Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Rondreis Mexico, Belize & Guatemala

22-daagse rondreis Mexico, Belize & Guatemala
Vanaf:€ 2.975
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Mexico, Belize en Guatemala vormden samen het centrum van de Maya beschaving. Maak tijdens deze rondreis kennis met de eeuwenoude cultuur en dwaal door de verlaten Maya ruïnes in Chichén Itzá, Tikal en Palenque. Geniet onderweg in Mexico van de afwisselende landschappen en proef de koloniale sfeer in onder andere Oaxaca en San Cristóbal de las Casas. Een rustpauze aan het prachtige strand van Playa del Carmen is ook inbegrepen. En rondom het eiland Caye Caulker, voor de noordkust van Belize, is een van de grootste koraalriffen ter wereld te zien. Een perfecte match van drie landen!


   

  Maatwerk Mexico
  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis

  • Een perfecte match: Mexico, Belize en Guatemala!
  • Reis langs beroemde Maya ruïnes zoals Chichén Itzá, Tikal en Palenque
  • Proef de koloniale sfeer in Oaxaca en San Cristóbal
  • Zie watervallen en de Sumidero Canyon
  • Ontdek een van 's werelds grootste koraalriffen in Belize
  • Ideale combinatie van cultuur, natuur en strand

   

  Meer tips en info:
  landeninformatie Mexico

 • Dag 1: Amsterdam - Mexico-Stad
  Je vliegt van Schiphol Airport naar de hoofdstad van Mexico. Bij aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging van Travelworld en daarna met een transfer naar het hotel in het historische centrum van Mexico-Stad gebracht. Hier verblijf je de komende twee nachten. Maak na aankomst een wandeling door het cemtrum om wat eerste indrukken van deze interessante stad op te doen.

  Accommodatie: Hotel Fontan Reforma Mexico ***

  Dag 2: Mexico-Stad
  In kosmopolitisch Mexico-Stad is zoveel te zien dat je meer dan genoeg keuze hebt om deze dag in te plannen. Om een goede eerste indruk te krijgen zijn een bezoek aan onder andere het Plaza de la Constitución en het ruim 400 jaar oude Alameda-park in het stadscentrum echte aanraders. Daarnaast is een bezoek aan de archeologische vindplaats Teotihuacán echt de moeite waard. De koloniale wijk Coyoacán vormt in het weekend mede dankzij de vele straatartiesten een sfeervolle uitstap. Daarentegen vormen de drijvende tuinen van Xochimilco juist voor een rustigere dagbesteding. Genoeg te doen in deze stad met bijna 10 miljoen inwoners!

  Accommodatie: Hotel Fontan Reforma Mexico ***

   

  Dag 3: Mexico-Stad - Oaxaca 
  Vandaag is het tijd om het gebied ten zuiden van de hoofdstad te gaan ontdekken. Je wordt naar ‘La Tapo’, een van de 4 centrale bus terminals van Mexico-Stad gebracht. Hier stap je op de bus voor een ongeveer 6,5 uur durende rit naar Oaxaca de Juárez, meestal Oacaxa genoemd. Na aankomst op het busstation van Oaxaca word je naar het hotel gebracht. Maak later op de dag een stadswandeling en slenter door de smalle steegjes, langs kleurrijke huizen en over de pleinen.

  Accommodatie: Oaxaca Real ***

   

  Dag 4: Oaxaca - Villahermosa 
  Oaxaca de Juárez is door haar rijke geschiedenis een koloniaal juweel geworden. Op het Zócalo (centrale plein) geniet je van de sfeervolle muziek van de vele marimba-bandjes en van een kopje koffie in een van de lokale cafeetjes. Enkele straten verwijderd van het centrum vind je Mexico’s beroemdste barokke kerk, de Santa Domingo. Het naastgelegen museum heeft vaste tentoonstellingen van vondsten van de Zapoteken, een precolumbiaanse cultuur uit het nabije Monte Albán. In de avond word je vanuit het hotel naar het busstation van Oaxaca gebracht. Hier reis je verder met de nachtbus in de richting van de staat Tabasco en de volgende ochtend kom je aan in de stad Villahermosa.

