Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Het beste van Botswana

12-daagse reis in internationaal gezelschap
Vanaf:€ 4.045
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Ontdek het beste van Botswana tijdens deze rondreis in internationaal gezelschap. Je reis begint in Zimbabwe, bij de wereldberoemde Victoria Falls. Na een kennismaking met dit grootse natuurwonder begint je avontuur door Botswana. Je eerste bezoek is aan het Chobe National Park, het leefgebied van grote concentraties olifanten. In de regio Makgadikgadi bewonder je de surrealistische schoonheid van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Na een overnachting in Maun, reis je verder naar de Okavango Delta, waar je Moremi Game Reserve en de Khwai regio bezoekt. Je maakt diverse safari’s en gaat op zoek naar wild. Maar ook natuur- en vogelliefhebbers worden op hun wenken bediend. Je sluit je reis af in de Kalahari woestijn.


   

   

  Maatwerk Botswana

  Deze reis maak je samen met een internationaal gezelschap van maximaal 16 personen (maximaal 20 personen bij vertrek t/m oktober 2020). Wil je naast het vaste programma je reis uitbreiden of vooraf er een aantal dagen aan vastplakken? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

  Pluspunten van deze reis

  • Retourvlucht inbegrepen
  • Breng een bezoek aan de majestueuze Victoria Falls
  • Safari’s in Chobe NP en Moremi Game Reserve
  • Boottocht Chobe National Park
  • Ontdek de vele diersoorten
  • Verblijf in een privéreservaat in de Kalahari woestijn

   

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Botswana

 • Dag 1 - 2: Amsterdam - Nairobi - Victoria Falls

  Je vliegt vandaag vanuit Amsterdam, via Nairobi, naar Victoria Falls in Zimbabwe. Na aankomst word je naar de accommodatie gebracht. Je kunt optioneel deelnemen aan verschillende activiteiten die georganiseerd worden vanuit de accommodatie. Stap bijvoorbeeld aan boord van een sunset cruise op de Zambezi rivier waar je de kans hebt om verschillende dieren en vogels te zien die leven in het Victoria Falls National Park. Of breng een bezoek aan de wereldberoemde watervallen. Vanaf diverse uitkijkpunten heb je een adembenemend uitzicht op de Victoria Falls.

  Accommodatie: Kingdom Hotel ***

   

  Dag 3: Victoria Falls - Chobe National Park
  In de ochtend word je opgehaald bij je hotel en begint je rondreis door Botswana. Als eerste breng je een bezoek aan Chobe National Park. Het park is de thuisbasis van de grootste concentratie olifanten in Afrika. In dit prachtige gebied leven ook buffalo's, puku's, litschiewaterbokken, bosbokken en koedoes. Het natuurgebied is 1200 vierkante kilometer groot en bestaat grotendeels uit vlak land waar mopane en teakbossen groeien. In de namiddag maak je een boottocht langs de oevers van de Chobe rivier.

  Accommodatie: Chobe Water Villas **** Bij vertrek vanaf november 2020

   

  Dag 4: Chobe National Park - Makgadikgadi Pans

  Net voor zonsopkomst heb je de mogelijkheid om een safari in het Chobe National Park te maken op zoek naar wild (niet inbegrepen bij de tourprijs). Na het ontbijt reis je verder naar de betoverende regio van de Makgadikgadi en Sowa zoutvlaktes in het noorden van Botswana. Dit zijn de grootste zoutvlaktes ter wereld en zijn naar alle waarschijnlijkheid de overblijfselen van een meer dat ooit het grootste meer van heel Afrika is geweest. In de middag ontdek je tijdens een natuursafari de surrealistische schoonheid van de regio. 

  Accommodatie: Nata Loge *** of Pelican Lodge ***

   

  Dag 5: Makgadikgadi Pans - Maun

  Na het ontbijt gaat de reis verder naar Maun, de toegangspoort voor onder andere de Okavango Delta en het Moremi Game Reserve. Je overnacht net ten noorden van de stad aan de oever van de Thamalakane rivier. De middag is ter vrije besteding.

  Accommodatie: Thamalakane River Lodge ***

   

  Dag 6: Maun - Kwatale

  De reis gaat verder naar de Kwatale concessie, grenzend aan het Moremi Game Reserve. In de loop van de middag maak je een safari op zoek naar roofdieren en andere diersoorten zoals olifanten en antilopen. Na een avontuurlijke tocht geniet je van een diner onder de Afrikaanse sterrenhemel.

