Down Under

Down Under uitzicht
Australië boardwalk bij de kust
Hobbiton in Nieuw-Zeeland

De mooiste reizen Down Under

Reisadviseur Renske

Renske

Reisadviseur

Australië en Nieuw-Zeeland worden samen ook wel Down Under genoemd. Ondanks dat de landen dichtbij elkaar liggen, verschillen ze toch van elkaar. Zo is Nieuw-Zeeland een stuk kleiner dan het enorme Australië en beschikt het over een berglandschap met meren. In Australië vindt u een mix van tropische stranden, bruisende steden en natuurlijk de bijzondere Outback. Maak een prachtige camperreis door Australië, ga op vakantie naar Nieuw-Zeeland of ontdek het gehele Down Under tijdens een rondreis.  

Bekijk alle Down Under reizen

Aan de oostkust van Australië liggen een aantal levendige kuststeden, zoals Sydney, Brisbane en Gold Coast met haar Surfers Paradise. Naast het beroemde Opera House beschikt Sydney ook over stranden als Bondi Beach. Tijdens een rondreis door Australië is het zuidelijkere Melbourne perfect te combineren met een rit over de Great Ocean Road richting Adelaide. Voor de zuidkust ligt het eiland Tasmanië, waar u diverse nationale parken en steden als Hobart kunt bezoeken. Het midden van Australië beschikt over een roodkleurig landschap, ook wel de Outback genoemd. Hier vindt u het natuurwonder Uluru en de centrale stad Alice Springs. Tijdens uw reis door Australië mag de zuidwestelijke stad Perth niet ontbreken. Deze hippe stad is om de Swan River heen gebouwd en beschikt over een aantal zonovergoten stranden. In het hoge noorden van Australië bezoekt u Darwin, welke grenst aan de Timorzee.   

 

Ten zuidoosten van Australië ligt Nieuw-Zeeland, dat is opgedeeld in een Noordereiland en Zuidereiland. De hoofdstad Wellington bevindt zich in het zuidelijke puntje van het Noordereiland en beschikt over Victoriaanse herenhuizen, wolkenkrabbers en parken. Echter is de noordelijke stad Auckland veel groter dan Wellington en zelfs ver uit de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Auckland bevindt zich op maar liefst 50 vulkanen en heeft twee grote havens. Hier heeft u de mogelijkheid om diverse bezienswaardigheden, zoals de Skytower, te bezoeken. Auckland is regelmatig het begin- of eindpunt van een rondreis door Nieuw-Zeeland en leent zich perfect voor een prachtige rit over de Pacific Coast Highway. Met name op het Noordereiland maakt u kennis met de eeuwenoude Maori cultuur in bijvoorbeeld musea en op plaatsnaamborden.  

Gedurende een camperreis over het zuidereiland van Nieuw-Zeeland aanschouwt u fjorden, meren en bergen. In het Nationaal Park Abel Tasman, vernoemd naar de gelijknamige Nederlandse ontdekkingsreiziger die o.a. Nieuw-Zeeland ontdekte, bewondert u prachtige stranden en regenwouden. Daarnaast beschikt het Zuidereiland ook over een aantal bruisende steden, zoals Christchurch en Queenstown, die niet mogen ontbreken tijdens uw reis door Nieuw-Zeeland! 

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor