Caribbean

ABC-eilanden: 3 paradijsjes in 1 vakantie

Curaçao
Kustlijn van Curaçao vanaf Koningin Emmabrug
13-07-2020
Deel dit blogbericht Delen

Toen mijn tante enkele jaren geleden voor haar gezin met aanhang enkele bungalows boekte op een kleinschalig parkje op Curaçao, was er nog een bed over. Toen ze mij vervolgens aanbood om tegen alleen ticketkosten anderhalve week naar Curaçao te komen, hoefde ik uiteraard niet lang na te denken! Een bijkomend voordeel van deze zowel financiële als tropische verrassing: ik had wat ruimte in mijn budget over om uitstapjes naar Aruba en Bonaire te maken. Graag neem ik u mee op mijn ‘eiland hop’ avontuur!

Curaçao

Bij aankomst op Hato Airport in Curaçao stond de vriend van mijn nicht me buiten in het zonnetje op te wachten. Hij bracht me het nieuws dat de vlucht van mijn familie (zij vlogen met een andere maatschappij dan ik) boven Engeland helaas terug had moeten keren naar Schiphol; zij zouden hierdoor pas de volgende dag aankomen. Zonder mijn tante was er geen onderdak, dus kreeg ik het aanbod mee te gaan naar zijn ouderlijk huis waar hij ook tijdelijk verbleef en zijn moeder nog woont. Enigszins schoorvoetend accepteerde ik dit aanbod, omdat het me een beetje overviel en ik niet goed wist wat ik kon verwachten.

We reden naar een kleurrijk wijkje met vrijstaande kleine woningen. Allemaal beschikten ze over een veranda, overal zaten de bewoners op zijn minst buiten in de tuin of op die veranda en overal liepen geitjes, kippen en andere dieren. Hoewel ik het op het eerste oog wat stoffig en armoedig aan vond doen, werd ik positief verrast. Gastvrij werd ik ontvangen en direct rondgeleid door de kleine ruimte waarbij mijn logeerbed slechts gescheiden werd door één deur van de keuken (waar overigens de meest heerlijke geuren uit kwamen!). Ook de buren toonden grote interesse en ik mocht overal even komen kijken, de geitjes aaien en lokale lekkernijen proeven zoals de Antilliaanse Lie (ijsje). Na een ‘home-cooked’ avondmaaltijd kwamen de buurmeisjes vragen of ze mijn haren mochten vlechten. Dit was het begin van mijn bijzondere kennismaking met de gastvrije bevolking van de ABC-eilanden. De volgende dag werd ik naar mijn familie in het kleine resort gebracht. Daar genoot ik ontzettend van de luxe, maar ik had mijn verblijf bij de lokale bevolking beslist niet willen missen!

Willemstad

De volgende dagen stonden in het teken van het verkennen van Curaçao. Zo bezochten we Willemstad, waar ik foto’s bleef maken van de gekleurde geveltjes en de bekende draaibrug. Ik vergaapte me er aan de enorme cruiseschepen waarnaast de stad bijna klein lijkt. Daarnaast herbergt Curaçao maar liefst 37 stranden, dus hebben we verschillende strandjes zoals Jan Thiel, Kleine Knip en Mambo Beach bezocht. In de avonden aten we ons diner met de voeten in het zand van de vele strandrestaurantjes of snackten we bij één van de vele foodtrucks (die destijds in Nederland nog helemaal niet bekend waren). Uiteraard mocht ook een bezoek aan het aquarium en de Dolphin Academy niet ontbreken. Ook het bezoek aan de struisvogelboerderij levert mooie foto’s op. U wordt hierbij met een voerbak met uw rug tegen een hekje gezet. De struisvogels komen dan links en rechts over uw schouders heen hangen om uit de voerbak te pikken.

Christoffelberg

Op een meer actieve dag hebben we een bezoek gebracht aan de Christoffelberg. We vertrokken hiervoor vroeg om de grootste hitte voor te zijn. Het grootste deel van deze wandelroute is goed begaanbaar, alleen aan het einde was het letterlijk klimmen en klauteren om de top te bereiken. Als afwisseling op het relaxte strandleven zou ik dit zeker aanraden.

Christoffelberg in Curaçao
Flamingo in Curaçao
Palm Beach in Aruba vanuit de lucht

Bonaire

Na enkele dagen Curaçao werd het voor mij tijd om mijn familie wat ‘alleen-tijd’ te geven en zelf een vlucht te nemen naar Bonaire. Ook hier viel me de relaxte sfeer en gastvrije bevolking meteen op, terwijl ik hier niet eens werd opgewacht op het vliegveld. Ik verbleef in Kralendijk en wilde tijdens mijn korte verblijf in elk geval in één dag de zoutpannen in het zuiden bezoeken en op een ander moment het Washington Slagbaai Nationaal Park. Voor de eerste dag had ik een kano gehuurd om ook de mangroves te verkennen. Het bezoeken van Slagbaai is er uiteindelijk helaas niet van gekomen, omdat ik onderweg dermate afgeleid werd door de grote populatie kleurrijke flamingo’s bij het Goto Meer. Daarbij werd ik ‘en passant’ onderdeel van een klein feestje in Rincon waar de inwoners me onderdeel maakten van het feestgedruis! Een goede reden dus om het nationale park te missen, maar ook een goede reden om nog eens terug te gaan.

Aruba

Mijn toetje kwam in de vorm van ‘One happy island’ Aruba. Dit eiland sprak mij vooraf het minste aan, omdat het meer hoogbouw heeft en meer de Amerikaanse cultuur heeft dan een (Nederlands)Antilliaanse cultuur. Hier had ik dan ook slechts één volle dag ingepland en een tour geregeld om in korte tijd toch zoveel mogelijk van het eiland te zien.

Voor deze tour kon ik regelen dat ik op de luchthaven opgehaald werd en daar ook weer teruggebracht werd. Een ideale planning voor deze uitstap, maar uiteraard veel te kort. In rap tempo ben ik met de tour over het eiland gecrosst, waarbij ik een bezoek heb gebracht aan het California Lighthouse, Baby Beach, Alto Vista kapel en de ruïne van de Natural Bridge. De meeste foto’s heb ik echter gemaakt op Eagle Beach van de Fofoti en Divi-Divi bomen.

ABC-eilanden

Voorgaande beschrijft in een notendop mijn korte verblijf op de ABC-Eilanden. Vooral de gastvrijheid smaakt naar meer en zoals gezegd moet ik nog eens terug voor Washington Slagbaai Park. Verder heb ik ook veel te weinig gesnorkeld, heb ik Klein Bonaire gemist op mijn trip en heb ik de inwoners van Aruba nog geen kans gegeven me te overrompelen met hun gastvrijheid zoals de inwoners van de andere eilanden dat zo aangenaam deden. Zo ziet u maar: het is beslist geen Abc'tje om alle hoogtepunten van de ABC-Eilanden in één avontuur mee te kunnen maken. Ik keer dan ook absoluut nog eens terug, ayo!

Bent u geïnteresseerd in een reis naar de ABC-eilanden? Onze reisspecialisten helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor