Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Rondreis Ontdek Namibië

16-daagse reis in internationaal gezelschap
Vanaf:€ 4.625
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Reis tijdens deze rondreis heerlijk ontspannen door het adembenemende landschap van Namibië en ontdek een woestijn- en wildlifeparadijs. Ga op zoek naar wilde dieren in het Etosha wildpark, bezoek de grootste zandduinen ter wereld en kijk uit over een indrukwekkend verstild landschap wanneer je de Fish River Canyon bewondert. Je zult regelmatig verrast worden wanneer je door dit schitterende land rondreist. Namibië kruipt onder je huid en zal altijd een beetje bij je blijven.  Internationaal gezelschap

  Deze reis maak je samen met een internationaal gezelschap van maximaal 16 personen. Wil je naast het vaste programma je reis uitbreiden of vooraf er een aantal dagen aan vastplakken? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op! Wil je meer te weten komen over Namibië? Klik hier voor meer informatie.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Retourvlucht inbegrepen
  • Reis in een gezelschap van maximaal 16 personen
  • Het prachtige Etosha National Park
  • Ontdek Kalahari woestijn
  • Verken het stadje Swakopmund
  • Wandel door de Fish River Canyon  

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Namibië
  Blog Namibië

 • Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
  Je vliegt vandaag met KLM naar Johannesburg. Alvorens je doorreist naar Namibië, overnacht je nabij de luchthaven van Johannesburg. 

  Accommodatie: City Lodge Hotel at OR Tambo International Airport ***

  Dag 2: Johannesburg - Windhoek
  Vandaag vlieg je verder naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Na aankomst in Windhoek ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie. Ga op ontdekking in deze interessante stad en bezoek een van de vele musea of de Christuskirche die bekent staat om de bordeauxrode dakpannen. Je kunt natuurlijk ook ontspannen in je accommodatie en bijkomen van de lange reis. 

  Accommodatie: The Elegant Guesthouse *** 

  Dag 3: Windhoek - Kalahari
  Vandaag ontmoet je de medereizigers en begint je reis door Namibië! Je vertrekt naar de grootste zandvlakte ter wereld, de Kalahari. Onderweg naar de Kalahari woestijn zie je het landschap veranderen en ervaar je de uitgestrektheid van het landschap. De rode zandduinen en oneindige grasvlaktes staan vol met acacia's en struikgewassen en er leeft verrassend genoeg veel wildlife. Na aankomst bij de lodge heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een rit door de natuur waarbij je de rode zandduinen, de vele planten en de dieren ontdekt. 

  Accommodatie: Intu Afrika Camelthorn Lodge ***

   

  Dag 4: Kalahari - Fish River Canyon 
  De reis gaat verder naar het zuiden van het land. Onderweg bezoek je het eigenzinnige Kokerbomenwoud en de 'Speeltuin van de Reuzen'. Hoewel de kokerbomen op meerdere plekken in Namibië te vinden zijn, is dit een van de weinige plekken waar de kokerboom in grote aantallen voorkomt. In de nabijgelegen 'Speeltuin van de Reuzen' tref je een mysterieus tafereel; de enorme keien lijken als legostenen gestapeld tot bijzondere bouwwerken. Vervolgens reis je naar de lodge in de nabije omgeving van de Fish River Canyon. De Fish River Canyon is een natuurfenomeen en is na de Grand Canyon in Amerika, de langste kloof in de wereld. Wandel door de omgeving of ga optioneel met een gids op pad in de namiddag om dit ruige landschap met haar indrukwekkende rotsformaties te bewonderen.

  Accommodatie: Canyon Village *** 

   

  Dag 5: Fish River Canyon - Lüdertiz
  In de ochtend bezoek je een uitkijkpunt vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over dit schitterende fenomeen. De 550 meter diepe kloof is een van de grootste ter wereld. Je kunt er uitkijken over een indrukwekkend verstild landschap. Hierna reis je door naar de Naute Dam, waar je een korte stop maakt bij de Naute Kristall kelder en distilleerderij en eventueel de unieke likeuren kunt proeven. Je reist door naar de kustplaats Lüderitz, onderweg stop je bij het uitkijkpunt in Garub waar je de enige wilde paarden van Afrika kunt zien. 

  Accommodatie: Obelix Guesthouse *** 

   

  Dag 6: Lüderitz - Namib woestijn 
  De ochtend begint met een bezoek aan het deels door zand verzwolgen spookstadje Kolmanskop. Kolmanskop is een verlaten diamantstad in het Sperrgebiet Nationaal Park wat door de unieke schoonheid dé plek is voor fotografen en filmdecors. Daarna reis je verder naar het noorden door de pre-Namib naar de lodge in de Namib Desert. Dit is de toegangspoort voor de Sesriem Canyon en Sossusvlei, de grootste zandduinen op aarde. Na aankomst heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Je kunt ontspannen aan het zwembad van de lodge, genieten van de open woestijnvlaktes of neem deel aan de optionele activiteiten die georganiseerd worden vanuit de lodge. Keuze genoeg om te genieten van deze dag! 

  Accommodatie: The Elegant Desert Lodge ***

   

  Dag 7: Namib woestijn
  Je staat vroeg op om de zon te zien schitteren boven Sossusvlei. Trotseer voor zonsopgang de hoge zandduinen voor een spectaculair uitzicht over het woestijnlandschap terwijl de zon opkomt. Vervolgens bezoek je de bekende Dodevlei die omringd is door de hoogste duinen ter wereld en Sossusvlei. Neem je kans om de majestueuze duinen te beklimmen en te genieten van het adembenemende landschap. Je eindigt de dag met een bezoek aan de Sesriem Canyon, een natuurlijk fenomeen in het hart van de Namib Desert. 

  Accommodatie: The Elegant Desert Lodge ***

   

  Dag 8: Namib woestijn - Swakopmund 
  Je reist door de verlaten maanvallei naar de Atlantische Oceaan, waarbij het lijkt of je in de 'middle of nowhere' bent. In Walvisbaai bezoek je een shallow lagoon, één van de meest belangrijke wetlands van het Afrikaanse continent en een Ramsar World Heritage Site. Meer dan 80% van de Afrikaanse flamingo’s voeden zichzelf hier in deze lagoon. Langs een bezienswaardige route reis je naar Swakopmund waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt. Swakopmund is met haar palmbomen en promenades een populaire vakantiebestemming. 

  Accommodatie: Hansa Hotel ****

   

  Dag 9: Swakopmund 
  Breng de dag naar eigen smaak door in het koloniale Swakopmund. De Duitse invloed is nog duidelijk aanwezig waar de 'apfeltorte' op de menukaart getuigt. Er zijn tal van activiteiten in Swakopmund en omgeving. Maak bijvoorbeeld een wandeling op het strand, rondvlucht over het gebied, boottocht op zoek naar dolfijnen. Neem de tijd om deze gezellige stad te ontdekken met historische gebouwen, musea, winkelcentra en barretjes. Wij boeken graag de activiteiten voor je bij, vraag gerust naar de mogelijkheden. 

  Accommodatie: Hansa Hotel ****

  Dag 10: Swakopmund - Damaraland 
  Je reist oostwaarts naar de Erongo bergketen waar je een korte wandeling maakt met de lokale Bosjesmannen. Luister naar hun verhalen over cultuur en tradities en leer van hun speciale overlevingstechnieken in de woestijn. Via de hoogste berg van Namibië, de Brandberg (2579m) reis je Damaraland binnen, één van de dunst bevolkte gebieden van Namibië. Deze rotsachtige omgeving is de thuisbasis van de woestijnolifant, zwarte neushoorn en antilopen. 

  Accommodatie: Damara Mopane Lodge ***

   

  Dag 11: Damaraland - Etosha National Park
  Vandaag bezoek je de 6000 jaar oude rotsgraveringen van de Bosjesmannen bij Twyfelfontein. Tevens bezoek je het geologische verschijnsel Petrified Forest. Hier zie je de Welwitschia mirabilis plant, de oudste levende woestijnplant ter wereld. Je vervolgt de weg naar het Etosha National Park, bekend om de bijzondere landschappen en het wildlife. Je overnacht in een lodge net buiten het park. 

  Accommodatie: Eldorado Guest House & Camping **

   

  Dag 12: Etosha National Park

  Je reist vandaag door het Etosha National Park, waar het wemelt van de wilde dieren, naar het oostelijke deel van het park. Vooral rond de waterpoelen is de kans om dieren te spotten zoals zebra's, olifanten en leeuwen. Het Etosha National Park is een van de droogste parken maar daarmee ook een van de meest bijzondere parken. Het is tevens de beste plek om het wild te bewonderen, zoals de leeuw, de olifant, de neushoorn en het luipaard. Voor de perfecte wildlife ervaring ben je helemaal op je plek in het Etosha National Park!

  Accommodatie: Eldorado Guest House & Camping **

   

  Dag 13: Etosha National Park

  Samen met de gids maak je een gamedrive door het Etosha National Park. Houd je ogen open en bekijk de dieren die je de eerdere dagen nog niet gezien hebt. De Etosha Pan domineert het park, deze zoutpan wordt omringt door bushveld en is een hoogtepunt van je bezoek aan dit park. In de namiddag reis je terug naar de lodge waar je de rest van de avond ter vrije besteding hebt en kunt genieten van jouw laatste avond in Namibië.
  Accommodatie: La Rochelle Lodge ****

   

  Dag 14: Etosha National Park - Windhoek
  Helaas is jouw reis door Namibië tot een einde gekomen. Je wordt teruggebracht naar Windhoek waar je onderweg, indien de tijd het toelaat, nog een lokale markt bezoekt en de laatste souvenirs kunt kopen. Je verblijft nog één nacht in Windhoek alvorens je aan de terugreis begint. 
  Accommodatie: The Elegant Guesthouse *** 

  Dag 15-16: Windhoek - Johannesburg - Amsterdam
  Aan het einde van de dag reis je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Windhoek. Hiervandaan vlieg je via Johannesburg terug naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Johannesburg, circa 10,5 uur
  Johannesburg - Windhoek en v.v., circa 2 uur
  Johannesburg - Amsterdam, circa 11 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail metinfo@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vlucht volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Internationaal gezelschap van min. 2 – max. 16 personen
  • 14 overnachtingen op basis van logies en ontbijt 
  • Engels/Duitssprekende reisbegeleider
  • Vervoer per touringcar of minibus
  • Bezoek Kalahari woestijn
  • Bezoek Fish River Canyon 
  • Bezoek aan Kolmanskop
  • Bezoek aan Deadvlei, Sossusvlei en Sesriem Canyon
  • Bezoek aan Walvisbaai
  • Bezoek aan Twyfelfontein en Petrified Forest 
  • Bezoek aan Living Museum of the Damara
  • Game drive's in Etosha National Park
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à €2,50 per boeking
  • Bijdrage SGR à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten (fooien, entreegelden etc.)
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of verblijven in een andere kamertype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Vertrekdata 2022 & 2023

  Maart: 2, 16, 31

  April: 13, 27

  Mei: 11, 25

  Juni: 8, 22

  Juli: 6, 20, 27

  Augustus: 3, 10, 17, 24, 31

  September: 7, 14, 21, 28

  Oktober: 5, 12, 19

   

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 4.625,00
  April 2023
  01 t/m 19 € 4.625,00
  20 t/m 20 € 4.725,00
  21 t/m 30 € 4.625,00
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 4.625,00
  Juni 2023
  01 t/m 23 € 4.625,00
  24 t/m 29 € 4.725,00
  30 t/m 30 € 4.645,00
  Juli 2023
  01 t/m 07 € 4.725,00
  08 t/m 31 € 4.775,00
  Augustus 2023
  01 t/m 19 € 4.775,00
  20 t/m 31 € 4.725,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 4.725,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 4.725,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World