  Accommodatie: Overnachting in nachtbus

   

  Dag 5: Villahermosa 
  Villahermosa staat vooral bekend om het museumpark La Venta. Hier maak je kennis met de oudste cultuur van het land, die van de Olmeken. La Venta Park bestaat uit een park, een dierentuin en een openluchtmuseum en trekt veel bezoekers naar de stad. Villahermosa heeft een tropisch klimaat en de moderne stad leeft daarom vooral op in de avond. Proef de sfeer en de Mexicaanse keuken. iQue aproveche!

  Accommodatie: Viva Villahermosa ****

   

  Dag 6: Villahermosa - Mérida 
  Vandaag reis je met de bus verder naar Mérida. Na een reis van ongeveer negen uur kom je in de middag aan in de ‘witte stad’ Mérida die al in 1542 gesticht is. Mérida is het culturele en historische centrum van Yucatán én de grootste stad van deze deelstaat. Je wordt vanuit het busstation naar het hotel gebracht waar je de komende twee nachten verblijft.

  Accommodatie: Doralba Inn ***

   

  Dag 7: Mérida
  Vandaag heb je een dag vrij om Mérida of de omgeving van de stad te verkennen. Mérida is een van de levendigste steden op het schiereiland Yucatán. Tijdens de 20ste eeuw vormde deze stad het centrum voor de productie van ‘het groene goud’ henequén ofwel de agave plant. De daardoor sterk toegenomen welvaart zie je vooral terug in de vele indrukwekkende gebouwen. Wandel vanaf het centrale plein door de binnenstad met zijn vele restanten uit het koloniale tijdperk en zijn prachtige huizen. Ook buiten Mérida is genoeg te beleven. Je vindt er het rustige vissersdorpje Celestún waar je flamingo's in het natuurreservaat kunt bekijken. Wil je meer cultuur? Dan is de bekende archeologische vindplaats Uxmal vlakbij evenals de kleinere Kabah, Sayil, Xlapak en Labna, die samen de Puuc route vormen. Zo is er voor ieder wat wils!

  Accommodatie: Doralba Inn ***

   

  Dag 8: Mérida - Playa del Carmen 
  Vandaag reis je verder naar Playa del Carmen. Onderweg wordt er een stop gemaakt om Mexico‘s beroemdste archeologische vindplaats Chichén Itzá te bezoeken. Deze archeologische vindplaats staat op de Werelderfgoedlijst en de trappiramide van Kukulcán is een van de bekendste Maya bouwwerken van Mexico. Ontdek 'El Castillo' met haar 365 steile traptreden, bewonder de akoestiek van de oude balspeelplaats 'Juego de Pelota' en sta versteld van het grote aantal geofferde maagden bij de Heilige Cenote.

  Accommodatie: Hacienda Real del Caribe ****

   

  Dag 9-10: Playa del Carmen 
  Playa del Carmen is uitgegroeid van een rustig vissersdorpje tot een bruisende stad. Het biedt toegang tot Riviera Maya zoals de kustlijn tussen Cancún en Tulum ook wel heet. Het gebied is bekend om zijn perfecte klimaat, de hagelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee. De Caribische Zee telt hier een van 's werelds mooiste duikplaatsen. Behalve het strand vind je in Playa del Carmen de beroemde 'Quinta Avenida' met vele winkels, restaurants en bars. Dus even ontspannen aan het strand of juist liever de stad in? Het kan allemaal! 

  Accommodatie: Hacienda Real del Caribe ****

   

  Dag 11: Playa del Carmen - Caye Caulker 
  Vandaag reis je verder met de bus naar Chetumal. Na een ongeveer 4,5 uur durende rit stap je over op een watertaxi en vaart via het eiland San Pedro naar het eiland Caye Caulker in het buurland Belize. Deze boottocht duurt ongeveer 90 minuten. Op het eiland klinkt uit elk huis en restaurant doorgaans zachte reggae-muziek en ‘s avond verzamelt ‘iedereen’ zich aan de waterkant om de zonsondergang te bekijken. Op dit eiland verblijf je de komende twee nachten.

  Accommodatie: Tropical Paradise Hotel ***

   

  Dag 12: Caye Caulker 
  Caye Caulker is een langgerekt eiland voor de kust van Belize. Voor velen is het een klein tropisch paradijs want hier lijkt de tijd helemaal niets uit te maken. ‘Go Slow!’ staat op elk uithangbord en tussen de palmbomen zijn hangmatten opgehangen. Omdat het eiland een van de grootste koraalriffen van de wereld bezit zijn snorkelen en scubaduiken hier de meest geliefde bezigheden. Natuurlijk is dit ook een uitstekende plek om met een heerlijk koud drankje te luieren aan het strand.

  Accommodatie: Tropical Paradise Hotel ***

   

  Dag 13: Caye Caulker - Flores
  Vandaag maak je de circa 45 minuten durende overtocht van Caye Caulker naar het vasteland van Belize. Eenmaal aangekomen in Belize City reis je dwars door het ‘kleine’ land per transfer verder naar het hotel in Flores, een stadje aan het Petén Itzá-meer in Noord-Guatemala. 

  Accommodatie: Casona de la Isla ***

   

  Dag 14: Flores 
  Door de gekleurde huizen en smalle straatjes krijgt deze stad een heel bijzondere sfeer. Die sfeer en de vele leuke restaurants en bars maken Flores een prima plaats zonder dat het echte bezienswaardigheden heeft. In de buurt van Flores ligt het indrukwekkende Tikal National Park waaraan je vandaag een bezoek aan brengt. Natuur en archeologie komen op deze plek samen. Het was ooit een belangrijk gebied van de Maya beschaving.

  Accommodatie: Casona de la Isla ***

   

  Dag 15: Flores - Palenque 
  Vandaag verlaat je Guatemala en reist door het binnenland terug naar Mexico. Bereid jezelf voor op een hobbelige en stoffige weg. Je reist namelijk op dezelfde manier als de lokale bevolking. Het eerste deel van de reis gaat over de onbestrate weg richting het grensdorpje Bethel. Hier begint het avontuur pas echt. Je steekt de rivier Usumacinta over in een gemotoriseerde kano en bereikt zo Mexico. Als je aangekomen bent op Mexicaans gebied brengt een bus je naar het hotel in de ruïnestad Palenque. Hier verblijf je de komende twee nachten.

  Accommodatie: Maya Tulipanes ***

   

  Dag 16: Palenque
  Palenque is een van de meest bezienswaardige archeologische plaatsen van Mexico. Voor veel bezoekers is de archeologische vindplaats in Palenque de belangrijkste reden voor een reis naar Mexico. De indrukwekkende Maya architectuur in de prachtige jungle maakt dit alles een bijzondere plek. Ondanks dat dit een van de eerste ontdekte Maya steden is, aast men vandaag de dag nog steeds op verborgen schatten. Na een bezoek aan het gerestaureerde deel is er de mogelijkheid om met een lokale gids verder de jungle in wandelen. Daar zie je hoe de meeste gebouwen nog steeds overwoekerd zijn door de vegetatie. 

  Accommodatie: Maya Tulipanes ***

   

  Dag 17: Palenque - San Cristóbal de las Casas 
  In de ochtend word je bij het hotel opgehaald om jouw reis richting San Cristóbal te vervolgen. De regio Chiapas staat bekend om de prachtige natuur. Door het tropische klimaat met forse neerslag en veel af te voeren water zijn er indrukwekkende watervallen ontstaan. Twee van de spectaculairste watervallen, Misol Ha en Agua Azúl, liggen op de route naar San Cristóbal de las Casas en hier worden dan ook zeker stops gemaakt. Door de hoge concentratie mineralen is het water prachtig turquoise gekleurd. Later op de dag word je naar het hotel in San Cristóbal de las Casas gebracht.

  Accommodatie: Hotel Rincon del Arco ***

   

  Dag 18: San Cristóbal 
  San Cristóbal is een van de mooiste plaatsen in Mexico en vandaag heb je alle tijd om dit unieke stadje te verkennen. Tot het einde van de negentiende eeuw was San Cristóbal de hoofdstad van Chiapas. Het straalt een koloniaal charme uit met de geplaveide straten, rode pannendaken en vrolijk gekleurde muren. San Cristóbal ligt in het hart van Mexico's diepst gewortelde inheemse gebied en te midden van tientallen indiaanse dorpjes. Je vindt de inheemse cultuur in de stad maar zeker ook daarbuiten. In onder andere San Juan Chamula en in Zinacatán maak je kennis met de cultuur van de Tzotzil Maya's. 

  Accommodatie: Hotel Rincon del Arco ***

   

  Dag 19: San Cristóbal - Tuxtla - Mexico-Stad 
  Vandaag word je bij het hotel opgehaald om een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Nationale Park Cañon del Sumidero. Dit is een hoogtepunt van deze reis. Via een twee uur durende boottocht over de Grijalva kun je dit natuurwonder van dichtbij ervaren. Je wordt niet alleen omringd door vele vogels maar ziet waarschijnlijk ook krokodillen, en met een beetje geluk komen er slingerapen tevoorschijn. Na de boottocht reis je verder naar Tuxtla Gutiérrez waar je de rest van de dag kunt doorbrengen. In de avond stap je op de nachtbus in de richting van de staat Distrito Federal. De volgende ochtend kom je aan in Mexico-Stad. 

  Accommodatie: Overnachting in nachtbus

   

  Dag 20: Mexico-Stad
  Vanaf het busstation word je naar het hotel gebracht. Geniet nog even van de laatste dag in Mexico en ontdek de bij het begin van deze reis nog niet-bezochte stadsdelen. Slenter nog een laatste keer door het koloniale centrum op het levendige plein El Zócalo. Of breng nog een bezoek aan het Nationale Paleis dat indrukwekkende muurschilderingen van de kunstenaar Diego Rivera binnen de muren heeft. Of geniet in een lokale taqueria van de Mexicaanse taco’s en een koude Corona.

  Accommodatie: Hotel Fontan Reforma Mexico ***

   

  Dag 21-22: Mexico-Stad - Amsterdam
  Helaas is er een einde gekomen aan deze spectaculaire rondreis. Je wordt bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Je vliegt vanuit Mexico-Stad weer terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe ervaringen. 

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte. 

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Mexico-Stad (rechtstreeks), ca. 11,5 uur
  Mexico-Stad - Amsterdam (rechtstreeks), ca. 10,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vlucht volgens vluchtschema met KLM/Delta Airlines
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Vervoer ter plaatse per shuttle bus, touringcar of lokaal vervoer
  • 20 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Bezoek Chichén Itzá inclusief lunch & entree
  • Bezoek Tikal National Park
  • Bezoek archeologische vindplaats in Palenque
  • Bezoek watervallen Misol Ha & Agua Azúl incl. entree  
  • Boottocht door Cañon del Sumidero
  • Engelstalig reisbescheidenpakket
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon 

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Entreekosten, o.a. Tikal National Park
  • Fooien voor chauffeur/gidsen
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander vervoertype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 2.975,00
  Juni 2023
  01 t/m 30 € 2.975,00
  Juli 2023
  01 t/m 01 € 2.975,00
  02 t/m 31 € 3.125,00
  Augustus 2023
  01 t/m 11 € 3.125,00
  12 t/m 16 € 3.045,00
  17 t/m 31 € 2.975,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 2.975,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 2.975,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World