Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie
  Argentinië kent waarschijnlijk de meeste Europese invloeden van Latijns-Amerika. Na de onafhankelijkheid in 1816 arriveerden er grote aantallen immigranten uit o.a. Italië en Spanje. Na een turbulente 20e eeuw wordt de democratie in 1983 opnieuw gevestigd. Uit die politieke 20e eeuw is het graf van Eva Perón, in de statige wijk Recoleta, nog steeds een trekpleister voor bezoekers. Een andere Argentijn rond wie een haast mythische status is gegroeid, is voetballer Diego Maradona. De kleurrijke wijk La Boca is de thuishaven van de Boca Juniors, de club waar Maradona internationale faam verwierf. Een ander beroemd Argentijns fenomeen is de tango, die door de aderen van Buenos Aires lijkt te stromen. Met name in de wijk San Telmo. Het is een typische kunstenaarswijk met antiekwinkels, ateliers en enkele van de oudste en bekendste tangokroegen van de stad, zoals La Casa Rosada. Argentinië is daarnaast het land van de uitgestrekte natuur. Iconen zijn de 2700 meter brede Iguazú watervallen, Nationaal Park Los Glaciares (met de Perito Morenogletsjer) en het Valdés schiereiland, met een rijk maritiem leven, zoals de zuidkaper, orka’s en zeeolifanten. Alle drie deze natuurgebieden staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. 


  Geografie
  Argentinië grenst in het oosten aan de Atlantische Oceaan, in het westen aan Chili, in het noorden aan o.a. Bolivia. Argentinië is ruim 80 keer zo groot als Nederland. De noordelijke vlakten van de Pampas gaan over in het heuvelachtig plateau van Patagonië in het zuiden, met aan de westelijke grens het ruige Andesgebergte. 

  Klimaat
  Door de uitgestrektheid van het land, zowel in de breedte als hoogte, kent het klimaat in Argentinië enorme contrasten. Het heeft een subtropisch klimaat in het uiterste noorden, tot subpolair in het zuiden. In het noorden kan de temperatuur stijgen tot boven de 40°C. Het zuiden kenmerkt zich door koude winters. Het Andesgebergte kent winters met veel sneeuwval en extreem lage temperaturen tot -39°C. Een warme, droge föhnwind (zonda) blaast over de vlakten ten westen van centraal Argentinië. Het regenseizoen valt tijdens de hete, benauwde maanden van oktober tot maart. Het droge seizoen heeft een mild klimaat en valt van april t/m september. 

  Klimaattabel Buenos Aires

  Buenos Aires jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 25 22 22 19 15 12 12 14 15 18 21 23
  Zonuren per dag 9 9 7 7 5 4 5 6 6 7 8 8
  Gemiddelde neerslag (mm) 100 90 90 100 80 30 50 50 50 80 80 90

   

  Klimaattabel Ushuaia

  Ushuaia jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 10 10 8 6 3 1 2 2 4 6 8 9
  Zonuren per dag 5 5 4 3 3 2 3 4 5 5 5 6
  Gemiddelde neerslag (mm) 40 30 30 40 30 40 30 30 20 30 20 30

   

  Beste reistijd
  De lente –en zomermaanden (oktober t/m maart) vormen de beste periode om Argentinië te bezoeken, met temperaturen van 23°C.

  Tijdsverschil
  In Argentinië is het in de Nederlandse zomer 5 uur vroeger, in onze winter 4 uur.

  Taal
  De officiële taal van Argentinië is het Spaans, net als in bijna heel Latijns-Amerika. Er wordt relatief weinig Engels gesproken, maar in de toeristische gebieden, hotels en restaurants begrijpt of spreekt men wel Engels.

  Valuta
  De munteenheid van Argentinië is de Argentijnse peso (ARS).

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Argentinië reizen
16-daagse rondreis door Argentinië & Patagonië
Het zuiden van Argentinië en Chili, beter bekend als Patagonië, zijn nog vrij onbekend. Ontdek het unieke natuurlandschap tijdens deze rondreis. Wandel langs kolossale bergen, uitgestrekte gletsjers, azuurblauwe meren en smaragdgroene bossen. Bewonder onder meer de Perito Morenogletsjer, het Torres del Paine National Park en het Tierra del Fuego Nationaal Park en laat je verbazen over dit prachtige natuurschoon. Reis naar het ‘eind van de wereld’ en weer terug! Proef bovendien de Argentijnse sfeer en sluit je reis af in het bruisende Buenos Aires.
Vanaf:€ op aanvraag
14-daagse rondreis Argentinië en Chili in internationaal gezelschap
Je begint deze bijzondere rondreis in Buenos Aires en zult de hoofdstad van Argentinië ontdekken tijdens een stadstour. Na een wervelende start vlieg je een stuk zuidelijker naar Ushuaia, een plaats die bekend staat als het ‘einde van de wereld’ en bewonder je de gigantische ijsmassa's bij El Calafate. Steek de grens over naar Chili bij Torres del Paine en ga naar Puerto Natales, Punta Arenas en de hoofdstad Santiago. Kortom, beleef een rondreis waarin alle hoogtepunten van Argentinië en Chili gecombineerd zijn.
Vanaf:€ op aanvraag
17-daagse rondreis in internationaal gezelschap
Er is geen betere manier om Zuid-Amerika te ontdekken dan via deze prachtige reis die 3 landen aandoet: Peru, Argentinië en Brazilië. Je begint de reis in de hoofdstad van Peru, Lima. Naast dat je de hoofdstad Lima bezoekt, ga je ook de steden Cuzco en Yucay verkennen. Uiteraard mag Macchu Picchu niet ontbreken. Via het beroemde Titicacameer reis je naar een ander natuurwonder: de watervallen van Iguaçu. Je bezoekt er zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen. Na dit hoogtepunt ga je naar Buenos Aires, de stad van de tango. Je sluit de reis af in Brazilië, in Rio de Janeiro; ontdek de samba en slentert langs de bruisende Copacabana. Bewonder het uitzicht vanaf het oogpunt van Christus de Verlosser op de Corcovado berg en dompel je onder in deze bijzondere stad!
Vanaf:€ op aanvraag
;
Travel World