Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie
  Ecuador is het meest veelzijdige land van Zuid-Amerika. Het staat vooral bekend om het afwisselende landschap met het Amazonegebied, het Andesgebergte en de vele vulkanen. Ook kent het land een rijke geschiedenis. Nadat de Inca’s zich in de 15e eeuw in Ecuador en omstreken vestigden, werd het gebied in 1534 veroverd door de Spanjaarden. Hoewel Ecuador in de 19e eeuw onafhankelijk werd, kenmerkte deze eeuw zich ook door instabiliteit waarin vele heersers elkaar opvolgden. Tegenwoordig vormt de gastvrije bevolking een culturele smeltkroes van inheemse tradities met invloeden van de bruisende Afro- en moderne mestiezen-cultuur (indiaans-Europese afkomst). Zomerse salsaritmes vermengen zich met traditionele panfluitklanken en romantische pasillo’s, op de kleurrijke weekmarkten vind je exotisch fruit en indiaanse weefkunst en in de regionale keukens geniet je van verschillende traditionele gerechten.

  Duizend kilometer uit de kust liggen de Galápos Eilanden die net als het vasteland een onovertroffen biodiversiteit kennen. De eilanden zijn onlosmakelijk verbonden met de evolutietheorie: Charles Darwin bezocht de archipel in 1835 en bestudeerde diverse dieren. Mede door deze bevindingen ontwikkelde hij uiteindelijk de evolutietheorie. Op de Galápagos Eilanden leeft een aantal endemische diersoorten, zoals de Darwinvink. Naast de ontelbare tropische vissen vormen de draakachtige zee- en landleguanen, reuzenschildpadden, zeeleeuwen en pinguïns een hoogtepunt. De eilanden zijn dan ook een perfecte plek om te duiken en te snorkelen.

  Geografie
  Ecuador is een land in Zuid-Amerika en grenst in het noorden aan Colombia, in het zuidoosten aan Peru en in het westen aan de Stille Oceaan. Ecuador is ongeveer zeven keer zo groot als Nederland. Het land kent een afwisselend landschap bestaande uit de Amazone, het Andesgebergte, kustvlaktes en strand. De Galápos Eilanden liggen bijna duizend kilometer van het vasteland en bestaan uit tientallen grote en kleinere eilandjes. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong.

  Klimaat
  Door het afwisselende landschap verschilt het klimaat in Ecuador per streek. Als Ecuador helemaal vlak was had het hele land door de ligging waarschijnlijk een tropisch klimaat. Echter zorgen de bergen voor meer temperatuurverschillen. Er zijn nauwelijks temperatuurswisselingen waardoor Ecuador twee seizoenen kent: het droge- en het regenseizoen.

  Aan de kust heerst een tropisch en vochtig klimaat met een relatief droog seizoen van juli t/m november en een gemiddelde temperatuur van 30˚C. De temperatuur in de bergen hangt af van de hoogte boven de zeespiegel, waarbij het in hoofdstad Quito gemiddeld tussen de 14˚C en 21˚C is. In het Amazonegebied heerst het hele jaar door een tropisch klimaat met veel regen en een gemiddelde temperatuur van 25˚C tot 30˚C. De Galápos Eilanden kennen een prettiger klimaat in de regenmaanden, van januari t/m juni, doordat het er dan warm is en er slechts af en toe een heftige tropische regenbui valt.

  Klimaattabel Ecuador

  Quito jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 13 13 13 13 13 13 13 14 14 13 13 13
  Zonuren per dag 5 5 4 4 5 5 6 6 5 5 5 5
  Gemiddelde neerslag (mm) 13 13 18 19 16 11 7 6 11 15 16 15

   

  Guayaquil jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 28 27 28 28 27 25 23 23 25 23 26 27
  Zonuren per dag 3 3 4 5 4 3 3 3 3 3 3 3
  Gemiddelde neerslag (mm) 190 230 220 120 60 70 110 110 100 90 100 130

  Beste reistijd
  Eigenlijk is Ecuador het hele jaar goed te bezoeken, maar het droge seizoen (juli t/m november) vormt de beste periode, met een gemiddelde temperatuur van 30˚C aan de kust en 14˚C in de hoofdstad Quito.

  Tijdsverschil
  In Ecuador is het in de Nederlandse zomer 7 uur vroeger, in onze winter 6 uur.

  Taal
  De officiële taal van Ecuador is het Spaans, net als in bijna heel Latijns-Amerika. Veel Ecuadoranen spreken naast Spaans hun eigen dialect, Quechua, de oorspronkelijke taal van de Inca’s. Er wordt relatief weinig Engels gesproken dus het is verstandig om zelf een paar woorden Spaans te leren. 

  Valuta
  De munteenheid van Ecuador is de Amerikaanse dollar (USD). 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Ecuador reizen
24-daagse rondreis door Ecuador & Galápagos
Deze reis brengt je naar de mooiste plekken van Ecuador en de Galápagos eilanden. Van kleurrijke indianenmarkten, oude Inca ruïnes, koloniale steden tot tropische regenwouden en vulkanen in de hooglanden. Je overnacht bij de inheemse bevolking in het Amazonegebied. Je maakt tijdens een kookles kennis met de Ecuadoriaanse keuken. iQue provecho! En de onvergetelijke Galápagos eilanden mogen in deze bijzondere reis niet ontbreken. Hier kun je dicht bij reuzenschildpadden, leguanen en vele vogelsoorten komen. Geniet met volle teugen van het prachtige Ecuador en de indrukwekkende flora en fauna van de Galápagos eilanden.
Vanaf:€ op aanvraag
15-daagse autoreis door Ecuador
Altijd al oog in oog willen staan met exotische diersoorten, een actieve vulkaan beklimmen of op bezoek bij inheemse stammen? Dan is dit de perfecte reis voor jou! Deze 15-daagse autoreis is een goede manier om in korte tijd het veelzijdige Ecuador te verkennen. Je reist met een eigen auto en bezoekt de meest bijzondere plaatsen. Zo begin je in Quito, een van de hoogst gelegen hoofdsteden ter wereld. Daarna rijd je langs vele vulkanen en door prachtige nationale parken. Je gaat aan boord van een zigzaggende trein voor een reis door het Andesgebergte. In de plaatsen waar je verblijft is altijd van alles te doen en er is een ruim aanbod van kleurrijke markten, restaurants en diverse excursiemogelijkheden. Geniet met volle teugen van het prachtige Ecuador!
Vanaf:€ op aanvraag
15-daagse rondreis door Ecuador
Ontdek Ecuador met het hele gezin - als de kinderen het leuk hebben, dan heeft iedereen het naar de zin. Na een kennismaking met de koloniale stad Quito reis je verder naar het kleurrijke Otavalo. Hier verblijf je bij een gastgezin in een indianengemeenschap. Na een bezoek aan de vulkanische warmwaterbronnen van Papallacta ga je op ontdekkingstocht in het prachtige Amazonegebied. Dit is een startpunt voor avonturiers en geschikt voor families met kinderen. Tijdens een bezoek aan de vulkaan Chimborazo zie je misschien voor het eerst vicuñas. Je vervolgt je reis naar Cuenca dat volgens velen de mooiste stad van Ecuador is. Een bezoek aan Guayaquil staat ook op het programma. Geniet van deze veelzijdige reis met het gezin!
Vanaf:€ op aanvraag
;
Travel World