Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie
  Colombia ligt midden op de evenaar. Door de positie en de vele hoogteverschillen beschikt het land over een zeer gevarieerd landschap, iets wat maar op enkele plaatsen in de wereld voorkomt. Aan de Caribische kust krijg je een heerlijk kleurtje terwijl de bergtoppen van de Andes bedekt zijn met sneeuw. In de uitlopers passeer je smaragdgroene heuveltoppen bezaaid met koffie en op de vlaktes vind je zowel woestijnzanden als het Amazoneregenwoud.

  Het land kent daarnaast een rijke geschiedenis met verschillende inheemse volken. In de 16e eeuw werd het gebied veroverd door de Spanjaarden. Hoewel Colombia in de 19e eeuw onafhankelijk werd, ontstond het huidige Colombia pas in 1903. Al deze gebeurtenissen hebben tot een bijzonder Werelderfgoed geleid met vele archeologische vondsten en karakteristieke koloniale steden. Naast de rijke geschiedenis zijn de Colombiaanse festivals erg populair onder toeristen. De gezellige salsamuziek en de vriendelijke bevolking oefenen een grote aantrekkingskracht uit op de vele bezoekers.

  Geografie
  Colombia is een land in Zuid-Amerika en grenst in het noorden  aan de Caribische Zee, in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië, in het zuiden aan Peru en Ecuador en in het westen aan Panama en de Stille Oceaan. Colombia is ongeveer 28 keer zo groot als Nederland. Het land kent een afwisselend landschap bestaande uit het Andesgebergte en de uitlopers daarvan, de Caribische kust, woestijnzanden en de Amazone.

  Klimaat
  Door het afwisselende landschap verschilt het klimaat in Colombia per streek. Colombia ligt op de evenaar waardoor er nauwelijks temperatuurverschillen zijn en er daardoor twee seizoenen bestaan: het droge seizoen (december t/m maart) en het regenseizoen.

  Het grootste gedeelte van het land ligt lager dan 1.000 meter en heeft daardoor te maken met een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 24˚C. Ongeveer 9% van het land ligt tussen de 1.000 en 2.000 meter met een gemiddelde temperatuur van 17-24˚C. Ongeveer 6%, met onder andere hoofdstad Bogotá, ligt hoger dan 2.000 meter met een gemiddelde temperatuur van 12-17˚C.

  Klimaattabel Colombia

  Bogotá jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 14 13 15 15 15 14 14 14 14 14 14 12
  Zonuren per dag 6 5 4 4 4 4 5 5 4 4 5 6
  Gemiddelde neerslag (mm) 30 40 50 90 80 40 40 40 70 110 70 50

   

  Cartagena jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 27 27 27 28 29 29 29 28 29 27 28 27
  Zonuren per dag 8 8 8 7 6 6 7 6 6 5 6 7
  Gemiddelde neerslag (mm) 10 10 10 10 50 70 60 80 80 150 60 30

  Beste reistijd
  December t/m maart, juli en augustus vormen de beste periode om Colombia te bezoeken.

  Tijdsverschil
  In Colombia is het in de Nederlandse zomer 7 uur vroeger, in onze winter 6 uur.

  Taal
  De officiële taal van Colombia is het Spaans, net als in bijna heel Latijns-Amerika. Er wordt relatief weinig Engels gesproken dus het is handig als je zelf een paar woorden Spaans kent.

  Valuta
  De munteenheid van Colombia is de Colombiaanse peso (COP).  

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Colombia reizen
16-daagse bijzondere rondreis met privéchauffeur
Ontdek het unieke deel van Colombia en bezoek de minder toeristische plekken om optimaal te kunnen genieten van je rondreis met privéchauffeur. Begin de reis in Bogotá waar je op de fiets stapt en de stad gaat ontdekken! Lunch bij een lokale familieboerderij en bezoek het koloniale stadje Villa de Leyva. Via de prachtige natuur van Santander reis je naar Barichara en Bucaramanga waar je geniet van een adembenemend uitzicht over de Chicamocha Canyon. Breng een volledige dag door in het bijzondere natuurpark Tayrona en sluit je reis af in de prachtige stad Cartagena. Bezoek een lokale markt en leer de fijne kneepjes van de Colombiaanse kookkunsten tijdens een kookcursus. Een onvergetelijke en onmisbare reis door het prachtige en veelzijdige Colombia wacht op jou!
Vanaf:€ op aanvraag
16-daagse rondreis Colombia
Ontdek de veelzijdigheid van het schitterende Colombia tijdens deze rondreis! Wandel samen met een gids door historisch Bogota, verken de indrukwekkende Tatacoa woestijn nabij Villavieja en bezoek het Archeological Park in San Agustin. Struin over de lokale markt in Popayan en maak kennis met de échte Colombiaanse koffie in de beroemde Coffee Triangle. In de 'stad van de eeuwige lente', Medellín duik je in de geschiedenis van Pablo Escobar en vlieg je vervolgens naar Cartagena in het noorden van Colombia. Wandel door het oude centrum en ontdek de schoonheid van deze prachtige stad!
Vanaf:€ op aanvraag
14-daagse rondreis Colombia in internationaal gezelschap
Hoe veelzijdig kan een land zijn? Koffie & cultuur, groene heuvels en uitlopers van de Andes, de Caribische kust grenzend aan bergen, de Pacific met z'n lava-stranden en de Amazone - dit is Colombia! Bij aankomst in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, maak je een complete stadstour. Uiteraard bezoek je ook het standbeeld van Guadalupe, vanwaar je kunt genieten van een geweldig uitzicht over de stad. Je gaat het binnenland in en bezoekt lokale boeren waar je een heerlijke lunch mee deelt. Vanuit Bogotá vlieg je naar Neiva en bezoek je Villa Vieja met het Totumo Museum. Ook het archeologische park San Agustin en Popayan staan op het programma. Een van de hoogtepunten van de reis zal het bezoek aan Cartagena zijn, rijk aan historische monumenten. Vanuit Cartagena maak je een dagtocht naar Isla del Rosario, waar je heerlijk ontspannen de reis kunt afsluiten.
Vanaf:€ op aanvraag
;
Travel World