Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Impressies van Peru

10-daagse rondreis door Peru
Vanaf:€ op aanvraag
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • In korte tijd reis je als het ware door de lange geschiedenis van Peru. Zo bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden uit de tempelrijke pre-Inca tijd en uit de pre-Spaanse tijd. Alle aandacht wordt besteed aan de stijlvolle koloniale tijd en het moderne heden. Bezoeken aan Lima, Cuzco, Machu Picchu en de Heilige Vallei staan op het programma. De excursies maak je samen met een Engelssprekende gids en met een internationaal gezelschap. Om het echte Peru te beleven zorgen wij ervoor dat je nauwe en fijne contacten met de lokale bevolking krijgt. Soms reis je met het openbaar vervoer, dan weer heb je binnenlandse vluchten. De adembenemende treinreis naar Machu Picchu mag niet ontbreken. Je maakt kennis met de Peruaanse keuken en ontdekt waarom Lima vaak de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika wordt genoemd.


   

   

  Maatwerk Peru

  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis

  • Fantastische treinreis naar Machu Picchu
  • Rondleiding bij Machu Picchu
  • De Heilige Vallei
  • Indrukwekkende ruïnes van Sacsayhuamán
  • Lokale busreis inclusief excursies
  • Ontmoet de bevolking op de drijvende rieteilanden van Uros

   

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Peru
  Blog Peru

 • Dag 1: Amsterdam - Lima
  Je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Lima, de veelzijdige hoofdstad van Peru. Op de luchthaven word je verwelkomd door een Engelssprekende gids en naar je hotel gebracht. Hier verblijf je de komende twee nachten. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je de eerste indrukken opdoen van deze levendige stad met zijn rijke Spaanse verleden. Wanneer je door deze moderne metropool wandelt kom je bijna overal die historische en koloniale rijkdommen tegen. De stad is verdeeld in 43 districten en volgens de lokale bevolking heeft elk van deze stadsdelen zijn eigen en typische aantrekkingskracht. Kom jij hier achter?

  Accommodatie:
  Standard: Hotel Ferre Miraflores ***
  Superior:
  Hotel Jose Antonio Executive ***+


  Dag 2: Lima
  Vandaag maak je met een internationaal gezelschap een stadstour door de geschiedenis van Lima. Deze ‘Stad van de Koningen’ is in 1535 opgericht door een Spaanse veroveraar en dat is tot op de dag van vandaag nog goed te zien! Je bezoekt er plaatsen die dateren uit de pre-Spaanse en uit de koloniale tijd, maar je gaat ook naar gemoderniseerde delen. Je wandelt door het oude centrum naar het levendige hoofdplein ‘Plaza Mayor’ met zijn koloniale architectuur en zijn opwekkend entertainment. Daarna breng je een bezoek aan het Rafael Larco Herrera Museum, het mooiste museum van het land. Hier laat men op een indrukwekkende manier de mooiste kunstcollecties goud en zilver uit de pre-Spaanse tijd zien. De rest van de dag kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen. Maak een wandeling over de gezellige pleinen of bezoek een van de vele restaurants die Lima rijk is. Ontdek waarom Lima ook wel de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika wordt genoemd. 

  Tip: je kunt ook per taxi naar San Isidro of Miraflores gaan. Hier vind je moderne winkelcentra en kun je het prachtige Park van de Liefde met zijn kunstwerken bezoeken vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over kliffen van Chorrillos en de Grote Oceaan.
  Accommodatie:
  Standard: Hotel Ferre Miraflores ***
  Superior:
  Hotel Jose Antonio Executive ***+

  Dag 3: Lima - Cuzco
  In de ochtend word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Lima gebracht voor je vlucht naar Cuzco. Vanaf de luchthaven van Cuzco word je per transfer naar je hotel gebracht. Deze stad is de komende vier nachten je uitvalsbasis.
  Cuzco ligt op een hoogte van 3.400 meter boven de zeespiegel. Het  is een van de beste plekken om je in de rijke geschiedenis van Peru te verdiepen. Cuzco wordt niet voor niets ‘de navel van de aarde’ genoemd. Deze naam is ontstaan in de tijd dat de Incabeschaving op haar hoogtepunt was met Cuzco als hoofdstad van het Incarijk. Je zult hier behalve Incamuren en tempels ook koloniale herenhuizen en prachtige katholieke kerken vinden. Door de combinatie van geschiedenis, zijn best bewaarde koloniale centrum én de flair van een moderne stad, is Cuzco een van de meest fascinerende steden in Peru.
  In de middag maak je met een internationaal gezelschap en Engelssprekende gids een tour door de stad. Al wandelend bezoek je in het centrum de prachtige bouwwerken uit de Spaans-koloniale tijd en je ziet de overblijfselen uit de Incatijd. De kathedraal is bijzonder indrukwekkend en een van de grootste van Zuid-Amerika. Door smalle steegjes vol Inca-historie bereik je Corichanca, ooit de belangrijkste zonnetempel van de Inca’s. De Spanjaarden bouwden er de kerk van Santo Domingo bovenop. Als afsluiting van de tour wordt een bezoek gebracht aan de ruïnes van Sacsayhuamán die zo’n 3.000 meter hoger dan de stad liggen. Vanaf het fort heb je een adembenemend uitzicht over de stad.
  Accommodatie:
  Standard: Taypikala Hotel Cuzco ***
  Superior: Hotel San Agustin Plaza ***+

  Dag 4: Cuzco - Heilige Vallei - Cuzco
  Je begint de dag met een bezoek aan Awana Kancha. Het is een klein levend museum met kameelachtige dieren uit de Andes zoals lama’s, alpaca’s en de zeldzame vicuñas en guanucos. Hier kom je ook meer te weten over de traditionele weeftechnieken van de lokale bevolking. Vervolgens bezoek je het dorp Pisac waar indrukwekkende terrashellingen uit de Incatijd bewaard zijn gebleven. Houd je van winkelen? Dan mag op marktdagen een bezoek aan de gekleurde markt niet ontbreken. Hier worden onder andere handgemaakte spulletjes, alpaca kleding, muziekinstrumenten, antiek, juwelen en geweven goederen verkocht. In de middag reis je verder naar Ollantaytambo in de Heilige Vallei vanwaar je vanaf het fort mooie uitzichten over dat dal hebt. Dit fort speelde in de geschiedenis van Peru een rol omdat Spanjaarden hier een strijd tegen Inca’s verloren. De tour eindigt met een bezoek aan Chinchero. Hier vind je overblijfselen van de koninklijke haciënda van Tupac Inca Yupanqui. Er staan prachtige koloniale tempels die gebouwd zijn op de fundamenten van Inca bouwwerken. De zondagsmarkt waar vroeger mensen uit de vallei aan ruilhandel deden, is hier de belangrijkste attractie.

  Accommodatie:
  Standard: Taypikala Hotel Cuzco ***
  Superior: Hotel San Agustin Plaza ***+

  Dag 5: Cuzco - Machu Picchu - Cuzco
  Vandaag is een intensieve dag vol hoogtepunten! Je wordt naar het station van Ollantaytambo gebracht. Een treinrit voert je naar het dorp Aguas Calientes aan de voet van het overweldigende Machu Picchu. De treinreis dwars door de Heilige Vallei en door een alsmaar groener wordende wereld is fenomenaal. Onderweg passeer je dorpen en op de achtergrond zie je besneeuwde bergtoppen. In Aguas Calientes ontmoet je de groep met wie je deze excursie maakt. Per shuttlebus ‘klim’ je naar de Machu Picchu ruïnes. Machu Picchu ligt ongeveer 400 meter boven het dal. Je krijgt een rondleiding met een gids door de straatjes en trappen van het immense complex. Aanvullend krijg je uitleg over de geschiedenis, de bevolking en de vroegere leefgewoonten in deze omgeving. De oude Incastad Machu Picchu is een van de zeven wereldwonderen en Peru’s grootste schat op het gebied van geschiedenis. Daarna is er tijd om zelf rond te kijken en foto’s te maken. Na het bezoek brengt de shuttlebus je terug naar het treinstation van Agua Calientes vanwaar je per trein naar Cuzco reist en tenslotte naar je hotel wordt gebracht. De avond kun je naar eigen gelegenheid invullen. Heb je na deze indrukwekkende dag nog energie over? Dan kun je het levendige centrum van Cuzco aandoen en je laten verrassen. Proef eens Pisco Sour, een typisch drankje uit Peru of bestel een Cusqueña biertje. iSalud!

  Bezoek je Machu Picchu, een van de grote iconen op de Werelderfgoedlijst, liever met een privé excursie? Dat kan! Wij helpen je graag. Vraag ons naar de mogelijkheden.

  Accommodatie:
  Standard: Taypikala Hotel Cuzco ***
  Superior: Hotel San Agustin Plaza ***+

  Dag 6: Cuzco
  Vandaag heb je een vrije dag om Cuzco of de omgeving van de stad te verkennen. Wandel door een van de mooiste koloniale steden met haar gezellige binnenstad en het grote centrale plein Plaza de Armas. Slenter je liever door winkelstraten of langs inheemse markten of kunstwinkeltjes? Ook dat is mogelijk! Heb je alle bezienswaardigheden van Cuzco gezien? Dan is het tijd om de omgeving te verkennen. Daarvoor zijn de volgende optionele excursies.
  Een vier uur durende tour waarbij je een bezoek brengt aan Maras en Moray, een pre-Inca plaats met ronde landbouwterrassen waarvan sommige zelfs 150 meter diep zijn. De zoutvlakten bij het dorpje Maras worden ook bezocht. Het oogsten van zout wordt hier tot op de dag van vandaag met de hand gedaan en het uitzicht over het complex met bijna 3.000 putten is spectaculair. Of breng tijdens een twee uur durende excursie een bezoek aan het planetarium van Cuzco dat op slechts 15 minuten rijden van het centrum van Cuzco ligt.
  Wil je meer informatie over deze of andere excursies? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  Accommodatie:
  Standard: Taypikala Hotel Cuzco ***
  Superior: Hotel San Agustin Plaza ***+

