Azië

Singapore: meer dan slechts een tussenstop

Singapore
Zwembad met op de achtergrond het Marina Bay Sands hotel
10-05-2021
Deel dit blogbericht Delen

Singapore is een land, eilandstaat en wereldstad tegelijk. Vanuit Europa geldt dit kleinste land van Zuidoost-Azië regelmatig als ‘stopover’ tijdens een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland. Ook ik maakte op deze manier kennis met Singapore, maar had toen al vrij snel door dat dit land veel te veel inhoud had om zomaar een tussenstop genoemd te worden. In plaats van relatief snel weer op het vliegtuig te stappen, doe u er dus goed aan om gewoon lekker een weekje van Singapore te genieten. Ik zal u uitleggen waarom!

Chinatown, Little India & Gardens by the Bay

Of u nou alleen, met uw partner of met de kinderen erbij reist: Singapore is een heerlijke plek voor iedereen. Het is superleuk om door de verschillende wijken te struinen en de culturen op te snuiven die Singapore rijk is, zoals bijvoorbeeld Chinatown, Little India en de Arabische wijk. Ook voor hypermoderne winkelcentra bent u in Singapore aan het juiste adres. Voor heel Singapore gaat op dat het er erg veilig en opvallend schoon is. Zowel overdag als ‘by night’ is Singapore een lust voor het oog. Zeker de Gardens by the Bay zijn 's avonds prachtig en door de mooie verlichting is dit een absolute must see. Dit tuinpark herbergt veel groen en reusachtige, metalen bomen, die u via een soort hangende loopbruggen kunt bereiken. Toegang tot het park is gratis. Alleen om de 2 glazen koepels (biomen) te bezoeken, betaalt u een entreeprijs. In de ene koepel bevindt zich een Cloud Forest met een waterval en in de andere koepel bevindt zich de Flower Dome.  

Singapore in de nacht
Waterval in Jewel Changi Airport, Singapore
Infinity Pool met uitzicht over Singapore in het Marina Bay Sands
Marina Bay Sands en omgeving vanuit de lucht
Gardens by the Bay in Singapore

Hawker Centre, Orchard Road, tempels & Haw Par Villa

Zoals beloofd is er nog veel meer. Lunch en diner zijn bijvoorbeeld een dagelijks terugkerend feestje. Schuif aan in een Hawker Centre en laat u verrassen! U vindt hier tal van verschillende eetkraampjes waar u uiteenlopende Aziatische specialiteiten kunt bestellen. Alles wordt vers voor u bereid en smaakt simpelweg hemels. Wandel vervolgens tussen de immens hoge wolkenkrabbers, ga shoppen op Orchard Road, bekijk de vele tempels van Little India, maak een rondje in het reuzenrad of ga naar het iets verder buiten het centrum gelegen themapark Haw Par Villa, een niet alledaags beeldenpark. 

Observation Deck van Marina Bay Sands Hotel

Voor fabelachtige uitzichten begeeft u zich richting het Observation Deck van het beroemde Marina Bay Sands Hotel. Dit hotel bestaat uit 3 hoge torens die aan de bovenkant met elkaar verbonden zijn door een reusachtige Infinity Pool. Wilt u 's avonds op avontuur? Maak dan een night safari door het Jurong Bird Park. Per trammetje wordt u door deze jungle achtige dierentuin rondgereden en ziet u naast veel vogels ook een aantal andere bijzondere dieren langskomen. Uiteraard leuk voor kinderen, maar stiekem vond ik het zelf ook fantastisch! 

Heeft u nog tijd over? Geen probleem. Bezoek diverse musea, maak een boottochtje door de haven of neem plaats op een trendy terrasje waar de locals vrijwel iedere dag in stijl afsluiten met een drankje en een hoop gezelligheid. 

Naast een ‘poort’ tot Nieuw-Zeeland en Australië is Singapore dus een bestemming die ook zélf genoeg te bieden heeft. Singapore ligt bovendien pal onder Maleisië, dus daar zou u ook een combinatiereis van kunnen maken.

Bent u geïnteresseerd in een reis naar Singapore? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor