De mooiste strandbestemmingen ter wereld volgens onze reisadviseurs

Kustlijn van een strand
14-10-2021
Deel dit blogbericht Delen

Benieuwd naar de mooiste strandbestemmingen ter wereld volgens onze reisadviseurs? Lees dan verder!

Perhentian Islands (Maleisië)

De mooiste stranden die ik ooit heb bezocht zijn zonder twijfel de stranden van Perhentian Island! De eilanden liggen ten oosten van Maleisië en zijn wat mij betreft een absolute must als u Maleisië bezoekt. Bij deze eilanden komt u puur om uw vakantie te verlengen met een strandvakantie. Met de speedboot bereikt u Perhentian Islands. De eilanden zijn klein en basic. Op elk eiland treft u slechts 1 of maximaal 2 hotels. Dit maakt dat er logischerwijs vrij weinig toeristen aanwezig zijn en u met een select groepje het eiland deelt. De voornaamste trekpleister van het eiland is de prachtige onderwaterwereld. U hoeft maar tot uw knieën het water in te lopen en de meest kleurrijke vissen zwemmen al om u heen. Het devies hier is dan ook om zo snel mogelijk uw snorkel set op te zetten en te genieten van de prachtige koraalriffen en Nemo! Daarnaast kunt u op korte afstand van het strand schildpadden en kleine haaien spotten. U mag hier de échte bounty-eilanden verwachten, waar u in alle rust geen genoeg zult krijgen van het kraakheldere turquoise water!

Cayo Santa Maria (Cuba) & Gili Trawangan (Lombok, Indonesië)

Ik kan me nog goed herinneren dat, nadat het binnenland van Cuba mijn hart al in rap tempo had veroverd, ik voor het eerst richting zee liep en niet wist wat ik zag. Zo’n heldere blauwe zee en kilometers hagelwit zandstrand. Cubaanse muziek op de achtergrond en salsalessen op het strand vormen hier de kers op de taart en creëren die echte Caribische vibe. Vanaf het strand kunt u met een boot gaan snorkelen, dolfijnen spotten of windsurfen. Er is één toegangsweg naar Cayo Santa Maria waar u aan beide kanten van de weg de zee al volop kunt bewonderen.

Gili Trawangan is een eiland gelegen naast Lombok. U komt hier met een ferry vanaf Bali of Lombok. Naast dat u hier de meest prachtige zonsondergangen kunt meemaken, bieden de Gili-eilanden een geweldige onderwaterwereld. U hoeft maar een paar stappen in de zee te zetten en u komt geheid een schildpad tegen! Naast de grote kans op het spotten van schildpadden zijn de vissen ook prachtig van kleur en heb ik zelfs blauwe zeesterren gezien. Vanaf Gili Trawangan kunt u ook met de boot naar Gili Meno, waar u onderwater standbeelden kunt bewonderen.

Ile Aux Cerfs (Mauritius) + nog 2 verrassende tips

Bij mooiste strandbestemmingen denk ik gelijk aan parelwit zand, wuivende (palm)bomen en een heldere turquoise zee. Wereldwijd vindt u deze setting in alle soorten en maten, maar mijn mooiste ervaring was zonder twijfel op Ile Aux Cerfs op Mauritius. Dit eiland is alleen per boot bereikbaar en op het strand vindt u ook nog een heel charmante beachbar met schommels aan de bar. Toen ik er was, was het heerlijk rustig wat ik zeker als voordeel zou beschouwen. Echter, ik heb me laten vertellen dat het op andere dagen juist overvol kan zijn met toeristen. Mocht u meer tijd hebben en wat langer op het eiland willen verblijven: op een steenworp afstand van het strand ligt de unieke Bubble Lodge, waar u letterlijk in een stijlvolle bubbel kunt overnachten.

Mocht u na alle tips over tropische bounty-stranden door de bomen het bos niet meer zien, of in dit geval door de zandkorrels het strand niet meer zien, heb ik nog 2 andere, minder tropische aanraders. In Nieuw-Zeeland treft u op het Coromandel Peninsula het Hot Water Beach. Dit is een uniek strand waar u uw eigen hot-pool kunt graven op het strand. Breng een schep mee (of huur er eentje) en creëer uw eigen privé spa waar het water automatisch ververst wordt door de inrollende golven. Onder dit zandstrand liggen warmwaterbronnen. Als u hier dan toch bent, reis dan ook meteen zo’n 10 kilometer naar het noorden om Cathedral Cove te bewonderen; door de golven is hier uit rotsen een boog ontstaan, waardoor het lijkt alsof u in een natuurlijk gevormde kathedraal op het strand staat.

Tussen het Redwood National and State Parks en San Francisco ligt aan de westkust Glass Beach. Ooit als een soort vuilnisbelt begonnen, heeft de zee het glazen afval inmiddels geslepen tot mooie ronde stukjes glas. Het toerisme heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels al veel minder glas ligt en u soms goed moet zoeken, maar mocht u er op uw route langskomen, raad ik een bezoekje zeker aan (al is het maar om het gekke idee te ervaren dat u over glas loopt en dat dit stukje vuilnisbelt nu als zo ontzettend mooi wordt ervaren). Mocht u dit nog niet interessant genoeg vinden, kunt u het altijd houden bij de mythe dat dit de tranen van zeemeerminnen zijn die huilen om het verlies van zeelieden. Hoe verder zuidwaarts u gaat, hoe meer glas u tegenkomt, maar houd het wel bij kijken en neem het glas niet mee.

Strandbedjes op een tropisch strand
Bootjes aan de kust van Perhentian Islands
Gili Islands vanuit de lucht
Villa's aan het strand van Tulum Mexico

Tulum & Akumal (Mexico)

Tijdens mijn rondreis door Mexico heb ik vele mooie plekken bezocht, maar één van de hoogtepunten was toch wel een bezoek aan Tulum. Het voordeel van Tulum is dat u hier naast prachtige stranden ook de Maya ruïnes hebt. Deze oude tempels zijn op een toplocatie aan het strand gelegen. Het strand is prachtig wit met op de achtergrond enkele palmbomen en het water helderblauw: echt een plaatje.

Vlakbij Tulum ligt het plaatsje Akumal. Bij toeval zijn we daar gestopt en aan het strand gaan liggen. Het strand is misschien niet zo mooi als bij Tulum, maar hier kunt u dichtbij het strand snorkelen en schildpadden spotten. Ten tijde van mijn bezoek was het strand vrij toegankelijk en kon u naar hartenlust snorkelen en de onderwaterwereld bewonderen. Ik heb daar vele schildpadden en zelfs een rog van dichtbij gezien, genieten was dat! Tegenwoordig is het strand beschermd gebied. Aan de ene kant geweldig dat dit prachtige stukje natuur op deze manier behouden blijft, aan de andere kant jammer dat u het daardoor niet meer zo puur kunt ervaren.

Harbour Village Beach Club (Bonaire)

Mijn mooiste strandbestemming is op Bonaire bij het luxe privéresort Harbour Village Beach Club. In zo’n 9 tot 10 uur vliegt u rechtstreeks vanaf Schiphol naar Bonaire. De club heeft het mooiste strand voor de deur en is bovendien het enige resort op Bonaire met een privéstrand. Buiten het feit dat Bonaire bekend staat als ‘Divers Paradise’ herbergt het ook de betoverende landschappen van een prachtige kustlijn met ruige rotsen, wilde golven, meren met flamingo's en heerlijk rustige baaien. De temperaturen op Bonaire schommelen altijd rond een aangename 27°C en met het constante briesje van de passaatwind is het heerlijk toeven op het strand. Het is omgeven door palmbomen, tropische tuinen, een eigen jachthaven en een 5-sterren PADI-duikcentrum.

Daarna wandelt u direct het strand op, loopt u de zee in of strijkt u neer in een hangmat, in de aangename koelte van een palmboom. Wat een heerlijk begin van de dag, een droom.

Wilt u actief zijn? Ga dan kajakken, paddleboarden,(kite)surfen, duiken of snorkelen. Of bezoek de gezellige hoofdplaats van Bonaire, Kralendijk, gelegen op een steenworp afstand van de Harbour Village Beach Club. De sfeer is er zowel overdag als ‘s avonds gemoedelijk; geen bruisende nachtclubs, maar wel een opvallend ruime keuze aan leuke bars en goede restaurants op de mooiste plekjes van het eiland.

Bonaire heeft nog meer in zijn mars. Verscholen in het groen, aan de westkant van het eiland ligt de spot voor de perfecte zonsondergang. Vanaf het strand kunt u ‘Klein Bonaire’ zien liggen, een onbewoond eiland met oogverblindend wit zand dat in fraai contrast staat met de meest prachtige blauwtinten van de zee. Het eilandje bevindt zich op slechts een klein stukje varen vanaf de jachthaven en is een bezoekje meer dan waard. Pure schoonheid!

Sanibel Island (Florida, USA)

Mijn mooiste strandervaring beleefde ik op Sanibel Island, een klein eilandje voor de kust van Fort Myers (Florida). Dit voor velen onbekende pareltje herbergt verbluffend witte stranden en staat daarnaast ook wel bekend als het ‘schelpenparadijs’. De stranden liggen hier namelijk bezaaid met tal van prachtige schelpen, waardoor er ook veel schelpenzoekers rondlopen. Deze schelpenzoekers hebben door hun gebukte houding de bijnaam `Sanibel Stoop’ gekregen.

Sanibel Island mag dan maar een klein eiland van 20 kilometer lang zijn. Het beschikt wél over een indrukwekkend nationaal wildlife reservaat. Een groot deel van de noordkust behoort tot het J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge. Dit reservaat staat bekend om de vele vogelsoorten die er leven en heeft bovendien het grootste onontwikkelde mangrove-gebied in de Verenigde Staten. Naast vogels vindt u er ook alligators en wasbeertjes. In het reservaat kunt u wandelen, kanoën, kajakken, paddleboarden en fietsen. Voldoende te doen hier dus, maar het is ook geen straf om hier heerlijk te relaxen aan de wonderschone stranden.

Bent u geïnteresseerd in een reis naar een van deze landen? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor