Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
Travel World

Mauritius – zoveel meer dan een strandvakantie

11-06-2019 Anke DerkxReisspecialist Travelworld
  • Mauritius

Zon, zee en strand zijn de eerste woorden die in de meeste mensen opkomen bij de bestemming Mauritius. Zo ook bij mij en het eiland stond dan ook niet bepaald bovenaan mijn bucketlist van landen om te bezoeken. Toen mij gevraagd werd of ik de andere kant van Mauritius wilde leren kennen, moest ik eerlijk gezegd eerst kijken welke andere kant dat dan moest zijn. Gevoed door deze nieuwsgierigheid besloot ik op ontdekkingsreis te gaan, waarin ik kennis zou gaan maken met de verschillende gezichten van Mauritius.

Natuur
Mauritius beschikt naast de mooie stranden over groene heuvels, diverse watervallen, gekleurde zandduinen en een slapende vulkaan en kratermeer. Daarnaast vind je op Mauritius suikerrietplantages, theeplantages, botanische tuinen en diverse rum distilleerderijen. In Black River Gorges komt ook de wandelaar in mij aan haar trekken. Daarnaast is de onderwaterwereld rondom het eiland bijzonder de moeite waard. Een groot deel van het eiland is omringd door koraal en je zult hier zeker schildpadden en kleurrijke tropische vissen zien.


Één van de leukste excursies die Ik op het eiland gedaan heb, was een rit op de onderwaterscooter. Gehesen in een wetsuit stap je op de scooter. Een grote doorzichtige kap wordt over je hoofd geplaatst. Op een plateau zak je samen met de andere scooters het water in. Langs je lichaam voel je het water stijgen totdat het stopt bij je schouders en buiten de doorzichtige kap verder stijgt. Boven je hoofd zie je het wateroppervlak zich sluiten. Voor mij toch wel even een slik-momentje.  De waterscooter gaat niet diep (maximaal 3 tot 4 meter), maar het is een ontzettend bijzondere ervaring. De duikers die de excursie begeleiden brengen zeesterren, zee-egels en andere bezienswaardigheden naar je toe om van dichtbij te bekijken. Ook krijg je stukjes brood/visvoer waarmee je de tropische visjes uit je hand kunt laten eten.


Geschiedenis en cultuur
Ook op het gebied van geschiedenis en cultuur heeft het eiland veel te bieden. Hoewel ontdekt door de Arabieren, waren de Nederlanders de eersten om het eiland te koloniseren (en lieten in het proces de Dodo uitsterven).  Na de Nederlanders kwamen de Fransen op het eiland en zij introduceerden slavenarbeid met slaven uit Madagascar en het Afrikaanse vasteland; veel mensen van de huidige bevolking zijn hier afstammelingen van. De Fransen werden uiteindelijk door de Britten verdreven en haalden gastarbeiders uit China en Maleisië. Deze historie zorgt voor een bijzondere mix van bevolkingsgroepen welke vreedzaam naast elkaar leven. Op het eiland komt de diversiteit verder tot uiting in de aanwezigheid van kerken, tempels en moskeeën.

Een hele bekende kerk op het eiland is die van Cap Malheureux. Deze negatieve naam (kaap ongeluk; hier werden de Fransen onverwachts verslagen door de Britten nadat een eerdere aanval in het zuiden mislukte) staat in schril contrast met het mooie plaatje dat deze kerk biedt. Op een groen veld omringd door een strakblauwe lucht staat aan het heldere water een witte kerk met knalrood dak.


Na de onafhankelijkheid van Mauritius werd de focus van de landbouw verschoven naar andere sectoren. Zo kwam ook het toerisme op gang en sindsdien behoort Mauritius tot de top 70 van landen met de hoogste koopkracht.

Accommodaties
De accommodaties zijn voornamelijk gericht op het welbevinden van de gast: onbezorgd verblijven in een paradijselijke omgeving. Er wordt erg veel aandacht besteed aan de aankleding van de kamers en de ervaring van de gasten.  Er zijn diverse accommodaties, variërend van grootschalig met alle mogelijkheden om niet van je resort af te hoeven tot adult-only hotels en van villa’s tot appartementen. Een speciale vermelding verdienen de bijzondere doorzichtige ‘bubble’ accommodaties.


Mijn ervaring
Hoewel de natuur, cultuur, geschiedenis en zeker ook de accommodaties veel indruk hebben gemaakt en ik ook erg heb genoten van het prachtige weer en de heerlijke stranden, hebben vooral de mensen in de toeristische sector mij verrast. De accommodaties zijn allemaal al zo overweldigend prachtig, maar overal werkt personeel dat jouw ervaring nog net iets specialer wil maken. Geen vraag gaat te ver en geen moeite is te veel voor deze werknemers. Door de Engelse achtergrond spreken veel Mauritianen erg goed Engels en het is gemakkelijk om gesprekken aan te knopen. Een verblijf hier voelt als thuiskomen wanneer mensen je naam onthouden, informeren naar je dagbesteding en oprechte interesse tonen.

Het motto van het eiland ‘It’s a pleasure’ komt volledig tot zijn recht in alle mogelijkheden die het eiland biedt, aangevuld met de extra service die je daarbij ervaart. Kom dus genieten van zon, zee en strand, maar vergeet ook zeker niet dat er nog zoveel meer is op het eiland. En als je dan terugkomt van die prachtige wandeling langs de watervallen, is het des te fijner om je in de watten te laten leggen door die vriendelijke masseuse die op professionele wijze zorgt voor volledige ontspanning.

De vraag of Mauritius meer is dan alleen zon, zee en strand kan ik volmondig met ‘ja’ beantwoorden. Veel meer zelfs! Wanneer mag ik weer?


Terug naar alle blogs -->

Travel World

Strandvakantie Ontspannen Mauritius - Veranda Pointe aux Biches

>10-daagse strandvakantie Mauritius

Geniet van de paradijselijke sfeer van Mauritius. Mauritius is een eiland gelegen in de Indische Oceaan op circa 1800 kilometer ten oosten van de kustlijn van Afrika. Hier kun je prachtig snorkelen of duiken en genieten van de bijzondere kleuren van…

Vanaf:1.545 p.p.
Travel World

Strandvakantie Paradijselijk Genieten in Mauritius - Le Meridien

>10-daagse strandvakantie Mauritius

Ontspannen aan het zwembad of met de voeten in het parelwitte zand? Lastige keuzes hoef je niet te maken tijdens deze heerlijke vakantie op Mauritius. Met het hele jaar door een aangename temperatuur van rond de 30°C is het een strandbestemming bij u…

Vanaf:1.825 p.p.
Travel World

Strandvakantie Magisch Mauritius - Seapoint Boutique Hotel

>12-daagse strandvakantie Mauritius

Mauritius is een waar paradijs voor duikers en zonaanbidders dat ligt midden in de Indische Oceaan. Door de constante temperaturen en het minimale tijdsverschil is het eiland het gehele jaar door een een fantastische bestemming. De wuivende palmbomen…

Vanaf:2.145 p.p.
Meer verhalen
Travel World