Azië

De verrassende eilanden van Bali

Bali/Indonesië
Nusa Penida vanaf boven
07-08-2023
Deel dit blogbericht Delen

Ik hou van het ongerepte Azië en ontdek graag nieuwe dingen. In dat opzicht trok het redelijk commercieel ingestoken Bali mij nooit echt, maar desondanks heb ik er vorig jaar uiteindelijk anderhalve maand een fantastische tijd gehad. ‘Never judge a book by it’s cover’, bleek maar weer eens!

Kuta

Aangekomen op de luchthaven van Denpasar zijn we naar onze eerste locatie Kuta gegaan. Kuta is een drukke badplaats aan de zuidkust van Bali, met voornamelijk Australische toeristen. Mijn vooroordeel over massatoerisme werd hier bevestigd. Ondanks dit minpuntje kunt u hier genieten van een prachtige zonsondergang en zijn er talloze leuke restaurantjes waar u voor weinig geld heerlijk kunt eten. Al met al geen wow-factor, maar een prima plaatsje om uw reis te beginnen en even te acclimatiseren.

Nusa Penida

We vervolgden al snel onze reis naar het eiland Nusa Penida. Na de boottocht van ongeveer een half uur kwamen we aan op het eiland en zijn we met een taxi naar onze accommodatie gegaan. We dachten hier ‘budget’ te overnachten, wat qua geld ook zeker zo was, maar de accommodatie was ronduit prachtig met een heerlijk zwembad erbij. Nooit eerder sliep ik in een accommodatie waar de prijs-kwaliteitverhouding zo in mijn voordeel was.

Vervoersmiddel op Bali

Het beste vervoersmiddel op Bali is de scooter. Vooral op de eilanden is het een stuk rustiger en kunt u prima op een scooter rijden. Houd er wel rekening mee dat de wegen niet altijd even goed begaanbaar (of heel) zijn. De scooters die u hier krijgt zijn vaak een stuk sneller dan de scooters in Nederland, dus vergeet zeker niet om een helm te dragen voor uw eigen veiligheid.

Offerbakjes

Overal op Bali ziet u kleine groene offerbakjes liggen. U vindt ze in de supermarkt, langs de straat of voor een tempel. Deze bakjes zijn gemaakt van palmbladeren en zijn gevuld met bloemen, wierook, fruit, rijst en koekjes. Ze zijn gemaakt voor de goede geesten en goden en om de demonen weg te houden. Ondanks dat Bali een toeristisch eiland is blijven de Balinezen namelijk veel waarde hechten aan hun traditionele ceremonies. Erg leuk om te zien!

De kustlijn van Broken Beach
Scooter in Bali
De kustlijn van Nusa Penida vanaf boven
Boot vaart in het water van Nusa Lembongan

Broken Beach, Peguyangan waterval, Angel's Billabong & Kelingking Beach

Op Nusa Penida zijn veel mooie locaties om te bezoeken. Denk aan Broken Beach, Peguyangan waterval, Angel’s Billabong en Kelingking Beach. Broken Beach is een natuurlijke brug die u een prachtig uitzichtpunt oplevert. Een paar minuten lopen van Broken Beach vindt u Angel’s Billabong. Wanneer het eb is, en de zee is teruggetrokken, ontstaat hier een natuurlijke infinity pool! Peguyangan waterval is eigenlijk niet echt een waterval. Wanneer u na een lange en pittige tocht aankomt, vindt u hier een kleine watertempel. Als u verder loopt vindt u kleine rotsbaden met een prachtig uitzicht over de oceaan. In dit water kunt u heerlijk afkoelen van de tocht naar beneden! Ik vind het uitzicht tijdens de afdaling en de natuurlijke rotsbaden de zware tocht meer dat waard. Vergeet niet om een sarong (wikkelrok) mee te nemen!

Kelingking Beach is één van de meest gefotografeerde locaties van Bali. Bij het zien van de foto’s zegt u dan waarschijnlijk ook: “O ja!” Ondanks dat ik dacht dat het door deze bekendheid supertoeristisch zou zijn, viel het me reuze mee. Wel kan ik u aanraden om voor zonsopkomst te gaan. Het is dan extra rustig en om op het strand te komen moet u een flinke klim (best pittig) naar beneden maken. Dan is het wel zo fijn als u dit niet hoeft te doen in de hitte van de zon die volop schijnt! Zorg er daarnaast voor dat u goede schoenen en kleding die vies mag worden draagt. Eenmaal beneden is het zeer aantrekkelijk om een frisse duik te nemen. Vooral doen, maar let wel op dat de zee hier onstuimig is en dat er Manta Rays zwemmen.

Nusa Lembongan

Na een aantal heerlijke dagen op Nusa Penida hebben we de boot gepakt naar het buureiland Nusa Lembongan: een heel rustig en paradijselijk eiland. Nusa Lembongan is met een gele brug verbonden met Nusa Ceningan. Ook hier geldt weer dat de scooter het ideale vervoermiddel is om van A naar B te komen. Omdat de eilanden relatief klein zijn, kun je ze in vrij korte tijd volledig verkennen. Op Nusa Lembongan kunt u een bezoek brengen aan Dream Beach, Devil’s Tear, Jungut Batu Beach, Secret Beach, Sandy Bay en Blue Lagoon. Buiten deze prachtige locaties is Nusa Lembongan een perfecte locatie om te snorkelen, duiken én Manta Rays te spotten. Vanaf de haven kunt u met een boot mee de zee op om te duiken en snorkelen en zo de kleurrijke onderwaterwereld te bewonderen. Vaak gaat er een gids met u mee die u de weg wijst onder water!

Nusa Ceningan

Aan de overkant van de gele brug vindt u Nusa Ceningan. Dit eiland is nog een fractie kleiner dan Nusa Lembongan. Het herbergt veel leuke barretjes waar u vanuit een infinity pool een prachtig uitzicht over het water heeft. Ook op dit eiland kunt u weer heerlijk rondrijden op uw scooter en genieten van prachtige routes en mooie uitzichtpunten.

Het waren al met al heerlijke weken van ultieme vrijheid die ik voor geen goud had willen missen!

Bent u geïnteresseerd in een reis naar Bali? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor