Latijns-Amerika

De Must Visit plekken van Costa Rica

Costa Rica
Arenal Volcano National Park
18-12-2023
Deel dit blogbericht Delen

Tussen Nicaragua en Panama in ligt het tropische Costa Rica, met als hoofdstad San José. Tijdens een rondreis door Costa Rica heeft u diverse mogelijkheden. Het land beschikt namelijk over prachtige natuur en stranden die zich perfect lenen voor een ontspannen vakantie in Costa Rica. Daarom hebben wij van Travelworld voor u de 10 Must Visit plekken van Costa Rica verzameld.

Must Visit 1: Arenal vulkaan

De Arenal Vulkaan is een van de meest iconische natuurlijke bezienswaardigheden in Costa Rica en bevindt zich in het Arenal Volcano National Park, dat op ongeveer 90 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad San José ligt. Aan de voet van de Arenal vulkaan ligt het stadje La Fortuna, dat de perfecte toevoeging is aan uw rondreis door Costa Rica. 

Wandelen is een populaire activiteit in dit nationale park. Zo zijn er goed gemarkeerde paden die bezoekers de mogelijkheid bieden om de vulkaan vanuit verschillende hoeken te bewonderen. Een van de meest populaire wandelroutes is de Sendero Coladas, die u meeneemt langs oude lavastromen. Het park rondom de Arenal vulkaan bestaat uit een tropisch regenwoud vol exotische dieren.  

Arenal Volcano National Park in Costa Rica

Must Visit 2: Monteverde 

Er zijn verschillende beschermde gebieden in Monteverde, waaronder het Monteverde Cloud Forest Reserve en het Santa Elena Cloud Forest Reserve. Deze reservaten bieden goed onderhouden paden voor bezoekers om het nevelwoud te verkennen, wat het dan ook een populaire bestemming voor natuurliefhebbers maakt. 

Een populaire manier om Monteverde te ontdekken is een canopy tour, waarbij u hoog boven het regenwoud zweeft middels ziplines. Dit biedt een uniek perspectief op de boomtoppen en de biodiversiteit van het nevelwoud. 

Een andere manier om dit bijzondere nevelwoud van Costa Rica te ontdekken is door middel van hangbruggen. Er zijn verschillende hangbruggen die hoog boven de grond slingeren en u de kans geven om de flora en fauna vanuit een ander perspectief te bekijken. 

Veel natuurreservaten bieden nachtwandelingen waarbij u het nevelwoud kunt verkennen in het donker. Dit is de beste tijd om nachtdieren zoals kikkers, insecten en nachtvogels te observeren. 

Monteverde Cloud Forest

Must Visit 3: Manuel Antonio National Park 

Het Manuel Antonio National Park is een van de kleinste maar meest bezochte nationale parken in Costa Rica. Het bevindt zich aan de Pacifische kust en staat bekend om zijn prachtige stranden, dichte regenwoud en de unieke flora en fauna. 

In Manuel Antonio kunt u een hoop planten- en diersoorten bewonderen. Zo is het mogelijk om onder andere luiaards, apen, toekans, leguanen en zelfs luipaarden te bewonderen. Daarnaast is het een geweldige plek om exotische vogels te spotten. 

Kustlijn van het Manuel Antonio National Park

Must Visit 4: Corcovado National Park 

Het Corcovado National Park, gelegen aan de zuidwestkust van Costa Rica op het Osa-schiereiland, is een van de meest biologisch diverse plekken op aarde. 

Het park heeft verschillende rangerstations, waaronder San Pedrillo, Sirena, La Leona en Los Patos. Deze stations fungeren als vertrekpunten voor wandeltochten en bieden vaak overnachtingsmogelijkheden. 

Er zijn verschillende wandelpaden in Corcovado, variërend in moeilijkheidsgraad. Populaire routes zijn onder meer die naar het Sirena Ranger Station en San Pedrillo Ranger Station. De paden bieden de mogelijkheid om het diverse landschap te verkennen, van de stranden tot het dichte regenwoud. 

Corcovado National Park

Must Visit 5: La Fortuna waterval  

La Fortuna waterval is een indrukwekkende natuurlijke attractie in de buurt van de gelijknamige stad La Fortuna, welke zich bevindt aan de voet van de Arenal Vulkaan in Costa Rica. De waterval is ongeveer 70 meter hoog en valt neer in een klein meertje. Hier kunt u zwemmen in het koele water van de Arenal Vulkaan. Houd er echter rekening mee dat de stroming sterk kan zijn. 

Om de waterval te bereiken, moet u een wandelpad afdalen dat u door het weelderige regenwoud leidt. Het pad is omgeven door groen en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Halverwege het wandelpad is er een uitkijkpunt waar u een panoramisch uitzicht heeft op de waterval en de omliggende natuur. Dit is een geweldige plek om foto's te maken en te genieten van het landschap. 

Een bezoek aan de Fortuna waterval is goed te combineren met de Arenal Vulkaan.  

La Fortuna waterval

Bent u benieuwd naar de overige 5 Must Visits van Costa Rica? Bekijk dan onze nieuwe video over de 10 Must Visits van Costa Rica op YouTube. Daarnaast vindt u op ons YouTube-kanaal diverse video's met de beste reistips voor diverse bestemmingen. Neem dus snel een kijkje! 

Reisadviseur Leonie

Over de auteur

Hi, ik ben Leonie

Weet alles van Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten

Vanaf jongs af aan heb ik veel gereisd en daardoor al vele hele mooie plekken in de wereld mogen zien. Toen ik voor het eerst naar Azië ging werd ik verliefd op de diverse cultuur, prachtige natuur en het overheerlijke eten. Het bezoeken van tempelcomplexen, streetfood eten bij de locals of het spotten van wildlife tijdens het hiken door de jungle, maakt dit bijzondere continent zo speciaal voor mij. Voor mijn werk reisde ik naar Midden-Amerika, wat heeft deze regio mij enorm verrast! De gezelligheid, sfeer én Latijns-Amerikaanse muziek maakt het een compleet andere beleving. Maar er is uiteraard nog veel meer moois te bewonderen en te ontdekken in de wereld. Ik kijk uit naar alle reizen die ik nog mag maken zodat ik mijn kennis en ervaringen met u kan delen!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor