Noord-Amerika

10 Do's & Don’ts in Florida

Verenigde Staten
Skyline van Miami, Florida tijdens zonsondergang met palmbomen en boten
12-11-2023
Deel dit blogbericht Delen

Claudia en Eline van Travelworld nemen u graag mee naar de Sunshine State van Amerika, oftewel Florida. Er zijn een hoop tips voor deze bestemming maar ook een aantal afraders. Daarom leest u hieronder de 10 Do's & Don'ts van Florida.  

Florida staat bekend om haar paradijselijke stranden, avontuurlijke pretparken en unieke natuurgebieden. Maar laten we beginnen met hoe u in Florida komt.  

De vliegverbinding tussen Amsterdam en Florida is uitstekend vanwege de meerdere opties om in Florida te komen. Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Lufthansa, Delta Airlines en United Airlines bieden veel vluchten naar belangrijke luchthavens in Florida. Hiervan vliegt KLM rechtstreeks naar Florida in de periode november tot en met april. De reistijd varieert afhankelijk van uw bestemming, maar u kunt doorgaans rekenen op een reistijd van ongeveer 9 tot 10 uur. Het is aan te raden om uw reis ruim van tevoren te boeken, om zo de beste prijzen en opties te krijgen.  

Florida is de thuisbasis van wereldberoemde pretparken, zoals Walt Disney World, Universal Studios en Seaworld. Het is dan ook een droom voor avonturiers en gezinnen. Daarnaast biedt Florida een uitstekende mogelijkheid om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien, waaronder de alligators in de Everglades.  

Wat Florida nou echt bijzonder maakt zijn de diverse culturele evenementen en festivals. Denk aan de levendige Caribische invloeden in Miami's Little Havana of de kunstzinnige sfeer in Key West. Florida is uitstekend te bereizen met zowel een camper als auto. Bekijk hier onze rondreizen naar Florida.

Zoals u al merkt is Florida erg divers en biedt het voor elk wat wils. Daarom vertellen Claudia en Eline van Travelworld u graag meer over de Do's en Don'ts van Florida.  

Walt Disney World Orlando
Universal Studios Orlando
Alligator in de Everglades
Kustlijn met pilaar van Key West Florida

DO 1: Houd rekening met het weer 

Allereerst wordt het aangeraden om rekening te houden met het weer in Florida. Het kan namelijk vooral in de zomer erg warm en vochtig zijn. Neem dus vooral lichte kleding, zonnebrandcrème en een hoed mee als u op reis gaat.

DO 2: Boek de campings voorafgaand aan uw reis

Gaat u een camperreis naar Florida maken? Boek dan zeker de campings van tevoren. Als u aan het rondreizen bent wilt u niet in alle stress nog een camping moeten zoeken. Daarnaast vindt u vooraf de allermooiste en beste plekken. De grootste website om zelf uw campings te reserveren is KOA.com.  

DO 3: Verken de natuur

Florida heeft prachtige nationale parken en stranden. Neem bijvoorbeeld de tijd om de Everglades te verkennen. Een extra tip is om de onderwaterwereld te bewonderen rond de Florida Key's.  

DO 4: Probeer lokale gerechten

Florida heeft een zeer gevarieerde keuken, waaronder verse zeevruchten, Cubaanse gerechten en tropisch fruit. Probeer dus zeker de lokale gerechten en geniet van de culinaire diversiteit.  

DO 5: Bezoek de themaparken

Houdt u van pretparken? Bezoek dan zeker de bekendste van Orlando, zoals Disney World en Universal Studios. Eventueel kunt u op voorhand al tickets kopen om zo lange wachttijden te vermijden en kosten te besparen.  

Alligator in de Everglades
Pluto kostuum in Walt Disney World Orlando
Onderwaterleven van de Florida Key
Seafood in Florida

DO 6: Geniet op en rondom het water

Florida biedt uitstekende watersportmogelijkheden, zoals snorkelen, duiken, vissen en surfen. Als u het wilt proberen kunt u uitrusting ter plaatse huren. Bent u niet zo'n fan van watersport? Dan kunt u er ook voor kiezen om een boottour te maken vanuit een van de verschillende locaties in Florida.  

DO 7: Neem insectenwerende middelen mee

In sommige delen van Florida kunnen muggen een groot probleem zijn, vooral in de zomer. Vergeet dan ook niet om insectenwerend middel mee te nemen.  

DO 8: Huur een auto of camper

Als u van plan bent om verschillende delen van de staat Florida te verkennen, is het aan te raden om een auto of camper te huren. Het geeft enorm veel vrijheid om in uw eigen tempo te reizen.  

DO 9: Amerika is een fooienland

Amerika is net als vele andere landen een echt fooienland. Doorgaans geeft u ongeveer 15% fooi en als u het echt heel goed vindt is het ongeveer 20%.  

DO 10: Bezoek ook het noorden van Florida

De laatste aanrader is het bezoeken van het noorden van Florida, waar u plaatsen als Crystal River, Daytona Beach en St. Augustine kunt bezoeken.  

Duiken in Florida
St. Augustine
Boottoar in Crystal River
Amerikaanse Dollars

Naast deze 10 aanraders hebben Claudia en Eline van Travelworld ook een aantal afraders voor u op een rijtje gezet.  

DON'T 1: Loop 's avonds niet alleen over straat

Hoewel Florida erg veilig is om naartoe te reizen, wordt er vanuit de mensen ter plaatse en door onze reisadviseurs afgeraden om alleen ‘s avonds over straat te gaan.  

DON'T 2: Onderschat de afstanden niet 

Florida is een grote staat en reizen tussen de steden kan langer duren dan u denkt. Plan uw reistijd daarom goed van tevoren en wees geduldig op de weg.  

DON'T 3: Ga er niet vanuit dat u geattendeerd wordt op file

Bijna alle Amerikanen maken gebruik van een auto, het is dan ook een echt autoland. Ga er echter niet vanuit dat u via matrixborden wordt geattendeerd op een naderende file. Wees dus voorzichtig als u gaat autorijden. 

DON'T 4: Kampeer niet in het wild

Deze Don't werd in de vorige video over West-Amerika al gedeeld door reisadviseurs Caroline en Esther van Travelworld. Wildkamperen is in heel Amerika niet toegestaan, ook in Florida niet. Wanneer u dit toch doet heeft u de kans een hoge boete te krijgen.  

DON'T 5: Laat u niet ontmoedigen bij een regenbui

Met name in de zomer heeft Florida vaak last van korte maar hevige regenbuien. Vaak duren deze buien slechts enkele minuten, waarna de lucht weer helemaal open kan trekken. Laat u dan ook zeker niet ontmoedigen door het weer. 

Kustlijn van Florida
Florida Skyline in het donker
Regen in Florida

DON'T 6: Reis niet in het orkaanseizoen naar Florida

Vanwege het klimaat in Florida komen er regelmatig orkanen voor. Het is dan ook verstandig om naar Florida te reizen in de periode tussen eind oktober en april, aangezien dit buiten het orkaanseizoen valt.  

DON'T 7: Rijd niet met de camper naar Key West

Een echte Don't is om met de camper naar Key West te gaan. Er is een beperkte parkeergelegenheid waardoor het erg moeilijk kan zijn om een geschikte plek voor een grote camper te vinden, vooral in het drukke centrum. Daarnaast zijn er een beperkt aantal campings in en rond Key West. De campings die er zijn kunnen al heel snel volgeboekt zijn. Een alternatief zou kunnen zijn dat u de camper inlevert in Miami en met een huurauto naar Key West rijdt. U verblijft dan in één van de mooie accommodaties ter plaatse. Dit regelen we uiteraard graag voor u.

DON'T 8: Ga niet alleen voor de pretparken naar Florida

Florida heeft veel meer te bieden dan alleen Disney World en Universal Studios. Bezoek bijvoorbeeld ook eens het gezellige Fort Lauderdale of verken een van de vele natuurparken.

DON'T 9: Ga er niet vanuit dat de verkeersregels hetzelfde zijn

Ga er niet vanuit dat de verkeersregels zoals die in Nederland gelden ook in Amerika gelden. Wordt er namelijk iemand op straat staande gehouden door de politie, dan mag u de rijbaan daarnaast niet meer gebruiken. Verdiep u dus van tevoren goed in de lokale verkeersregels, zodat u hoge boetes kunt voorkomen.

DON’T 10: Geen visum aanvragen

In Amerika geldt er een elektronisch visum genaamd ESTA. Bent u in de afgelopen tijd in Cuba, Irak of Iran geweest? Dan kan dit effect hebben op uw ESTA. We informeren u hier graag verder over.

Kustlijn Key West met palmboom en zeilboot
Strand van Fort Lauderdale
Weg in Miami, Florida

Het is ook mogelijk de 10 Do's & Don'ts van Florida te bekijken in onze nieuwe video op YouTube. Daarnaast vindt u op ons YouTube kanaal een aantal andere video's met reistips naar o.a. West-Amerika en Sri Lanka. Neem snel een kijkje en vergeet niet te abonneren en te liken!

Daniëlle reisadviseur

Over de auteur

Hi, ik ben Daniëlle

Weet alles van Canada, Jordanië, Bali/Indonesië, Singapore, Sri Lanka, Verenigde Staten

Graag deel ik mijn enthousiasme en kennis met u in het samenstellen van een prachtige reis.

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor