Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie
  Alleen in de hoofdstad New Delhi wonen al ruim 21 miljoen mensen. India kent na China dan ook de grootste bevolking ter wereld, met grofweg 1,2 miljard inwoners. India is de bakermat van meerdere religies, zoals het Hindoeïsme en Boeddhisme. Er zijn tal van culturen en volksgroepen, dus de Indiase cultuur in zijn geheel is eigenlijk een enorme, kleurrijke smeltkroes. Hindoeïstische festivals zoals het Holi festival en het Divali festival laten letterlijk het kleurrijke gezicht van het land zien. Tijdens het Holi festival gooien de feestgangers bijvoorbeeld met waterballonnen en kleurenpoeder en vieren de toekomst. Het Divali festival is een lichtjesfeest waarbij overvloedig gesnoept wordt van zoete lekkernijen en vuurwerk wordt afgestoken.
  India is al millennia lang bewoond. Een van de oudste beschavingen ter wereld woonde 3000 v.Chr. in de Indusvallei. Door de tijd heen zijn verschillende volken het land binnengetrokken en diverse dynastieën hebben over het land geheerst. In de 16e eeuw zetten Europese handelaren er voet aan wal. Uiteindelijk waren het de Britten die de meeste invloed uitoefenden en van 1858 tot 1947 was India onderdeel van het Britse Rijk.
  Deze rijke historie van India is terug te zien in de imposante forten, marmeren paleizen en tempels die je tijdens het reizen tegenkomt. Vooral in de regio Rajasthan vind je veel beroemde bouwwerken. Behalve de sprookjesachtige Taj Mahal is er bijvoorbeeld het Jaisalmer Fort, dat werd gebouwd in 1156. Het is een van de oudste forten van Rajasthan. Behalve hindoeïstische en boeddhistische tempels, zul je ook Jain tempels tegenkomen, een oude Indiase religie. Britse sporen vind je onder meer in de havenstad Mumbai, het financiële hart van India. Naast Victoriaanse gebouwen staan hier ook de modernste wolkenkrabbers. Kortom, je zal in India je ogen uitkijken.

  Geografie
  India grenst o.a. aan Nepal en Bangladesh. De oostkust ligt aan de Golf van Bengalen, de westkust aan de Arabische Zee. India behoort tot de top 10 van grootste landen ter wereld en is ongeveer 88 keer zo groot als Nederland. Het landschap is wisselend, met het hoogland in het zuiden (het Deccan Plateau), vlak tot heuvelachtig gebied langs de Ganges, woestijn in het westen en het Himalayagebergte in het noorden.

  Klimaat
  India heeft door de grootte meerdere klimaatzones, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. Het grootste gedeelte van India wordt ook gekenmerkt door een moessonklimaat en kent 3 seizoenen. Het koele seizoen loopt van oktober tot februari, het hete seizoen van maart tot juni en het regenseizoen van midden juni tot september. De hoofdstad, New Delhi, heeft een gemiddelde regenval van 640 mm per jaar. Aan de zuidwestelijke kust en in het noordoosten van India is de regenval veel hoger. In het noordoosten van India, bij Darjeeling, tegen Nepal, kan de regenval oplopen tot zo’n 3040 mm. Het Deccan Plateau is relatief droog en ook in de Tharwoestijn is de neerslag erg laag.

  Klimaattabel New Delhi

  New Delhi jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 20 24 30 37 40 38 35 34 34 33 28 23
  Zonuren per dag 7 8 8 9 9 7 5 6 7 9 8 7
  Gemiddelde neerslag (mm) 20 25 25 10 41 97 190 201 134 12 4 10

   

  Klimaattabel Udaipur (Rajasthan)

  Udaipur jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 25 28 33 35 34 32 31 31 31 31 29 26
  Zonuren per dag 9 9 9 10 10 8 5 5 7 9 9 9
  Gemiddelde neerslag (mm) 0 27 30 72 117 183 147 120 153 45 9 15

   

  Beste reistijd
  India kan het gehele jaar bezocht worden maar de prettigste periode is tussen oktober en maart. Dan is het zonnig, warm en droog, met uitzondering van het zuidoosten, waar de grootste regenval in oktober en november wordt verwacht.

  Tijdsverschil
  In India is het in de zomer 3,5 uur later en in de winter 4,5 uur later dan in Nederland.

  Taal
  De officiële taal van India is het Hindi. In de grondwet staan 15 officiële talen vermeld, maar er worden wel meer dan 1000 gesproken. Met Engels kan je goed terecht. Het Engels wordt gebruikt om met staten te communiceren waar het Hindi niet de officiële taal is. Ook wordt het Engels veel gebruikt in het zakenleven.

  Valuta
  De officiële munteenheid van India is Indiase roepie (INR).

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van E-visums kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 India reizen
21-daagse rondreis door India – met o.a. Taj Mahal, Jaipur, Rishikesh en Varanasi
Een bijzondere reis langs bekende hoogtepunten en verborgen juwelen. Natuurlijk zie je de Taj Mahal en de romantische stad Jaipur. Maar je verblijft ook in de schaduw van de Himalaya, in Shimla en Rishikesh. Hier ben je getuige van prachtige tempels en rituelen van de vriendelijke lokale bevolking. Oude hoofdsteden met hun imposante bouwwerken en bezienswaardigheden wisselen zich af met heilige plaatsen zoals Varanasi. Vaar over de heilige rivier de Ganges waarin devote hindoes zich baden, terwijl er aan de oever ook crematies plaats vinden. De indrukken die je opdoet zullen zich diep in je bewustzijn nestelen.
Vanaf:€ op aanvraag
12-daagse rondreis door India – met o.a. Taj Mahal, Jaipur en Udaipur
Rajasthan, het land der koningen, is een schitterende combinatie van het oude en het nieuwe. Grootse forten en majestueuze paleizen zijn slechts een aantal herinneringen aan een rijke, romantische geschiedenis vol helden en eer. Te midden van een kale woestijn, omgeven door de Aravallis, India’s oudste bergketen, is deze regio één van de meest bezienswaardige in India. De snelgroeiende steden als Jaipur, Jodhpur en Udaipur zijn een samensmelting van cultuur en moderniteit en ondanks de snelle ontwikkeling zijn de inwoners van deze staat nog altijd zeer trouw aan hun afkomst zoals blijkt uit hun vriendelijkheid.
Vanaf:€ op aanvraag
;
Travel World