Blog

Laat u inspireren

Zuidelijke Alpen in Nieuw-Zeeland
Renske

Renske

22-08-2023 · Down Under

Nieuw-Zeeland: De Southern Alps vanuit vogelperspectief

De bijnaam van het gebied dat wij, mijn collega Sabrina en ik, vandaag gaan bewonderen is veelbelovend: de ruggengraat van het Zuidereiland. Liefkozend worden hiermee de Southern Alps van Nieuw-Zeeland bedoeld. De manier waarop we dit gaan bekijken is minstens zo bijzonder als het gebied zelf: per helikopter! En als klap op de vuurpijl zullen we een landing maken op de legendarische Tasman Gletsjer.

Jungle van Costa Rica
Leonie

Leonie

21-08-2023 · Latijns-Amerika

Eén met de jungle in Tortuguero National Park

Mijn wekker gaat al vroeg en terwijl ik wakker word heb ik even een paar seconden nodig om te beseffen waar ik ben. O ja, in hotel El Presidente in Costa Rica! Gisteravond was ik na een pittige reisdag in het donker aangekomen in de hoofdstad van Costa Rica, San José, en zodoende moest ik alle indrukken nog even laten bezinken. Ik had dus ook nog niets van het land gezien en ben daarom extra benieuwd wat ik vandaag zal aantreffen. Ik maak me klaar voor nog een lange trip van ongeveer 7 uur richting Tortuguero National Park, waar ik, als ik heel eerlijk ben, na de lange reis van gisteren een klein beetje tegenop zie.

Bevroren meer met besneeuwde bergen aan de Icefields Parkway
Caroline

Caroline

14-08-2023 · Noord-Amerika

Aaneenschakeling van hoogtepunten op de Icefields Parkway

De wekker gaat al vroeg vandaag. Net zoals elke ochtend deze reis start de dag rustig. We ontbijten en nemen het plan voor de dag door. Vandaag hebben we echter extra goed voorbereid, want de Icefields parkway staat op de planning! De weg die de nationale parken Jasper en Banff met elkaar verbindt en waar we stiekem al de hele reis naar uitkijken. Nadat de plannen rond zijn, lopen we nog een laatste rondje over onze camping in Jasper. Nog één keer naar de rivier aan de voet van de camping in de hoop een grizzlybeer te zien. Helaas geen beer, maar de setting blijft grandioos.

Kangoeroe huppelt over de weg in Australië
09-08-2023 · Down Under

Thuis, aan de andere kant van de wereld

‘How are you, mate?’ Het is de typerende begroeting van een volk waarbij vriendelijkheid in de genen lijkt te zitten. 71 dagen lang hebben mijn vrouw en ik mogen genieten van hun gastvrijheid en hun adembenemend mooie continent. Australië heeft bij ons altijd tot de verbeelding gesproken. Het was dan ook niet de vraag óf, maar wanneer we de oversteek zouden maken om het per camper te ontdekken. Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd besloten we dat de tijd rijp was om die langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan.

Kangoeroe in buidel in natuur van Australië
09-08-2023 · Down Under

Traktaties, extraatjes en andere verrassingen downunder!

‘Wat vindt u nu zo mooi aan Australië?’ wordt mij wel eens gevraagd. Waarop ik dan meestal antwoord: ‘Heeft u even?’ Want waar begin ik mee? De wisselende landschappen, de ruimte, het klimaat, de mensen, de unieke dierenwereld, de bijzondere natuurfenomenen? Genoeg om over te vertellen, maar wat het eigenlijk is wat mij zo trekt valt moeilijk uit te leggen. Want hoe legt u een sfeer uit? Dat is een beleving, die u persoonlijk voelt!

Strand van Fiji vanuit de lucht
08-08-2023 · Down Under

Paradijselijk genieten op Fiji

Vaak wordt mij de vraag gesteld: “Wat is nu de mooiste bestemming die je hebt gezien van al die landen waar je bent geweest?” Een eenduidig antwoord heb ik niet, maar de top 4 wordt gevormd door Antarctica, Spitsbergen, Costa Rica en ook Fiji. Eigenlijk is het natuurlijk ook appels met peren vergelijken, want de Noord- en Zuidpool zijn natuurlijk een verschil van dag en nacht met Fiji. Toch is laatstgenoemde een pareltje in de Stille Oceaan, dat op geheel eigen wijze tot de verbeelding spreekt.

Nusa Penida vanaf boven
07-08-2023 · Azië

De verrassende eilanden van Bali

Ik hou van het ongerepte Azië en ontdek graag nieuwe dingen. In dat opzicht trok het redelijk commercieel ingestoken Bali mij nooit echt, maar desondanks heb ik er vorig jaar uiteindelijk anderhalve maand een fantastische tijd gehad. ‘Never judge a book by it’s cover’, bleek maar weer eens!

Kustlijn van een strand
14-10-2021 ·

De mooiste strandbestemmingen ter wereld volgens onze reisadviseurs

Benieuwd naar de mooiste strandbestemmingen ter wereld volgens onze reisadviseurs? Lees dan verder!

Bruine beer in groene omgeving van Canada
07-10-2021 · Noord-Amerika

Een beregezellige ontmoeting: tips voor een 'close encounter'

In 2014 maakte ik mijn eerste reis naar Amerika. Dit was ook de eerste reis waarbij ik een beer tegen zou kunnen komen. Ik had me er vooraf nog niet echt in verdiept, maar liet me onderweg informeren over de do's & don'ts als we er eentje tegen zouden komen. De foto's van beren die een geparkeerde auto binnen waren gedrongen om een achtergelaten banaan, wafel of andere lekkernij te bemachtigen, maakten zeker indruk. Tijdens de vele wandelingen grapten we vaak hoe leuk het zou zijn als er toen – weliswaar aan de andere kant van de rivier, de canyon of het hek - een beer in zicht zou komen. Uiteindelijk zagen we onze eerste beer vanuit de auto tussen de bomen. Naast een blijvende herinnering, hadden we alleen een boom met beren-kont op de foto kunnen krijgen.

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor