rijke geschiedenis, de gebouwen zijn stille getuigen van  de opstanden die plaatsvonden tijdens de val van het communisme. Onder die gebouwen bevindt zich de iconische Sint-Basilius kathedraal. Met de kleurrijke contrasten, details en torens is het één van de gezichtsbepalende bouwwerken van het Rode Plein. De rest van de middag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld voor een bezoek aan de nieuwe Tretiakov Galerij, het historisch museum of wandeling door de hoofdstraat Tverskaja.

  Dag 2: Moskou 

  Na het ontbijt een metrorit naar het hart van Moskou - het Kremlin. Onderweg zien we de imposante Moskouse ondergrondse. Bezoek het indrukwekkende Kremlin waarbij je alles komt te weten over de kerken, waaronder de Maria-Hemelvaart-kathedraal, het theater en het parlement dat binnenin gevestigd is. Het Kremlin omvat een gebied van bijna 28 hectare en is het kloppend hart van Moskou. De middag is ter vrije besteding. Zo kun je in Moskou heerlijk wandelen over de grote, brede straten die worden afgewisseld met veel groen.


  Dag 3: Moskou- St. Petersburg  

  Vandaag stadstour door Moskou met een bezoek aan de Kathedraal van Christus Onze verlosser, bekend om de vergulde koepels. Vervolgens een transfer naar het station voor de treinreis van Moskou naar St. Petersburg.


  Dag 4: St. Petersburg

  Na het ontbijt heb je een stadstour door St. Petersburg, de tweede stad van Rusland, ook wel de Tsarenstad genoemd. Je bezoekt de Kazan-kathedraal, gelegen aan de maar liefst 4 kilometer lange Nevsky Prospekt.


  Dag 5: St. Petersburg

  Vandaag staat een bezoek aan de wereldberoemde Hermitage, gehuisvest in het Winterpaleis op het programma. De voormalige Tsarenresidentie bevat één van de grootste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld. De enorme collectie is over meerdere paleisgebouwen verspreid. Je bezoekt er twee, waaronder het prachtig classicistische Generale Staf-gebouw met de wereldberoemde collectie Franse impressionisten.

   

  Dag 6: St. Petersburg
  Vrije dag in St. Petersburg. St. Petersburg is door tsaar Peter de Grote gesticht in 1703. Het is een moderne stad rijk aan architectonische hoogstandjes. Het westen was een grote inspiratie tijdens de bouw van de stad en er is zelfs een klein stukje van de Amsterdamse grachtengordel terug te vinden.


  Facultatief (ter plaatse te betalen) kan vandaag de Peterhof worden bezocht, het ‘Russische Versailles’. Het in opdracht van Tsaar Peter de Grote gebouwde paleizen- en tuinencomplex, uitgebreid door zijn opvolgelingen, ligt net ten zuidwesten van de stad en kijkt uit over de Finse Golf. Je treft er onder meer het Paleis van Monplaisir, het Hermitagepaviljoen en de fontein van Simson aan het grote kanaal dat de symmetrische lager gelegen tuin doorkruist.


  Dag 7: St. Petersburg - Amsterdam

  In de ochtend bezoek aan Novaja Gollandija of ‘Nieuw Holland’, een eiland door Peter de Grote vernoemd naar de Nederlanders die hem hielpen met de opbouw van de Russische vloot. Tegenwoordig doet het eiland dienst als cultureel centrum. Het is gerenoveerd en omgebouwd tot een kunst-en cultuurpark, met diverse expositieruimtes en restaurants. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Amsterdam.

   

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Moskou - circa 3 uur
  St. Petersburg - Amsterdam - circa 3 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

 • Deze reis is een individuele reis echter is het verblijf en de excursies op basis van een minimum aantal deelnemers van 15 personen. Indien het minimum van 15 personen niet bereikt wordt zal de reis zoals aangeboden geen doorgang kunnen vinden en zullen wij tijdig contact met je opnemen om de mogelijkheden van doorgang, d.m.v. een toeslag, te bespreken.

   

  Bij de prijs inbegrepen

  • Vliegreis per KLM
  • Verplichte belastingen en brandstofheffingen
  • Transfers van en naar vliegveld
  • 6 hotelovernachtingen incl. ontbijt
  • Dagtrein in economy class van Moskou naar St. Petersburg
  • Metrokaartjes in Moskou
  • Vervoer en entree excursies zoals in programma vermeld
  • Russische Nederlandssprekende deskundige reisleiding

   

   

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Visumkosten
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Fooien voor chauffeur/gidsen
  • (Alcoholische) drankjes en maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven
  • Optionele excursies
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen op de aangegeven vertrekdata. Uiteraard is het mogelijk op andere data te vertrekken. Vraag ons naar de prijzen en mogelijkheden.

   

  Vertrekdata Prijs*
  oktober 2018
  12           € 895,00    

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

   

Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen