Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World
 • Introductie
  Mauritius is een parel in de Indische Oceaan. Een echte droombestemming. De witte zandstranden - omlijst door zacht wuivende palmbomen- steken prachtig af tegen de helderblauwe zee. Onder water liggen koraalriffen die je zeker eens door je duikbril moet bekijken. Het binnenland oogt soms behoorlijk ruig, dankzij de vulkanische oorsprong van het eiland. Grillig gevormde bergen, diepe ravijnen en watervallen geven het eiland een alles behalve saai uiterlijk. Het is erg aanlokkelijk om zonnestralen te absorberen op het strand of aan de rand van het mooie hotelzwembad, maar Mauritius heeft zeker meer in huis. In de dorpjes valt genoeg te zien, proeven en ontdekken. Afrikaanse en Aziatische invloeden mengen zich moeiteloos op Mauritius. Huur eens een mountainbike om de omgeving te verkennen of bezoek het reuzenschildpaddenreservaat, waar je zelfs een dag als vrijwilliger aan de slag kunt. 

  Geografie
  Mauritius ligt in de Indische Oceaan, ten oosten van Madagaskar en La Réunion. Het maakt deel van de Maskarenen Archipel. Mauritius is van vulkanische oorsprong en het eiland is omgeven door koraal. Dankzij de geïsoleerde ligging kent men op Mauritius een beperkte maar unieke flora en fauna

  Klimaat
  Mauritius heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen. Het regenseizoen loopt van december tot april. Er kan dan een tropische storm voorbij komen. De droogste maanden zijn juni tot november. Mauritius heeft gemiddeld zo’n 2900 zonuren per jaar, wat neerkomt op bijna 8 uur per dag

  Klimaattabel Mauritius

  Mauritius jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 31 31 31 30 30 28 28 28 28 29 30 31
  Zonuren per dag 8 8 7 8 7 8 7 7 8 9 9 9
  Gemiddelde neerslag (mm) 280 229 176 151 125 85 99 66 66 94 125 198

   

  Beste reistijd
  Eigenlijk is het het hele jaar goed toeven op het zonnige Mauritius. Het meest aangenaam zijn onze zomermaanden. De luchtvochtigheid is dan het laagst, er valt de minste regen en de temperatuur is nog steeds heerlijk. Ga je tussen december en maart, houd dan wel rekening met een regenbui op zijn tijd

  Tijdsverschil
  Het is Mauritius 3 uur later in onze wintertijd en 2 uur later in onze zomertijd.  

  Taal
  De officiële talen op Mauritius zijn het Engels en Frans. De lokale bevolking spreekt Creools met elkaar, maar dit is geen officiële taal.

  Valuta
  De Mauritiaanse roepie (MUR) is de lokale valuta in Mauritius

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Mauritius reizen
;
Travel World