Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World
 • Introductie
  Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en behoort tot de vijf grootste landen ter wereld. De hoofdstad van Brazilië is Brasilia, hoewel Rio de Janeiro de toeristische hoofdstad vormt. Je kent de stad waarschijnlijk al van het bruisende carnaval, het reusachtige Christusbeeld en de vele hagelwitte zandstranden, maar ook het beroemde Maracanã voetbalstadion en vele Sambascholen bevinden zich in Rio.

  Toen het land in de 19e eeuw onafhankelijk werd van Portugal bestond de Braziliaanse bevolking uit een mengelmoes van Afrikanen, Europeanen en indianen. Het vrolijke Braziliaanse volk vormt tegenwoordig een culturele smeltkroes van inheemse tradities met invloeden van zowel de Portugese als de Afrikaanse cultuur. Daarnaast maken steeds meer Aziaten deel uit van de huidige Braziliaanse samenleving. Ondanks het grote oppervlak, wonen de meeste Brazilianen in de dichtbevolkte steden aan de oostkust, zoals São Paulo, Rio de Janeiro en Salvador.

  Doordat Brazilië zo groot is, beschikt het land over een enorm gevarieerd landschap, bestaande uit tropisch regenwoud, savannes, steppen en moerasgebieden. In het noorden vind je het Amazoneregenwoud met duizenden soorten planten, vogels en zoogdieren terwijl je in het zuiden de Iguaçu watervallen vindt die tot de grootste natuurlijke wereldwonderen behoren. En dan is er nog de kust van ruim zesduizend kilometer!

  Geografie
  Brazilië is een land in Zuid-Amerika en grenst door de grote omvang aan bijna alle landen van Zuid-Amerika. Het grenst aan Argentinië, Bolivia, Colombia, Frans-Guyana, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. Brazilië is ongeveer 240 keer zo groot als Nederland. Het land kent een afwisselend landschap bestaande uit tropisch regenwoud, savannes, steppen en moerasgebieden.

  Klimaat
  Door de enorme variatie in het landschap kent Brazilië ook verschillende klimaten. Doordat het grootste gedeelte van het land onder de evenaar ligt zijn de seizoenen tegenovergesteld aan onze seizoenen. Het hele Amazonegebied heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28˚C, terwijl het zuiden van Brazilië een warm zeeklimaat heeft met warme zomers en milde winters.

  De winter in Brazilië duurt van juni tot augustus en wordt gekenmerkt door gemiddelde temperaturen van tussen de 17˚C en 19˚C in de zuidelijke staten. In de rest van Brazilië zakt de temperatuur in de winter niet zo ver en blijft het tussen de 25˚C en 30˚C. De zomer duurt van december tot en met februari en gedurende deze periode kan het erg warm worden in een groot deel van het land. In het noordoosten kan de temperatuur in de zomer zelfs oplopen tot ruim 35˚C. Met de zomer wordt ook het regenseizoen ingeluid.

  Klimaattabel Colombia

  Manaus jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 28 28 28 28 28 28 28 28 29 29 29 28
  Zonuren per dag 4 3 3 4 5 6 7 7 5 6 5 4
  Gemiddelde neerslag (mm) 267 261 295 282 210 109 76 56 77 125 165 222

   

  Rio de Janeiro jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 26 27 26 25 23 22 21 22 22 23 24 25
  Zonuren per dag 6 7 6 6 6 6 6 6 5 5 5 5
  Gemiddelde neerslag (mm) 114 105 103 137 86 80 56 51 87 88 96 169

  Beste reistijd
  De beste periode om Brazilië te bezoeken is tijdens de zomermaanden tussen december en maart. In het Amazonegebied kan het in de zomer echter erg benauwd worden door het regenseizoen, waardoor je dit gebied juist beter in de wintermaanden kunt bezoeken.

  Tijdsverschil
  Brazilië kent verschillende tijdszones:

  Regio 1 (Acre): Hier is het in de Nederlandse zomer 7 uur vroeger, in onze winter 6 uur.

  Regio 2 (Roraima, Amazonas en Rondônia): Hier is het in de Nederlandse zomer 6 uur vroeger, in onze winter 5 uur.

  Regio 3 (Mato Grosso en Mato Grosso do Sul): Hier is het in de Nederlandse zomer 6 uur vroeger, in onze winter 4 uur.

  Regio 4 (Amapá, Pará, Maranhão, Bahia, Ceará, Piauí, Alagoas, Paraíba, Pernambuco, Rio Grande do Norte, Tocantins en Sergipe): Hier is het in de Nederlandse zomer 5 uur vroeger, in onze winter 4 uur.

  Regio 5 (Goiás, Federaal District, Minas Gerais, Espírito Santo, Rio de Janeiro, São Paulo, Paraná, Santa Catarina en Rio Grande do Sul): Hier is het in de Nederlandse zomer 5 uur vroeger, in onze winter 3 uur.

  Regio 6 (Fernando de Noronha): Hier is het in de Nederlandse zomer 4 uur vroeger, in onze winter 3 uur.

  Taal
  De officiële taal van Brazilië is het Braziliaans Portugees, dit in tegenstelling tot de andere Latijns-Amerikaanse landen waar voornamelijk Spaans gesproken wordt. Er wordt relatief weinig Engels gesproken. In de toeristische gebieden, hotels en restaurants begrijpt of spreekt men wat Engels maar daarbuiten zullen mensen je niet begrijpen.

  Valuta
  De munteenheid van Brazilië is de Braziliaanse real (BRL). 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Brazilië reizen
17-daagse rondreis in internationaal gezelschap
Er is geen betere manier om Zuid-Amerika te ontdekken dan via deze prachtige reis die 3 landen aandoet: Peru, Argentinië en Brazilië. Je begint de reis in de hoofdstad van Peru, Lima. Naast dat je de hoofdstad Lima bezoekt, ga je ook de steden Cuzco en Yucay verkennen. Uiteraard mag Macchu Picchu niet ontbreken. Via het beroemde Titicacameer reis je naar een ander natuurwonder: de watervallen van Iguaçu. Je bezoekt er zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen. Na dit hoogtepunt ga je naar Buenos Aires, de stad van de tango. Je sluit de reis af in Brazilië, in Rio de Janeiro; ontdek de samba en slentert langs de bruisende Copacabana. Bewonder het uitzicht vanaf het oogpunt van Christus de Verlosser op de Corcovado berg en dompel je onder in deze bijzondere stad!
Vanaf:€ op aanvraag
9-daagse rondreis Brazilië in internationaal gezelschap
Je begint deze reis in de metropool Rio de Janeiro, bekend om z'n stranden, carnaval en het Christusbeeld. Als optionele excursie kun je een dag naar Petropolis en een Braziliaanse samba-avond bijwonen. Vanuit Rio de Janeiro vlieg je vervolgens naar Foz do Iguaçu, de beroemde watervallen. Je bezoekt er zowel de Braziliaanse- als de Argentijnse kant. De laatste dagen van de rondreis breng je door in Salvador de Bahia, een stad met koloniaal verleden.
Vanaf:€ op aanvraag
11-daagse rondreis door Brazilië
Je kent Brazilië waarschijnlijk al van het bruisende carnaval, de samba en Copacabana strand, maar ben je al bekend met de Costa Verde en het ongerepte Ilha Grande? Tijdens deze rondreis verken je naast Rio de Janeiro het omliggende natuurlandschap. Zie de reusachtige Christus de Verlosser van dichtbij, bezoek het Maracanã stadion en beleef de samba. Ontdek het prachtige Paraty en ga snorkelen bij de verlaten stranden van Ilha Grande.
Vanaf:€ op aanvraag
;
Travel World