Vragen? Bel ons!
073 707 43 10
menu
Kano's in het Titicacameer Peru
Rondreis Peru (reizen)
Sorteer op:
Filteren
Filter uw reis
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Toon resultaten ›
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Meer voorbeeldreizen vinden?

Verwijder een van onderstaande zoekfilters of vraag onze specialisten naar een maatwerkreis!

Rondreis Peru

Op zoek naar een bestemming voor een afwisselende rondreis? Peru maakt ongetwijfeld indruk met zijn bergen, jungle, Inca ruïnes, authentieke indianencultuur en koloniale steden.

Machu Picchu wordt vrijwel nooit overgeslagen bij een rondreis door Peru. Het is de bekendste archeologische ontdekking op het hele continent, maar ondanks dit heeft het nog steeds een mysterieus sfeer. Een leuke tip is om Machu Picchu ook eens vanaf een andere kant te bekijken. Beklim via een smal paadje de berg Huayana Picchu en je wordt beloond met een schitterend uitzicht op Machu Picchu.

Tijdens je rondreis door Peru zijn ook diverse steden een bezoek waard. De hoofdstad Lima heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot culinaire hotspot. Maar natuurlijk kan je hier ook koloniale gebouwen bewonderen. Of proef de unieke sfeer in Cuzco, dat ooit de hoofdstad van het Incarijk was. Andere hoogtepunten van een rondreis door Peru zijn de kleurrijke indianenmarkten, het Titicacameer, met de zelfgemaakte rieten eilanden van de Uros indianen, en de Colca Canyon. Dit is het leefgebied van de condor. Je kan de hoge, uitgestrekte bergpassen bovendien afwisselen met een tocht door de tropische Amazone jungle.

Wil je je rondreis door Peru een avontuurlijk tintje geven? Reis dan ook naar het noorden van het land. Hier vind je bijvoorbeeld de ommuurde stad Kuelap, een eeuwenoud overblijfsel van de Chachapoyas cultuur. Buiten de stad Chiclayo werd in 1987 het graf van ‘El Señor de Sipán’ ontdekt, vol schatten uit de Moche cultuur. Ze zijn in een museum te bewonderen. 

Wil je dit bijzondere land ook bezoeken? Bij Travelworld helpen we je graag met het op maat samenstellen van jouw individuele rondreis. Peru wacht erop om door jou ontdekt te worden!

Travel World