Europa

Akureyri in IJsland
Rondreis IJsland met de auto
Lapland rendieren in de sneeuw

Winters Europa: IJsland & Lapland 

Reisadviseur Renske

Renske

Reisadviseur

In het hoge noorden van Europa vindt u de winterse wereld van IJsland en Lapland. Op beide plekken hopen reizigers het fenomenale noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, te bewonderen. Het lichtballet van groene tot paarse tinten geeft kleur aan de donkere hemel. Maar zowel IJsland als Lapland hebben nog veel meer te bieden! 

Bekijk alle Europa reizen

Een rondreis door IJsland begint meestal in de hoofdstad Reykjavik. Veel reizigers kiezen er dan ook voor om vanuit hier de Golden Circle van IJsland te rijden. Deze brengt u naar drie hoogtepunten van IJsland, Pingvellir, Gullfoss en Geysir. Ten noorden van Reykjavik liggen de Westfjorden, waar u zoals de naam al verklapt diverse fjorden vindt. In het zuiden komt u tijdens uw vakantie in IJsland geheel tot rust in de beroemde Blue Lagoon. Wanneer u een roadtrip door IJsland richting het oosten maakt, stop dan zeker in het Vatnajökull National Park. Hier vindt u onder andere de gelijknamige gletsjer, rivieren en de Askja vulkaan. In de Oostfjorden van IJsland ligt het pittoreske stadje Seyðisfjörður, dat zeker een bezoek waard is.  

De regio Lapland verspreid zich over meerdere landen, waardoor er onderscheid wordt gemaakt tussen Fins-, Zweeds- en Noors Lapland. Toch beschikt Lapland over een administratieve, economische en culturele hoofdstad genaamd Rovaniemi. Hier bevindt zich dan ook het beroemde Santa Claus Village, het thuis van de kerstman. Met name in de winter beschikt dit Laplandse kerstdorp over een magische sfeer. Naast steden en kerstdorpen beschikt de regio over een prachtige winterse natuur, die zeker niet te missen is tijdens een rondreis door Lapland. Zo heeft u hier de mogelijkheid om tijdens een husky-safari het landschap van Lapland te verkennen. Sluit uw dag vervolgens af met een unieke ervaring in een van de ijshotels van Lapland.  

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor