Midden-Oosten

Midden-Oosten landschap met kameel
Petra, Jordanië
Dubai strand met kamelen

Het magische Midden-Oosten

Reisadviseur Lieke

Lieke

Reisadviseur

In het Midden-Oosten vindt u onder andere de landen Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Hier worden steden als Dubai afgewisseld met woestijnen vol verborgen schatten en tropische stranden.

Bekijk alle Midden-Oosten reizen

 In het noorden van Jordanië ligt de hoofdstad Amman, waar historische en moderne bezienswaardigheden samenkomen. Reis vervolgens af naar de Wadi Rum woestijn en breng een bezoek aan het historische Petra, een van de meest bezochte steden van Jordanië. Hier aanschouwt u de Ad Deir en Al Khazneh, twee uit de rotsen uitgehouwen bouwwerken. De zuidelijke badplaats Akaba leent zich perfect voor een paradijselijke vakantie in Jordanië. De stad grenst aan de Golf van Akaba, welke een zeearm van de Rode Zee is en beschikt over een kleurrijk onderwaterwereld.  

Een andere populaire bestemming is de Verenigde Arabische Emiraten, die ook wel de VAE genoemd wordt. In de hoofdstad Abu Dhabi ligt de grootste moskee van de Arabische Emiraten; de Sjeik Zayed Moskee. In het populaire Dubai is ‘the sky the limit' en vindt u diverse hypermoderne gebouwen, zoals de Burj Khalifah en de Burj al Arab. Wanneer u een dagje wilt winkelen zijn de eigentijdse Mall of the Emirates en de oude Soek echte aanraders. Liever ontspannen op het strand? Bezoek dan Marina Bay met haar uitgestrekte stranden en jachthaven. Langs Marina Bay ligt het unieke kunstmatige Palmeiland van Dubai. Net boven het centrum van Dubai ligt het culturele Sharjah, ook wel de ‘parel van de Golf’ genoemd wordt. Naast bruisende steden beschikt de Verenigde Arabische Emiraten ook over een aantal badplaatsen in het noorden en een enorme woestijn in het oosten, waar de VAE grenst met Oman.  

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor