Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Olifanten tijdens een safari in Botswana
 • Introductie
  Botswana is een bestemming met uitzonderlijke aantrekkingskracht. Het is er zo puur, zo rijk aan wildlife en natuur, dat laat zich met bijna geen andere bestemming meten. Hier geen drommen toeristen die op zoek zijn naar de Big Five. Botswana is namelijk ook zoveel meer dan het thuisland van wilde dieren. Denk maar aan de Okavango Delta, die elk jaar na het regenseizoen vol loopt met water uit de rivieren in de delta. Maar aan de andere kant zijn er ook de droge zoutpannen van de Makgadikgadi vlakte, waar imposante baobabs hun best doen zo hoog mogelijk richting de hemel te groeien. De heldere sterrennachten in de Kalahari woestijn doen je bijna vergeten ’s nachts je ogen te sluiten. In Chobe National Park leven de grootste kuddes olifanten ter wereld. De grote charme van Botswana is het avontuurlijke karakter. Hier zal je af en toe een rivier over moeten steken om je weg te kunnen vervolgen!

  Geografie
  Botswana ligt in Zuidelijk Afrika, met Zuid-Afrika, Namibië, Angola en Zimbabwe als buurlanden. Botswana is ongeveer 16 keer zo groot als Nederland. Een groot deel van het land bestaat uit woestijn. In het noorden ligt de vruchtbare Okavango Delta, het Moremi Game Reserve en het Chobe National Park. 

  Klimaat
  Botswana heeft twee seizoenen: een droog seizoen (mei tot september) en een regenseizoen (oktober tot maart). De zomers en winters zijn tegenovergesteld aan de onze. Tijdens de zomer lopen de temperaturen behoorlijk op. Het kan overdag rustig 35 graden Celcius worden. De temperaturen in de winter liggen overdag rond de 20-25 graden Celcius terwijl het ’s nachts wel tot het nulpunt kan afkoelen.

  Klimaattabel Botswana

  Botswana jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 32 32 30 28 23 22 22 26 31 32 32 32
  Zonuren per dag 8 7 8 9 10 10 10 11 11 9 9 8
  Gemiddelde neerslag (mm) 109 97 89 28 12 4 3 4 14 43 67 89

    

  Beste reistijd
  De beste reistijd is van mei tot september, dan vermijd je de hitte en regen. Dit is ook de periode dat het water in de Okavango Delta het meest omvangrijk is. Maar er valt voor elke periode wel iets te zeggen. Van mei tot september is ook de drukte periode. Tegen het einde van het regenseizoen is de natuur op haar mooist en groenst. Ook geniet je dan van spectaculaire wolkenluchten en zonsondergangen. De wegen zijn wel soms minder goed begaanbaar.

  Tijdsverschil
  In Botswana is het tijdens onze wintertijd 1 uur later. Er is geen tijdsverschil in onze zomertijd.

  Taal
  Engels is de officiële taal in Botswana. De lokale bevolking spreekt met elkaar vaak ook Tswana

  Valuta
  De valuta van Botswana is de pula (BWP). Amerikaanse Dollars worden ook geaccepteerd.

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Botswana reizen
11-daagse reis in internationaal gezelschap
Bij het beste van Botswana denk je al snel aan de Victoria Falls. Een bezoek aan dit grootse natuurwonder mag tijdens deze rondreis dan ook niet ontbreken. Maak tegen zonsondergang een boottocht over de Zambezi rivier, zie hoe Afrika ontwaakt tijdens een vroege safari in Chobe National Park, trek met een 4WD de Okavango Delta in en luister naar de symfonie van safarigeluiden terwijl je in de wildernis kampeert. Natuur- en vogelliefhebbers worden op hun wenken bediend, want tijdens deze rondreis door Botswana zullen vele dieren je pad kruisen.
Vanaf:€ 5.425
12-daagse autoreis Botswana
Zelf rijden door het uitgestrekte Afrikaanse landschap, dat is pas echt avontuur. Tijdens deze rondreis rijd je enkele dagen zelf in een huurauto door Botswana. Ook bezoek je de Victoria Falls, Chobe National Park en overnachten je op de zoutvlakte van Makgadikgadi. Een ander hoogtepunt is ongetwijfeld het verblijf in de Khwai regio.
Vanaf:€ 4.225
13-daagse rondreis Botswana
Deze reis brengt je langs de belangrijkste natuurparken van Botswana. De reis begint in Zimbabwe bij het natuurgeweld van de Victoria Falls. Vervolgens reis je, afwisselend per auto of vliegtuigje naar Chobe National Park, Moremi Game Reserve en de Okavango Delta. Tijdens diverse safari’s, per jeep, boot of te voet, kun je genieten van het vele wild en de wisselende landschappen. De reis wordt afgesloten met een verblijf in een safaritent, midden in de natuur.
Vanaf:€ 3.795
;
Travel World