Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
China
 • Introductie
  China is het land van oude beschavingen, metropolen en beeldschone landschappen. Van groene rijstvelden, prachtig karstgebergte met kronkelende rivieren tot de imposante bergen in het Tibetaans Hoogland.  De Chinese Muur, de mysterieuze Verboden Stad, de panda’s van Chengdu en het beroemde Terracottaleger: een rondreis door China vult zich als vanzelf met bijzondere hoogtepunten

  Geografie
  China is een ontzettend groot land en kent diverse landschappen, van besneeuwde hooggebergtes tot woestijnvlaktes. Zo beslaat het Tibetaans Hoogland in het zuidwesten bijna een kwart van het land. Het noordwesten bestaat juist uit woestijnvlaktes en het noorden van China wordt in beslag genomen door Mongoolse vlaktes. Meer dan de helft van alle Chinezen woont in een van de vele miljoenensteden in de oostelijke helft van China

  Klimaat
  China kent diverse klimaten, variërend van toendra- en woestijnklimaten in het westen tot een gematigd klimaat in het oosten. Over het algemeen zijn de winters in China koud en nat en warm in de zomer. Dit komt door droge koude lucht uit Siberië die in de winter tot ver in het zuiden van China waait. In de zomer waait juist een warme, natte wind van de Grote Oceaan het land in.

  Klimaattabel China

  Beijing, China jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 2 5 11 20 26 30 30 29 25 19 10 3
  Zonuren per dag 6 7 7 8 9 9 7 7 8 7 6 6
  Gemiddelde neerslag (mm) 5 5 10 25 35 80 185 160 45 25 10 5

   

  Beste reistijd
  De beste reistijd voor China is het voorjaar en vroege najaar. April, mei, september en oktober zijn over het algemeen de beste maanden voor een rondreis door China. Je ontloopt de ergste warmte, de meeste nattigheid en de kou. Wil je richting Tibet, dan zijn de maanden mei, juni en september het meest ideaal..

  Tijdsverschil
  Het is in China 7 uur later in onze wintertijd en 6 uur later in onze zomertijd.

  Taal
  In China worden meerdere talen en dialecten gesproken. Mandarijn-Chinees is de basis van de nationale taal en wordt het meest gesproken. Andere talen en dialecten zijn onder meer het Kantonees en Tibetaans

  Valuta
  De Chinese munteenheid is de Yuan (RMB). 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van E-visums kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 China reizen
14-daagse rondreis China, o.a. Beijing, Xi'an, Chengdu en Yangshuo
Ontdek de diversiteit van het land tijdens deze rondreis door China. Je begint jouw rondreis langs de hoogtepunten van China in Beijing waar het oude keizerrijk tot leven komt. Wandel over de indrukwekkende Chinese muur en uiteraard ontbreekt een bezoek aan het wereldberoemde Terracottaleger in Xi'an niet in deze reis. Reis naar Chengdu waar je oog in oog komt te staan met de reuzenpanda. Laat je het sprookjesachtige landschap van Yangshuo met verschillende soorten rotsen, watervallen en dorpjes aan je voorbijgaan tijdens de boottocht over de Li-rivier. De adembenemende omgeving van Yangshuo zul je niet snel vergeten.
Vanaf:€ op aanvraag
11-daagse rondreis China incl. Beijing, Xi'an en Shanghai
Het grootse China kende een van de oudste beschavingen van de wereld. Meer dan 5000 jaar geleden werd er in de vallei van de Gele Rivier reeds grond gecultiveerd. Machtige dynastieën wisselden elkaar door de eeuwen heen af. Ontdek de meest bijzondere historische overblijfselen tijdens deze rondreis door China. De Verboden Stad, de Chinese Muur en het beroemde Terracottaleger van Xi’an zullen een onuitwisbare indruk op je maken. Bovendien ontdek je de Hutongwijken in Beijing en de imposante skyline van Shanghai. Wil je deze bijzondere China reis uitbreiden? Verleng je reis met een rondreis door de provincie Yunnan.
Vanaf:€ op aanvraag
;
Travel World