Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Jordanië vakantie
 • Introductie
  Jordanië is doordrenkt van geschiedenis en al decennia lang bewoond. Het land ligt dan ook op een strategisch punt tussen Europa, Azië en Afrika. Van oude beschavingen die zich hier vestigden zijn interessante sporen terug te vinden, met Petra en Jerash als de meest bekende voorbeelden. Bezoekers komen niet alleen voor de historie, maar ook voor de mooie landschappen, de Dode Zee, de cuisine en talloze activiteiten die er in Jordanië te ondernemen zijn. Een nieuwe stroom van luxe accommodaties in bijvoorbeeld Amman, Petra, Aqaba en de Dode Zee voegt bovendien een nog hogere kwaliteit toe aan de reisbelevenissen die je er opdoet. De hoofdstad Amman en de omringende steden zijn relatief klein en ook het landoppervlak zelf is bescheiden, waardoor je in één reis veel van Jordanië kunt zien. Tot slot zal je merken dat de Jordaniërs een warm, vriendelijk en gastvrij volk zijn. Kortom, het is een fijne en interessante bestemming!

  Geografie
  Jordanië ligt tussen Israël en Saoedi-Arabië in en heeft in het zuidwestelijke puntje zijn enige haven: Aqaba. De Golf van Aqaba is een zeearm van de Rode Zee. Meer dan de helft van Jordanië is woestijngebied. Het westelijke deel van het land bestaat echter uit bebouwbare grond en bossen. Jordanië is nog geen anderhalf keer zo groot als Nederland, wat de reisafstanden behapbaar maakt. 

  Klimaat
  Dankzij het Middellandse Zeeklimaat kent Jordanië hete, droge zomers en koude, natte winters. De winter duurt van november tot mei en alleen Aqaba heeft dan lekker weer, in de berggebieden kan het sneeuwen en vriezen. De hoogvlakte heeft een steppeklimaat.
  In januari ligt de gemiddelde temperatuur in het noorden rond de 5 à 10 graden en in het zuiden rond de 10 à 15 graden. In de Wadi Rum woestijn is het nog iets warmer, zo’n 15 tot 20 graden. ’s Zomers lopen de temperaturen in de woestijn aardig op tot boven de 30 graden. In het noorden is het dan 25 à 30 graden. 

  Klimaattabel Jordanië

  Jordanië jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 12 13 16 23 27 31 32 32 31 26 20 14
  Zonuren per dag 7 7 8 10 11 13 13 13 11 10 8 6
  Gemiddelde neerslag (mm) 69 74 44 17 4 0 0 0 0 6 33 48

   

  Beste reistijd
  De beste reistijd voor Jordanië is in het voor- en najaar. Je vermijdt dan de ergste hitte van de zomer. 

  Tijdsverschil
  In Jordanië is het 1 uur later dan in Nederland. De zomer- en wintertijd beginnen echter op andere data dan in Nederland, vandaar dat er een paar dagen per jaar zijn waarop het tijdsverschil 2 uur is of waarop er geen tijdsverschil is.  

  Taal
  In Jordanië wordt overwegend Arabisch gesproken, evenals Armeens en Circassisch. Op school krijgen kinderen ook Engels.

  Valuta
  De officiële munteenheid van Jordanië is de Jordaanse dinar (JOD). 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

;
Travel World