Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Rondreis Magisch Mexico

15-daagse rondreis Mexico
Vanaf:€ 3.375
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Ervaar tijdens deze rondreis door Yucatán de vele gezichten van dit uitgestrekte deel van Mexico. Met een Engelssprekende privéchauffeur maak je in korte tijd kennis met het schiereiland Yucatán. De reis begint in Cancun en gaat via de ‘witte stad’ Mérida en het koloniale Campeche met haar ommuurde binnenstad via de kust van de Golf van Mexico naar Villahermosa. Proef hier de sfeer én de Mexicaanse keuken. Je reist verder naar Chiapa de Corzo, het unieke stadje San Cristóbal de las Casas, de mystieke Maya stad Palenque en vandaar tot Xpujil in de jungle. Je verkent koloniale steden, inheemse culturen, Maya tempels én je sluit de reis af aan het strand van Playa del Carmen aan de ‘Riviera Maya’. De privéchauffeur zorgt voor een onvergetelijke ervaring en geeft je de gewenste informatie over het veelzijdige land. Laat je verrassen!


   

   

  Maatwerk Mexico
  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!


  Pluspunten van deze reis

  • Privéchauffeur gedurende de reis
  • Maak kennis met het schiereiland Yucatán
  • Reis langs beroemde Maya ruïnes en koloniale steden
  • Ontdek de Sumidero Canyon
  • Proef de sfeer en de Mexicaanse keuken
  • Afsluiting op het strand aan de Caribische Zee

   

   

  Meer tips en info:
  landeninformatie Mexico

 • Dag 1: Amsterdam - Cancun
  Vliegreis naar Cancun op het schiereiland Yucatán. Deze stad ligt op het meest oostelijke punt van Mexico. Bij aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door de Engelssprekende privéchauffeur die de komende dagen jullie gids is. Van de chauffeur krijg je in het verloop van de reis ook alle ins en outs van het veelzijdige Mexico te horen. Het wordt zonder enige twijfel een onvergetelijke ervaring! Je wordt naar het hotel in het centrum van Cancun gebracht.

  Accommodatie:
  Standard: Hotel Margaritas ***
  Superior: La Quinta Inn & Suites ****


  Dag 2: Cancun - Mérida
  Er wordt koers gezet naar de ‘witte stad’ Mérida, een route die zonder stops in circa vijf uur kan worden afgelegd. De overblijfselen van de Maya cultuur in Chichén Itzá zijn onderweg een must-see. Deze archeologische vindplaats staat op de Werelderfgoedlijst. De trappiramide van Kukulcán is een van de bekendste Maya bouwwerken in Mexico. Neem gerust de tijd om dit piramidecomplex te bekijken. Voordat je hier aankomt passeer je een aantal ‘cenotes’. Dit zijn ondergrondse waterpoelen waar je een verfrissende duik in het kristalheldere water kunt nemen. De cenotes van Ik Kil en Dzit Nuub zijn zeker een bezoek waard. Je reist verder naar Mérida, de hoofdstad van Yucatán. In deze sfeervolle stad met koloniale bouwstijlen verblijf je de komende twee nachten. Wandel 's avonds over het centrale plein in de binnenstad en bewonder er de prachtige huizen en overblijfsels uit het koloniale tijdperk.

  Accommodatie:
  Standard: Colonial Merida ***
  Superior: Casa del Balam ****

   

  Dag 3: Mérida
  Vandaag ga je Mérida of de omgeving van de stad te verkennen. Wandel vanaf het centrale plein door de binnenstad met zijn vele overblijfsels uit het koloniale tijdperk en zijn prachtige huizen. Breng een bezoek aan het Nationale Paleis, de oude kathedraal of aan Casa de Montejo, het voormalige paleis van Montejo, de stichter van Mérida. Slenter je liever door winkels of markten? De bruisende stadsmarkt en de witte, koloniale gebouwen aan de Paseo de Montejo, Mérida’s versie van de Champs-Elysées, zijn bijzonder aantrekkelijk. Heb je alle bezienswaardigheden van Mérida gezien? Dan is het tijd om de omgeving te verkennen! Neem de stad als uitvalsbasis om het natuurgebied van Celestún te bezoeken dat aan de Golf van Mexico ligt. In dit natuurreservaat zijn er vele flamingo-kolonies. te vinden. De cenotes zijn een ander fenomeen die een bezichtiging waard zijn. In sommige van deze poelen kun je zelfs zwemmen.