  Accommodatie: Tuskers Bush Camp *** of Mankwe Bush Camp

   

  Dag 7: Kwatale - bezoek Moremi Game Reserve en/of Khwai concessie

  Vandaag ga je op safari in het Moremi Game Reserve en/of de Khwai concessie Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en de condities van de wegen. De Khwai concessie is één van de meest beroemde safarigebieden ter wereld. Samen met het Moremi Game Reserve bestaat het gebied uit meer dan 4871 vierkante kilometer pure wildernis. De diversiteit van de regio draagt bij aan de verscheidenheid aan wildlife, variërend van buffalo's, zebra's en antilopen wat op hun beurt weer leeuwen, cheeta's en luipaarden aantrekt. Liefhebbers van vogels komen vandaag ruimschoots aan hun trekken, er komen maar liefst 550 verschillende vogelsoorten voor in het gebied. 

  Accommodatie: Tuskers Safari Camp *** of Mankwe Bush Camp

   

  Dag 8: Moremi Game Reserve - Ghanzi

  Je eindbestemming van vandaag is Ghanzi, de hoofdstad van de Kalahari woestijn. Vanuit de lodge kun je deelnemen aan diverse activiteiten (niet inbegrepen bij de tourprijs). Zo kun je een safari maken of een kennismaken met de lokale Bosjesmannen tijdens een begeleide wandeling.

  Accommodatie: Tautona Lodge ***

   

  Dag 9: Ghanzi - Kalahari

  Vandaag keer je terug naar Namibië en reis je verder in de Kalahari woestijn. Deze woestijn strekt zich maar liefst uit over negen verschillende landen. Hiermee is het ‘s werelds grootste zandvlakte. Je overnacht net buiten Gobabis. In de middag kun je heerlijk ontspannen bij het zwembad of wandelen in de omgeving van de lodge. Je eindigt de dag met een typische Namibische braai. 

  Accommodatie: West Nest Lodge ***

   

  Dag 10: Kalahari - Windhoek

  Er is helaas een einde gekomen aan jouw bijzondere rondreis. Je verruilt de ongerepte natuur voor de bewoonde wereld zodra je Windhoek, de hoofdstad van Namibië, in het vizier krijgt.  

  Accommodatie: Terra Africa Guesthouse ***

   

  Dag 11 - 12: Windhoek - Amsterdam
  Je wordt naar de luchthaven van Windhoek gebracht vanwaar je met KLM terug naar Amsterdam vliegt. De volgende dag kom je aan in Amsterdam met een koffer vol nieuwe herinneringen. 

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Nairobi - Victoria Falls, circa 13,5 uur*
  Windhoek - Luanda - Amsterdam, circa 12,5 uur

   

  * De heenreis wordt deels uitgevoerd met Kenya Airways

   

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vindt je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM/Kenya Airways
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Internationaal gezelschap van min. 2 – max. 20 personen 
  • Engels/Duitssprekende reisbegeleider
  • Vervoer per touringcar of minibus
  • 9 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Maaltijden: 3x lunch en 4x diner 
  • Boottocht Chobe National Park
  • Bezoek aan de zoutvlaktes van Makgadikgadi Pans
  • Safari’s in Chobe NP, Kwatale en Moremi Game Reserve
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à €2,50 per boeking
  • Bijdrage SGR à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of verblijven in een andere kamertype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Vertrekdata 2021
  Oktober: 3, 24


  Vertrekdata 2022
  op aanvraag

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Oktober 2021
  01 t/m 29 € 4.495,00
  30 t/m 31 € 4.245,00
  November 2021
  01 t/m 30 € 4.045,00
  December 2021
  01 t/m 01 € 4.045,00
  02 t/m 11 € 4.125,00
  12 t/m 21 € 4.275,00
  22 t/m 31 € 4.195,00
  Januari 2022
  01 t/m 31 € 4.045,00
  Februari 2022
  01 t/m 28 € 4.045,00
  Maart 2022
  01 t/m 31 € 4.045,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2022
  01 t/m 30 € 4.245,00
  Mei 2021
  01 t/m 31 € 4.245,00
  Juni 2022
  01 t/m 20 € 4.245,00
  21 t/m 28 € 4.325,00
  29 t/m 30 € 4.575,00
  Juli 2022
  01 t/m 31 € 4.725,00
  Augustus 2022
  01 t/m 26 € 4.725,00
  27 t/m 31 € 4.645,00
  September 2022
  01 t/m 05 € 4.645,00
  06 t/m 30 € 4.495,00
  Oktober 2022
  01 t/m 29 € 4.495,00
  30 t/m 31 € 4.245,00
  November 2022
  01 t/m 30 € 4.045,00
  December 2022
  01 t/m 01 € 4.045,00
  02 t/m 11 € 4.125,00
  12 t/m 21 € 4.275,00
  22 t/m 31 € 4.195,00
  Januari 2023
  01 t/m 31 € 4.045,00
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 4.045,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 4.045,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecialis. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World