Azië

Laat u betoveren door de eilanden van Zuid-Thailand

Eiland van Thailand vanuit de lucht
31-08-2020
Deel dit blogbericht Delen

Thailand is de ideale bestemming wanneer u tegen een mooie prijs een afwisselende en schitterende reis wilt maken. Naast tropische stranden beschikt Thailand over ruige natuur, prachtige tempels en heerlijk eten. Zelf heb ik bijna twee jaar in deze regio van Azië mogen wonen, een periode waarin ik ook diverse eilanden meerdere keren bezocht. Ik neem u daarom graag mee op een rondreis over de populairste eilanden in het zuiden van Thailand.

Eilandhoppen of één eilandengroep

Omdat er veel verschillende eilandengroepen zijn, is het aan te raden om eerst te kiezen welke eilandengroep u wilt bezoeken. Of zet op papier wat u graag wenst te zien of te doen en laat het me weten, dan help ik u de juiste eilanden te selecteren! Wilt u bijvoorbeeld naar de Golf van Thailand of liever de Andamanse Zee? Of misschien heeft u wel een voorkeur voor de eilanden die het dichtst bij Bangkok liggen, zodat u een bezoek aan de Thaise hoofdstad kunt combineren met een zonnig eiland. In dit opzicht ligt Koh Samet namelijk op slechts vier uur reizen van Bangkok. Daarnaast heeft dit eiland ook de meeste zonuren van alle Thaise eilanden en geldt het zelfs in het regenseizoen als prima bestemming. Als u echter wilt gaan eilandhoppen, dan zijn de eilandengroepen in het zuiden, waar veel eilanden op korte afstand van elkaar liggen, een beter alternatief.


Koh Samet: strandvakantie na een citytrip in Bangkok

Dit eiland ligt maar 200 kilometer bij hoofdstad Bangkok vandaan. Een fijne plek om even helemaal tot rust te komen na de drukte van een wereldstad. Dit eiland is gemakkelijk per mountainbike of te voet te verkennen. Het eiland herbergt tal van leuke strandjes, met speciale vermelding voor het Sai Kaew strand. Aan het eind van de dag beleeft u hier een fabelachtige zonsondergang.


Koh Phi Phi & Koh Lanta

De eilandengroep waarin Koh Phi Phi en Koh Lanta zich bevinden, zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Phuket. Goed om te weten is dat Phuket ook een internationaal vliegveld heeft. Erg makkelijk dus om hier vanuit Nederland direct op aan te vliegen.

Koh Phi Phi is door de jaren heen een erg populair eiland geworden, mede dankzij Maya Beach waar de populaire film ‘The Beach’ met Leonardo Di Caprio is opgenomen. Het eiland zelf is ontzettend smal en in slechts een kwartiertje loopt u van de ene naar de andere kant. En als u toch aan de wandel bent: het beroemde uitzichtpunt van Koh Phi Phi bereikt u met een pittige wandeling omhoog van ongeveer een half uurtje. Het uitzicht dat u ervoor terug krijgt is iedere stap waard. Doordat u hier 186 meter boven zeeniveau zit, zijn ook de zonsopkomst en zonsondergang hier om door een ringetje te halen! Bent u hongerig geworden van het lopen? Verspreid over het eiland liggen diverse restaurantjes en eettentjes waar heerlijke verse vis wordt geserveerd.

Vanuit Koh Phi Phi brengt een kort boottochtje u naar het relaxte eilandje Koh Lanta. Hier heerst meer een ontspannen loungesfeer, wat het voor zowel gezinnen met kinderen als avonturiers een plek maakt om heerlijk te onthaasten. Ontdek dit eiland bijvoorbeeld op uw gemak per fiets en bezoek de verschillende strandjes en de groene jungle. Daarnaast is het eiland omringd door een prachtige onderwaterwereld en zijn er verschillende mogelijkheden om dit al snorkelend of duikend te bewonderen.

Palmbomen op een strand van Thailand
Maya Beach, Thailand, vanuit de lucht
Kleurrijk Boeddha beeld in Koh Samui
Kustlijn van Koh Phangan met boten en huisjes
Het strand van Koh Lipe met boten in zee

Koh Samui, Koh Phangan & Koh Tao

Deze eilanden bereikt u met een binnenlandse vlucht vanuit bijvoorbeeld Bangkok. Aangezien Koh Samui het enige eiland is met een vliegveld, geldt dit in de meeste gevallen als startpunt. Daarnaast is Koh Samui het grootste eiland van de drie en daarmee ook een gewilde locatie voor de grotere resorts. Het eiland zelf heeft veel verborgen strandjes, sierlijke tempels, enorme Boeddhabeelden en lekkere Street food marktjes.


Koh Phangan is met name bekend om de Full Moon Party die hier eens per maand - elke volle maan - plaatsvindt. Maar het eiland is veel meer dan een feestlocatie alleen. Van verborgen tempels in de bergen tot idyllische stranden en van fotogenieke watervallen tot spectaculaire natuurparken. Ook dit eiland laat zich weer perfect per fiets ontdekken. Dit kan op eigen gelegenheid, maar er wordt ook dagelijks een fietstocht georganiseerd die langs diverse hoogtepunten voert.


Koh Tao is een rustiger eiland en net als Koh Phi Phi een stuk smaller en kleiner dan de andere eilanden. Koh Tao staat bekend om prachtige koralen en opties om voordelig een duikcursus te volgen. Nog nooit gedoken? Dan is dit dé plek om het te leren! Daarnaast hang er op dit eiland een relaxte sfeer en liggen veel van de accommodaties direct aan het strand. Ideaal om lekker tot rust te komen.


Koh Lipe

Dit eilandje is een van de meest zuidelijk gelegen eilanden in Thailand en bevindt zich tegen de grens met Maleisië. Koh Lipe is een idyllisch eiland waar het turquoise zeewater nóg zuiverder is en de parelwitte stranden nog nét wat verleidelijker dan op de andere eilanden. Tezamen met de felgroene begroeiing vormt dit een schitterend geheel. Koh Lipe wordt dan ook beschouwd als één van de mooiste eilanden van Thailand. Vrijwel alles is er op loopafstand en er hangt een hele ongedwongen sfeer. Bent u van plan Maleisië nog te bezoeken? Op Koh Lipe zit u op ongeveer 450 kilometer afstand van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.


Koh Chang

Voor diegenen die niet richting het zuiden willen, of verder reizen naar Cambodja, is het eiland Koh Chang de perfecte stop. Koh Chang heeft naast prachtige stranden, waaronder het populaire Lonely Beach, ook erg veel mangrovebossen en in het bruisende centrum leuke restaurantjes met smakelijke gerechtjes. In het zuidelijkste puntje van het eiland vindt u het Mu Koh Chang Nationaal Park, waar u prachtige watervallen en veel goede snorkelpunten zult vinden.


Hopelijk weet u na het lezen van mijn bevindingen precies welke eilanden u tijdens uw Thailand reis gaat bezoeken!

Bent u geïnteresseerd in een reis naar Thailand? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor