Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Olifanten tijdens een safari in Botswana
 • Introductie
  Botswana is een bestemming met uitzonderlijke aantrekkingskracht. Het is er zo puur, zo rijk aan wildlife en natuur, dat laat zich met bijna geen andere bestemming meten. Hier geen drommen toeristen die op zoek zijn naar de Big Five. Botswana is namelijk ook zoveel meer dan het thuisland van wilde dieren. Denk maar aan de Okavango Delta, die elk jaar na het regenseizoen vol loopt met water uit de rivieren in de delta. Maar aan de andere kant zijn er ook de droge zoutpannen van de Makgadikgadi vlakte, waar imposante baobabs hun best doen zo hoog mogelijk richting de hemel te groeien. De heldere sterrennachten in de Kalahari woestijn doen je bijna vergeten ’s nachts je ogen te sluiten. In Chobe National Park leven de grootste kuddes olifanten ter wereld. De grote charme van Botswana is het avontuurlijke karakter. Hier zal je af en toe een rivier over moeten steken om je weg te kunnen vervolgen!

  Geografie
  Botswana ligt in Zuidelijk Afrika, met Zuid-Afrika, Namibië, Angola en Zimbabwe als buurlanden. Botswana is ongeveer 16 keer zo groot als Nederland. Een groot deel van het land bestaat uit woestijn. In het noorden ligt de vruchtbare Okavango Delta, het Moremi Game Reserve en het Chobe National Park. 

  Klimaat
  Botswana heeft twee seizoenen: een droog seizoen (mei tot september) en een regenseizoen (oktober tot maart). De zomers en winters zijn tegenovergesteld aan de onze. Tijdens de zomer lopen de temperaturen behoorlijk op. Het kan overdag rustig 35 graden Celcius worden. De temperaturen in de winter liggen overdag rond de 20-25 graden Celcius terwijl het ’s nachts wel tot het nulpunt kan afkoelen.

  Klimaattabel Botswana

  Botswana jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 32 32 30 28 23 22 22 26 31 32 32 32
  Zonuren per dag 8 7 8 9 10 10 10 11 11 9 9 8
  Gemiddelde neerslag (mm) 109 97 89 28 12 4 3 4 14 43 67 89

    

  Beste reistijd
  De beste reistijd is van mei tot september, dan vermijd je de hitte en regen. Dit is ook de periode dat het water in de Okavango Delta het meest omvangrijk is. Maar er valt voor elke periode wel iets te zeggen. Van mei tot september is ook de drukte periode. Tegen het einde van het regenseizoen is de natuur op haar mooist en groenst. Ook geniet je dan van spectaculaire wolkenluchten en zonsondergangen. De wegen zijn wel soms minder goed begaanbaar.

  Tijdsverschil
  In Botswana is het tijdens onze wintertijd 1 uur later. Er is geen tijdsverschil in onze zomertijd.

  Taal
  Engels is de officiële taal in Botswana. De lokale bevolking spreekt met elkaar vaak ook Tswana

  Valuta
  De valuta van Botswana is de pula (BWP). Amerikaanse Dollars worden ook geaccepteerd.

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Botswana reizen
12-daagse autoreis Botswana
Op je eigen tempo door de uitgestrekte Afrikaanse landschappen rijden, dat is pas echt avontuurlijk. Stap in je huurauto en ontdek de vele hoogtepunten van Botswana, van de indrukwekkende Victoria Falls, tot het waanzinnige Chobe National Park. De reis begint in Maun, een stad in het noorden van Botswana, vanwaar je richting de Khwai regio rijdt. Hier maak je kennis met de veelzijdige flora en fauna in het Moremi Game Reserve, een van de meest ongerepte parken van het land. Ook de oneindig lijkende Makgadikgadi Salt Pans komen aan bod tijdens deze rondreis en de kers op de taart is een bezoek aan het Chobe National Park. Dit enorme gebied staat vooral bekend om de grote populatie olifanten, hoeveel spot jij er?
Vanaf:€ 4.225
;
Travel World