Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Ontdek Namibië

17-daagse reis in internationaal gezelschap
Vanaf:€ 3.575
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Reis tijdens deze rondreis heerlijk ontspannen door het adembenemende landschap van Namibië en ontdek een woestijn- en wildlifeparadijs. Ga op zoek naar wilde dieren in het Etosha wildpark, bezoek de grootste zandduinen ter wereld en kijk uit over een indrukwekkend verstild landschap wanneer je de Fish River Canyon bewondert. Je zult regelmatig verrast worden wanneer je door dit schitterende land rondreist. Namibië kruipt onder je huid en zal altijd een beetje bij je blijven.  Maatwerk Namibië

  Deze reis maak je samen met een internationaal gezelschap van maximaal 20 personen. Wil je naast het vaste programma je reis uitbreiden of vooraf er een aantal dagen aan vastplakken? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op. Wil je meer te weten komen over Namibië? Klik hier voor meer informatie.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Retourvlucht inbegrepen
  • Reis in een gezelschap van maximaal 20 personen
  • Het prachtige Etosha National Park
  • Ontdek Kalahari woestijn
  • Verken het stadje Swakopmund
  • Wandel door de Fish River Canyon  

 • Dag 1: Amsterdam - Kaapstad
  Je vliegt vandaag met KLM naar Kaapstad. Alvorens je doorreist naar Namibië, overnacht je nabij de luchthaven van Kaapstad. Na aankomst ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie. 
  Accommodatie: Hotel Verde Cape Town Airport

   

  Dag 2: Kaapstad - Windhoek
  Vandaag vlieg je verder naar de hoofdstad van Namibië; Windhoek. Na aankomst in Windhoek ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie. Ga op ontdekking in deze interessante stad en bezoek een van de vele musea of de Christuskirche die bekent staat om de bordeauxrode dakpannen. Je kunt natuurlijk ook ontspannen in je accommodatie en bijkomen van de lange reis. 

  Accommodatie: Terra Africa Guesthouse

   

  Dag 3: Windhoek - Kalahari
  Vandaag ontmoet je de medereizigers en begint je reis door Namibië! Je vertrekt naar de grootste zandvlakte ter wereld, de Kalahariwoestijn. Onderweg naar de Kalahari woestijn zie je het landschap veranderen en ervaar je de uitgestrektheid van het landschap. De rode zandduinen en oneindige grasvlaktes staan vol met acacia's en struikgewassen en er leeft verrassend genoeg veel wildlife. Na aankomst bij de lodge heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een rit door de natuur waarbij je de rode zandduinen, de vele planten en de dieren ontdekt. 

  Accommodatie: Intu Africa Camelthorn Lodge

   

  Dag 4: Kalahari - Fish River Canyon 
  Via een typisch kokerbomenbos reis je naar de zuidelijke grens met Zuid-Afrika. Je bezoekt onderweg de unieke Garas Quiver Tree Forest. Vervolgens reis je naar de lodge in de nabije omgeving van de Fish River Canyon. De Fish River Canyon is een natuurfenomeen en is na de Grand Canyon in Amerika, de langste kloof in de wereld. Wandel door de omgeving of ga optioneel met een gids op pad in de namiddag om dit ruige landschap met haar indrukwekkende rotsformaties te bewonderen.

  Accommodatie: Canyon Village

   

  Dag 5: Fish River Canyon - Lüdertiz
  In de ochtend bezoek je een uitkijkpunt vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over dit schitterende fenomeen. De 550 meter diepe kloof is een van de grootste ter wereld. Je kunt er uitkijken over een indrukwekkend verstild landschap. Hierna reis je door naar de Naute Dam, waar je een korte stop maakt bij de Naute Kristall kelder en distilleerderij en eventueel de unieke likeuren kunt proeven. Je reist door naar de kustplaats Lüderitz, onderweg stop je in Garub waar je een goed uitkijkpunt hebt over de Namib Desert. 

  Accommodatie: Nest Hotel 

   

  Dag 6: Lüderitz 
  De ochtend begint met een bezoek aan het deels door zand verzwolgen spookstadje Kolmanskop. Kolmanskop is een verlaten diamantstad in het Sperrgebiet Nationaal Park wat door de unieke schoonheid dé plek is voor fotografen en filmdecors. Op de terugweg bezoek je Diaz Point, een bekend oriëntatiepunt tijdens de vroegere ontdekkingsreizen. Bij aankomst in Lüdertiz ontdek je dit kleine, historische plaatsje middels een stadstour. 

  Accommodatie: Nest Hotel

   

  Dag 7: Lüderitz - Namib woestijn 
  Na het ontbijt reis je naar het noorden door de pre-Namib naar de lodge in de Namib Desert. Dit is de toegangspoort voor de Sesriem Canyon en Sossusvlei, de grootste zandduinen op aarde. Na aankomst heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Je kunt ontspannen aan het zwembad van de lodge, genieten van de open woestijnvlaktes of neem deel aan de optionele activiteiten die georganiseerd worden vanuit de lodge. Keuze genoeg om te genieten van deze dag! 

  Accommodatie: The Elegant Desert Lodge

   

  Dag 8: Namib woestijn
  Je staat vroeg op om de zon te zien schitteren boven Sossusvlei. Trotseer voor zonsopgang de hoge zandduinen voor een spectaculair uitzicht over het woestijnlandschap terwijl de zon opkomt. Vervolgens bezoek je de bekende Dodevlei die omringd is door de hoogste duinen ter wereld en Sossusvlei. Neem je kans om de majestueuze duinen te beklimmen en te genieten van het adembenemende landschap. Je eindigt de dag met een bezoek aan de Sesriem Canyon, een natuurlijk fenomeen in het hart van de Namib Desert. 

  Accommodatie: The Elegant Desert Lodge

   

  Dag 9: Namib woestijn - Swakopmund 
  Je reist door de verlaten maanvallei naar de Atlantische Oceaan, waarbij het lijkt of je in de 'middle of nowhere' bent. In Walvisbaai bezoek je een shallow lagoon, één van de meest belangrijke wetlands van het Afrikaanse continent en een Ramsar World Heritage Site. Meer dan 80% van de Afrikaanse flamingo’s voeden zichzelf hier in deze lagoon. Langs een bezienswaardige route reis je naar Swakopmund waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt. Swakopmund is met haar palmbomen en promenades een populaire vakantiebestemming. 

  Accommodatie: Swakopmund Plaza of Beach Hotel

   

  Dag 10: Swakopmund 
  Breng de dag naar eigen smaak door in het koloniale Swakopmund. De Duitse invloed is nog duidelijk aanwezig waar de 'apfeltorte' op de menukaart getuigt. Er zijn tal van activiteiten in Swakopmund en omgeving. Maak bijvoorbeeld een wandeling op het strand, rondvlucht over het gebied, boottocht op zoek naar dolfijnen. Neem de tijd om deze gezellige stad te ontdekken met historische gebouwen, musea, winkelcentra en barretjes. 

  Accommodatie: Swakopmund Plaza of Beach Hotel

   

  Dag 11: Swakopmund - Damaraland 
  Via de hoogste berg van Namibië, de Brandberg (2579m) reis je Damaraland binnen. De rotswoestijn laat een heel nieuwe kant van het land zien en is het thuis van de zeldzame woestijn olifant, de zwart neushoorn en enkele antiloppe soorten. Bezoek de 6000 jaar oude rotsgraveringen van de Bosjesmannen bij Twyfelfontein. Tevens bezoek je het geologische verschijnsel Petrified Forest. Hier zie je de Welwitschia mirabilis plant, de oudste levende woestijnplant ter wereld. Ook maak je een stop om de Damara bevolking te ontmoeten.

  Accommodatie: Damara Mopane Lodge

   

  Dag 12: Damaraland - Etosha National Park
  Je vervolgt de weg naar het Etosha National Park, bekend om de bijzondere landschappen en het wildlife. Na aankomst in de lodge net buiten het park ga je op safari in dit indrukwekkende park. Je wordt naar de waterplaats Okaukuejo gebracht, hier komen vele dieren naar toe om te drinken. De Okaukuejo waterplaats is de mooiste waterplaats van Etosha vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Optioneel kun je een gamedrive boeken in een open jeepvoertuig. 

  Accommodatie: Etosha Safari Camp

   

  Dag 13: Etosha National Park

  Je reist vandaag door het Etosha National Park, waar het wemelt van de wilde dieren, naar het oostelijke deel van het park. Vooral rond de waterpoelen is de kans om dieren te spotten zoals zebra's, olifanten en leeuwen. Het Etosha National Park is een van de droogste parken maar daarmee ook een van de meest bijzondere parken. Het is tevens de beste plek om het wild te bewonderen, zoals de leeuw, de olifant, de neushoorn en het luipaard. Voor de perfecte wildlife ervaring ben je helemaal op je plek in het Etosha National Park!

  Accommodatie: Mokuti Etosha Lodge

   

  Dag 14: Etosha National Park

  Samen met de gids maak je een gamedrive door het Etosha National Park. Houd je ogen open en bekijk de dieren die je de eerdere dagen nog niet gezien hebt. De Etosha Pan domineert het park, deze zoutpan wordt omringt door bushveld en is een hoogtepunt van je bezoek aan dit park. In de namiddag reis je terug naar de lodge waar je de rest van de avond ter vrije besteding hebt en kunt genieten van jouw laatste avond in Namibië.
  Accommodatie: Mokuti Etosha Lodge

   

  Dag 15: Etosha National Park - Windhoek
  Helaas is jouw reis door Namibië tot een einde gekomen. Je wordt teruggebracht naar Windhoek waar je onderweg, indien de tijd het toelaat, nog een lokale markt bezoekt en de laatste souvenirs kunt kopen. Je verblijft nog één nacht in Windhoek alvorens je aan de terugreis begint. 
  Accommodatie: Terra Africa Guesthouse

   

  Dag 16 en 17: Windhoek - Kaapstad - Amsterdam
  Aan het einde van de dag reis je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Windhoek. Hiervandaan vlieg je via Kaapstad terug naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Luanda - Windhoek, circa 12,5 uur
  Windhoek - Luanda - Amsterdam, circa 12,5 uur

   

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:

  Air Namibia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Namibië met als basis Windhoek.
  Air Namibia bedient het Europese netwerk via Frankfurt. Tussen Schiphol en Frankfurt vlieg je met KLM of Lufthansa.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Frankfurt - Windhoek - circa 13 uur

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail metinfo@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vindt je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vlucht volgens vluchtschema met KLM en Air Namibia
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Internationaal gezelschap van min. 2 – max. 20 personen
  • 15 overnachtingen op basis van logies en ontbijt 
  • Engels/Duitssprekende reisbegeleider
  • Vervoer per touringcar of minibus
  • Bezoek Kalahari woestijn
  • Bezoek Fish River Canyon 
  • Bezoek aan Naute Dam en Naute Kristall Cellar en Distillery
  • Bezoek aan Kolmanskop en Diaz Point
  • Stadstour Lüderitz
  • Bezoek aan Deadvlei, Sossusvlei en Sesriem Canyon
  • Bezoek aan Walvisbaai
  • Bezoek aan Twyfelfontein en Petrified Forest 
  • Bezoek aan de Damara bevolking
  • 2 Game drive's in Etosha National Park
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à €2,50 per boeking

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten (fooien, entreegelden etc.)
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of verblijven in een andere kamertype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Vertrekdata 2019
  September: 5, 12, 19, 26
  Oktober: 3, 10, 17, 24, 31
  November: 7, 14, 21, 28

   

  Vertrekdata 2020

  Januari: 2, 16
  Februari: 6, 20
  Maart: 5, 19
  April: 2, 16, 30
  Mei: 14, 28
  Juni: 11, 25
  Juli: 9, 23, 30
  Augustus: 6, 13, 20, 27
  September: 3, 10, 17, 24
  Oktober: 1, 8, 15, 22


  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  september 2019
  5, 12, 19, 26 € 3.575,00
  oktober 2019
  3, 10, 17, 24, 31 € 3.575,00
  november 2019
  7, 14, 21, 28 € 3.625,00
  december 2019
  01 t/m 14 € 3.625,00
  15 t/m 26 € 3.745,00
  27 t/m 31 € 3.625,00
  januari 2020
  01 t/m 31 € 3.625,00
  februari 2020
  01 t/m 29 € 3.625,00
  maart 2020
  01 t/m 31 € 3.625,00
  april 2020
  01 t/m 30 € 3.625,00
  mei 2020
  01 t/m 31 € 3.625,00
  juni 2020
  01 t/m 28 € 3.625,00
  29 t/m 30 € 3.795,00
  juli 2020
  01 t/m 07 € 3.795,00
  08 t/m 31 € 3.945,00
  augustus 2020
  01 t/m 19 € 3.945,00
  20 t/m 31 € 3.795,00
  september 2020
  01 t/m 30 € 3.795,00
  oktober 2020
  01 t/m 17 € 3.795,00
  18 t/m 31 € 3.745,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World