Afrika

De vele gezichten van Namibië

Namibië
Sossusvlei in Namibië
20-08-2019
Deel dit blogbericht Delen

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling….. ik ga naar Namibië! In 14 dagen bezoek ik onder andere de Kalahari woestijn, Fish River Canyon, Sossusvlei, Swakopmund, Etosha en Okonjima. Veel mensen denken bij Namibië meteen aan zand, maar geloof me: er is veel meer dan dat! De diversiteit van het land en de uiteenlopende vergezichten zijn telkens weer adembenemend. Graag neem ik u mee op mijn reis door Namibië!

Windhoek - Kalahari woestijn

Na aankomst in Windhoek is mijn eerste bestemming de Kalahari woestijn. Wat me opvalt tijdens de reis van Windhoek naar de Kalahari woestijn is de rust en weidsheid van het land. Voor ons Nederlanders is dit maar moeilijk voor te stellen en gevoelsmatig bevind ik me dan ook in niemandsland. De uitgestrekte wildernis en verlaten landschappen, ver verwijderd van de hectische en drukke wereld… U kunt hier uren rijden zonder een ander mens tegen te komen!

Fish River Canyon

Terwijl we volop genieten van de serene rust dient het volgende hoogtepunt zich al aan: Fish River Canyon. Een lange reis op onverharde wegen leidt ons hier naartoe, maar eenmaal aangekomen bij de kloof is het absoluut de moeite waard! We verbleven in een prachtig huisje tussen de rotsen. In de avond hebben we een van deze rotsen ook beklommen voor een prachtig uitzicht over de omgeving! En wie ooit in Namibië is geweest zal het beamen: de sterrenhemel is in Namibië betoverend mooi!

De volgende ochtend stond een bezoek aan de Canyon op het programma. Het bijzondere aan deze Canyon, ten opzichte van bijvoorbeeld de Grand Canyon, is dat u werkelijk waar de enige persoon bent. Bijna niet voor te stellen en het geeft dan ook een heel speciaal gevoel!

Kokerboom onder de sterrenhemel van Namibië
Fish River Canyon in Namibië
Fish River Canyon in Namibië

Sossusvlei & Dune 45

De reis was tot nu toe een aaneenschakeling van hoogtepunten en hier zou geen verandering meer in komen. In de verte zien we namelijk al prachtig gekleurde duinen opdoemen en we weten meteen dat we in de buurt komen van Sossusvlei.

Een aanrader hier is om Dune 45 te beklimmen. Een goede conditie is dan wel gewenst! Het is namelijk nog een behoorlijke klim en door het wegzakkende zand bij iedere stap vraagt het dus wel wat uithoudingsvermogen. Maar de wetenschap dat aan de top een schitterend uitzicht wacht, helpt u over de zware momenten heen. U kunt overigens met zonsopgang ook een ballonvaart maken over de Sossusvlei, waarbij het zand door de opkomende zon iedere minuut van kleur lijkt te veranderen.

Swakopmund

Na alle inspanningen en ons verblijf in de woestijn is kustplaats Swakopmund een welkome afwisseling. U kunt hier direct merken dat u aan zee verblijft, want de temperatuur is hier door een fris zeebriesje een stuk koeler.
Swakopmund biedt uiteenlopende activiteiten. Wij hebben hier een boottour gemaakt naar een grote kolonie zeerobben. Ze verwelkomen ons al met hun (speciale) geur en hun enthousiaste geschreeuw. Wat kunnen die beesten een herrie maken! Ik heb werkelijk nog nooit zoveel zeerobben bij elkaar gezien. Af en toe komt er eentje nieuwsgierig kijken aan boord van onze boot, heel bijzonder om deze beesten van zo dicht bij in het wild te zien.

Damaraland

Na 2 daagjes uitwaaien dienen we al weer verder te reizen en is Damaraland onze volgende stop. Wij verbleven hier in Mowani Mountain Camp, een prachtige lodge die tussen de rotsen is gebouwd wat een heel robuust en prachtig aangezicht geeft. Hier koelen we aan het zwembad even af met een cocktail om vervolgens nog een traditionele sundowner te doen. Met heerlijke hapjes, drankjes en een prachtig uitzicht is dit verblijf een absolute aanrader tijdens een rondreis door Namibië.

Cheeta's in Okonjima
Vuurtoren in Swakopmund
Gemsbok in Namibië

Wildlife in Etosha National Park

Na Swakopmund en Damaraland waren we weer helemaal opgeladen en dat was maar goed ook. Het wildlife van Etosha National Park wachtte namelijk op ons! Dit was één van de voornaamste redenen dat we graag naar Namibië wilden. Onze eerste stop hier was ten oosten van Etosha. Het gebied bestaat grotendeels uit een enorme zoutpan omgeven door een droog bushveld. Door de droogte zijn er maar weinig bosjes en kunt u hier heel goed dieren spotten. Al bij onze eerste gamedrive hebben we drie bijzondere dieren kunnen afstrepen. We zagen namelijk de neushoorn, olifant en leeuw gebroederlijk bij een waterpoel staan drinken. Dit was echt heel onwerkelijk, maar waanzinnig om te zien!

Omdat Etosha een reusachtig park is, hebben wij het verdeeld in twee stops, het rijden naar de volgende stop gaat via het Etosha Park en onderweg valt er genoeg te zien.

Okonjima

Na Etosha staat ook onze volgende bestemming nog in het teken van dieren, namelijk Okonjima, de thuishaven voor de AfriCat Foundation. Deze organisatie vangt een groot aantal katachtigen op, waaronder de cheeta en het luipaard. Het krachtige en charismatische luipaard behoort vanaf mijn eerste ontmoeting tot mijn absolute favoriet en ik kon niet wachten om er weer een paar te spotten!

Okonjima was een van onze laatste nachten in betoverend Namibië en we hadden ons geen betere afsluiting kunnen wensen.

Bent u geïnteresseerd in een reis naar Namibië? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor