Caribbean

Caribbean strand
Rode oldtimer op Cuba
Christoffelberg, Curaçao

De Caribbean: ABC-eilanden en Cuba

Reisadviseur Esther

Esther

Reisadviseur

Curaçao, Aruba, Bonaire en Cuba behoren onder andere tot het Caribisch gebied. Tijdens uw reis naar de Caribbean geniet u van stranden, kristalheldere wateren, weelderige natuur en dorpjes.  

Zo beschikt Bonaire over diverse tropische stranden en weelderige natuur, zoals het Washington Slagbaai National Park. In het relaxte centrum van Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, vindt u kleurrijke huizen die een Caribische sfeer geven aan de stad. De combinatie van natuur, strand en stad zorgen voor een perfecte vakantie in Bonaire. 

Bekijk alle Caribbean reizen

In het noorden van Aruba maakt u kennis met de lokale cultuur tijdens een stop bij het pittoreske kerkje van Alto Vista. Reis vervolgens verder naar de California Lighthouse, een vuurtoren op het noordwestpunt van Aruba. In de buurt van deze vuurtoren vindt u diverse paradijselijke stranden, zoals Palm Beach, waar u prachtig kunt snorkelen of duiken. De hoofdstad van Aruba, Oranjestad, is centraal gelegen en beschikt over diverse winkelcentra, zoals de Roya Plaza Mall en de Renaissance Mall. In de omgeving kunt u een wandeling maken door de prachtige natuur van Casibari of de Hooiberg. Daarnaast bevindt zich voor de kust van Oranjestad het privé Renaissance Island, dat ook wel flamingo eiland wordt genoemd. Hier heeft u de mogelijkheid om de roze sierlijke vogels te spotten. Het hoogtepunt van Zuid-Aruba is het Arkok National Park, waar u geweldige wandelingen maakt of een duik neemt in de Natural Pool van Aruba.  

 

Tussen Aruba en Bonaire in ligt het grootste eiland van de ABC-eilanden; Curaçao. In de hoofdstad van Curaçao; Willemstad, loopt u over de beroemde Pontjesbrug richting de kleurrijke panden aan de waterkant. Maar ook Curaçao beschikt over een ruim aanbod voor de strandliefhebber, zoals Cas Abao, Playa Lagun, De Knip en Jan Thiel Beach. Naast ontspannen op het strand, kunt u in Curaçao ook duiken of snorkelen in de kristalheldere wateren.  

 

Ondanks dat Curaçao het grootste eiland is van de ABC-eilanden, is het zeker niet het grootste eiland van het Caribisch gebied. Het noordelijk gelegen Cuba is veruit het grootste eiland van de Caribbean. In de hoofdstad Havana reist u terug in de tijd en aanschouwt u diverse oldtimers, karakteristieke bars, kleurrijke gebouwen en salsa. In het zuiden van het eiland ligt het modernere Santiago de Cuba, de tweede stad van het land. Hier ontdekt u een combinatie van stad, strand en bergen. Wanneer u een rondreis maakt door Cuba mag Varadero, dat zich bevindt tussen Havana en Santiago de Cuba in, niet overgeslagen worden. Het is namelijk een van de grootste en bekendste badplaatsen van Cuba en beschikt over zandstranden met een kristalblauwe zee. Maar ook het tropische Isla de la Juventad, dat zich voor de zuidelijke westkust bevindt, behoort tot de mooiste bezienswaardigheden van Cuba. Bezoekt u liever de natuur? Neem dan een kijkje in de Viñales Vallei, waar u diverse tabaksplantages en –fabrieken vindt.  

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor