Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Rondreis Zintuigen van Namibië

16-daagse reis in internationaal gezelschap
Vanaf:€ 3.125
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Tijdens deze rondreis door de noordelijke regio's van Namibië komen natuur en cultuur perfect samen. Oeroude steenwoestijnen, oneindige zoutvlakten en duizelingwekkend hoge zandduinen wisselen elkaar af. Je ervaart de verschillende culturen en bezoekt de lokale bevolking, waaronder de Himba, terwijl je de hoogtepunten van het land aandoet. In het wildrijke Etosha ga je meerdere dagdelen op safari, je overnacht in de schaduw van de bijzondere Spitzkoppe en in de Namib-woestijn aanschouw je een magische zonsopgang. Laat je overrompelen door dit indrukwekkende land, het best bewaarde geheim van Afrika.


   

  Maatwerk Namibië

  Deze reis maak je samen met een internationaal gezelschap van maximaal 20 personen. Wil je naast het vaste programma je reis uitbreiden of vooraf er een aantal dagen aan vastplakken? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op. Wil je meer te weten komen over Namibië? Klik hier voor meer informatie.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Retourvlucht inbegrepen
  • Verbluffende uitzichten in Waterberg 
  • Ontmoet de Himba-bevolking
  • Safari's in het Etosha National Park
  • De hoge zandduinen van de Sossusvlei
  • Vriendelijke kustplaats Swakopmund

    

 • Dag 1 - 2: Amsterdam - Windhoek
  Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam met KLM naar Windhoek waar je de volgende dag aankomt. Na aankomst ga je op eigen gelegenheid naar de accommodatie. De middag heb je ter vrije besteding en kun je op ontdekking gaan in de hoofdstad van Namibië. Bezoek bijvoorbeeld de Christuskirche die bekent staat om de rode dakpannen. 

  Accommodatie: Terra Africa Guesthouse ***

   

  Dag 3: Windhoek - Waterberg

  Vandaag ontmoet je je medereizigers voor de rondreis door het noorden van Namibië. De eerste bestemming van de reis is Waterberg. Hier overnacht je aan de voet van het Waterberg Plateau, een enorme tafelberg met bovenop een nationaal park. Het plateau steekt zo’n 200 meter boven het omliggende landschap uit en is maar liefst 48 kilometer lang en 15 kilometer breed. Na aankomst maak je een wandeling naar het uitzichtpunt bovenop het plateau. Geniet van het spectaculaire uitzicht over de uitgestrekte vlaktes. Doordat het plateau grotendeels ontoegankelijk is, leent het gebied zich uitstekend om bedreigde soorten zoals de witte- en zwarte neushoorn te beschermen en opnieuw te introducerenBovendien kun je hier uitkijken naar buffels, giraffes, antilopen en 200 vogelsoorten.  

  Accommodatie: Waterberg Camp *** 

   

  Dag 4: Waterberg – Etosha National Park
  De reis gaat verder naar het beroemdste wildpark van Namibië: Etosha National Park. Het Etosha National Park is een van de droogste parken, maar daarmee ook een van de meest bijzondere parken. Ondanks de grootte van het Etosha National Park is alleen het zuiden van het park toegankelijk voor bezoekers. Je verblijft de komende nachten aan de zuidelijke rand van dit beroemde natuurparadijs. In de middag staat de eerste game drive op het programma. Samen met de gids trek je het park in op zoek naar wilde dieren. Etosha National Park is de thuisbasis van onder andere giraffen, antilopen, zebra’s, leeuwen en hyena’s. Ook bedreigde soorten zoals de zwarte neushoorn en het luipaard komen er voor 
  Accommodatie:  Mondjila Safari Camp ***  

   

  Dag 5: Etosha National Park

  Deze dag staat in het teken van de prachtige flora en fauna van het Etosha National Park. Je trekt er opnieuw op uit met de gids voor een game drive dwars door het park. Tijdens de game drive kun je diersoorten tegenkomen die je in de voorgaande dagen nog niet hebt gezien. De Etosha zoutpan domineert het park. Deze dorre zoutpan is maar liefst 130 kilometer lang en 50 kilometer breed. De tientallen waterpoelen in het park zijn een zegening voor de vele, dorstige wildsoorten. Een game drive door Etosha is dan ook grotendeels gericht op deze drukbezochte waterplaatsen. De hele dag reis je door dit prachtige park. In de namiddag kom je aan bij de accommodatie waar je de avond ter vrije besteding hebt. Indien gewenst kun je bij de accommodatie een game drive boeken (optioneel) in een open voertuig.  

  Accommodatie: Mondjila Safari Camp ***

   

  Dag 6: Etosha National Park - Ovamboland

  In de ochtend doorkruis je Etosha National Park nog een laatste maal om de noordoostelijke delen van het park en haar dieren te verkennen. Vervolgens verlaat je dit natuurparadijs via de King Nehale-poort om verder naar te reizen naar het noordelijke Ovamboland. Deze regio is de thuisbasis van acht Oshiwambo groepen die samen aangeduid worden als de Ovambo. Bovendien woont ruim 50% van de Namibische bevolking in dit gebied. Het landschap wordt bepaald door savannegraslanden, majestueuze palmbomen, traditionele boerderijen en kleine nederzettingen. De stammen leven grotendeels nog op zelfvoorzienende wijze. Onderweg bezoek je een ‘shebeen’, een lokale bar. Ook een bezoek aan het Nakambale Museum staat op het programma. Hier leer je meer over het erfgoed van de Oshiwambo en ervaar je het leven in een traditionele Ovambo kraal’, een boerderij.  

  Accommodatie: Mango Guesthouse **

   

  Dag 7: Ovamboland - Kaokoland

  Een rit dwars door Ovambo Land brengt je vandaag naar Opuwo, de hoofdstad van Kaokoland. Het is een van de laatste ongerepte gebieden in Afrika en de thuisbasis van de Himba-bevolking. De stam is erin geslaagd om hun traditionele levensstijl te behouden en derhalve leven zij nog steeds zoals zij dat al eeuwen doen. In een lokaal dorp demonstreren de Himba hun tradities, waaronder zang en dans en de wijze van voedselproductie. Bovendien leer je meer over hun karakteristieke woningen, het belang van vee en de religieuze overtuigen van de Himba-bevolking.  

  Accommodatie: Uukwaluudhi Safari Lodge *** 

   

  Dag 8: Kaokoland - Damaraland

  Na een vroeg ontbijt reis je zuidwaarts naar de Ugab-Terrassen in Damaraland, een van de dunst bevolkte gebieden op aarde. Dit immense woestijnlandschap herbergt mystieke rotsformaties en is het territorium van de woestijnolifant en neushoorn. Je overnacht op een bijzondere locatie op een bergrand dat een panoramisch uitzicht biedt over de Ugab vallei met haar tafelbergen. De middag heb je ter vrije besteding. Verken dit unieke en afgelegen gebied met een wandeling naar de Vingerklip, een opmerkelijke rotsformatie die als een vinger uit het landschap steekt.  

  Accommodatie: Ugab Terrace Lodge *** 

   

  Dag 9: Damaraland: Spitzkoppe 

  Onder begeleiding van een lokale Damara-gids reis je vandaag naar Spitzkoppe. Onderweg bezoek je de hoogtepunten van deze regio waaronder het ‘Versteende Woud’ en TwyfelfonteinTwyfelfontein staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege de 2500 tekeningen, voornamelijk van dieren, die ongeveer 6000 jaar geleden door de Bosjesmannen in de stenen zijn gegraveerd en geschilderd.  Ook bezoek je een ‘levend’ museum waar je meer komt te weten over de lokale bevolking en hun leefstijl in dit onherbergzame gebiedVervolgens zet je koers naar Spitzkoppe, de Matterhorn van Namibië. Je brengt de nacht door in een kleinschalig kamp in de schaduw van deze granieten berg. Maak na aankomst een wandeling richting de Spitzkoppe en zijn rotsformaties die het perfecte landschap vormen voor een onvergetelijke zonsondergang.  

  Accommodatie: Spitzkoppe Mountain Tented Camp *** 

   

  Dag 10: Damaraland - Swakopmund 

  Vandaag verruil je het uitgestrekte woestijnlandschap voor de kustplaats Swakopmund. Onderweg passeer je de hoogste berg van Namibië, de Brandberg, en rijd je door de Ghaub en Kuiseb canyon. ‘s Middags kom je aan in Swakopmund en kun je op eigen gelegenheid op verkenning gaan. In deze kleurrijke, levendige stad creëren de Duitse architectuur en invloeden in combinatie met Afrikaanse ritmes een bijzondere mix die puur plezier uitstraalt. Palmen sieren de straten en promenades en in het plaatselijke café geniet je van een overheerlijke ‘apfelstrüdel’.  

  Accommodatie: Swakopmund Plaza Hotel *** 

   

  Dag 11: Swakopmund

  Swakopmund wordt vaak de speeltuin van Namibië’ genoemd, omdat er tal van activiteiten mogelijk zijn. Dit varieert van avontuur tot het verkennen van de fascinerende Namib-woestijn. Geniet van de ontspannen sfeer in deze idyllische kustplaats. In Swakopmund is genoeg te doen om je een hele dag te vermaken. In het schilderachtige stadje vind je historische gebouwen, musea, winkelgalerijen en strandbarretjes. Vanuit heel zuidelijk-Afrika trekken mensen naar Swakopmund om te genieten van de fijne zandstranden, prettige klimaat en eindeloze mogelijkheden 

  Accommodatie: Swakopmund Plaza Hotel *** 

   

  Dag 12: Swakopmund - Namib-woestijn 

  Vandaag reis je naar de Sossusvlei in de Namib-woestijn. Dit is de oudste woestijn ter wereld en strekt zich uit over de gehele kustlijn van Namibië en is maar liefst 200 kilometer breed. Een van de hoogtepunten tijdens deze reis is ongetwijfeld de immense Namib zandwoestijn. Onderweg zie je de indrukwekkende zandduinen een prachtig landschap vormen. De accommodatie waar je verblijft ligt nabij de toegangspoort tot Sossusvlei, de Dode Vlei en Sesriem Canyon. Vanuit de accommodatie heb je een adembenemend zicht op de omgeving. 

  Accommodatie: The Elegant Eco Desert Camp *** 

   

  Dag 13: Namib-woestijn: Sossusvlei

  Je ziet dat de eerste zonnestralen het zand verkleuren van abrikooskleurig, naar rood tot oranje. Na zonsopgang bezoek je de surrealistische Dodevlei die omringd wordt door enkele van de hoogste duinen op aarde. Bovendien is dit het decor van jouw picknick ontbijt. Grijp je kans om de majestueuze Dune 45 op te lopen om het woestijnlandschap te bewonderen. Vervolgens bezoek je de Sesriem Canyon, een natuurverschijnsel in het hart van de Namib-woestijn. Op de weg terug naar de accommodatie stop je bij het Neuras Wine & Wildlife Estate om een selectie wijnen te proeven die in deze omgeving worden geproduceerd. In de namiddag kom je aan bij de accommodatie waar je kunt genieten van de zonsondergang. 

  Accommodatie: The Elegant Eco Desert Camp *** 

   

  Dag 14: Namib-woestijn - Windhoek
  Je laat de woestijn achter je en keert terug naar Windhoek voor een laatste overnachting.
  Accommodatie: Terra Africa Guesthouse ***

  Dag 15 - 16: Windhoek - Amsterdam
  Er is helaas een einde gekomen aan jouw rondreis in internationaal gezelschap door Namibië. Je wordt naar de luchthaven van Windhoek gebracht voor je terugvlucht naar Nederland. Je landt de volgende dag in Amsterdam met een koffer vol nieuwe herinneringen.

  Reis op maat

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Luanda - Windhoek, circa 12,5 uur
  Windhoek - Luanda - Amsterdam, circa 12,5 uur

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vindt je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Reis met internationaal gezelschap van min. 2 – max. 20 personen
  • 13 overnachtingen op basis van logies en ontbijt 
  • Vervoer per touringcar of minibus
  • Engelssprekende reisbegeleid(st)er
  • Wandeling naar Waterberg Plateau
  • 3x Game drive door het Etosha National Park
  • Bezoek aan een Ovambo Homestead
  • Bezoek aan het Himba dorp
  • Bezoek aan Damaraland
  • Bezoek aan Sossusvlei, Dodevlei, Sesriem Canyon
  • Wijnproeverij bij Neuras Wine Estate
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of verblijven in een andere kamertype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Vertrekdata 2020
  Januari: 6

  Februari: 10
  Maart: 2
  April: 6
  Mei: 4
  Juni: 8, 29
  Juli: 13, 27
  Augustus: 10, 24
  September: 7, 21
  Oktober: 5, 19

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  april 2020
  01 t/m 30 € 3.125,00
  mei 2020
  01 t/m 31 € 3.125,00
  juni 2020
  01 t/m 28 € 3.125,00
  29 t/m 30 € 3.275,00
  juli 2020
  01 t/m 07 € 3.275,00
  08 t/m 31 € 3.395,00
  augustus 2020
  01 t/m 19 € 3.395,00
  20 t/m 31 € 3.275,00
  september 2020
  01 t/m 30 € 3.275,00
  oktober 2020
  01 t/m 31 € 3.275,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World