  Accommodatie:
  Standard: Colonial Merida ***
  Superior: Casa del Balam ****


  Dag 4: Mérida - Campeche
  Je reist verder naar de havenstad Campeche. Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van de Maya’s dan is het zeker aan te raden via de beroemde ruïnes van Uxmal te rijden. Campeche heeft als bijnaam ‘Pirate City’. Bekende piraten als Francis Drake vielen regelmatig de Spaanse schepen en de stad zelf aan. Toen er in 1663 een muur om Campeche werd gebouwd keerde de rust weer terug. Tegenwoordig is het de enige ommuurde binnenstad van Mexico. De felgekleurde gebouwen, oude forten en kerken uit de Spaans-koloniale tijd zijn goed bewaard gebleven en maken de stad zeer fotogeniek. In de avond zijn de kerken en kathedralen verlicht en geven de toch al magische stad en haar haven een sprookjesachtig uiterlijk.

  Accommodatie:
  Standard: Mision Campeche ***
  Superior: Castel Mar ****

  Dag 5: Campeche - Villahermosa
  De route gaat verder langs de kust van de Golf van Mexico naar Villahermosa. Maak onderweg een lunchstop een op van de vele semi-verlaten stranden langs de route. En route kom je langs Edzna, een minder bekende maar fascinerende ruïnestad oorspronkelijk gesticht door Maya-Indianen. Een stop om Edzna en haar ruïnes te ontdekken is dan ook zeker een aanrader. Bij aankomst in de overnachtingsplaats Villahermosa is het museumpark La Venta zeer zeker een bezoek waard. Maak in het park kennis met de oudste cultuur van het land, die van de Olmeken. La Venta Park bestaat uit een park, een dierentuin en een openluchtmuseum en het trekt veel bezoekers naar de stad. Villahermosa heeft een tropisch klimaat en de moderne stad leeft daarom vooral in de avond op. Proef de sfeer en de Mexicaanse keuken. iQue aproveche!

  Accommodatie:
  Standard: Olmeca Plaza ***
  Superior: Misión Express Villahermosa ****

   

  Dag 6: Villahermosa - Chiapa de Corzo
  Vandaag reis je verder naar de deelstaat Chiapas. Voordat je in Chiapa de Corzo arriveert is er de mogelijkheid om het Nationale Park Cañon del Sumidero bezoeken, een zeker hoogtepunt van de reis. Geniet van de spectaculaire natuur die de omgeving te bieden heeft en doe dat vooral tijdens een twee uur durende boottocht door het kloofdal van de Sumidero. Wie weet spot je krokodillen of aapjes. Bezichtig deze indrukwekkende canyon waarvan de wanden tot wel 1.000 meter hoog reiken, vanaf zowel het water als van bovenaf.

  Accommodatie:
  Standard: La Ceiba ***
  Superior: Holiday Inn Tuxtla ****


  Dag 7: Chiapa de Corzo - San Cristóbal de las Casas
  Wie de oude, tolvrije weg van het koloniale Chiapa de Corzo naar San Cristóbal de las Casas neemt wordt onderweg getrakteerd op de mooiste uitzichten. Het hoogste punt dat je passeert ligt op 3.000 meter boven zeeniveau. Het is een korte rit via een bergachtige streek voordat je de voormalige hoofdstad van Chiapas, San Cristóbal de las Casas bereikt en tevens het eindpunt van vandaag. Hier overnacht je de komende twee nachten.

  Accommodatie:
  Standard: Arrecife de Coral ***
  Superior: Casa Mexicana ***

   

  Dag 8: San Cristóbal de las Casas
  Je hebt alle tijd om dit unieke en mooie stadje te verkennen dat zo’n 2.000 meter hoog en midden in de met dicht oerwoud begroeide bergen ligt. Stel je een koloniale stad voor met klinkerstraatjes, zware dakpannen op tegen elkaar aanleunende huizen met pastelkleurige muren, levendigheid en je hebt San Cristóbal. De stad leent zich perfect voor prachtige wandelingen. De uniek sfeer van de stad iste danken aan de Tzotzil cultuur van de bewoners. Deze is terug te zien op de markten en in de kleding; de inheemse bevolking beweegt zich in de levendige straten in traditionele klederdracht. Bezoek vanuit San Cristóbal een Tzotzil gemeenschap in de omgeving. Of breng nog een bezoek aan het Nationale Park Cañon del Sumidero.

