Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie
  Fiji ligt in Oceanië, zo’n 2000 kilometer ten noordoosten van Nieuw-Zeeland, en bestaat uit ruim 330 eilanden en talloze riffen. De twee grootste eilanden zijn Vanua Levu en Viti Levu, waar hoofdstad Suva zich op bevindt. Het archipel staat voornamelijk bekend om het verborgen paradijs dat hier verscholen ligt, bestaande uit parelwitte zandstranden en kristalheldere wateren met kleurrijke vissen, maar ook uit ongerepte regenwouden en sfeervolle dorpjes.

  De oorspronkelijke bewoners zijn een mix van Melanesiërs en Polynesiërs. Ook wonen er veel Indiërs op Fiji, afstammelingen van de plantagewerkers die er gedurende de koloniale tijd werkten. Hoewel het archipel in het verleden berucht was als de ‘kannibaal-eilanden,’ staat het tegenwoordig bekend om de kleurrijke samenleving. Fiji kent een fascinerende cultuur en de vriendelijke bevolking draagt bij aan de gemoedelijke sfeer die door het gehele land voelbaar is.

  In Fiji gaat de tijd wat langzamer. De aantrekkelijke omgeving zorgt er daarmee voor dat je in alle rust van een paradijs kunt genieten, zonder zorgen over de dag van morgen…

  Geografie
  Fiji is een archipel in Oceanië bestaande uit ruim 330 eilanden, waarvan slechts een derde deel bewoond is. Het land wordt omgeven door eilanden, waaronder Tonga, Samoa en Vanuatu, en ligt ongeveer 2000 kilometer ten noorden van Nieuw-Zeeland. Fiji heeft een oppervlakte van 18.274 vierkante kilometer. De eilanden zijn erg bergachtig en bedekt met tropische bossen.

  Klimaat
  Fiji heeft een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 20˚C en 30˚C. Fiji kent een warmer en een koeler seizoen. Het koelere seizoen loopt van mei tot en met oktober en het warmere seizoen loopt van november tot en met april. Gedurende het warme seizoen regent het aanzienlijk meer en kunnen er orkanen voorkomen. 

  Klimaattabel Suva

  Suva jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 28 28 28 28 26 25 24 24 25 26 27 27
  Zonuren per dag 7 7 7 7 7 6 6 6 5 6 7 8
  Gemiddelde neerslag (mm) 290 272 368 310 257 170 125 211 196 211 249 318

  Beste reistijd
  De beste periode om Fiji te bezoeken is tijdens de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober, zodat je het langdurige regenseizoen vermijdt.

  Tijdsverschil
  Het is in Fiji 12 uur later in onze wintertijd en 10 uur later in onze zomertijd.

  Taal
  Fiji is de officiële taal van Fiji, er wordt echter ook Engels gesproken.

  Valuta
  De munteenheid van Fiji is de Fiji dollar (FJD). 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

;
Travel World