  Dag 7: Cuzco - Puno
  De enige manier om een bestemming zó te ervaren als de lokale bevolking dagelijks doet, is met hen mee te doen. Je wordt bij het hotel opgehaald en naar het busstation van Cuzco gebracht. Vanaf hier reis je per openbaar vervoer met een internationaal gezelschap naar Puno aan het Titicacameer. Dit is een circa tien uur durende mooie busreis door de hooglanden met prachtige stops onderweg. Zo maak je een oponthoud in het dorp Andahuaylillas. Hier beschouwt men hun kerk vanwege de hoge kwaliteit van de kunstwerken als de ‘Sixtijnse kapel’ van Latijns-Amerika. Daarna wordt er een stop gemaakt in Checacupe. Hier bezoek je eerst de tempel voordat je de drie dorpsbruggen, een Inca brug, een koloniale brug en een republikeinse oversteekt. Vervolgens wordt er halt gehouden bij de ruïnes van Racchi. Dit zijn de enige overgebleven ruïnes met lemen muren die zich nog op de Inca-rotswanden bevinden. Onderweg bezoek je Pucara dat beroemd is om zijn aardewerk en de bekende ‘Toritos de Pucara’ ofwel kleine gekleurde stierenbeelden. Hier bezoek je het museum Lítico de Pukara waar je sculpturen uit de pre-Inca tijd kunt bewonderen. Een typisch Peruaanse lunch is deze dag inbegrepen. Op het busstation in Puno word je opgehaald en naar je hotel gebracht waar je de komende twee nachten verblijft.

  Accommodatie:
  Standard: Hotel Hacienda Plaza De Armas ***
  Superior: Hotel Jose Antonio Puno ***+

  Dag 8: Puno
  Vandaag maak je in internationaal gezelschap een bootexcursie naar de Uros-eilanden in het Titicacameer. Dit zijn meer dan 50 drijvende rieteilanden waar je het traditionele leven van de indianen kunt ervaren. Niet alleen de eilanden maar ook de boten en huizen zijn van riet gemaakt. Een bijzondere ervaring! Je leert meer over de geschiedenis en de leefstijl van deze inspirerende mensen. Daarna vaar je naar het eiland Taquile dat beroemd is om zijn breiende mannen en wevende vrouwen. De dorpsgemeenschap hier draagt kleurrijke kleding die met de hand wordt gemaakt. De bevolking leeft al eeuwen van hun textielproducten. De Peruaanse wollen puntmutsen komen hier vandaan. Opmerkelijk is dat dit autoloze eiland geen grote wegen kent maar alleen landbouwterrassen en bospaden. Het hoogste punt van dit eiland is het belangrijkste dorp en dat ligt op 4.050 meter hoogte. Deze plaats kun je op eigen gelegenheid bezoeken. Bij deze tocht is de lunch inbegrepen. Tip: met een beetje geluk kun je bij helder weer in de verte buurland Bolivia zien!
  Accommodatie:
  Standard: Hotel Hacienda Plaza De Armas ***
  Superior: Hotel Jose Antonio Puno ***+

  Dag 9: Puno - Juliaca - Lima - Amsterdam
  Per transfer word je naar de luchthaven van Juliaca gebracht voor de vlucht naar Lima. Als de tijd het toelaat zul je onderweg naar de luchthaven nog een bezoek brengen aan de Chullpas of Sillustani, een archeologische plaats met ruïnes zoals de Necropolis. Dit is een van Latijns-Amerika’s grootste en meest indrukwekkende begraafplaatsen en deze bevindt zich op 4.000 meter boven de zeespiegel. Het heeft de vorm van een schiereiland en grenst aan het prachtige meer van Umayo. In Lima stap je over op de terugvlucht naar Amsterdam.


  Dag 10: Aankomst Amsterdam
  Vandaag arriveer je op Schiphol. 


  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen, privé excursies maken of in een andere accommodatie verblijven? Dat kan! Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM


  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.


  Vluchtduur:
  Amsterdam - Lima, ca. 12,5 uur
  Lima - Amsterdam, ca. 12,5 uur


  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.


  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Binnenlandse vluchten
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Vervoer ter plaatse (minibus, openbaar vervoer)
  • 8 overnachtingen
  • Maaltijden: dagelijks ontbijt, 2x lunch
  • Excursies zoals beschreven in het dagprogramma met internationaal gezelschap en Engelssprekende gids:
   • Halve dag stadstour Lima
   • Halve dag stadstour Cuzco
   • Excursie naar de Heilige Vallei
   • Treinreis naar Machu Picchu
   • Bezoek Machu Picchu met gids
   • Dagexcursie naar de Uros eilanden en Taquile eiland
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen/eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Entreekosten
  • Overige kosten (o.a. fooien voor chauffeur/gidsen)
 • Prijzen per persoon op aanvraag.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisadviseurs hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World