Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Strand Bonaire
 • Introductie
  Bonaire is een klein vakantieparadijs boven én onder water. Bonaire staat bekend als duikersparadijs maar heeft ook niet-duikers een heerlijke vakantie te bieden. Rust, natuur en een aantal prachtige stranden kenmerken Bonaire. Bonaire heeft als een van de weinige plaatsen ter wereld nog een flamingo broedplaats en in het Nationaal Park Washington Slagbaai kan een grote variëteit tropische vogels bewonderd worden. Zo maak je van je vakantie op Bonaire meer dan alleen een zon-zee-strand vakantie. Geniet van een heerlijk rustige vakantie op kleurrijk Bonaire! 

  Geografie
  Bonaire is het meest oostelijke eiland van de Benedenwindse Eilanden. Het eiland is 40 kilometer lang en maximaal 8 kilometer breed. In het noorden is Bonaire heuvelachtig maar hoe zuidelijker hoe vlakker en droger het landschap wordt. Er zijn zelfs zoutpannen. Niet alle stranden zijn door sterkte stroming of hoge golven geschikt om een duik in zee te nemen, maar aan de westkust moet dit zeker wel lukken.

  Klimaat
  Bonaire is een warm, droog en zonnig eiland met weinig temperatuurverschillen. Hierdoor is Bonaire het hele jaar door een uitstekende zonvakantiebestemming. Net als op Aruba en Curaçao valt in de periode van oktober tot en met januari de meeste neerslag. Dit is dan meestal in de vorm van een korte, pittige bui. Bonaire ligt buiten de orkaangordel maar kan af en toe wel te maken krijgen met uitlopers van orkanen of tropische stormen in het Caribisch gebied.

  Klimaattabel Bonaire

  Bonairejanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
  Gemiddelde dagtemperatuur 28 28 28 29 29 29 29 28 29 30 29 28
  Zonuren per dag 9 9 9 9 9 9 10 10 9 9 8 9
  Gemiddelde neerslag (mm) 18 14 13 11 13 14 14 14 12 15 19 22

    

  Beste reistijd
  Het hele jaar door is Bonaire een heerlijke plek om vakantie te vieren. In het najaar is er wat meer kans op een bui, maar het is nooit lang achter elkaar slecht weer. De meest gunstige tijd qua weer, prijzen en drukte zijn april, mei en juni. Daarmee vermijd je de drukste vakantieperiodes, maar ook in andere maanden is een verblijf op Bonaire van harte aan te bevelen. 

  Tijdsverschil
  Het is op Bonaire 5 uur vroeger in onze wintertijd en 6 uur vroeger in onze zomertijd.

  Taal
  Het Papiaments en Nederlands zijn de officiële talen op Bonaire.

  Valuta
  De Amerikaanse dollar is sinds een aantal jaar het wettige betaalmiddel op Bonaire. 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Bonaire reizen
9-daagse vakantie Bonaire
Sorobon Beach Resort ligt direct aan het strand te Lac Bay, een unieke natuurlijke baai aan de zuidoost zijde van Bonaire. Deze ondiepe baai wordt van de zee beschermd door een koraalrif en is ideaal om te zwemmen, snorkelen en wereldberoemd om het windsurfen.
Vanaf:€ 1.695
9-daagse vakantie Bonaire
Caribbean Club Bonaire is een kleinschalige accommodatie ten noorden van Kralendijk aan de voet van de heuvels van Bonaire op slechts enkele minuten van de beste duikplekken van Bonaire. Een uitgebreid natuurgebied ligt direct achter het resort, terwijl het Goto meer en het Washington Slagbaai park via de toeristische route die bij het resort begint gemakkelijk te bereiken zijn.
Vanaf:€ 1.245
9-daagse strandvakantie Bonaire
Buddy Dive Resort ligt direct aan zee op 5 minuten rijden van Kralendijk. Er zijn 2 stranden, waarvan 1 direct toegang heeft tot zee en de andere via een trap.
Vanaf:€ 1.475
;
Travel World