Midden-Oosten

Marhaba in Dubai!

Verenigde Arabische Emiraten
Skyline van Dubai
03-05-2021
Deel dit blogbericht Delen

Marhaba betekent welkom in het Arabisch, en welkom voelde ik me zeker in dit zeer gastvrije land. Dubai is de ideale stad/strand combinatie in de winter en dit op slechts 6 uur vliegen. Ik was al eens eerder in Dubai geweest tijdens een overstap naar Thailand, maar echt tijd om dit emiraat te ontdekken had ik toen niet. Wel smaakten de indrukken die ik destijds opdeed naar meer! Mijn volgende bezoek aan Dubai liet dan ook niet lang op zich wachten. Dit keer niet als ‘stopover’, maar als volwaardige bestemming. We verbleven hier ruim een week.

Stranden van Dubai & de Burj al Arab

Dubai is echt met geen enkele stad te vergelijken. De traditionele Arabische invloeden zijn duidelijk aanwezig, maar hoge wolkenkrabbers, moderne uitspattingen en de multiculturele samenleving dragen allen een steentje bij aan het diverse karakter van deze unieke stad. Daarnaast is het ook een heel fijne strandbestemming, veel stranden en eilanden zijn weliswaar kunstmatig aangelegd. In Dubai nemen ze geen genoegen met half werk, alles is tot in de perfectie uitgevoerd. Dit geldt ook zeker voor één van de bekendere uithangborden van Dubai: de Burj al Arab. Dit bekende hotel, in de vorm van een zeil, is met een hoogte van 321 een voor Dubai karakteristieke eye-catcher. 

Food with a view

Ik heb dit hotel zelf mogen bezoeken door een high tea te reserveren in de skybar. Dit is een waanzinnige ervaring en één van de enige manieren - naast er natuurlijk te overnachten - om dit hotel te bezoeken. De skybar is gelegen op de hoogste etage van het hotel en dit geeft een prachtig uitzicht over Dubai. Na binnenkomst in het hotel wordt u overweldigd door al de pracht en praal in de lobby, met werkelijk overal bladgoud. Na mijn ontvangst werden we per lift naar de skybar gebracht, waardoor ik helaas geen glimp heb kunnen opvangen van andere gedeeltes in het hotel. De bezoekers houden ze strikt afgezonderd van hun gasten. Eenmaal boven aangekomen viel letterlijk mijn mond open. Op deze duizelingwekkende hoogte is het uitzicht werkelijk waanzinnig! U kunt onder andere het bekende palmeiland in de verte zien. Terwijl ik alles op mijn gemak bekeek en genoot van de hapjes, besefte ik dat de term 'high’ tea wel erg op zijn plaats was. Ook de term ‘Food with a view’ kon ik nog nooit zo letterlijk nemen!  

Atlantis The Palm Hotel

Een ander bijzonder hotel dat ik heb bezocht tijdens mijn verblijf in Dubai is het Atlantis The Palm hotel. Dit prachtige hotel, helemaal in de stijl van de mythische verzonken stad Atlantis, is gelegen op het beroemde palm eiland en heeft een eigen waterpark van 42 hectare en is daarmee de grootste van het Midden-Oosten. Als gast van het hotel is het waterpark gratis te bezoeken. Dit park is een welkome verkoeling tijdens mijn verblijf in het overwegend benauwde Dubai. In mijn bikini ben ik een opvallende verschijning tussen alle ‘boerkini's’.  Dan merkt u toch ineens goed dat een heel andere bestemming is, maar het is verder geen enkel probleem.

Deira, Gold Souk & Abra boot

Naast al de extravagante hotels kunt u ook zeker nog de oude Arabische sfeer proeven in Dubai, bijvoorbeeld in één van de oudste wijken van Dubai: Deira. Om écht in Arabische sferen te vertoeven kunt u hier een typische Spice Souk en Gold Souk bezoeken. Een andere leuke activiteit is om met een traditionele abra boot de rivier over te steken. Voor minder dan 1 euro brengen ze u naar de overkant. 

Burj Khalifa, Dubai, van de buitenkant
Dubai Palm vanuit de lucht
Kruiden en noten op Souk in Dubai
Woestijn rond Dubai
Burj Khalifa met palmbomen vanaf de grond

Burj Khalifa

Een ander letterlijk hoogtepunt tijdens mijn verblijf was de 828 meter hoge Burj Khalifa. Dit gebouw is ook toegankelijk om te bezoeken. Met een gigantisch snelle lift bent u binnen no-time bij het uitkijkplatform! De lift is al een ervaring op zich en vanaf het observatiepunt heeft u een 360 graden beeld over de bruisende stad Dubai. Deze tickets heb ik voor vertrek al gereserveerd, waardoor ik bij binnenkomst niet hoefde te wachten.

Dubai Mall

Met de gigantische Dubai Mall ‘just around the corner’ mocht shoppen uiteraard niet ontbreken tijdens mijn Dubai reis. De grootste mall ter wereld herbergt maar liefst 1200 winkels! Een absoluut walhalla noem ik dit. Werkelijk alle grote merken en bekende winkels zijn hier vertegenwoordigd. Ook kunt u hier heel goed eten, met alle smaken en keukens uit alle windrichtingen om uit te kiezen. In sommige tentjes kijkt u uit over de fonteinen die onderdeel zijn van één van de grootste fonteinenshows (naast onder andere die van de Efteling) ter wereld! Wij hebben deze show bekeken tijdens ons diner bij het Italiaanse restaurant Serafina, een aanrader! 

Strandvakantie in Dubai

Zoals eerder al aangehaald leent Dubai zich ook uitstekend voor een strandvakantie. Als afsluiter van mijn reis ga ik dan ook nog lekker een paar daagjes relaxen. Een goede plek hiervoor is bij de Dubai Marina. Hier vindt u ook The Walk, een gezellige boulevard met allerlei winkeltjes en restaurants. Vanaf hier loopt u gemakkelijk het strand op waar u bedjes en een parasol kunt huren. 

De woestijn rond Dubai

Mijn laatste avond Dubai zou ik niet geruisloos laten verlopen. Met alle futuristische gebouwen zou u bijna vergeten dat Dubai een jaar of veertig geleden nog één grote zandbak was. Ik besloot dan ook de woestijn op te zoeken met een jeepsafari. Rond 16:00 uur werd ik bij mijn hotel opgehaald, waarna we met een 4x4 over de imposante zandduinen diep de woestijn in reden. Ik ben al eens eerder op Jeepsafari geweest in bijvoorbeeld Egypte, maar de woestijn is hier echt weer heel anders. Het zand heeft hier bijvoorbeeld een donkeroranje kleur! Na deze wilde, maar fenomenale rit stopten we bij een traditioneel kamp voor een smakelijk diner. Ook ben ik per quad nog zelf door de duinen gaan crossen. Leuk maar stoffig! Een sjaal is dus geen overbodige luxe!

In een week tijd bezocht ik de hoogste wolkenkrabbers, beleefde ik waterpret in de verzonken stad, lag ik aan het strand, struinde ik door het grootste winkelcentrum ter wereld en scheurde ik per jeep en quad door de woestijn. En dat allemaal in 1 stad! Het is de charme van Dubai in een notendop.

Bent u geïnteresseerd in een reis naar Dubai? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor