Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Kano's in het Titicacameer Peru
 • Introductie
  Peru staat bekend als land van de Inca’s, met Machu Picchu als onbetwist hoogtepunt. De Inca’s waren niet de enige beschaving in de Andes. Dat bewijzen bijvoorbeeld de ruïnes van Kuelap, een overblijfsel van de Chachapoyas cultuur, en de Nazcalijnen. Deze geogliefen zijn waarschijnlijk tussen 200 v. Chr. en 900 na Chr. vervaardigd. Het Incarijk, dat in de 13e eeuw opkwam, was wel een van de machtigste en grootste beschavingen. De komst van de Spanjaarden in 1533 leidde echter naar hun ondergang. In 1821 werd Peru onafhankelijk van Spanje. Verreweg de meerderheid van de bevolking bestaat uit indianen en mestiezen. De laatste groep heeft zowel Spaanse als indiaanse voorouders. Tijdens een reis door Peru zal je ongetwijfeld sporen uit dit rijke verleden tegenkomen, zoals de Incaresten in de Heilige Vallei en de koloniale architectuur in de hoofdstad Lima. De kleurrijke inheemse cultuur is o.a. zichtbaar in kleine dorpjes en op indianenmarkten zoals in Pisac. Daarbij is het landschap van Peru ook indrukwekkend, met de grillige pieken en bergpassen van de Andes, woestijn en tropisch regenwoud. In dit land raak je niet snel uitgekeken.

  Geografie
  Peru grenst aan de Grote Oceaan en ligt tussen Chili, Brazilië en Ecuador. De oppervlakte is 38 maal zo groot als die van Nederland. Het landschap varieert van de droge woestijn en kustvlakte in het westen en het ruige Andesgebergte in het midden, tot de tropische Amazonejungle in het oosten. De hoogteverschillen zijn groot.

  Klimaat
  Door de grote hoogte- en landschapsverschillen, varieert het klimaat per gebied.
  Het kustgebied (west): in de woestijnen van het kustgebied valt nauwelijks regen en zijn december t/m februari de warmste maanden. De koudste maanden zijn juni, juli en augustus. Van mei tot half september wordt de kuststrook, vooral Lima, gedomineerd door een dichte mist (Garúa), waarin de zon niet doordringt. Hoe verder men zich echter van Lima verwijdert, hoe meer de mist oplost en de zon te voorschijn komt.
  Het Andesgebergte (midden): in de bergen valt gedurende de warmste maanden, van december t/m april, ook de meeste regen. Van mei t/m oktober echter regent het nauwelijks en is het gebied zonovergoten. Overdag schommelt de temperatuur tussen de 19°C en 25°C, ’s nachts is het frisser.
  Het regenwoud (oost): ook in het tropisch regenwoud vallen de hoge temperaturen (soms 35°C) samen met het regenseizoen. Het nevelwoud heeft een subtropisch klimaat met heftige regens van november t/m maart, die de begaanbaarheid van de wegen moeilijk maken. Van april t/m oktober is het droog en zonnig, maar ‘s nachts altijd koel. Tijdens de droge maanden zakt het waterpeil van rivieren en zijn de wegen in de redelijke staat.

  Klimaattabel Lima

  Lima jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 23 24 23 22 20 19 18 17 18 19 20 22
  Zonuren per dag 6 7 7 7 5 2 1 1 2 3 4 5
  Gemiddelde neerslag (mm) 4 2 3 2 5 11 12 15 13 7 5 3

   

  Klimaattabel Cuzco

  Cuzco jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 11 11 11 11 9 8 7 9 10 11 11 11
  Zonuren per dag 5 5 5 7 8 9 9 9 7 7 7 5
  Gemiddelde neerslag (mm) 155 136 120 46 8 2 4 8 23 40 68 116

   

  Beste reistijd
  De maanden mei t/m oktober zijn de beste om Peru te bezoeken. De temperaturen liggen dan rond de 10°C tot 15°C in het kustgebied, 35°C in het Amazonegebied en 19°C tot 26°C in de Andes.

  Tijdsverschil
  In Peru is het in de zomer 7 uur vroeger en in de winter 6 uur vroeger dan in Nederland.

  Taal
  Spaans, Quechua en Aymara zijn de officiële talen van Peru. Aangezien in bijna heel Latijns-Amerika de voertaal Spaans is, is er voor de Peruanen weinig noodzaak Engels of een andere vreemde taal te spreken. Om met de meeste Peruanen te communiceren, is het dus handig een paar woordjes Spaans te kennen. In de hotels en restaurants in de toeristische gebieden begrijpt of spreekt men wel Engels.

  Valuta
  De munteenheid van Peru is de Peruaanse Sol (PEN).

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Peru reizen
17-daagse rondreis in internationaal gezelschap
Er is geen betere manier om Zuid-Amerika te ontdekken dan via deze prachtige reis die 3 landen aandoet: Peru, Argentinië en Brazilië. Je begint de reis in de hoofdstad van Peru, Lima. Naast dat je de hoofdstad Lima bezoekt, ga je ook de steden Cuzco en Yucay verkennen. Uiteraard mag Macchu Picchu niet ontbreken. Via het beroemde Titicacameer reis je naar een ander natuurwonder: de watervallen van Iguaçu. Je bezoekt er zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen. Na dit hoogtepunt ga je naar Buenos Aires, de stad van de tango. Je sluit de reis af in Brazilië, in Rio de Janeiro; ontdek de samba en slentert langs de bruisende Copacabana. Bewonder het uitzicht vanaf het oogpunt van Christus de Verlosser op de Corcovado berg en dompel je onder in deze bijzondere stad!
Vanaf:€ op aanvraag
13-daagse rondreis Peru in internationaal gezelschap
De contrasten tussen ruige bergen, vruchtbare valleien, woestijnen en Amazonejungle maken Peru tot een van de meest interessante landen van Zuid-Amerika. Tijdens deze rondreis leer je het ware Peru kennen. Ontdek de boeiende culturele stad Lima, verken de Heilige Vallei en ga naar een van de mooiste steden van het land: Cuzco. Je navigeert over het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer. Kortom, tijdens deze rondreis neem je een bijzonder inkijkje in de schitterende landschappen en oude culturen van Peru.
Vanaf:€ op aanvraag
;
Travel World