• Introductie 
  De Cook eilanden zijn een archipel van vijftien eilanden in Oceanië, gelegen tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï. Rarotonga is het grootst en vormt tevens het hoofdeiland van de Cook eilanden. Hoofdstad Avarua bevindt zich ook op dit eiland. Het landschap van de eilanden doet erg aan als het landschap van Frans-Polynesië. De Cook eilanden mogen dan minder bekend zijn dan het nabijgelegen Fiji en Bora Bora, ze zijn minstens zo paradijselijk. De bewoners staan bekend om hun gastvrijheid en zijn naar alle waarschijnlijkheid nauw verwant met de Maori uit Nieuw-Zeeland. De gemoedelijke sfeer zorgt voor een ontspannen verblijf, waar je volop kunt ontspannen en genieten van de schitterende natuuromgeving. Van helderblauwe lagunes, kleurrijke koraalriffen en hagelwitte zandstranden tot torenhoge bergen met uitbundige begroeiing, het is allemaal onderdeel van dit paradijs.  De Cook eilanden zijn nog vrij onbekend onder toeristen en vormen daardoor een uitstekend alternatief voor die reiziger die op zoek is naar een prachtige plek ergens ver van de bewoonde wereld, maar één die hij of zij bij voorkeur met niet teveel anderen hoeft te delen. 

  Geografie 
  De Cook eilanden zijn een archipel, bestaande uit vijftien eilanden, gelegen in Oceanië. Het wordt omgeven door verschillende eilanden, waaronder Niue, Samoa, Tokelau en Frans-Polynesië. Het land behoort officieel tot Nieuw-Zeeland, wat ten zuidwesten van de eilanden ligt. De Cook eilanden hebben een oppervlakte van 236 vierkante kilometer. Waar de kustlijn zich kenmerkt door witte zandstranden en helderblauwe wateren, bestaan de bergachtige eilanden grotendeels uit regenwouden, watervallen en lagunes. 

  Klimaat 
  De Cook eilanden hebben een tropisch klimaat. De eilanden kennen een verschil in seizoenen, waarin er in het warmere seizoen meer kans is op neerslag. Het warmere seizoen loopt van november tot en met april en het koelere seizoen loopt van juni tot en met augustus. 

  Klimaattabel Rarotonga

  Rarotonga jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 30 31 29 28 27 26 25 25 25 26 27 28
  Zonuren per dag 6 6 6 6 5 5 6 6 6 6 6 6
  Gemiddelde neerslag (mm) 230 270 250 170 120 100 70 80 80 140 180 220


  Beste reistijd 
  De Cook eilanden zijn het hele jaar te bereizen. Vanwege de iets lagere temperaturen en minder tropische buien zijn de maanden mei t/m september het meest aantrekkelijk. Juli is meestal de meest droge maand, terwijl in januari juist de meeste regen valt.

  Tijdsverschil 
  De Cook eilanden loopt 11 uur achter op Nederland in onze wintertijd. Tijdens de zomertijd is het verschil 12 uur.

  Taal 
  Het Maori is de officiële taal op de Cook eilanden, maar iedereen spreekt ook Engels.

  Valuta 
  De munteenheid op de Cook eilanden is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). Er wordt ook gebruikt gemaakt van een lokale munteenheid.

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Goed verzekerd op reis!

  Zonder zorgen op vakantie, waar u ook naar toe gaat, met een verzekering van de Europeesche gaat u goed voorbereid op vakantie. We bieden u zowel doorlopende als kortlopende varianten waarbij uw persoonlijke wensen uiteraard voorop staan. Een passend en professioneel advies van onze kant als reisadviseurs hoort hierbij.

  Hieronder zetten we alvast de varianten voor u op een rijtje.

  Doorlopende Verzekering voor Reizen

  • Voor uw reizen en annuleren
  • Eén keer afsluiten, altijd verzekerd
  • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag
  • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd.
  • Alle annuleringsredenen mee te verzekeren

  De Kortlopende Annuleringsverzekering

  • Lastminute-boekingen zijn meeverzekerd
  • U krijgt een extra vergoeding bij vertraging
  • Met de uitbreiding Garantie-Annulering de hele reissom terug

  De Kortlopende Reisverzekering

  • Zonder zorgen op vakantie
  • Altijd een reisverzekering op maat
  • Bijna alle sporten standaard meeverzekerd
  • Geen eigen risico bij geneeskundige kosten
  • Gratis Europeesche Hulplijn

  Wilt u weten welke verzekering u het beste past en wat hiervan de prijzen zijn? We werken graag een voorstel voor u uit. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via info@travelworld.nl of via telefoonnummer 073 707 43 10.

;