Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Rondreis Authentiek Thailand

17-daagse rondreis door het authentieke Thailand
Vanaf:€ 4.425
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Jouw rondreis moet een speciale reis worden. Een reis die aansluit op jouw wensen. Ligt jouw interesse niet bij zon, zee en strand maar bij avontuur en de cultuur en locals van een land? Dan spreekt deze reis je vast en zeker aan! Verblijf op unieke plekken buiten de vanzelfsprekende routes en ga op ontdekking met deze volledig verzorgde reis!


   

  Maatwerk Thailand
  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op.


  Pluspunten van deze reis

  • Ontdek de Thaise cultuur 
  • Thaise kookworkshop 
  • Uniek verblijf in de jungle bij de Ahsa Farm
  • Alle excursies en vervoer verzorgd met een gids
  • Ontmoet de bergvolkeren in het noorden
  • Vaar over de Mekong rivier
  • Bezoek indrukwekkende, verscholen tempels

   

  Tips en info:
  Landeninformatie Thailand

   

 • Dag 1 - 2: Amsterdam - Bangkok

  Je vliegt met KLM naar Bangkok, waar je de volgende dag aankomt. Je ontmoet de gids op de luchthaven en die brengt je ook naar het hotel. De rest van de dag heb je de kans om Bangkok te ontdekken. In de namiddag breng je een bezoek aan Wat Pho. De Wat Pho is de oudste tempel van Bangkok en de thuisbasis van de magnifieke 45-meter liggende Boeddha, evenals de eerste school voor traditionele geneeskunde en Thaise massage. Hierna ga je door naar het Royal Grand Palace, Bangkok's nummer één 'must see' attractie en het belangrijkste monument van Thailand. De avond is voor eigen invulling. Breng een bezoek aan de avondmarkt voor een leuk souvenirtje en een lekkere hapje eten.

  Accommodatie: FuramaXclusive Sathorn ****

   

  Dag 3: Bangkok

  Begin de dag met een bezoek aan Wat Saket, waar je inzichten in het boeddhisme krijgt terwijl je luistert naar de monniken en hun ochtendgebeden. Na een korte wandeling ben je aangekomen bij de Golden Mount van de tempel. Hier geniet je van een panoramisch uitzicht op Rattanakosin Island terwijl je luistert naar het klokkenspel van honderden tempelklokken. Vervolgens rijd je via de historische wijken van Bangkok naar Wat Ratchabophit, met onderweg een stop om offers te kopen voor "Sangkatarn". Breng een bezoek aan de Tiger God Shrine, een van de oudste taoïstische tempels in Bangkok en de populairste tempel onder de Chinese gemeenschap in het land. Voordat je richting hotel gaat, geniet je van een typische Thaise lunch in een restaurant langs de rivier. 

  Accommodatie: FuramaXclusive Sathorn ****

   

  Dag 4: Bangkok – Ayutthaya – Saraburi
  Vertrek vanuit Bangkok en rijd naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. De eerste stop van vandaag is bij het Bang Pa-In Summer Palace waar je de koninklijke herenhuizen verkent. Hierna ga je op weg naar Wat Niwet Thammapravat, een boeddhistische tempel met prachtige glas-in-lood ramen. In de middag stap je aan boord van een "Kermit" Tuk Tuk (een speciaal soort gemotoriseerde Tuk Tuk die alleen in de provincie Ayutthaya en Trang in het zuiden te vinden is) om de prachtige ruïnes en oude tempels in het historische park te ontdekken. Stop kort in de islamitische wijk en proef een van de beroemdste geneugten van Ayutthaya, de candy floss roti.

  Accommodatie: Ndol Villa ****

   

  Dag 5: Saraburi – Khao Yai
  Ontbijt in het hotel alvorens je naar het Khao Yai National Park rijdt voor een wandeling door het bos. Je loopt naar de Nong Phug She Tower, die in de buurt van de Nong Phug Shee-vijver ligt. Deze vijver is een belangrijke waterbron voor vele soorten dieren en waar je een goede kans hebt om olifanten te zien. Daarna ga je naar de beroemde waterval uit de film "The Beach" en lunch je in een lokaal restaurant. In de late namiddag ga je naar de Lonely Cliff om de hoogste berg van het park te bezoeken. 's Avonds wordt je meegenomen naar een wijnproeverij in PB Valley, een van de beroemde wijngaarden van Khao Yai.

  Accommodatie: The Greenery ****

   

  Dag 6: Khao Yai - Saraburi – Lopburi – Sukhothai
  Vroeg in de ochtend breng je nog een bezoek aan de tempel in Saraburi voordat je doorrijdt naar Lopburi. De stad Lopburi was een belangrijke stad in het Khmer-rijk en later deel van het Ayutthaya-koninkrijk onder het bewind van koning Narai. Bezoek de beroemde oude stad die is overspoelt door honderden krabben etende makaken die vooral in het gebied rond Phra Prang Sam Yod en het Phra Kaan-altaar te vinden zijn. In de middag reis je naar Sukhothai en stop je bij het Sukhothai Historical Park, dat bijna 200 verwoeste chedi's onder opmerkelijke omstandigheden bevat. Verken het park op de fiets.

  Accommodatie: Sukhothai Treasure ****

   

  Dag 7: Sukhothai
  Vandaag staat er een bezoek aan de "Ban Na Thon Chan Community" op de planning. Ban Na Thon Chan is meer dan 200 jaar geleden opgericht en is een lokale, op toerisme gebaseerde gemeenschap die bezoekers een evenwicht biedt tussen natuurlijk en cultureel erfgoed. De meeste dorpsbewoners zijn afstammelingen van het oude Lanna-koninkrijk en het alledaagse leven is gebaseerd op hun dagelijkse taken en gebruiken terwijl ze hun lokale erfgoed bewaren. Hier krijg je de kans om lokale families te bezoeken en te leren kennen. Geniet van heerlijke huisgemaakte lunch samen met een gastgezin.

  Accommodatie: Sukhothai Treasure ****

  Dag 8: Sukhotai - Nan
  Je rijdt naar Nan, met een bezoek onderweg aan Phrae, een van de oudste steden van Thailand en een van de meest authentieke Lanna-steden. Phrae staat vol met traditionele Thaise architectuur in de vorm van prachtige teakhouten huizen. Breng een bezoek aan Vongburi House, een groot teak herenhuis met twee verdiepingen, gebouwd in 1897 voor een gezin dat in het gebied een grote teakconcessie bezat. Reis door naar Nan en maak een stadstour. Je bezoekt Wat Phumin en het Nationaal Museum en je maakt een korte stop bij de Riverside Gallery met schilderijen en sculpturen van de lokale kunstenaar Winai Prabripoo.

  Accommodatie: Nan Boutique ***

  Dag 9: Nan - omgeving Chiang Khong
  Reis de stad uit voor een ontmoeting met de Malbri, ook wel 'Spirits of the yellow leaves' genoemd. Na deze unieke kans om een van de meest mysterieuze en zeldzaamste bergstammen in Zuidoost-Azië te ontmoeten, rijd je verder over de bergachtige route naar Chiang Khong in Chiang Rai. Je komt in de middag aan bij de Ahsa Farm. Leer de familie kennen waarbij je de komende nachten verblijft, onder het genot van een traditionele huisgemaakte lunch. In de middag heb je de tijd om de boerderij te ontdekken en te ontspannen. Sluit de dag af met een kookles waar je een zoet Noord Thais gerecht leert maken.

  Accommodatie: Ahsa Farmstay

   

  Dag 10: omgeving Chiang Khong
  Bereid jezelf voor op een avontuurlijke dag! Maak kennis met het traditionele Thaise boerenleven. Leer over de rijst- en rubberplantages, het verbouwde exotische fruit en de vele diersoorten die leven op de boerderij zoals buffels, ganzen en eenden. Na een intensieve ochtend staat een huisgemaakte lunch op je te wachten. Geniet na de lunch van een traditionele sauna, waarbij gebruik wordt gemaakt van de lokale kruiden en kom tot rust terwijl je uitkijkt over de rijstvelden. Tijdens een "Lanna" kookles ga je zelf de verse organische ingrediënten verzamelen en bereiden, wat ook meteen als diner voor deze avond dient.

  Accommodatie: Ahsa Farmstay
   

  Dag 11: omgeving Chiang Khong – Fang
  Na het ontbijt wandel je naar de lokale tempel om offerandes naar de monniken te brengen. Ontspan de rest van de ochtend op de boerderij voordat je verder rijdt naar de Fang-wijk in de provincie Chiang Mai. Check in bij Phumanee Lahu Home Hotel en breng de hele namiddag door met fietsen of wandelen langs de plaatselijke tempels.
  Accommodatie: Phumanee Lahu Home ***

  Dag 12: Fang – Pai
  's Ochtends vroeg bezoek je een lokale markt in Fang town. Verken de versmarkt om  lokale gerechten, fruit, drankjes en bloemen te kopen als aalmoesoffer en reis verder met de pick-up truck off-road bergopwaarts naar Doi Pu Muen. Doi Pu Muen is een berg en ligt 1.306 meter boven de zeespiegel, met bijna het hele jaar door een heerlijk koele temperatuur. Bij aankomst op de berg wandel je door het dorp van Lahu, een christelijke stam die thee en koffie als gewassen verbouwt. Bezoek de theeplantages en pluk en droog theeblaadjes en proef van de thee. Bezoek vervolgens de Pu Muen-waterval, waar je geniet van een speciale bamboe lunch en reis daarna door naar het district Pai in de provincie Mae Hong Son. Pai is een grote stad met iets meer dan 2000 inwoners en heeft een sterke culturele invloed van het Shan-volk uit Myanmar. Maak 's avonds een wandeling door de kleurrijke nachtmarkten van Pai voor een hapje of op zoek naar een paar souvenirtjes.
  Accommodatie: Belle Villa Pai ****

  Dag 13: Pai – Mae Hong Son
  Na het ontbijt ga je verder naar het noorden naar de Tham Lod grot in het stadje Soppong. Je verkent de historische grot met een bamboevlot via een kleine rivier die door de grot slingert. Je stapt meerdere keren van het vlot af om de enorme tavernes te verkennen en de grotschilderingen te ontdekken. Ga verder naar een lokaal restaurant voor de lunch en reis daarna verder naar Mae Hong Son met een stop in het Tam Pla-park. Het park heeft een aantal beken die uit een grot lopen en de wateren zijn gevuld met soro beek karpers. Na het bezoek hervat je de rit naar Mae Hong Son. Mae Hong Son is de meest afgelegen stad van Thailand, genesteld in een schilderachtige omgeving met de rivier Pai als doorgang. Mae Hong Son deelt een grens met Myanmar en als zodanig is de bevolking een culturele smeltkroes van Thaise en Shan-mensen met Lisu, Lahu, Karen en Hmong-stammen die de omliggende berggebieden bevolken. Ga verder naar Wat Phra That Doi Kong Moo die de provinciale stad domineert. Gebouwd door Phaya Singhanatracha, de eerste koning van Mae Hong Son, biedt de heuveltempel een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende bergen en valleien.

  Accommodatie: Fern Resort ***

  Dag 14: Mae Hong Son
  Wederom een vroege ochtend. Via een mooie route rijd je naar de dichtbij gelegen bergen voor een bezoek aan Pang Oung. Pang Oung, ook bekend als het Zwitserland van Thailand, biedt een panoramisch uitzicht over een meer genesteld in een vallei. Vervolg de reis naar Ban Rak Thai Village (Love Thailand Village), een klein dorp met een Yunnan Chinese cultuur. Geniet hier van een kop thee, maak kennis met de bevolking en leer over het culturele erfgoed voordat je geniet van een lokale lunch. 
  Accommodatie: Fern Resort ***

  Dag 15: Mae Hong Son – Chiang Mai
  Na een vroeg ontbijt ga je op weg naar een ochtend markt, waar je een verscheidenheid aan producten ziet. Je reist verder richting Khun Yuam en stopt onderweg om een aantal authentieke Birmese en Mon-tempels te bekijken, zoals Wat Muay Tor en Wat Tor Pae. In de namiddag kom je aan in Chiang Mai. In de late middag breng je een bezoek aan Wat Palad. Deze tempel is één van de drie tempels in het Doi Suthep National Park en is meer dan 500 jaar oud. Het was ook het oude meditatiecentrum. Vertrek vervolgens heuvelafwaarts naar Wat Phra That Doi Suthep, de tempel op de berg, de meest heilige tempel in Noord-Thailand. De trap leidt naar een indrukwekkende chedi en prachtige muurschilderingen. Op dit latere tijdstip van de dag hebben de toeristenmassa's het tempelterrein al verlaten en geniet je van een vrij zicht op de tempel gehuld in schemering die een heel speciale sfeer geeft. Eindig met het romantische uitzicht over Chiang Mai met zijn miljoenen glinsterende lichtjes.
  Accommodatie: 99 The Gallery ***

  Dag 16: Chiang Mai
  Vandaag maak je een bijzondere dag mee. Beleef vandaag een typische dag uit het leven van een Thais(e) local - geen toeristen, geen bezienswaardigheden, gewoon koken in een echte keuken in een echte Thaise buurt. Sluit je aan bij Mr. Prapat in zijn gezinsauto. Hij brengt je in 20 minuten naar Hang Dong om de dag door te brengen met een Thaise familie. In ware Thaise stijl en klederdracht ontdek je de architectuur van een traditioneel Thais huis en een rijstschuur. De Thaise familie zal ook hun mandenvlechtvaardigheden demonstreren, een traditie die al eeuwenlang in Thailand bestaat. Je leert traditionele huisgemaakte recepten koken met authentieke Noord-Thaise smaken die verschillen van de standaardgerechten die worden aangeboden in commerciële kooklessen. Het beste van alles is dat je de kans krijgt om een echt Thais gezin te leren kennen en hun huisgast te zijn voor de dag.

  Accommodatie: 99 The Gallery ***

  Dag 17: Chiang Mai - Bangkok - Amsterdam
  Je vliegt met een koffer vol ervaringen weer terug naar huis, via Bangkok naar Amsterdam Schiphol, waar je dezelfde dag nog aankomt.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Bangkok, circa 11 uur
  Bangkok - Amsterdam, circa 12 uur
  Chiang Mai - Bangkok, circa 1,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Binnenlandse vlucht Chiang Mai - Bangkok
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 15 overnachtingen in op basis van logies & ontbijt
  • Transfer van de luchthaven naar de accommodatie en v.v.
  • Vervoer ter plaatse per airconditioned auto met chauffeur
  • Maaltijden: 11x lunch en 4x diner
  • Bezoek in Bangkok verschillende tempels en het Royal Grand Palace
  • Stadstour Bangkok
  • Lunch aan de Chao Praya rivier in Bangkok
  • Citytour in Ayutthaya
  • Bezoek de ruïnes in Ayutthaya met een 'kermit' tuk tuk
  • Bezoek aan het Khao Yai National Park
  • Diner & winetasting in PB Valley, een beroemde wijngaard
  • Bezoek de Buddha footprint temple in Saraburi
  • Citytour door Lopburi
  • Bezoek aan het Sukhothai Historical Park
  • Unieke ervaring en lunch in de Ban Na Thon Chan Community
  • Citytour door Phrae
  • Bezoek het Nationaal Museum en de Riverside Gallery in Nan
  • Local encounter met de Malbri stam
  • Unieke farmstay op Ahsa Farm
  • Bezoek de waterval, de lokale markt en het tropische woud in het Fang district
  • Bezoek de avondmarkt in Pai
  • Bezoek aan de Tham Lod Cave en het Tam Pla Park
  • Bezoek de tempels in Mae Hong Son
  • Bezoek Pang Oung en Ban Rak Thai Village
  • Bezoek het Doi Suthep National Park
  • Beleef een typische dag met een Thaise local
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à €2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon 

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of vliegen met een andere luchtvaartmaatschappij? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Oktober 2022
  01 t/m 30 € 4.425,00
  31 t/m 31 € 4.445,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  November 2022
  01 t/m 28 € 4.445,00
  29 t/m 30 € 4.595,00
  December 2022
  01 t/m 10 € 4.595,00
  11 t/m 14 € 4.445,00
  15 t/m 26 € 4.595,00
  27 t/m 31 € 4.445,00
  Januari 2023
  01 t/m 31 € 4.445,00
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 4.445,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 4.445,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World