  Accommodatie:
  Standard: Arrecife de Coral ***
  Superior: Casa Mexicana ****

  Dag 9: San Cristóbal de las Casas - Palenque
  In de ochtend vertrek je naar de mystieke Maya stad Palenque. Je rijdt via het mooie berglandschap van Chiapas vanuit de koele hooglanden naar het bijna op zeeniveau liggende tropische Palenque. Onderweg maak je stops bij de twee spectaculaire watervallen, Misol Ha en Agua Azúl. Door de hoge concentratie mineralen in het water is het water prachtig turquoise gekleurd. Na een interessante rit kom je aan in Palenque. Het is één van de natste plekken in het land en de begroeiing in het gebied is daardoor ongekend groen. Palenque is een ruïnestad die de grootsheid van het Maya rijk in de zevende eeuw goed laat zien. Hier verblijf je de komende twee nachten.

  Accommodatie:
  Standard: Plaza Palenque ***
  Superior: Mision Palenque ****

   

  Dag 10: Palenque
  Palenque is een van de meest bezienswaardige archeologische plaatsen van Mexico. De mooiste Maya ruïnes staan in Palenque. De ‘Archeological Zone of Palenque’ is voor veel reizigers een van dé redenen om naar Mexico te gaan. Het is een groot gebied waar je uren tussen de opgravingen kunt wandelen. De Maya architectuur omringt door groene jungle is een bijzonder aanzicht om te zien. Het onderzoek naar de Maya’s gaat hier onverminderd voort. Nadat je het gerestaureerde deel van Palenque hebt bezocht, kun je bijvoorbeeld met een gids de jungle in en daar op zoek gaan naar nog meer overwoekerde overblijfselen van deze verdwenen maar rijke beschaving.

  Accommodatie:
  Standard: Plaza Palenque ***
  Superior: Mision Palenque ****

   

  Dag 11: Palenque - Xpujil
  Een vier uur durende rit brengt je naar Xpujil in de deelstaat Campeche. In de omgeving vind je enkele kleinere archeologische Maya vindplaatsen die een bezoek waard zijn waaronder Becán. Ook bij Xpujil bevinden zich ruïnes van een precolumbiaanse Mayastad. Je overnacht in een eco-resort midden in de jungle en bent omringd door tropische bomen en een grote verscheidenheid aan vogels en dieren. Het is een perfecte locatie om van al het moois van de natuur te genieten.

  Accommodatie:
  Standard: Chicanná Ecovillage Resort ****
  Superior: Chicanná Ecovillage Resort ****


  Dag 12: Xpujil – Playa del Carmen
  Vanuit Xpujil is het nog ongeveer zes uur rijden naar de badplaats Playa del Carmen. Maak onderweg een stop in Tulum, waar je ontspant op het strand of een bezoek brengt aan de archeologische vindplaats. Playa de Carmen ligt op ongeveer een uur rijden van Tulum. De hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en het zonnige klimaat zijn de trekpleisters van deze regio. 

  Accommodatie:
  Standard: Hacienda del Caribe ***
  Superior: Hacienda Real ****

  Dag 13: Playa del Carmen 
  Wat is er fijner dan je reis afsluiten met zon, zee en strand aan de Riviera Maya zoals de kustlijn tussen Cancún en Tulum ook wel heet? Wil je naar het strand of geef je de voorkeur aan ‘inspannende’ activiteiten? Ga duiken of snorkelen in de Caribische Zee en ontdek de onderwaterwereld van het gebied. Wie wil kan de drukte én winkels opzoeken aan Fifth Avenue. En vergeet vooral niet van de Mexicaanse keuken te genieten samen met een koude Coronita!

  Accommodatie:
  Standard: Hacienda del Caribe ***
  Superior: Hacienda Real ****

   

  Dag 14 - 15: Playa del Carmen - Cancun - Amsterdam
  Je wordt door de privéchauffeur opgehaald bij het hotel en naar het vliegveld van Cancun gebracht dat op circa 45 minuten rijden ligt. Je vliegt vanuit Cancun weer terug naar Amsterdam. De volgende dag land je op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen. 

   

  Reis op maat

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen, of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte. 

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Cancún (rechtstreeks), ca. 11 uur
  Cancún - Amsterdam (rechtstreeks), ca. 9 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vlucht volgens vluchtschema met KLM/Delta Airlines
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Vervoer ter plaatse o.b.v. Engelssprekende chauffeur (dag 1 t/m 12 en dag 14)
  • 13 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Engelstalig reisbescheidenpakket
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking 
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon 

   

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Entreekosten
  • Fooien
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander vervoerstype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  November 2022
  01 t/m 30 € 3.625,00
  December 2022
  01 t/m 31 € 3.625,00
  Januari 2023
  01 t/m 31 € 3.375,00
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 3.375,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 3.375,00

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - superior reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  November 2022
  01 t/m 30 € 3.825,00
  December 2022
  01 t/m 31 € 3.825,00
  Januari 2023
  01 t/m 31 € 3.575,00
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 3.575,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 3.575,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World